De beste thuisbehandelingen om beschadigde nagels en droge nagelriemen te genezen

De beste thuisbehandelingen om beschadigde nagels en droge nagelriemen te genezen

Weet je hoe je je nagels en nagelriemen moet verzorgen zodat ze glad, sterk en mooi zijn? Waarom kijk je niet eens naar onze lijst met de beste huismiddeltjes voor beschadigde nagels en droge nagelriemen? Ze zullen de meest beschadigde nagels, veroorzaakt door gel, nieuw leven inblazen. Mooie nagels en schone handen laten zien dat je trots bent op je uiterlijk en aanwezigheid. Bepaal de beste benaderingen om ze te verbeteren.

HOE TE ZORGEN VOOR NAGELS - 10 REGELS VOOR GEZONDE & STERKE NAGELS

1. EET MEER Eiwitten - Wat je eet heeft een directe invloed op de conditie van je huid, haar en nagels. Verhoog je eiwitinname door mager vlees, kip, vis en bonen te eten om ze van binnenuit te voeden. Nagels hebben ook meer calcium nodig, evenals vitamine A, B en C. Biotine, foliumzuur, silicium, zink en magnesium zijn ook belangrijk voor sterke nagels, net als nuttige onverzadigde vetzuren.

2. BLIJF WEG VAN SCHOONMAAKMIDDELEN. De meeste schoonmaakmiddelen verslechteren de toestand van uw nagels aanzienlijk. Ze bevatten synthetische, giftige stoffen die het uiterlijk en de gezondheid van nagels en handen aanzienlijk schaden. Het dragen van rubberen handschoenen tijdens het schoonmaken van het huis is essentieel om direct contact met detergenten te vermijden.

3. VERGROEI UW NAILS NIET - Hoewel lange nagels er charmant en vrouwelijk uitzien, zijn ze vatbaarder voor beschadiging en breuk. Vermijd het dragen van lange nagels als uw nagelplaten zwak zijn. Knip ze regelmatig en repareer ze.

4. GEBRUIK ZO LAAG MOGELIJK NAIL POLISH REMOVER - removers bevatten veel gevaarlijke ingrediënten die je huid uitdrogen en je nagels beschadigen, waardoor ze broos worden. Verminder het gebruik ervan ten voordele van je nagels. Gebruik zo min mogelijk nagellakremover, idealiter hooguit één keer per week.

5. OLIËN OP DE NAILS TOEPASSEN - Dit is de beste herstellende behandeling die u uw nagels kunt geven. Oliën (bijvoorbeeld jojobaolie, castorolie of arganolie) bevatten veel noodzakelijke vitaminen en goede vetzuren, en ze herstellen en versterken de nagels terwijl ze de nagelplaat elastischer en gladder maken. Deze natuurlijke chemicaliën voorkomen dat nagels splijten en breken, verzorgen de nagelriemen, en zijn volledig natuurlijk - vrij van het gevreesde formaldehyde dat in veel nagelconditioners zit.

6. GET A GOOD NAIL FILE - Een minerale of glazen vijl is de beste optie omdat het de nagels niet scheurt en geen micro-beschadiging van de platen veroorzaakt (dit soort schade zorgt er meestal voor dat nagels splijten omdat water en detergenten de breuken bereiken; fysieke schade verslechtert bovendien de toestand van de nagels).

7. VERRIJK UW HANDLOTION - geef het een beetje magie door het te mengen met een paar druppels natuurlijke plantaardige olie voordat u het aanbrengt. Een gladdere huid en sterkere nagels? Het is een uitgemaakte zaak!

8. APPLY NAIL POLISH PRIMER - Dit is een geweldige manier om je nagels te verzorgen en te beschermen. De meeste enamels bevatten giftige chemicaliën, terwijl krachtige pigmenten de nagelplaat binnendringen en de kleur permanent veranderen. Gebruik een kleurloze beschermer die de nagels versterkt en herstelt om beschadiging te voorkomen. Een transparante primer moet van goede kwaliteit zijn, rijk aan voedingsstoffen, en vrij van formaldehyde.

9. APPLY COLOR-LESS NAIL TOP - zelfs als u geen emailles gebruikt, houdt u uw nagels glad en netjes terwijl u ze beschermt tegen beschadiging. Een heldere conditioner beschermt het haar tegen splijten, beschadiging en breuk.

10. DRINK HERBAL TEAS - Heermoes en brandnetel zijn rijk aan mineralen die nodig zijn voor een perfecte huid, prachtig haar, en gezonde nagels. Drink drie weken lang elke dag kruidenthee.

TOP 15: de beste thuisbehandelingen voor beschadigde nagels

Verspil geen tijd aan salonafspraken die moeilijk in te plannen zijn. U kunt uw eigen gebroken nagels genezen. Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande therapieën gebruiken. Trim je nagels en vijl ze met een mineraalvijl om scherpe randen te verwijderen voordat je begint met doe-het-zelfremedies.

1. Nagel weken met olijfolie

Verwarm een flesje olijfolie in kokend water en voeg vervolgens 2-3 druppels vitamine A en E toe (verkrijgbaar bij de apotheek). Laat je nagels een paar minuten in de oplossing weken. Herhaal de verwarmde olijfolie nagelbehandeling op regelmatige basis, bij voorkeur twee keer per week.

2. Nagel soak met appel en citroen

Deze verrukkelijke nageltherapie is een eenvoudige aanpak om nagels mooi en vrij van gelige vlekken te maken. Rasp gewoon een halve appel en combineer het met vers citroensap. Week je nagels in de vloeistof na toevoeging van jojoba olie. Pas de behandeling een paar keer per week toe voor sterke, aantrekkelijke nagels in een mum van tijd. Met deze behandeling kunt u zich ontdoen van de ontsierende gele nagelkleur.

3. Schoonheidsoliën op zichzelf!

Wrijf castorolie of een even effectieve vloeibare was, zoals jojobaolie, twee keer per dag in de nagelplaten en nagelriemen. Arganolie wordt ook gebruikt voor nagelherstel vanwege zijn anti-aging en verjongende eigenschappen.

4. Nagel inzepen met lijnzaad

Lijnzaad werkt als een uitstekende multifunctionele conditioner die je kunt gebruiken met natuurlijke schoonheidsoliën om de kwaliteit van je cosmetica te verbeteren. Natuurlijke lijnzaadgel beschermt en versterkt zwakke, broze nagels.

Kook een halve liter water met 2-3 theelepels lijnzaad tot zich een gel vormt. Nadat de zaden zijn uitgelekt, laat u de nagels ongeveer een kwartier in het gelmengsel weken.

5. Behandeling met eigeel en citroen

Combineer een eidooier, een theelepel olijfolie (of jojoba) en een paar druppels citroensap in een mengkom. Breng de pulp na vijftien minuten aan op je nagels en spoel af met lauw water.Het is een uitstekende conditioner voor nagels die zwak, ernstig droog en verkleurd zijn.

6. Eigeel als basis voor schoonheidsoliën

Combineer een ei, een theelepel jojoba-olie, een paar druppels vitamine C en E, en een theelepel honing en castorolie. De pulp die ontstaat is dik genoeg om op je nagels te blijven in plaats van naar beneden te sijpelen. Breng aan op nagels en handen en spoel af na ongeveer vijftien minuten.

7. Aloë vera serum voor breekbare, broze nagels

De voedende, verjongende en vochtinbrengende verbindingen in de dikke bladeren van deze plant verbergen veel kracht. Aloë bezit schimmelwerende, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Een van de eenvoudigste is Aloë nagelconditioner: hak één Aloë blad af en wrijf het vruchtvlees ervan in kapotte nagelriemen en nagels.

8. Knoflook nageltherapie

1 theelepel olijfolie + 1 teentje knoflook, geperst Laat de conditioner ongeveer tien minuten op de nagelplaten zitten alvorens af te spoelen met warm water. De behandeling probeert zwakke nagels te versterken en tevens schimmel te bestrijden.

9. Arganolie nagelbehandeling 's avonds

Combineer arganolie en 2-3 druppels essentiële olie van citroen. Doe handschoenen aan en wrijf uw handen en nagels in voordat u naar bed gaat. Het is een krachtige en effectieve helende therapie voor gebarsten nagelriemen en beschadigde, droge en broze nagels. De conditioner hydrateert, verhoogt de soepelheid en maakt de gele kleur op de nagelplaat lichter.

10. Lanoline conditioner voor broze nagels

Combineer een eetlepel lanoline, een eidooier, en een theelepel amandelolie. Breng zelfgemaakte nagelconditioner aan op je handen en nagels. Spoel het na vijftien minuten af of laat het 's nachts zitten zoals een arganoliebehandeling. Het is een game-changer voor broze, zwakke nagels veroorzaakt door gel.

11. Nagel witter maken behandeling

De citroenbehandeling is de snelste techniek om nagellakvlekjes en verkleuringen te verwijderen. Nadat u een schijfje citroen over de nagelplaten hebt geveegd, spoelt u de handen met warm water en brengt u een voedende crème of natuurlijke olie aan. Herhaal dit elke dag.

12. Nagelversterkende behandeling op basis van etherische olie

10 eetlepels arganolie, 3 druppels lavendelolie, 3 druppels citroenolie, en 3 druppels eucalyptusolie Combineer alle inhoudsstoffen en giet het in een donkere glazen pot. Breng het mengsel drie keer per dag aan op uw nagelplaat. Deze conditioner versterkt de nagels en voorkomt infecties en schimmels, daarom is het ook een goed idee om het op de tenen aan te brengen. Arganolie voedt, hydrateert en stimuleert de nagelgroei terwijl het de nagelriemen gladstrijkt.

13. Nageltherapie met honing

Verwarmde honing en citroensap maken de ruwe huid op de handen glad, herstellen en verbeteren de nagels en voorkomen dat de huid vocht verliest. De stoffen verzachten en hydrateren.

14. Nagelbad met gelatine

Bereid voedingsgelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uw nagels ongeveer drie minuten weken terwijl het nog warm is. Was en droog vervolgens je handen voordat je je favoriete handlotion of natuurlijke olie aanbrengt.

Omdat gelatine een combinatie is van eiwitten en peptiden, versterkt het het bindweefsel en geeft het elasticiteit aan huid, nagels en haar.

Bovendien bevat gelatine veel biotine en minerale zouten, die beide nodig zijn voor de verzorging van de nagels. Gebruik het elke dag en je zult een grote verandering merken!

15. Melk, olijven en... aardappelen voor mooie nagels

Door twee aardappelen, twee eetlepels olijfolie en een lepel melk te combineren, kun je de gezondheid van je handhuid en droge, beschadigde nagels verbeteren. Breng de behandeling aan en spoel af met warm water na vijftien minuten. Herhaal dit meerdere keren voor een veel gezondere en gladdere huid en nagels.

Hoe verzorgt u uw nagelriemen?

Ze zijn even belangrijk, maar worden vaak over het hoofd gezien. Als je nagelriemen niet in goede conditie zijn, zullen je nagels en handen dat ook zijn. Een mooie mani vereist verzorgde en goede nagelriemen.

Waarom raken nagelriemen beschadigd?

Ze zijn broos en altijd vatbaar voor barsten. Door detergenten en fysieke schade zien ze er smerig uit. Een andere factor die bijdraagt tot het ontstaan van nagelriemen is onjuiste manicure (bijvoorbeeld te veel knippen).

Problemen met de nagelriemen worden vaak veroorzaakt door atopische dermatitis of eczeem. Weersomstandigheden kunnen ook droge nagelriemen veroorzaken (lage temperaturen, koude lucht, wind, hitte). We zijn allemaal schuldig aan het uitdrogen van de nagelriemen door te vergeten lotion aan te brengen na het handen wassen.

Droge nagelriemen herstellen

Wat is de beste behandeling voor droge nagelriemen? Natuurlijk, natuurlijke schoonheid oliën. Ze hydrateren niet alleen, voorkomen uitdroging, herstellen en voeden met de kracht van vitaminen, plantensterolen en flavonoïden, maar ze beschermen ook tegen bijkomende schade (dankzij onverzadigde vetzuren). Ze voeden ook de nagels en zijn een typisch element in nagelbehandelingen van hoge kwaliteit.

Gebruik voor de verzorging van de nagelriemen een voedende handlotion als intensieve herstellende behandeling; breng een dikke laag van het product aan op handen en nagelriemen voordat u gaat slapen.

Gebruik geen nagelknipper om uw nagelriemen te knippen. Gebruik in plaats daarvan een houten pusher, die aanzienlijk zachter is. Vergeet niet om altijd te beginnen met een nagelriem verzachter. Hydrateer je nagels om te voorkomen dat je nagelriemen uitdrogen: gebruik één plantaardige olie of combineer er verschillende om de meest krachtige helende mixen te maken die ook de nagels versterken.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid