Cellulitis bestrijden met natuurlijke oliën. De fijnste behandelingen voor een perfect lichaam

Cellulitis bestrijden met natuurlijke oliën. De fijnste behandelingen voor een perfect lichaam

Je kunt je lichaam insmeren met speciale lotions of een paar beproefde procedures gebruiken om van cellulitis af te komen. Eigenlijk is er een groot scala aan natuurlijke oliën die sterk genoeg zijn om cellulitis te behandelen. Met hun hulp kunt u uw lichaam er mooi uit laten zien en alle tekenen van zogenaamde sinaasappelhuid verwijderen. Wil je cellulitis uit de wereld helpen? Overweeg dan eens een oliemassage!

Wat is cellulitis precies?

In lekentaal is het een ongelijkmatig groeiend vetweefsel onder de huid. Het is verre van aantrekkelijk, en het kan soms pijnlijk zijn, vooral in zijn gevorderde staat. Cellulitis komt vooral voor op de dijen, billen, heupen en buik. Soms komt het ook voor op de schouders en de borst.

Cellulitis wordt door deskundigen gedefinieerd als een degeneratieve aandoening van de onderhuidse laag die topografisch verschijnt als dikker vetweefsel op de panty's, billen en heupen.

De oorsprong van cellulitis

Cellulitis verschijnt op het lichaam door verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaken zijn de genen en de unieke verdeling van het vetweefsel in het lichaam. De tweede meest voorkomende oorzaken zijn slechte eetgewoonten, een zittende levensstijl, en het dragen van kleding die de vrije bloed- en lymfecirculatie beperkt. Sinaasappelhuid is niet immuun voor geneesmiddelen, zalven en hormonale veranderingen die in ons lichaam optreden (waaronder anticonceptie). Bovendien zijn suiker, evenals gefrituurd en vet voedsel, belangrijke bondgenoten van cellulitis, terwijl ze ook tegenstanders zijn van een slank lichaam. Ook schadelijke gifstoffen die zich in het vetweefsel ophopen, spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van cellulitis.

Hoe kom ik van cellulitis af?

Deze veel voorkomende huidfout verafschuwt kou, massage en lichaamsbeweging. Cellulitis verwijderen De meest effectieve methode is massage! Deze behandeling stimuleert het lymfestelsel, verhoogt de bloedcirculatie en helpt vooral bij het verwijderen van vetophopingen en gifstoffen die zich in de cellen ophopen. Huidmassage kan zowel met de handen als met een bepaald massagewerktuig worden uitgevoerd. Het belangrijkste is echter om het effect van de massage te verbeteren door natuurlijke olie te gebruiken.

Hoe anticellulitisolie gebruiken om de doeltreffendheid ervan te vergroten

Cellulitis bestrijdende huisolie moet direct na het baden op de vochtige huid worden aangebracht; dit stimuleert, verwarmt en verhoogt de absorptiesnelheid. Het zou zelfs nog beter zijn als u uw lichaam blootstelt aan scrubben, met speciale aandacht voor de gebieden die last hebben van cellulitis.

Om de geneeskrachtige werking van de massage te versterken en het lichaam positief te beïnvloeden, moet de therapie beginnen bij de voeten en omhoog werken naar het hart. Uiteraard moeten de benen, dijen en billen de meeste aandacht krijgen. Evenzo moet de olie in de buik worden gemasseerd. Over het algemeen is het beste moment voor een massage direct na het sporten, wanneer de bloedsomloop in het organisme door de fysieke activiteit is toegenomen.

Wist u dat...

...bodymassage met natuurlijke oliën het proces van vetweefselvermindering versnelt, de bloeddoorstroming verhoogt en de vasculaire permeabiliteit vermindert? Deze behandeling omvat ook lymfedrainage, die een snellere lymfestroom bevordert. Dit is de meest effectieve manier om cellulitis te bestrijden. Indien regelmatig gegeven, ontmantelt massage dit ongelijkmatige en kuiltjes vertonende vetweefsel.

De beste anti-cellulitis behandelingen om een perfect lichaam te krijgen

1. Natuurlijke olie massage

Elke massage (niet alleen anti-cellulite massages) zou onmogelijk zijn zonder natuurlijke oliën. Dit lichaamswerk wordt vergemakkelijkt door het glijvermogen van de oliën, die het weefsel beschermen tegen beschadiging. De oliën hebben daarentegen conditionerende eigenschappen en helpen uiteraard bij de behandeling van cellulitis. Natuurlijke oliën zijn het krachtigste wapen in de strijd tegen cellulitis en het belangrijkste bestanddeel van alle bekende anti-cellulite behandelingen.

Welke oliën kunnen u helpen om van cellulitis af te komen?

 • Amandelolie - is een bron van minerale zouten, proteïnen, magnesium en vitaminen. Ze hydrateert de huid, herstelt de glans en verbetert de microcirculatie. Deze olie is uiterst mild, licht en absorberend. Amandelolie kalmeert en heelt huidirritaties. Ten slotte is amandelolie een uitstekende draagolie voor anti-cellulitisbehandelingen op basis van etherische oliën.  
 • Arganolie - is een van de meest effectieve huid liftende oliën. Ze behandelt huidimperfecties en vertraagt het verouderingsproces door de elasticiteit van de huid te verhogen. Het is ook verantwoordelijk voor het verhogen van de celstofwisseling, het gladder maken en strakker maken van de huid. Het regelmatig inwrijven van arganolie op huidzones met oneffenheden en kuiltjes is alles wat nodig is om een aanzienlijke verbetering van het uiterlijk op te merken.  
 • Macadamia-olie - wordt perfect gevonden voor medische massage en massage van het lichaam. Ze is delicaat en licht, wordt snel in de huid opgenomen en is niet comedogeen. Tegelijkertijd heeft macadamia-olie het vermogen om huidprocessen te bevorderen. Bij consequent gebruik helpt de olie in de strijd voor een slank figuur en maakt de huid soepel.  
 • Klimopolie - De saponinen in klimop versnellen de celstofwisseling en hebben een zeer sterk ontgiftende werking. De olie bevat ook hederine, een sterke stof die verantwoordelijk is voor een aanzienlijke lifting van de huid. De olie heeft het vermogen om diep in de huid door te dringen en vocht uit het lichaam te verwijderen door de lymfestroom te stimuleren.
 • Koffieboonolie - cafeïne vertoont een hoge chemische affiniteit met epidermale cellen, het dringt er gemakkelijk in door; polyfenolen zijn verantwoordelijk voor het activeren van thermogenese. Door de cafeïnecomponent verhoogt de olie de lymfecirculatie uit de weefsels, bevordert de verbranding van vetweefsel en helpt bij de splitsing van vetcellen. Ten slotte stimuleert koffieboonolie het celmetabolisme en helpt het de huid elastischer en steviger te worden.

2. Gebruik natuurlijke en essentiële oliën om te masseren

Natuurlijke plantaardige oliën dienen als dragerolie voor essentiële oliën met hoge concentraties die een sterk effect hebben op de huid. Veel aangenaam ruikende aromatherapie-oliën zijn uiterst effectief bij de bestrijding van cellulitis. Als je sinaasappelhuid permanent wilt verwijderen, moet je de oliën dus opnemen in je anti-cellulitisbehandelingen.

Omdat essentiële oliën zeer geconcentreerd zijn, mogen ze niet als afzonderlijk ingrediënt in cosmetica worden gebruikt.

Het goede nieuws is dat je je eigen oliemengsels kunt maken en ze een paar weken kunt bewaren in een donkerglazen flesje. Breng anti-cellulite oliën elke dag na het wassen aan op de verwarmde huid, met een zachte masserende beweging. Dergelijke mengsels zijn altijd samengesteld uit zogenaamde DRAGER OLIËN (d.w.z. argan, macadamia, amandel, klimop) en geselecteerde ESSENTIËLE OLIËN.

OPMERKING!

Essentiële oliën verkregen uit citrusvruchten moeten niet worden aangebracht voordat de huid wordt blootgesteld aan de zon - het kan foto-allergie opwekken. Eigenlijk is het een slim idee om een patch test uit te voeren voordat je essentiële oliën dagelijks gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid van een essentiële olie en een draagolie aan op de huid achter je oren. Als er binnen 24 uur geen irritatie optreedt, kun je de olie weer regelmatig gaan gebruiken.

3. Maak je eigen anti-cellulitis lichaam en gezicht scrubs

Scrubben is een essentieel onderdeel van elke vorm van verzorging, inclusief lichaams-, gezichts- en hoofdhuidverzorging. Regelmatig scrubben heeft werkelijk verbluffende resultaten, omdat het een behandeling is die, net als massage, de doorbloeding verhoogt, lymfostase voorkomt en de afvoer van alle gifstoffen die zich in het lichaam hebben verzameld, versnelt. Het eindresultaat is een gladde huid die vrij is van cellulitis en kuiltjes.

D.I.Y.: anti-cellulitis scrubs

Lichaamsscrub met suiker en olie en anti-cellulitis eigenschappen

Maak een dikke pasta door suiker en honing te combineren, gevolgd door argan- of macadamia-olie. Masseer de scrub op de vochtige huid totdat de suikerkorrels zijn opgelost.

Scrub met koffie en olie om cellulitis te verminderen

 • 220 g gemalen koffie
 • 110 g opgewarmde kokosolie
 • 110 g opgewarmde sheaboter
 • 60 ml arganolie
 • 5 druppels grapefruit etherische olie
 • 110 g grofkorrelig Himalayazout

Voeg eventueel een snufje kaneel of gember toe (dat verwarmt en bevordert de doorbloeding). Je kunt deze scrub op verschillende manieren bewaren, onder andere in blokjes of in aantrekkelijke muffin-achtige vormen - giet het mengsel gewoon in siliconen bakvormpjes voordat de kokosolie en sheaboter zijn uitgehard. Eenmaal gestold, verwijder je de muffin-vormige scrub en doe je hem in een pot of ander bakje.

Breng de scrub aan op een vochtige huid na het baden - de oliën zullen oplossen onder invloed van de lichaamstemperatuur, waardoor de juiste dode huidcellen exfoliëren gemakkelijker wordt.

Cellulitis verminderen met een scrub met koffie en suiker

Hier is een eenvoudigere versie van een vergelijkbare scrub: 110 g gemalen koffie, 55 g rietsuiker, en een druppel natuurlijke olie, zoals argan- of amandelolie

Giet het in tot je een dikke pasta hebt.

Deze eenvoudige lichaamsscrub kan worden aangevuld met anti-cellulitis essentiële oliën (bijv. citroengember, jeneverbes). Deze DIY bodyscrub bevat slechts ongeveer 10 druppels.

Suikermassage is ideaal om het huidoppervlak glad te strijken. De koffiedrab verzacht de huid en bevordert de bloed- en lymfestroom. Nadat je klaar bent met wrijven, spoel je de scrub af met lauw water.

4. Lichaamspakking

Body wrapping is een andere fantastische methode om cellulitis aan te pakken. Hoewel veel schoonheidswinkels deze procedure aanbieden, kan het ook thuis worden uitgevoerd. Het houdt in dat een bepaald mengsel wordt aangebracht op de delen van het lichaam die door de sinaasappelhuid zijn aangetast en dat deze vervolgens in voedselfolie worden gewikkeld.

De strakke compressie die door de folie wordt veroorzaakt, verhoogt de bloedstroom. Bovendien genereert de folie warmte, waardoor de huidporiën opengaan en de actieve ingrediënten dieper in de huid kunnen doordringen, waardoor hun werkzaamheid toeneemt. Body wrapping heeft vergelijkbare effecten als huiddrainage, in die zin dat het de bloed- en lymfestroom verhoogt en tegelijkertijd het lichaam afslankt. Cellulitis wordt minder.

Thuis Wrap behandeling voor het lichaam

Lichaamspakking met anti-cellulitis olie

 • 15 ml koffieboonolie
 • 15 ml arganolie
 • 15 ml klimopolie
 • 10 druppels anti-cellulitis essentiële olie (bijv. sinaasappel, gember, grapefruit)

Combineer de ingrediënten, breng aan op de huidzone die getroffen is door cellulitis, wikkel in met voedselfolie. Verwijder de folie na 20 minuten en spoel het mengsel uit.

Anti-cellulitis koffie lichaamspakking

 • 125 ml koffiebrouwsel
 • 60 ml amandelolie
 • 60 ml koffieboonolie

Combineer de componenten tot een serum met een vrij dikke consistentie. Wikkel het in folie en breng het aan op de door cellulitis aangetaste huidgebieden. Verwijder na 15-20 minuten de folie en was je lichaam met lauw water.

5. Douchen, zowel warm als koud

Zonder twijfel is dit de meest betaalbare en eenvoudige thuistherapie voor cellulitisvermindering.

Koel water vernauwt de bloedvaten, terwijl warm water ze verwijdt. De huid wordt stevig en glad na blootstelling aan deze vorm van douchen. Het is de moeite waard om dergelijke douches regelmatig te nemen, en indien mogelijk, aan het einde van elk bad. Kortom, dergelijke douches blijken uiterst heilzaam te zijn voor het algehele welzijn van een organisme en laten het lichaam getemperd achter.

6. Anti-Cellulitis Bad

Als u graag in een tube ligt, moet u weten dat u ook cellulitis kunt bestrijden tijdens deze plezierige momenten. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste soort zout toe te voegen om de sinaasappelschil aan te pakken.

Badzout uit het meer van Baskunchak

Baden in zout uit het Baskunchakmeer stimuleert de huid, elimineert cellulitis en geeft het lichaam contouren. Dit zout bevat rozemarijn-, salie- en klimop-extracten, die helpen sinaasappelhuid te minimaliseren, overtollig vetweefsel te verbranden en de lichaamshuid te verstevigen en te tonifiëren.

Badzout met bischofiet

Bischofiet is een bekend mineraal voor het bestrijden van cellulitis. Het verzorgt de huid en levert magnesium, broom, ijzer, jodium en chloor aan de weefsels. Het maakt de huid glad en remt de ontwikkeling van vetweefsel in de cellen af wanneer het regelmatig in bad wordt gegeven.

Guarana met L-carnitine badzout

L-carnitine is een van de krachtigste bestanddelen die met anti-cellulitezouten kunnen worden gecombineerd: het helpt de jeugdige uitstraling van de huid te behouden door het lichaam te ontdoen van gifstoffen. Guarana heeft antioxiderende kwaliteiten en antibacteriële mogelijkheden. De werking is ook vergelijkbaar met die van koffie, in die zin dat het de celstofwisseling stimuleert. Het is bijna ongeëvenaard als het gaat om huidverstevigende en gladmakende behandelingen.

Badzout uit de Dode Zee

Baden in Dode Zeezout helpt bij de vermindering van vetweefsel, striae en cellulitis. Deze behandelingen verhogen de bloeddoorstroming en verbeteren tevens de soepelheid en gladheid van de huid.

Baden met Dode Zeezout helpt bij spierontspanning en lymfedrainage, wat helpt om sinaasappelhuid te verzwakken dankzij de hoge minerale doorlaatbaarheid.

Essentiële oliën voor het bad

Giet 10 druppels grapefruit, giger, sinaasappel, of een andere essentiële olie die cellulitis bestrijdt in een bad gevuld met water van ongeveer 30 graden Celsius. Een badsessie zou niet langer dan 15-20 minuten moeten duren.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid