Welke olie is het beste om striae te verminderen? Bekijk de meest effectieve huidverzorging & ingrediënten

Welke olie is het beste om striae te verminderen? Bekijk de meest effectieve huidverzorging & ingrediënten

Iemand hier met striae? Je bent niet de enige! Striae is een veel voorkomende aandoening waar 70 procent van de vrouwen en (interessant genoeg) 40 procent van de mannen last van heeft. Massage met oliën is één methode om deze ongenode indringers te bestrijden. Wist je dat natuurlijke oliën kunnen worden gebruikt om striae te behandelen?

Een lepel plantaardige olie per dag wordt voldoende geacht om de huid alle vitale voedingsstoffen te laten opnemen, gezond te houden en striae te voorkomen.

Maar laten we eerst eens doornemen wat striae is. Dit wijdverspreide probleem is moeilijker te definiëren. Zien ze er altijd hetzelfde uit? Hoe ontstaan ze? En vooral, hoe bestrijd je ze?

De grootste tegenstanders van onze huid

Striemen zijn littekens die ontstaan wanneer de huid te snel uitrekt. Het is geen verrassing dat vooral zwangere vrouwen, zwaarlijvige mensen en sporters die in omvang toenemen er last van hebben. Elastine- en collageenvezels, die de huid elastisch houden, worden beschadigd. Striae komt het meest voor op de buik, billen, dijen, borsten, en (verrassing!) rug en schouders.

Het ontstaan van striae verloopt in twee fasen:

  • Ontstekingsfase: de huid wordt gespannen, jeukt en brandt, en scheurt uiteindelijk (niet aan de oppervlakte), wat de roodheid en zwelling verklaart.
  • Atrofische fase: Irritaties maken plaats voor vervagende breuken, veroorzaakt door schade aan de structurele eiwitten van de huid. Dat is wat we striae noemen.

Oorzaken van striae

De eerste oorzaak is het overmatig uitrekken van de huid - de huid is niet in staat de spanning te reguleren, waardoor de huid wordt beschadigd. De meest voorkomende oorzaken zijn zwangerschap, zwaarlijvigheid en een snelle toename van de spiermassa. Langwerpige lijnen kunnen ook de huid beschadigen van adolescenten die te snel groeien.

Anderzijds kunnen we niet concluderen dat bijvoorbeeld zwangerschap striae veroorzaakt. Gebrek aan elasticiteit van de huid en slechte collageen- en elastinevezels zijn de directe oorzaken, die kunnen worden uitgelokt door

  • ongunstige hormonale veranderingen
  • een dieet met te weinig vitaminen en mineralen
  • te veel stress
  • diverse ziekten
  • genetische aanleg
  • overmatige, permanente uitdroging van de huid
  • mechanische beschadiging van de huid

Krijgt u striae?

Loopt u het risico striae te krijgen? Wie heeft de meeste kans op deze lelijke littekens die afbreuk doen aan iemands uiterlijk (en humeur)?

Aangenomen wordt dat 9 op de 10 zwangere vrouwen zwangerschapsstriemen krijgen. Dit garandeert echter niet dat elk van hen na de bevalling lijntjes op de huid zal hebben. Je kunt deze gebreken voorkomen door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, zoals plantaardige oliën.

Zwangere vrouwen zijn niet de enigen die zich zorgen moeten maken over mogelijke striae. Ook sporters behoren tot die groep. Striae komt vaak voor bij bodybuilders omdat hun spiermassa snel toeneemt.

Het is belangrijk op te merken dat tieners en vrouwen in de menopauze ook gevaar lopen. In beide gevallen zijn ongunstige hormonale verschuivingen de oorzaak, maar in het eerste geval valt het samen met een snelle groei.

Regels tegen striae

We kunnen ons tegen de striemen beschermen door een paar eenvoudige dagelijkse huidverzorgingsregels te volgen:

  • REGEL NR. 1 Handel onmiddellijk als u veranderingen opmerkt. Verse striemen zijn gemakkelijker te verwijderen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van oliën of gespecialiseerde oplossingen.
  • REGEL NR. 2 Houd uw lichaam - dus ook uw huid - gehydrateerd en gevoed van binnenuit en aan de buitenkant. Water drinken, evenwichtige voeding en supplementen verminderen het risico op striae.
  • REGEL NR. 3 Zie de voordelen van een regelmatige massage niet over het hoofd. Je kunt het preventief doen door oliën in je huid te masseren of een scrub te gebruiken.

Maar als je huid al duidelijke striae vertoont, is alles nog niet verloren! Pas gewoon een van de methoden toe om littekens te verminderen en de elasticiteit van de huid te herstellen. Ook al kost het meer moeite dan preventieve activiteiten, je hebt een goede kans op succes.

Weet u hoe u striae kunt verwijderen?

Het verwijderen van striae is een moeilijk en tijdrovend proces. Ze zullen niet vanzelf verdwijnen. Wat zijn de behandelingsmogelijkheden voor striae?

Huidstriemen laten verwijderen in een schoonheidssalon

Striae is een van de meest voorkomende redenen voor een bezoek aan een schoonheidssalon. We kunnen nu kiezen uit een groot aantal behandelingen om onze huid te herstellen en mooier te maken. Mesotherapie, cellucare, chemische peeling, microdermabrasie, carboxytherapie, radiofrequente huidverstrakking en fraction laser zijn de meest populaire anti-striae behandeling. Volgens deskundigen levert een combinatietherapie (waarbij alle technieken worden toegepast) de beste resultaten op.

Huismiddeltjes om de zichtbaarheid van striae te verminderen

U kunt thuis een gladde huid zonder zwangerschapsstriemen krijgen. Hoe doet u dat? U kunt in uw eigen badkamer gemakkelijk een aantal behandelingen uitvoeren om de striemen te verminderen. Regelmatig gebruik van scrubs (bij voorkeur scrubs op basis van koffie die bekend staan om het huidspannende effect) en vochtinbrengende lotions is gunstig. Een gevoede en gehydrateerde huid ziet er beter uit. Vergeet niet om regelmatig huidverstevigende massages te doen, zoals het gebruik van een handschoen of een massage-instrument om de doorbloeding en de veerkracht van de huid te verhogen. Ook huisbaden met zeezout en essentiële oliën zijn heilzaam.

Natuurlijke schoonheidsoliën zijn het meest effectief om striae te verminderen omdat ze de nodige vetzuren, vitaminen en mineralen bevatten. Ze maken de huid gladder, soepeler, verbeteren de microcirculatie en helpen bij het herstel. Daarom zijn ze een populaire keuze onder aanstaande moeders.

TOP LIJST: de beste oliën tegen striae

Striae wordt naar verluidt het best behandeld met olijfolie, citroensap en een paar druppels vitamine E. De waarheid is dat dit niet de enige mix of olie is die je kunt gebruiken. Wat zijn de beste oliën om van striae af te komen? Bekijk ze nu meteen!

AMANDEL OLIE

Koudgeperste, ongeraffineerde amandelolie is een go-to voor anti-striae routines en eliminatie. Het is de meest populaire keuze onder zwangere en aanstaande moeders: consequent aanbrengen op de huidzones die het meest vatbaar zijn voor striae helpt de huid te vernieuwen, soepeler te maken en de natuurlijke dichtheid van de huid te verbeteren.

Een hoge kwaliteit zoete amandelolie, zoals 100% biologische, natuurlijke Nanoil Zoete Amandelolie:

  • verhoogt het vochtgehalte en levert voedingsstoffen aan de huid
  • verbetert de productie van collageen en elastine
  • herstelt de huid en stimuleert het celvernieuwingsproces
  • zorgt voor meer elasticiteit en veerkracht
  • verheldert verkleurde huid en littekens zoals striae
  • maakt de huid gladder, zachter en stralender

ROOS OLIE

Het is ook een populaire optie voor de behandeling van striae. Rozenolie is licht en niet vettig, dus het trekt snel in. Het verbetert de elasticiteit en veerkracht van de huid door van binnenuit te werken. Je moet weten dat rozenolie trans-retinoïnezuur (vitamine A) bevat, dat bekend staat om zijn uitgebreide helende eigenschappen.

ARGANOLIE

Natuurlijke, koudgeperste arganolie is een uitstekende cosmetische olie om striae te voorkomen. In dit geval wordt de Nanoil-lijn geadviseerd omdat deze 100% van de voedingsstoffen bevat die in argannoten voorkomen. Door de voedingsstoffen geneest het, heeft het een antioxiderende werking, verhoogt het de elasticiteit en beschermt het de huid tegen oorzaken die striae kunnen verergeren. Bovendien stimuleert arganolie de celstofwisseling en de collageenvorming. Het enige wat u hoeft te doen is de arganolie dagelijks aan te brengen en in te drukken op de huidzones die gevoelig zijn voor zwangerschapsstriemen (gebruik cirkelvormige bewegingen).

MACADAMIA OLIE

Als we de eerste striae vaststellen, kunnen we macadamianotenolie gebruiken, zoals Nanoil. Het is een natuurlijk cosmeticum dat voornamelijk bestaat uit heilzame vetzuren, waaronder palmitinezuur, dat antioxiderende eigenschappen heeft. Macadamia-olie helpt, wanneer het op de huid wordt aangebracht, de huid weer soepel te maken en heeft een anti-cellulitiswerking waar honderden vrouwen bij zweren.

COCONUT OLIE

Gemakkelijk toegankelijk en geschikt voor praktisch elk huidprobleem. Kokosolie is rijk aan vitaminen (B, C, E) en mineralen (kalium, calcium, magnesium), die helpen de huid soepeler te maken en te voeden. Kokosolie fungeert ook als een beschermend omhulsel dat vocht vasthoudt, wat van cruciaal belang is voor de huid met striae.

TARWEKIEMOLIE

Het wordt niet veel gebruikt, maar het is echt goed in het verminderen van striae. Tarweolie verbetert de genezing en stevigheid van de huid dankzij het hoge gehalte aan lecithine en vitamine A. (vit. E). Als het geplukt is, wordt het meestal gebruikt voor massage.

LAVENDER OLIE

Essentiële olie van lavendel is de laatste olie op onze lijst van anti-striemen oliën die vrouwen elkaar aanraden. Ze stimuleert de microcirculatie in de huid, waardoor de elasticiteit wordt versterkt als ze voorzichtig wordt gebruikt - in kleine hoeveelheden en in combinatie met andere oliën. Gebruik het in combinatie met zelfgemaakte of kant-en-klare striaebehandelingen.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid