Gel weg! Hoe repareer je beschadigde nagels na een gel lak manicure?

Gel weg! Hoe repareer je beschadigde nagels na een gel lak manicure?

Helaas zijn gelpolish manicures niet zonder gebreken. Omdat gel de nagels beschadigt, waardoor ze met de dag dunner en zwakker worden, moet je af en toe de "gel off" knop indrukken en overschakelen op een nuttige nagelverzorging. Hoe verzorg je gel beschadigde nagels? Lees verder!

Als we het over manicure hebben, horen we altijd dat onze handen onze persoonlijke verzorging tonen en dat onze nagels dus goed verzorgd moeten zijn. Dan is het geen verrassing dat we de voorkeur geven aan gelnagels, die lang meegaan, eenvoudig thuis te doen zijn, en een breed scala aan opties bieden. Deze hit heeft de cosmeticamarkt veroverd omdat het veel langer op nagels blijft zitten dan gewone nagellak, die maar 2-3 dagen blijft zitten.

Er is echter een dilemma dat we moeten aanpakken. Omdat niet iedereen een nagelplaat heeft die hard genoeg is om door de gel heen te komen, leidt dit type mani over het algemeen tot ernstige nagelschade.

Veroorzaakt gel echt schade aan je nagels?

Het is verboden. Ben je je ervan bewust dat gel nagellak invloed heeft op je nagels? Zelfs als je de mani correct uitvoert, zal gel ze beschadigen. Let op het volgende:

  • dunne nagels na gel
  • zeer zachte nagels na gel
  • gelige nagels na gel
  • broze nagels na gel
  • nagels doen pijn na gel

dan ben je waarschijnlijk iemand die gelmanicure niet verdraagt en er onmiddellijk mee moet stoppen.

Houd er rekening mee dat deze vorm van manicure je nagels blootstelt aan zowel chemicaliën als UV-stralen (tenzij je een duurdere LED-lamp gebruikt). Beide factoren hebben een negatieve invloed op de conditie van de nagels en de huid van de handen. Het lijkt tegenstrijdig dat we zonnebrandcrème gebruiken om ons tegen UV-straling te beschermen en ons vervolgens vrijwillig blootstellen aan dezelfde straling die door de mani-lamp wordt geleverd.

Een allergie voor gel en de bestanddelen in de meeste primers, polijstmiddelen en topcoats, zoals formaldehyde, dibutylftalaat (DBP) en tolueen, is vaak de oorzaak van beschadigde nagels na gel. Als een product van lage kwaliteit is, worden de schadelijke effecten van deze stoffen nog verergerd, wat resulteert in extra microbeschadiging op de nagelplaat en daaromheen. Giftige stoffen dringen gemakkelijk het lichaam binnen, maar dampen zijn het gevaarlijkst.

Een andere manier waarop gel de nagels beschadigt is door schuren. De meeste problemen houden verband met infectie van de nagelplaat. Die ontstaat wanneer de gel wordt uitgehard onder een lamp met onvoldoende vermogen: de gel is niet hard genoeg, waardoor een uitstekende (warme en vochtige) habitat voor de groei van ziektekiemen wordt gecreëerd. Dat is de reden waarom zo velen van u schimmelnagels krijgen na het nemen van een gelmanicure, en het is uiterst moeilijk te behandelen.

Het is duidelijk dat het niet alleen de gel is die de nagels beschadigt. Aceton wordt ook gebruikt om de gel te verwijderen. Het droogt de nagels en de huid uit, en de nagels zullen waarschijnlijk mechanisch beschadigd worden wanneer de gel wordt verwijderd.

Hoe kunnen door gel beschadigde nagels worden hersteld?

Er zijn tal van manieren om de nagels te voeden en te versterken.Het is beter om te beginnen met de basis, dat is uw dieet.

Het optimale dieet voor sterke nagels bevat alleen voedzame voedingsmiddelen die een evenwichtig aantal voedingsstoffen leveren. Biotine, zink, silicium, foliumzuur, ijzer, en vitamine A, C, en E zijn allemaal noodzakelijk. Ze zijn te vinden in de volgende ingrediënten: kiwi, peterselie, spruitjes, veenbessen, wilde roosvruchten, zalm, groene groenten, gort, avocado, peulgroenten, en vele gezondheidsgerelateerde artikelen.

Als een gezonde voeding onvoldoende is, overweeg dan het innemen van supplementen. Een degelijk voedingssupplement met belangrijke voedingsstoffen voor de nagels zal u helpen de nagels sneller te regenereren.

Toch zijn de meest doeltreffende behandelingen om beschadigde nagels na gel te genezen (de hoofdzaken komen later aan bod):

  • een speciaal ontwikkelde nagelconditioner
  • professionele nagelbehandelingen in de salon
  • nagelreparatie met natuurlijke oliën
  • DIY conditioners en thuismethoden

Nagelconditioner voor beschadigde nagels na gel

Een conditioner is het eerste product dat we gebruiken om beschadigde nagels na een gelmanicure te herstellen. Er zijn veel van dit soort producten op de markt, maar ze zijn niet allemaal uw tijd waard. Heeft u aanbevelingen voor de beste conditioner voor beschadigde nagels na het verwijderen van gel?

De beste conditioner is vrij van formaldehyde en andere schadelijke chemicaliën. Het moet zo natuurlijk mogelijk zijn en vitale voedingsstoffen bevatten voor beschadigde nagels, zoals eiwitten, vetzuren, vitaminen en mineralen. Sommige gel manicure conditioners (die fungeren als een basis voor gel om de nagels te versterken als je niet wilt afzien van manicure) bevatten zijdeproteïnen (voor genezing) of diamantstof (verhardend effect).

Als je op zoek bent naar een geschikte nagelconditioner om nagels na gel te herstellen, kies dan voor een professionele oplossing, zoals het IBX System voor het genezen van sterk beschadigde nagels na gelmanicure.

Natuurlijke nagelherstellende oliën

Als je nagels beschadigd zijn door gel, kun je ze herstellen met oliën. Nagels herstellen met oliën is gemakkelijk en handig, en het gebruik van dergelijke natuurlijke materialen heeft alleen maar voordelen.

Wat is de beste olie voor beschadigde nagels? Hier is mijn persoonlijke lijst van de fijnste therapieën.

  1. Castorolie voor nagels. Het lijkt de meest eenvoudige, maar het is de meest krachtige. Ricinusolie helpt bij de genezing van haar, wimpers, wenkbrauwen en nagels na een gelmanicure. Het bevat ricinolzuur, dat een antimicrobiële werking heeft, nagelplaten versterkt, het vochtgehalte verbetert, en nagels verhardt en beschermt. De beste methode om het te gebruiken is om ricinusolie in je nagelplaten aan te brengen (idealiter na het eerst lichtjes te hebben verhit).
  2. Tea tree olie voor nagels. Als het gaat om natuurlijke oliën voor nagels, zijn essentiële oliën ook van onschatbare waarde, met name tea tree olie, die erkend is om zijn schimmelwerende eigenschappen. Daarom is het zo effectief voor de behandeling van schimmelnagels en zwakke, broze nagels.
  3. Arganolie voor nagels. Deze is hoog in vitamine E, de meest krachtige antioxidant. Het heeft het vermogen om te genezen, te versterken en cellulaire vernieuwing te versnellen.Arganolie's verjongende en revitaliserende impact is iets waar beschadigde nagels naar hunkeren.
  4. Sheaboter voor nagels. Last but not least, plantenboter, dat is een natuurlijk alternatief voor kant-en-klare nagelbutters. Sheaboter houdt niet alleen vocht vast, maar beschermt nagels ook tegen beschadiging, egaliseert hun structuur, herstelt de natuurlijke kleur, voegt glans toe en verbetert het herstel.

Je kunt verschillende nagelverzorgingsoliën gebruiken of je eigen oliemengsel maken als je dat wilt. Onze nagels genieten van een breed scala aan kleuren.

Zelfgemaakte nagelconditioner

Het gebruik van zelfgemaakte mixen om nagels te voeden na gel is een goede methode. Zelfgemaakte conditioner kan even effectief zijn als in de winkel gekochte conditioner.

DIY nagelconditioner op basis van gelatine

Een nagelconditioner op basis van gelatine, vaak bekend als nagellaminering. Het is een natuurlijke methode om beschadigde, broze nagels te verharden na een gelbehandeling. U zou deze behandeling moeten proberen omdat gelatine biotine, minerale zouten en eiwitten (stoffen waaruit de nagels zijn opgebouwd) bevat.

Hoe maakt men gelatine nagelconditioner? Giet 2 theelepels gelatine in een kom en bedek met warm water. Zet het een paar minuten opzij om de gelatine te laten stollen. Week je nagels in de vloeistof of breng het aan op je nagelplaten en laat het een paar minuten weken. Herhaal de procedure op zijn minst om de dag.

DIY vitamine-rijke nagelconditioner

Een andere nagelconditioner voor thuis, samengesteld uit olijfolie, vitamine A en E, en citroensap is een goede keuze na het verwijderen van gel. Het laatste ingrediënt heeft fantastische voedende eigenschappen en verlicht de nagels, terwijl olijfolie en vitaminen een uitstekende combinatie zijn voor revitalisatie en vochttoename.

Het is vrij eenvoudig om dit soort nagelconditioner te maken. Voeg een lepel olijfolie, een halve theelepel vers citroensap, en een paar druppels vitaminen (verkrijgbaar bij de apotheek) toe. Wrijf het mengsel regelmatig in uw nagels.

DIY groente & fruit nagelconditioner

Wat kun je nog meer gebruiken om een natuurlijke nagelconditioner te maken die je nagels versterkt na het verwijderen van gel? Groenten en fruit! Bijvoorbeeld voedzame komkommer, verlevendigende citroen, en herstel-boostende appel. Als je dit mengsel dagelijks gebruikt, zullen je nagels er sterker van worden.

Er is een eenvoudig recept om te volgen. Rasp een komkommer en een appel, combineer dit met vers citroensap, en verdeel het over de nagels. Laat het een paar minuten intrekken en herhaal de procedure elke dag of om de dag.

Top nagelbehandelingen na het verwijderen van gellak

Er zijn ook professionele behandelingen beschikbaar om nagels te versterken en schade veroorzaakt door gelmanicures te herstellen. Als je een professionele therapie wilt gebruiken om je beschadigde nagels na gel te herstellen, heb je twee opties:

  • Een Japanse manicure is een uitstekende keuze wanneer u uw nagels lichtjes wilt verstevigen en ze toch wilt laten rusten en herstellen. Bij deze behandeling wordt een voedende pasta in de nagels gepolijst (met keratine, bijenwas, vitamine A+E, enzovoort).
  • Natuurlijke manicure met de nadruk op natuurlijkheid Bij deze manicure worden de nagels met de juiste nagelvijlen in vorm gebracht, zachtjes gepolijst en worden voedingsstoffen zoals oliën toegediend. Het is een veel voorkomende manicure waarbij de nadruk ligt op verfijning en een natuurlijke uitstraling.
  • SPA manicure, die een natuurlijke mani combineert met een voedende behandeling en een extra handmassage om tegelijkertijd de microcirculatie te verhogen en de nagels te versterken.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid