Haar inoliën bij de salon vs. haar inoliën thuis - verschillen, effecten, reviews

Haar inoliën bij de salon vs. haar inoliën thuis - verschillen, effecten, reviews

Wil je oliën in je haar aanbrengen als een pro?

Heb je zitten twijfelen of je het zelf zou doen of een professionele kapper zou inhuren? Wat is het verschil tussen thuis je haar oliën en haarbehandelingen met olie in een salon? Voor je op zoek gaat naar een kapper die alle geheimen kent van het oliën van je haar, sta hier even bij stil: je bent nog maar één stap verwijderd van het worden van een expert op dit gebied! Maak uw droom van prachtig haar waar! Neem het heft in eigen handen: we laten je vandaag nog zien hoe je je haar thuis en in de salon vakkundig kunt oliën. Welke ga jij kiezen?

Je hebt je wellicht wel eens afgevraagd of thuis oliën van je haar even goed kan werken als een haarbehandeling met olie in een salon. Wat zijn de verschillen tussen beide? Welke methode van haaroliën is de beste en welke moet je gebruiken? Vandaag zullen uw vragen beantwoord worden.

Hoe is het om je haar te laten oliën in een salon?

Het oliën van het haar in de salon komt oorspronkelijk uit de Aziatische cultuur, en de procedure is nu in praktisch elke salon beschikbaar. De kapper moet het haar niet alleen insmeren met een geschikt mengsel van Indische oliën, maceraten en kruiden die in de Ayurveda, het "heilige boek" van het Indische volk, bestudeerd en gedetailleerd beschreven zijn. Het is een specifiek haarverzorgingsritueel dat ontspant, helpt bij het verwijderen van zorgen en angsten, en dankzij de hoofdhuidmassage het vermogen heeft om te genezen.

Op andere continenten is haaroliën iets eenvoudiger: de kapper beoordeelt het uiterlijk en de conditie van het haar en kiest vervolgens de juiste olie en behandelingsintensiteit. De kapper versterkt ook de onderhuidse circulatie door de hoofdhuid te masseren, waardoor de oliën sneller worden opgenomen.

Vóór de behandeling gebruikt de kapper speciale cosmetica om de haarschubben op te tillen en de lokken te reinigen, zodat de oliën dieper in de haarstructuur kunnen doordringen.Vervolgens wordt olie op de hoofdhuid en het haar aangebracht, een plastic kapje of een verwarmde handdoek wordt aangebracht en de tulband wordt geföhnd om de therapie te stimuleren en het haar beter te oliën (wij brengen deze tijd meestal door onder de speciale kappersdroger met kap).

Hoe lang de olie in het haar moet blijven, is afhankelijk van de conditie van het haar (gemiddeld 30 minuten). Het haar wordt na de behandeling gereinigd met een specifieke shampoo die de schubben bindt en de glans verbetert.

Het haar oliën in een salon - effecten

Het professioneel oliën van het haar geeft meestal een zeer mooi resultaat: het haar wordt zijdeachtig, glanzend en goed verzorgd.De lokken zijn getemd en bij de wortels getrokken, en ze zijn levendig en soepel. Dit effect wordt niet alleen bepaald door de olie, maar ook door een professionele massage en de toepassing van een bepaalde conditioner of lotion om het haar na de behandeling weer te laten glanzen.

Hoe ziet at-home hair oiling eruit?

At-home hair oiling lijkt er erg veel op (de olie wordt op het haar en de hoofdhuid aangebracht, een bepaalde tijd in laten trekken, dan uitspoelen gevolgd door een grondige haarwas). Het aanbrengen van de olie op het haar is vergelijkbaar met dat van een masker, met de uitzondering dat het masker de hoofdhuid " overslaat ", terwijl de olie het belangrijkste bestanddeel is van de totale behandeling.

Zulke ingewikkelde details spelen een rol in het succes van een oliebehandeling, maar we weten allemaal dat "het in de puntjes zit". Het is vrij ongebruikelijk dat we ons hoofd niet wassen van tevoren en oliën aanbrengen op droog haar (deze methode zal niet werken als we veel styling cosmetica gebruiken). We zien soms over het hoofd hoe belangrijk het is om speciale cosmetica op ons haar te gebruiken of om de haarschubben te liften. Bovendien wassen we de olie soms verkeerd uit, waardoor het haar overwerkt raakt en zijn veerkracht verliest. Olie die op het haar wordt aangebracht wordt niet verwarmd, waardoor het effect zwakker is, en bij het kiezen van de juiste olie voor het oliën staan we vaak versteld - het resultaat is gebaseerd op toeval in plaats van op de werkelijke behoeften van het haar.

Haar thuis oliën - effecten

Haaroliën heeft een breed spectrum aan resultaten, die allemaal afhankelijk zijn van de naleving van eenvoudige maar belangrijke principes en de keuze van de juiste oliën. Haaroliën in het comfort van uw eigen huis is beter dan behandelingen in een salon. Uw haar wordt sterker, dikker en glanzender met de juiste haarolie, de structuur wordt verbeterd, het zal niet meer uitvallen en de groei wordt versneld.

Maak een professional van jezelf! Wat is de beste manier om je haar thuis in te oliën?

Wil je leren hoe je je haar kan oliën als een pro? Twijfel niet, neem het heft in eigen handen - leer een paar kappersrichtlijnen die de resultaten van je thuis-oliebehandeling zullen veranderen. Het zal de behandeling beter maken voor je haar dan een bezoek aan een kapsalon! Wat zijn precies de richtlijnen?

 1. Bepaal de poreusheid van je haar (doe een test die online beschikbaar is om de conditie van je haar goed te bepalen en de juiste olie te kiezen).
 2. Kies de juiste olie voor uw olie haar behandeling - het moet overeenkomen met de poreusheid van het haar en geschikt zijn om op de hoofdhuid aan te brengen. De olie moet overeenkomen met de conditie van het haar (olie voor haar met een hoge porositeit, voor haar met een gemiddelde poreusheid of voor haar met een lage poreusheid - elk van de drie haartypes kan worden verzorgd met één van de drie Nanoil haaroliën).
 3. Maak het haar en de hoofdhuid grondig schoon voordat u de haarolie aanbrengt (scrub de hoofdhuid, gebruik een reinigende shampoo).
 4. Masseer uw hoofdhuid zachtjes - om de bloedcirculatie te stimuleren en de oliedeeltjes dieper in de haarstructuur te laten dringen en zo de haarbollen te bereiken.
 5. Verwarm haar met olie - de warmte activeert oliedeeltjes en verbetert de absorptie in het haar.
 6. Spoel het haar grondig uit vóór u het wast met een lichte shampoo. Breng een lichte conditioner aan, zoals een spray of mousse, om de effecten van het oliën te versterken zonder het haar te overbelasten (de conditioner kan ook gebaseerd zijn op natuurlijke oliën - dankzij deze eigenschap zal het haar thermische bescherming en glans krijgen).

Thuis oliën van het haar - voordelen

 • Eén van de voordelen van het thuis oliën van het haar is dat de behandeling kan worden uitgevoerd in het comfort van uw eigen huis, onder ideale omstandigheden en in een aangename, ontspannende omgeving.
 • u kunt het thuis oliën van uw haar combineren met andere schoonheidsbehandelingen (een warm en ontspannend bad nemen, een gezichtsmasker aanbrengen, uw voeten verzorgen, enz.)
 • een goed gekozen olie is voldoende voor meerdere oliebehandelingen - zo geeft u uw haar een constante, extreme regeneratie en werkt u regelmatig, met de hoogste verzorgingsgraad
 • regelmatig oliën van het haar in combinatie met hoofdhuidmassage versterkt de bollen perfect en ontspant, vertraagt het proces van grijs worden en afsterven van de bollen, en versterkt het haar vanaf de wortel zelf
 • thuis uw haar oliën is heel voordelig - u bespaart niet alleen geld, maar ook tijd: u beslist wanneer en hoe u het doet, u hoeft zich niet aan te passen aan beschikbare (vaak verre) afspraken en ongemakkelijke uren die door de salon worden opgedrongen
 • je kunt de olie in je haar houden zolang je wilt (zelfs de hele nacht) - helaas zal geen enkele kapsalon ooit zo'n mogelijkheid bieden
 • U heeft alle vrijheid om de cosmetica die u gebruikt na het oliën van uw haar te veranderen en te testen om de beste resultaten te bereiken (u bent niet gebonden aan de producten van de salon).

Zijn er nadelen aan het oliën van je haar in een salon?

Zijn er nadelen aan het laten oliën van je haar in een salon? Het blijken er nogal wat te zijn. Niet elke salon heeft een ruime keuze aan producten die geschikt zijn voor jouw haartype (poreusheid). Het is meestal maar één (dominant) cosmeticamerk - het is niet zozeer een bewuste keuze als wel een gebrek aan keuzemogelijkheden - dat bepaalt welk product op je hoofd wordt gesmeerd.

Omdat uw kapper uw haarporeusheid misschien niet na een kort consult kan vaststellen, kunt u dit het beste weten voordat u een afspraak in de salon maakt (u kunt de conditie van uw haar bepalen door een online haarporeusheidstest te doen).

Bovendien wordt het oliën van haar in de salon al snel verward met een op olie gebaseerdeoil-based beautifying, waarbij een cruciaal onderdeel van de behandeling - de hoofdhuid - over het hoofd wordt gezien. Deze procedure vernieuwt het haar niet, maar onderhoudt en verfraait het alleen maar. Het heeft geen effect op de algemene gezondheid.

Bovendien is het oliën van het haar door een salon vrij duur; voor hetzelfde geld kunt u een professionele natuurlijke olie krijgen die meerdere behandelingen meegaat! Het oliën van het haar bij de kapper heeft een aanzienlijk nadeel qua kosten, aangezien het bezoek aan een salon regelmatig herhaald moet worden om het gewenste effect te krijgen.

Haar inoliën thuis en in de salon - reviews

Het oliën van het haar in de salon krijgt positieve feedback omdat het een behandeling is die door en onder toezicht van een professional wordt uitgevoerd. De cosmetica van de kapper moet van de beste kwaliteit zijn, en we hebben het hier niet alleen over oliën; we hebben het ook over de producten die voor en na het oliën worden gebruikt. Als we de behandeling slechts één keer of in een latere (verre) periode uitvoeren, zal het voordeel helaas van korte duur zijn. Regelmatig oliën van het haar is de enige manier om de gewenste effecten te bereiken.

Thuis je haar oliën kan verschillende reacties uitlokken - het hangt allemaal af van je kennis van haar, oliën en porositeit. Hoe meer je begrijpt over het oliën van je haar en hoe beter de olie is die je kiest, hoe mooier en gezonder je haar eruit zal zien. Gelukkig zijn de regels van het oliën van je haar eenvoudig, en als je ze onder de knie hebt, kun je als een expert in deze wereld aan de slag. De beste wensen!

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid