Badtijd Huid Verwennerij. Baden als een manier om een geweldig lichaam te krijgen

Badtijd Huid Verwennerij. Baden als een manier om een geweldig lichaam te krijgen

Baden is, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, een van de beste manieren om uw lichaamshuid soepel en mooi te houden. Weet u hoe u uw lichaam moet verzorgen tijdens het douchen en onmiddellijk daarna? Bent u op de hoogte van de voordelen van regelmatig baden? Voel u als Cleopatra door uw lichaam onder te dompelen in een gezond melk-en-honingbad, of probeer een van de andere opties voor een echt rustgevende badervaring.

U verdient zeker een moment van ontspanning en tot rust komen na een lange dag. En het bad is het enige dat daarvoor kan zorgen - en het hoeft niet zo'n dure SPA-behandeling te zijn, gewoon een eenvoudig bad thuis. De sleutel is om de juiste ingrediënten voor het bad te kiezen (bijv. natuurlijke schoonheidsoliën). Alleen dan levert het bad de gewenste resultaten op, namelijk een gekalmeerd lichaam en ziel. Ons lichaam geniet tenslotte van het douchen, dus waarom zouden we er niet het beste van maken?

Cultuur baden. Interessant feit!

"Neem een bad want het voelt bijna als de hemel," zegt een oud Japans spreekwoord. Baden heeft in Japan een diepgaande symbolische betekenis. Op nieuwjaarsdag bijvoorbeeld, baden ze hun lichaam met koud water om hun kansen op succes te vergroten. Water staat in hun cultuur niet alleen voor lichamelijke reiniging, maar ook voor geestelijke zuivering.

Baden wordt in Azerbeidzjan geassocieerd met verschillende vormen van ceremonies. Azerbeidzjanen baden in ... ruwe olie, waarvan wordt gezegd dat het een wondermiddel is tegen alle huidaandoeningen. Baden in thermale baden is voor de Hongaren een methode om te ontspannen na een lange dag, net als voor de Denen, die baden verbinden met hygge.

De Turkse bevolking benadert baden echter het meest ernstig en beschouwt het reinigingsritueel in de hammam als een soort metafysische ervaring - een bad in een Turks badhuis duurt een paar uur en is opgedeeld in een aantal fasen, die elk een specifieke betekenis hebben.

Baden werd als krachtig erkend, zelfs door mensen in de oudheid. Baden in ezelinnenmelk en honing was het bekendste ritueel voor lichaamsverzorging. Cleopatra zou een liefhebber geweest zijn van melkbaden en zou ze regelmatig genomen hebben. Deze routine werd verondersteld haar jong en mooi te houden. Sterker nog, de mensen die baden voor Cleopatra klaarmaakten, hadden melk van 700 merries nodig om een badkuip te vullen! Wat de Europese keizerinnen betreft, wordt gezegd dat Catharina de Grote baadde in eigeel, amandelolie, rozenwater en... wodka!

Baden heeft vele voordelen. Wat is het voordeel voor ons?

Sinds we de vele mogelijkheden van deze behandeling zijn gaan inzien, nemen steeds meer mensen een lang bad in plaats van snel te douchen. Als we de kans krijgen, springen we in bad om te genieten van deze vrijetijdsbesteding die onlosmakelijk verbonden is met warm water en aromatische oliën. Is het echter wel fatsoenlijk om dit te doen?

Het lichaam onderdompelen in een bad is in het algemeen een manier om te ontspannen en tot rust te komen na een lange en inspannende dag. Deze eenvoudige behandeling kan het risico op depressie aanzienlijk verlagen, omdat het verlichting geeft, ons helpt te ontspannen en de nawerkingen van langdurige blootstelling aan stress vermindert.

Bovendien moet baden niet alleen in verband worden gebracht met puur plezier, want het is ook een therapeutische procedure.Onderdompeling in water van een bepaalde temperatuur helpt onder andere bij het verlichten van spierspanning, spierkrampen en pijn in gewrichten en de hersenen. Sommige mensen brengen de effecten van rustgevende baden in verband met de resultaten van volledige lichaamsmassage.

Baden is ook goed voor het lichaam, omdat het ontgift en de nodige voedingsstoffen bevat. Bovendien verhoogt deze therapie de bloed- en lymfestroom, wat helpt bij cellulitisvermindering en het afslanken van het lichaam.

Baden helpt u uw immuunsysteem te verbeteren als u een verkoudheid wilt voorkomen. Als het op slapen aankomt, helpt een warm bad tegen slapeloosheid door het inslapen te vergemakkelijken.

Last but not least, een van de belangrijkste voordelen van baden is het anti-verouderingseffect. Antioxidanten in combinatie met ontspannen in een badkuip vertragen het verouderingsproces, maken de huid elastischer en verminderen verkleuringen, rimpels en andere symptomen van veroudering op ons lichaam.

Hoe maak je thuis een bad?

Het goede nieuws is dat je niet naar een SPA hoeft te reizen om optimaal te profiteren van wat baden te bieden heeft. Dit soort kalmerend, vernieuwend en energiegevend bad is eenvoudig thuis te maken.

Het spreekt voor zich dat je een badkuip nodig hebt, maar er zijn nog een paar andere dingen die je nodig hebt voor deze schoonheidsbehandeling. Wat moet ik nog meer voorbereiden?

Bath Water

Zonder water bereid je je baden niet voor - daar bestaat geen twijfel over, toch? In principe zou het het beste zijn als het water niet te hard was, omdat dit kan bijdragen aan een verslechtering van de lichaamsconditie. U kunt proberen het water te filteren, maar gelukkig is dat niet nodig. De temperatuur is het belangrijkst:

  • 21-27ºC - lauw bad heeft een verzachtende werking
  • 34-37ºC - warm bad ontspant en maakt ontspannen
  • 38-42ºC - warm bad stimuleert de doorbloeding

Bad cosmetica

De verscheidenheid aan badcosmetica kan ons inderdaad verbazen. U kunt de artikelen afstemmen op uw huidbehoeften/type of u richten op de behandeling bij specifieke huidproblemen. Er moet echter worden opgemerkt dat geen bubbelbad, zout, melk, ballen of andere soortgelijke producten kunnen tippen aan natuurlijke kruiden en oliën, die als enige vrij zijn van conserveringsmiddelen en synthetische ingrediënten.

Spa at home Wat moet je in je bad doen?

De eenvoudigste methode is om bubbelbad aan het water toe te voegen. Het is echter niet altijd de moeite waard om te bezuinigen, en daarom kan een bad bereiden met natuurlijke toevoegingen echt voordelig blijken te zijn. Deze techniek verruimt uw mogelijkheden, want wat u aan het badwater toevoegt, beïnvloedt de kwaliteiten en gevolgen van uw thuisbaden. Uiteraard kunt u de elementen combineren en mengen om een bad te produceren dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Wat moet u in uw bad doen om uw huid doeltreffend te verzorgen?

Oliën voor het baden

Oliën die de natuurlijke hydro-lipide barrière van de huid versterken, de huid gehydrateerd houden, voeden en zorgen voor zachtheid, gladheid en elasticiteit zijn de beste natuurlijke badtoevoegingen. Uiteraard zal elk oliebad andere kenmerken hebben, die rechtstreeks verband houden met de olie die we gebruiken voor dit schoonheidsritueel thuis:

  • amandelolie - gaat striae en cellulitis tegen
  • kokosolie - zorgt voor hydratatie van de huid, beschermt haar
  • arganolie - voedt, regenereert en verlicht irritaties
  • lijnzaadolie - werkt ontstekingsremmend en regenereert
  • jojoba-olie - voegt zachtheid toe, verlicht tekenen van bijvoorbeeld eczeem
  • sheaboter - verzacht en regenereert een door de zon verbrande huid

Etherische oliën voor het bad

Als u een aromatherapeutisch effect aan uw bad wilt toevoegen, kunt u het beste essentiële oliën gebruiken. Ze kunnen je niet alleen in een goed humeur brengen, kalmeren of energie geven (afhankelijk van welke je kiest), maar ze zijn ook antibacterieel en hebben huidverzorgende eigenschappen. Hieronder volgen enkele van de meest gebruikte essentiële oliën:

  • bergamot etherische olie - vermindert zweten, verlicht de puisten van acne en koortslip, vermindert nerveuze spanning
  • essentiële olie van citroen - werkt goed bij reuma, helpt bij de genezing van eczeem en accentueert verkleuringen
  • lavendel etherische olie - kalmeert, helpt in slaap te vallen, ontspant en vermindert bovendien huidontstekingen en striae
  • essentiële olie van sinaasappel - verhoogt de stemming, geeft energie, verlicht spierkrampen en maakt de huid elastischer
  • essentiële olie van roos - vertoont sterke verjongende eigenschappen, vermindert striae, voorkomt gebroken haarvaten, wordt perfect gevonden voor de behandeling van droge huid
  • essentiële olie van ylang ylang - stimuleert de microcirculatie, vermindert overmatige talgproductie en gaat angsttoestanden tegen
  • essentiële olie van pepermunt - vermindert huidirritaties veroorzaakt door scheren of insectenbeten, verlicht pijn
  • tea tree etherische olie - perfect voor de behandeling van ringworm van huid en nagels, helpt bij het genezen van brandwonden

Kruidenbaden

Het gooien van verse en gedroogde kruiden (of als alternatief kruideninfusie) in warm water is een perfecte methode om gewone baden te verrijken met extra eigenschappen. De manier waarop zo'n bad op ons lichaam inwerkt, hangt af van de kruiden die we kiezen:

  • kamille - is antibacterieel, vermindert acne, helpt in slaap te vallen
  • lindebloesem - brengt verlichting, kalmeert, verlicht jeuk en irritaties
  • brandnetel - verwijdert gifstoffen, verlicht pijn en vermindert oedeem 
  • hop - verlicht irritaties, helpt bij het kalmeren en elimineert het probleem van slapeloosheid
  • lavendel - ontspant, herstelt het evenwicht, vermindert stress en hoofdpijn
  • rozemarijn - verlicht irritaties, kalmeert de zenuwen en maakt de huid glad
  • munt - is antiseptisch, vermindert tekenen van reuma, kalmeert de zenuwen

Andere badtoevoegingen

Naast oliën en kruiden kun je ook andere stoffen gebruiken die goed zijn voor de huid. Het goede nieuws is dat we er vele tot onze beschikking hebben, maar we zijn ons meestal niet bewust van de immense voordelen die ze bieden:

  • melk (het beste als geitenmelk) - een melkbad is een koninklijke manier om een gladde, goed gehydrateerde en gevoede, jonge huid te krijgen
  • honing - natuurlijke honing is een bevochtigingsmiddel, dus het is de moeite waard om het aan baden toe te voegen als we voor hydratatie zorgen
  • mangaansulfide (ook bekend als epsomzout) - een van de fijnste zoutsoorten met ontspannende en ontgiftende eigenschappen
  • lijnzaad - een aftreksel van lijnzaad is goed voor het verlichten van irritaties (waaronder AZS) en hydrateert de huid
  • gist - omdat het overvloedig vitaminen van de B-groep bevat, geneest het acne, psoriasis en andere dermatologische aandoeningen
  • zuiveringszout - wordt erkend als een krachtig reinigingsmiddel dat de huid bevrijdt van gifstoffen en andere onzuiverheden

De beste bad recepten

Als u niet weet hoe u uw gebruikelijke badregime kunt verbeteren om bepaalde resultaten te verkrijgen, probeer dan de onderstaande bad recepten. Hier zijn de leukste thuisbadrecepten die je zelf kunt maken!

  1. Voedend bad - giet 1/2 liter kokend water over 50 g gedroogde pot goudsbloem, dek af, en laat 20 minuten trekken. Zeef het aftreksel, meng het met 125 ml honing, en giet het in het badwater. Voeg een paar druppels hyaluronzuur toe aan het mengsel.
  2. Verjongend bad - combineer 125 mL honing en 2 liter vette melk (het beste als geit). Voeg 8 druppels rozenolie toe aan het badwater en geniet. Je kunt ook verse rozenblaadjes strooien (die zien er prachtig uit!).
  3. Kalmeerbad - combineer 100 g gedroogde kamille met 50 g lindebloesem, meidoorn en lavendel. Doe de gedroogde kruiden in een linnen zak, knoop hem dicht en dompel hem onder in kokend water. Knijp er tijdens het baden verschillende keren in om de kruiden te helpen voedingsstoffen af te geven.
  4. Voor een anti-acne bad - doe 1000 g tarwezemelen in een zak, bedek met water, en kook gedurende 30 minuten. Knijp het aftreksel uit in het badwater, samen met 30 g verse gist en 10 druppels bergamot etherische olie.
  5. Gladmakend bad - combineer 250 ml botermelk, 2 eetlepels honing, en 125 ml olijf- of amandelolie. Roer de ingrediënten door het warme water. U kunt meer dan één olie gebruiken.
  6. Reinigend bad - combineer 200 g mangaansulfide en 3 eetlepels zuiveringszout in een bad met warm water. Voeg brandnetelinfusie en een paar druppels tea tree olie toe aan het bad.

Hoe kan een bad zijn verfraaiingspotentieel nog meer vergroten?

Een bad verlicht niet alleen het lichaam en de geest, maar het kalmeert ook de huid. Blijft deze behandeling beperkt tot deze drie factoren? Met een paar eenvoudige methodes kunt u van een gewoon bad een SPA voor thuis maken en uw hele lichaam verzorgen.

Laten we beginnen met haarverzorging die tijdens een bad kan worden toegediend. Het enige wat u hoeft te doen is een haarmasker of een olie aanbrengen voordat u in een bad baadt dat vol zit met geparfumeerde oliën. Vochtigheid en hogere temperaturen zullen de effectiviteit van uw haarolie therapie verhogen en de voordelen van haarstoom behandeling geven. De voedende elementen dringen het haar binnen om het van binnenuit te vernieuwen en te conditioneren terwijl u geniet van de voordelen van een bad.

Op dezelfde manier kunnen we onze gezichtshuid verzorgen. Breng gewoon een gezichtsmasker aan (gekocht of zelfgemaakt) en geniet van een moment van ontspanning terwijl de voedende ingrediënten van het masker uw teint verzorgen. Vanzelfsprekend moet het aanbrengen van gezichtsmaskers inspelen op uw huidige huidbehoeften. 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid