Olie Manicure: Natuurlijke manier om sterke en gezonde vingernagels te krijgen!

Olie Manicure: Natuurlijke manier om sterke en gezonde vingernagels te krijgen!

Dunne, zwakke of broze nagels lijken een probleem van velen te zijn. Hoe kunnen vingernagels regenereren en hun verloren schoonheid terugwinnen? Het beste idee is om gebruik te maken van olie manicure - een al lang bekende natuurlijke methode om nagels te verzorgen. Ontdek hoe deze oliebehandeling echt werkt en welke oliën u moet kiezen om er het beste uit te halen!

Het gebruik van natuurlijke oliën is onbeperkt en daar bestaat geen twijfel over. Ze zijn niet alleen multifunctioneel, maar ook doeltreffend op het vlak van verzorging. Hun toepassing is niet beperkt tot haar, lichaam en gezicht, want natuurlijke oliën kunnen ook met succes worden gebruikt om nagels te behandelen. Daarom, als uw vingernagels beschadigd en broos zijn, geef olie manicure een go!

OIL MANICURE - een cosmetische behandeling die zorgt voor regeneratie, versteviging en uitgebreide verzorging van de vingernagels. Het maakt gebruik van natuurlijke oliën om een verscheidenheid aan nagel- en nagelriemproblemen te behandelen. Het kan zowel thuis als in sommige schoonheidssalons die over speciale SPA-zones beschikken, worden gedaan.

Wat zijn de voordelen van een oliemanicure?

Het belangrijkste voordeel van oliemanicure is dat het volledig natuurlijk is. Bij deze behandeling worden de nagels alleen blootgesteld aan natuurlijke chemicaliën om ze op een eenvoudige manier te verjongen, te versterken en te verfraaien. Het is vermeldenswaard dat olie manicure een methode is die thuis kan worden gedaan met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten, waardoor de behandeling aanzienlijk minder duur is dan professionele nagelbehandelingen. Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van natuurlijke oliën op nagels is de mogelijkheid om ze aan te passen aan de huidige behoeften van onze vingernagels. Alle nagelziektes kunnen goed behandeld worden met zo'n gepersonaliseerde oliebehandeling.

Maar... is het de moeite waard om natuurlijke oliën te gebruiken om nagels te redden als er kant-en-klare conditioners die nagelplaten regenereren in elke drogist of apotheek te koop zijn?

Nagel Conditioner vs. Nagelolie

Wanneer je ontdekt dat je nagels de laatste tijd broos en gespleten zijn en minder elastisch lijken, wend je je meestal tot nagelconditioners.

Bijna niemand bekijkt zorgvuldig de INGREDIENTENLIJST van een nagelconditioner. Dat is jammer, want het merendeel van deze producten bevat formaldehyde, een chemische stof die allergische reacties kan uitlokken en het splijten van de nagels kan verergeren. Het is duidelijk dat het gebruik van een conditioner die je nagels vernietigt in plaats van ze te verjongen, een slechte keuze is. Daarom zijn natuurlijke oliën in het voordeel ten opzichte van nagelconditioners, omdat ze volledig gemaakt zijn van koudgeperste olie.

Een andere belangrijke overweging is de PRIJS van nagelconditioners. Sommige cosmetica die bedoeld zijn om beschadigde nagels te herstellen, kunnen verschillende malen meer kosten dan [natuurlijke verfraaiende oliën]. Met dit in het achterhoofd is het duidelijk dat investeren in natuurlijke olie een superieur alternatief is omdat de omvang groter is en de efficiëntie hoger.

Het kan lijken dat de TOEPASSING van een nagelconditioner het gebied is waar natuurlijke oliën tekortschieten ten opzichte van deze kant-en-klare schoonheidsoplossingen. De voordelen van nagelconditioners zijn de eenvoudige verpakking, de borsteltjes en de snel absorberende formules. Toch worden natuurlijke oliën als superieur beschouwd omdat ze op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, onder meer door ze toe te voegen aan voedende baden, naast de gewone nagelconditioner.

Welk effect hebben natuurlijke oliën op vingernagels?

Het is tijd om de voordelen van olie manicure nader te bekijken. Het blijkt dat het behandelen van vingernagels met natuurlijke oliën tal van positieve resultaten oplevert wanneer dit op regelmatige basis gebeurt. In een notendop, natuurlijke oliën zorgen voor:

 • versteviging van de nagelplaat
 • het voorkomen van splijtende nagels
 • versnelling van de nagelgroei
 • intensieve regeneratie
 • vermindering van verkleuring
 • hardere nagels
 • zachtheid en natuurlijke glans
 • zachte en gezonde nagelriemen

De resultaten die u met deze behandeling behaalt, zijn onlosmakelijk verbonden met de olie die u voor het proces gebruikt. Ze hebben immers elk hun eigen unieke eigenschappen, waardoor de werking die ze leveren licht kan verschillen. Ongeacht de gebruikte oliën zullen de resultaten altijd gunstig zijn, want natuurlijke oliën werken altijd in ons voordeel.

De beste oliën voor gebruik op vingernagels (Mini rangschikking)

 1. CASTOR OIL - wordt algemeen beschouwd als een onmisbare nagelolie, vooral voor het versterken en versnellen van de groei van vingernagels. Het verhardt niet alleen, maar verzacht ook de nagelriemen en maakt ze glad bij regelmatig gebruik. Uw nagels zien er gezond en glanzend uit. Last but not least regenereert ricinusolie de nagelplaat feilloos.
 2. ARGANOLIE - dankzij de hoge concentratie vitamine E en vetzuren regenereert en versterkt deze olie de vingernagels snel. Deze olie beschermt de vingerplaat tegen waterverlies, de zon en andere soorten verwondingen. Arganolie verzacht en verfraait de huid rond de nagels.
 3. JOJOBA OLIE - een van de meest krachtige oliën voor nagelverzorging. Het hydrateert en versterkt de vingernagels en verzacht ook droge nagelriemen. Omdat het zo licht is, duurt het niet lang voordat het volledig is opgenomen. Jojoba olie helpt om de gladheid en glans van vingernagels te herstellen.
 4. ALMOND OLIE - Dit is een andere lichte olie die ideaal is voor gebruik in olie manicures. Zijn lichte consistentie vergemakkelijkt het aanbrengen, en zijn verzachtende eigenschappen maken een snelle verwijdering van droge nagelriemen mogelijk. Amandelolie maakt de nagels glad en houdt ze gehydrateerd.
 5. TEA BOOM OLIE - Omdat het een hoge antioxidatieve, ontstekingsremmende en antibacteriële waarde heeft, is het nuttig bij de behandeling van lastige nagels (bijv. met mycose). Het verzacht irritaties, helpt bij de behandeling van infecties en regenereert de vingernagels. Het hydrateert ook de nagels.
 6. OLIJFOLIE - vanwege zijn smerende werking wordt het vaak geadviseerd voor hand- en nagelbaden. Een zelfgemaakte nagelconditioner op basis van olijfolie helpt je om sterkere nagelplaten en gladdere nagelriemen te krijgen. Het is bekend voor het vermijden van de verzwakkende nagel conditie die direct gerelateerd is aan veroudering.
 7. SHEA BUTTER - een fantastische optie voor degenen die een hekel hebben aan loopzachte oliën en de voorkeur geven aan boterachtige producten. Natuurlijke [sheaboter] (ook bekend als karite) is een kleverige olie die smelt wanneer ze in contact komt met de huid. Ze voedt, versterkt en verzacht de nagelriemen wanneer ze op de vingernagels wordt aangebracht.
 8. EVENING PRIMROSE OIL - is een van de minst populaire oliën, maar toch ideaal voor olie manicure. Het is verkrijgbaar in capsulevorm: één capsule bevat genoeg [teunisbloemolie] om alle nagels te bedekken. Het versterkt, voorkomt broosheid en voedt de vingernagels.

Hoe maak je je eigen nagelserum?

Natuurlijk bent u niet beperkt tot het gebruik van slechts één olie, want u kunt uw eigen mengsels maken. Je eigen nagelserum maken is een fluitje van een cent!

Om je eigen nagelserum te maken, heb je een basisolie nodig (bv. argan, jojoba, amandel, zonnebloem, olijf) en enkele olieboosters (bv. vitamine A en E uit capsules, citroensap, aloësap, hyaluronzuur, essentiële oliën, bijenwas). Deze nagelbehandeling heeft, net als de verzorging met haar- en lichaamsolie, verschillende opties, zodat u de behandelingen kunt afstemmen op uw specifieke behoeften. Bovendien is een zelfgemaakt nagelserum door zijn veelzijdigheid een superieur cosmeticum ten opzichte van drogisterijproducten.

Welke zelfgemaakte nagelserums moet je proberen?

 • Vitamine nagel serum - is ideaal voor broze, brekende nagels en voor de beschadigde, uitgedroogde huid van de handen. Om het te maken heb je een olie nodig (bij voorkeur jojoba of argan) en vitamine A+E ampullen. Verwarm de olie, giet vervolgens de inhoud van de ampullen en begin het vitamine serum in je vingers en nagelriemen te wrijven.
 • Olijfnagelserum - het doet twee dingen: het voedt de nagels en verzacht de nagelriemen. Om dit serum te maken, verzamel je de volgende ingrediënten: warme olijfolie, een paar druppels citroensap, en een paar druppels van je favoriete essentiële olie. Combineer de ingrediënten en wrijf het mengsel vervolgens in je vingernagels (minstens 2-3 keer per week).
 • Nagelgroei versnellend serum - dit serum is geschikt als je je nagels wilt versterken en ze sneller wilt laten groeien. Het sleutelelement in dit recept is ricinusolie, die moet worden versterkt met een mengsel van essentiële oliën waaronder rozemarijn, eucalyptus, citroen, en tea tree. Een paar minuten masseren gevolgd door een paar minuten serum aanbrengen is voldoende.
 • Nagel revitaliserend serum - dit serum is goed voor degenen wier nagels verzwakken en hun glans verliezen naarmate ze ouder worden. De dragerolie is in dit geval een combinatie van amandel- en jojoba-olie (1:1). De etherische oliën lavendel, citroen en mirre worden gebruikt als toevoegingen. Het wordt aanbevolen de oliën de dag tevoren te mengen en ze elke avond in de nagels te wrijven.

Manicure met olie

Manicure met koele olie

Dit is zonder twijfel de meest voorkomende vorm van oliemanicure, waarbij een kleine hoeveelheid van een gekozen olie op de nagelplaat en nagelriemen wordt gewreven. Het is een heel eenvoudige procedure die geen voorafgaande voorbereiding vereist. Dit proces vereist slechts een paar druppels olie en wat vrije tijd ('s morgens en 's avonds). In een notendop moet de olie gedurende enkele minuten in de nagels worden gewerkt. Het resultaat wordt nog beter als u de olie volledig laat intrekken en uw handen niet onmiddellijk wast na het aanbrengen van de olie.

Manicure met hete olie

Een andere optie voor het verbeteren van de nagelconditie is een manicure met hete olie, die iets langer duurt dan zijn koele tegenhanger. Eerst bereidt u de nagels voor op de behandeling door de nagellak te verwijderen. Ten tweede verwarmt u een olie of een mengsel - het mag niet te heet zijn om verbranding van de handen te voorkomen. Daarom is het opwarmen van de olie in een waterbad de beste optie. Zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt, kun je het op je vingernagels aanbrengen, wrijven, masseren, en zelfs je nagels een paar minuten in het mengsel laten weken. De absorptiesnelheid van de olie verbetert naarmate de temperatuur van de olie stijgt, wat leidt tot betere resultaten. Het wordt aanbevolen om na het proces de olieresten volledig te absorberen. Gebruik na enige tijd een zachte doek om de extra olie van uw handen te verwijderen.

Hand en Nagel Soak

Bij het opsommen van de nagelverbeteringstherapieën moet ook de derde aanpak, de hand- en nagelsoak, worden vermeld. Hoe moet deze schoonheidsbehandeling worden voorbereid? Je hebt een kleine kom, warm water en je favoriete olie of oliemengsel nodig. Voeg een paar druppels olie toe aan het water, dompel je handen erin en laat ze een paar minuten weken. De weldadige werking zou al na de eerste sessie zichtbaar moeten zijn, maar het is het beste om je handen en nagels regelmatig aan deze behandeling bloot te stellen.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid