De Meest Populaire Haarmythen. Hoe je haar NIET verzorgen

De Meest Populaire Haarmythen. Hoe je haar NIET verzorgen

Is er een meisje dat nee zou kunnen zeggen tegen mooi, gezond, stevig haar? In ons streven naar schoonheid volgen we tal van behandelingen, maar we zijn het toch eens met heel wat haarmythes. Bekijk hier de bekendste leugenachtige, volledig op haarverzorging gebaseerde tips. Zit er een kern van waarheid in?

We kunnen veel doen om ons haar te doen verbazen met glans, elasticiteit en een lange houdbaarheid. Jammer genoeg beschadigen we het regelmatig door de aanbevelingen van onbetrouwbare bronnen te volgen.

Als slapen met vochtig haar werkt in uw vriend, zou dat niet betekenen dat uw haar niet kan beschadigen als gevolg. Je kunt beter een betere manier vinden om het föhnen te beperken. Vochtig haar is immers veel kwetsbaarder voor beschadiging.

Al bij al, welke beroemde haarverzorgingstips moet je voorgoed links laten liggen?

15 FABELS OVER HAARVERZORGING

FABEL NR. 1

Veelvuldig wassen doet het haar snel uitvallen.

Wanneer het haar buitensporig begint uit te vallen, geven veel patiënten de schuld aan het meest effectieve sporten samen met wassen. Een gewone haarspoeling die naar verluidt haaruitval veroorzaakt, droogheid veroorzaakt en de algemene situatie verergert, is een wijdverspreid en voortdurend voorkomend fabeltje.

Het is in geen enkel opzicht waar! Eigenlijk is de juiste haarwasroutine in combinatie met een milde massage van de hoofdhuid en met een geschikt wasproduct een manier om het uiterlijk van je haar te verbeteren. Door dagelijks te wassen, verkoop je de bloedstroom, zuiver je haar en hoofdhuid, verbeter je de bollen en bijgevolg (en in tegenstelling tot het fabeltje) boost je de haargroei.

Er kan echter ook een kern van waarheid in het fabeltje zitten. Als je regelmatig foute producten met agressieve detergenten gebruikt, kan dit er echt toe leiden dat er te veel haren uitvallen.

FABEL NR. 2

Haar raakt gewend aan cosmetica.

Het idee dat haar gewend raakt aan cosmetica is een van de meest voorkomende mythes die in reclames opduiken. Om ons aan te sporen meer cosmetica te kopen, laten fabrikanten ons geloven dat we echt een nieuwe shampoo nodig hebben omdat de enige die we nu gebruiken niet meer werkt, toch?

Je moet weten dat noch je haar, noch je hoofdhuid aan cosmetica gewend raakt. Stoffen werken altijd op dezelfde manier: voedend, hydraterend, herstellend. De invloed dat een schoonheidsproduct nu niet meer werkt is niet het gevolg van het feit dat u eraan gewend bent - het is het eindresultaat van het verbeteren van de haarsituatie. Met andere woorden, een bepaalde conditioner of shampoo vervult nu niet langer zijn functie omdat hij die al vervuld heeft door uw haar op te lossen. Al bij al, het is tijd dat je je haarverzorging aanpast!

FABEL NR. 3

Hoe meer conditioner je gebruikt, hoe beter.

Deze beroemde haarverzorging fabel verwijst naar bijna alle varianten van cosmetica: conditioners, maskers, shampoos, oliën. We zijn het er ten onrechte mee eens dat de hoeveelheid van een product tot betere resultaten leidt - we denken dat we op die manier extra vitamines binnenkrijgen. Helaas is dat nu niet meer waar.

Als u een product gebruikt, moet u zich houden aan de gebruiksaanwijzing! Als de producent aangeeft dat een druppel voldoende is voor middellang haar, giet dan geen kopje van de conditioner op uw hoofd. Als u meer product aanbrengt dan in de bijsluiter staat, zal dit het effect niet verbeteren of de werking niet intenser maken. Het geldt ook voor een andere fout die we over het algemeen maken, namelijk conditioner op de hoofdhuid doen terwijl er zonder twijfel staat dat een product voor het haar bedoeld is.

U versnelt noch de resultaten, noch winkelt u geld - in plaats daarvan verspilt u massa's koopwaar en - het allerbelangrijkste - verplettert u het haar, verstopt u de winkels van de haarfollikels en pleistert u de hoofdhuid.

FABEL NR. 4

Het trimmen van haarpunten zorgt ervoor dat het haar zich sneller ontwikkelt.

Haargroei is te danken aan de juiste celdeling in haarbollen - voedende materialen komen in de haarfollikel terecht en worden gesynthetiseerd tot keratine. Het maakt niet uit of u uw haarpunten smaller maakt of niet - het heeft geen effect op de haargroei. Alle cruciale benaderingen verschijnen in de hoofdhuid.

Er zit ook een kern van waarheid in de fabel - als je de haarpunten regelmatig laat knippen, kan je haar er ook langer uitzien en dat is niet langer het gevolg van een snellere ontwikkeling. Het is te wijten aan het feit haar zou niet beschadigen op de uiteinden en is oprecht gezonder.

FABEL NR. 5

Het plukken van een grijze haar is een ongelooflijke manier om er vanaf te komen.

Er zijn enkele mythes over grijs haar. De ene zegt dat een grijze haar die je uittrekt wordt vervangen door een gloednieuwe haar met een gewone kleur. Andere mensen, aan de andere kant, zeggen dat er zich haren gaan ontwikkelen in de buurt van de enige die je hebt geplukt. Wat we zouden kunnen aanvaarden als waar met dan?

De realiteit is dat het trekken van een grijze haar geen effect zou hebben: grijze haren verdwijnen niet en groeien ook niet opnieuw in grotere aantallen. Eén bol draagt best één haar dus er kan zich gewoon weer één haar ontwikkelen en die zal ook grijs zijn - grijsheid is het resultaat van het gebrek aan cappotentieel om pigment aan te maken in cellen die haar doen ontwikkelen. Een bol die een grijze haar heeft gegeven zal in geen geval teruggaan naar de vorige kleur.

FABEL NR. 6

Regelmatig borstelen geeft glans aan het haar.

Zorgt een borstel ervoor dat het haar zich sneller ontwikkelt en meer gaat glanzen of werkt het juist andersom? Het hangt ervan af of je weet hoe je je haar goed moet borstelen of niet. De realiteit is dat te actief of te vaak borstelen met verkeerde toevoegingen ook schade kan veroorzaken. Als je haarbreuk, open haarschubben en afgeknipte punten wilt voorkomen, kies dan een kam of borstel die geschikt is voor jouw haartype en haarconditie.

In sommige gevallen kan een borstel ook de bloedcirculatie in de hoofdhuid verhogen, waardoor het haar er beter uitziet, maar u moet eraan denken mild te zijn tijdens het borstelen.

FABEL NR. 7

Gespleten haarpunten kunnen worden bestendigd met een serum.

Sommige advertenties beloven om gespleten punten weer aan elkaar te binden. Het is echt een mythe - het afsnijden van gebroken uiteinden is de beste manier om ze te elimineren.

De werkelijkheid is dat er geen cosmetica in staat is om geknipte uiteinden weer aan elkaar te lijmen. Geen masker, conditioner, serum of olie gaat dat doen. Sommige producten verwijderen een laagje siliconen, waardoor de haarpunten gladder en gezonder lijken. Maar het is allemaal schijn.

Is het überhaupt mogelijk om afgeknipte punten te herstellen? Over het algemeen niet. Ook al zijn er processen zoals Olaplex die de disulfidebruggen in het haar herstellen en belangrijke keratine leveren, het effect hangt af van hoe rafelig je haarpunten zijn.

FABEL NR. 8

Je haar laten kleuren zelfs als je zwanger bent is gevaarlijk.

Ik ben er zeker van dat veel zwangere meisjes gehoord hebben dat ze hun haar niet moeten laten kleuren omdat het de baby zal beschadigen. Het is een eerlijk beroemde mythe. Er is veel onderzoek gedaan naar de absorptie van het pigment en de invloed van haarverf op de groeiende baby. Het is bewezen dat het onschadelijk is. Zwangere vrouwen kunnen hun haar vrij laten kleuren, vooral als ze plantaardige ammoniakvrije kleurstoffen gebruiken die plantaardig pigment bevatten.

FABEL NR. 9

Natuurlijke koudgeperste oliën maken het haar vet, terwijl minerale olie een conditionerende werking heeft.

U kunt elke andere bijstand van mythen zelfs als surfen door middel van suggesties over het gebruik van oliën in haarverzorging. Hoe werken de elementen echt? Wat is het eindresultaat van de natuurlijke oliën vs minerale oliën strijd?

Allereerst maken plantaardige oliën het haar niet vet als je de juiste porties en techniek van aanbrengen gebruikt. Een olie in combinatie met je haartype maakt je haar niet vet of zwaar, maar maakt het gladder, beschermt het, houdt het vocht vast, temt het haar, geeft het meer glans en elasticiteit.

Minerale olie daarentegen heeft geen conditionerende werking. In plaats daarvan zal het je waarschijnlijk hoofdhuidontsteking en uitgedroogd of verzwaard haar bezorgen. Minerale olie heeft een groot nadeel - het is niet altijd een plantaardige cosmetica, het is een spin-off van petroleumdestillatie. Het biedt een oppervlakkig effect, een korte glans en glad uitziend haar. Deze resultaten blijven het best tot de volgende wasbeurt.

FABEL NR. 10

Je moet je haar uitkammen terwijl het nog vochtig is.

Nog een misvatting over haarverzorging. Het moet benadrukt worden dat je vochtig haar niet moet uitkammen omdat het veel vatbaarder is voor beschadiging. Krullen maken hierop een uitzondering. Als je er toch voor kiest om vochtig haar te kammen, wil je een mooie brede kam. Door het voorzichtig te doen, kan je beschadiging vermijden. Borstel je haar echter altijd zodra het droog is.

FABEL NR. 11

Het is niet mogelijk om de haargroei te versnellen.

Het feit dat het afknippen van de uiteinden geen haargroei bevorderend effect heeft, betekent niet dat het niet mogelijk is om het haar sneller te laten groeien! Zeggen dat er niets kan gedaan worden aan het tempo van de haargroei is een andere misvatting.

Eigenlijk zijn er massa's benaderingen om een snellere haargroei te stimuleren. Regelmatig een behandeling met haarolie, scrubs en hoofdhuidwrijven zijn nuttig, naast het innemen van vetzuurrijke voedingsmiddelen, vitamines (met name biotine), koper en zink.

Toch moet je in gedachten houden dat de snelheid van de toename zijn grenzen heeft bepaald door middel van onze genen. Je kunt niet zomaar op magische wijze vijf centimeter groeien in een week.

FABEL NR. 12

Haarsalon producten winnen van drogisterij cosmetica.

Sommige mensen denken dat haarsalonproducten de beste zijn, maar dat is een hardnekkige misvatting.

In werkelijkheid, zijn de deskundige haarsalon koopwaar niet hoger dan die die in winkels kunnen worden gehad. Het is nu niet langer de locatie dit is kritisch, het is de ingrediënten. Veel haarverzorgingsproducten in de winkel hebben een waardevolle samenstelling van vitaminen die een kruidig, intensief en langdurig effect geven. Tegelijkertijd hebben veel doorgewinterde producten een identiek mengsel van siliconen die een onmiddellijk, maar niet langer duurzaam effect hebben. Houd daar rekening mee!

FABEL NR. 13

Haar valt overmatig uit omdat het veel te lang en te zwaar is.

Een van de oudste theorieën zegt dat hoe langer en zwaarder het haar is, hoe meer het uitvalt. Dat is niet altijd waar!

Er zijn natuurlijk verschillende oorzaken van haaruitval (van verkeerde haarverzorging tot hormonale onevenwichtigheid of genetica) maar het gewicht en de lengte hebben geen invloed op de hoeveelheid haar die je verliest. De haarconditie is veel kritischer - lang haar kan ook veel minder snel uitvallen dan snel gebroken haar. Je moet er gewoon aan denken om de bollen van lang haar goed te versterken zodat ze dit gewicht kunnen dragen.

FABEL NR. 14

Als een shampoo niet schuimt, werkt hij niet.

Hoe herken je een eersteklas shampoo? Veel mensen denken dat een shampoo die schuimt succesvol wast en onzuiverheden verwijdert. Het is een andere wijdverspreide misvatting om te ontkrachten.

Eigenlijk hoeft de uitstekend werkende verhelderende shampoo niet schuimen. Het is van cruciaal belang dat het de juiste wasingrediënten bevat (nu niet meer te hard om uitdroging van het haar te voorkomen) en materialen die de werking van de talgklieren manipuleren, de hoofdhuid omringen en de pH-waarde ervan herstellen. Interessant is dat shampoos zonder sulfaten vaak het beste effect blijken te hebben en het haar het meest precies reinigen.

FABEL NR. 15

Een shampoo moet bij je haartype passen.

Uiteindelijk, elke andere shampoo waanidee. Cosmeticabureaus hebben ons voortdurend shampoos laten kopen die bij het haartype passen: voor gebroken, dunner wordend, pluizig, gekleurd haar, enz. Waarom zo? Een shampoo wordt immers verondersteld voor het reinigen van de hoofdhuid.

De naam 'haarshampoo' is een stuk misleidend. Je moet geen shampoo kiezen voor je haartype - hoofdhuid-gerelateerde problemen zijn groter. Als je haar vettig is, moet dat komen door een verstoorde werking van de talgklieren op de hoofdhuid. Als je last hebt van roos, moeten er schimmels in je hoofdhuid zitten. Het is van cruciaal belang dat u een kijkje nemen op welke vorm van het reinigen van uw poriën en huid wensen als je haar land en lijkt afhankelijk van hoofdhuid, eigenlijk.

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid