Haar met gemiddelde porositeit. Dingen die u moet weten

Haar met gemiddelde porositeit. Dingen die u moet weten

Het als "normaal" omschrijven is een beetje te optimistisch. Haar met een gemiddelde porositeit heeft ook zijn problemen die verre van normaal zijn, vooral wanneer het blootgesteld wordt aan een verkeerde en niet bijpassende verzorging. Dan duiken er meteen veel problemen op die de haarsituatie meteen verergeren en het haar een onaantrekkelijk uitzicht geven. Dit is haar dat voortdurend balanceert tussen de beste looks en dubieuze charme. Ontdek de functie mogelijkheden van medium poreus haar en ontdek hoe u er goed mee om kan gaan.

Medium Poreus Haar: Profiel

Haar met gemiddelde porositeit kan worden omschreven als haar dat het midden houdt tussen zwaar/dik haar met lage porositeit en beschadigd/gedroogd haar. Hoe ziet dergelijk haar eruit? De eerste functie is de laag van cuticula die nauwelijks verhoogd zijn. Ten tweede is zulk haar niet moeilijk te verzorgen, het is gemakkelijk in model te brengen maar tegelijkertijd erg wispelturig. Jammer genoeg is er nu niet veel meer nodig om medium poreus haar te breken.

Het is normaal dat haar met een gemiddelde porositeit 'in afschuwelijke staat' is omdat de bollen ook snel verzwakken. Bijgevolg zou het haar kunnen uitvallen of zelfs helemaal niet meer ontwikkelen. Om het anders te zeggen, medium poreus haar is verre van in een deprimerende situatie. Dergelijk haar is mager, wat zich vertaalt in een verschrikkelijke interne keratinestructuur - een verkeerde verzorging gecombineerd met een gebrek aan veiligheid is alles wat nodig is om medium poreus haar volledig te vernietigen.

Onder de microscoop kan men zien dat de cuticula van medium poreus haar omhoog staan. Dit opent de weg voor alle elementen van buitenaf om haarsystemen binnen te dringen en progressief haar situatie te verergeren. Dit betekent dat dergelijk haar onmiddellijk versterking nodig heeft. Bovendien heeft een verstoorde zuur-base stabiliteit in de hoofdhuid vettig en dunner wordend haar tot gevolg dat omvang en body mist. Deze situatie wordt waarschijnlijk waargenomen bij vochtige roos.

Inderdaad, medium porositeit haar binnen reden problematisch. Het is echt glad om erger te worden zijn situatie die maakt haar mat, ruw, pluizig, benadeeld van glans, moeilijk te modelleren en pijnlijk moeilijk te ontwarren. Het is ook echt de moeite waard om te weten dat haarstyling producten ook een bijdrage leveren aan het verergeren van medium porositeit haar situatie. Zeker, dit soort haar verdient unieke aandacht. Het kan worden genomen met geen overweging dat het lot koninkrijk van medium poreus haar afhankelijk is van u en het soort zorg die u bieden met het vandaag.

Verzorging medium poreus haar

Medium poreus haar vraagt om versteviging en diepe voeding gecombineerd met reconstructie van de levensvatbare schade. En dit is specifiek van toepassing op haarpunten en halverwege de lengtes naar beneden. Het is raadzaam om een shampoo, olie of hoofdhuidconditioner te gebruiken die de werking van de vetklieren reguleert, de regeneratie van het haar garandeert en de plantaardige verdedigingslaag van het haar versterkt.

Bovendien moet medium poreus haar worden behandeld met milde cosmetica die de lokken niet overbelasten. Daarom is een verbazingwekkend antwoord te vinden in de vorm van gevoelige nevels, natuurlijke distillaten en spray-conditioners.

Bovendien moet dergelijk haar vaak worden behandeld met conditioners die proteïnen, verzachtende stoffen en milde, riskante siliconen bevatten (cyclohexasiloxaan, cyclomethicone, cyclotetrasiloxaan, dimethicone copolyol, laurylmethicone copolyol). Bovendien kunt u ook gebruik maken van verschillende vormen van vochtinbrengende maskers die bijvoorbeeld aloë, hyaluronzuur, ureum en andere bevochtigingsmiddelen bevatten.

Een van de aangename schoonheidsmiddelen voor medium poreus haar is haaroliën. Daarom wordt aangeraden om het haar zo snel mogelijk per week met plantaardige oliën in te smeren, mits dit gebeurt met oliën die omega-7 en omega-negen vetzuren bevatten.

Aangezien medium poreus haar vaak gesensibiliseerd is, is het precies het haar dat zwakker wordt tijdens... de slaap. Het is te wijten aan het feit dat de strengen tegen het kussensloop wrijven en er aan getrokken wordt zelfs als we erop slapen. Daarom is het een goed idee om het haar voor het slapengaan in een knot of vlecht te steken.

Haar met een gemiddelde porositeit moet ontklit worden met een gevoelige borstel van plantaardig varkenshaar of een brede kam. Bij het drogen is het aangenaam om lauwe lucht van een haardroger te gebruiken. Het maakt de haarschubben glad en laat de lokken glanzen. Denk er ook aan om de haarpunten vaak te laten trimmen omdat dit het meest kwetsbare deel van medium poreus haar is.

Shampoo voor medium poreus haar

Bij het kiezen van een shampoo voor medium poreus haar moet u rekening houden met het soort haar en de vorm die het aanneemt, bijvoorbeeld het soort krullen of hoe ton vettig het haar is. Bovendien moet een dergelijke shampoo niet overbelastend zijn. Daarom kan het beter zijn om een kleurloze shampoo te kiezen in plaats van een melkachtige en dikke shampoo die bestemd is voor haar met een hoge porositeit.

Conditioner voor medium poreus haar

Om te beginnen moet een conditioner voor medium poreus haar licht zijn, wat betekent dat het het haar niet te zwaar mag belasten of een vette film op de lokken mag achterlaten. Dit type haar wordt het liefst gehydrateerd en beschermd tegen mechanische beschadiging. Daarom gebruikt u best een conditioner die vochtinbrengende bevochtigingsmiddelen en verschillende verzachtende middelen bevat. Bescherming van de haarpunten is een ander belangrijk aspect van medium porositeit haarverzorging. Vergeet daarom niet om speciale serums of een hoogwaardige haarolie te gebruiken.

Kies voor een sprayconditioner of een lichte leave-in haarmist als uw haar dun is. Dit soort cosmetica beschermt en maakt het haar glad zonder het te overbelasten.

Verhoog uw haarverzorgingsroutine één keer per week door een masker te gebruiken dat het haar reinigt, voedt en versterkt, waardoor het er beter uitziet. Dankzij Nanoil kunt u kiezen uit verschillende hoogwaardige haarmaskers op basis van ingrediënten die essentieel zijn voor haar met een gemiddelde porositeit. Probeer een masker met vloeibare zijde of het krachtige haarmasker met arganolie om uw lokken te transformeren.

Oliën voor medium poreus haar

Zoals hierboven vermeld, is haarschacht met gemiddelde porositeit bedekt met behulp van cuticula die nauwelijks worden opgetild. Daarom moeten de oliën die voor dit haar worden gebruikt, bestaan uit middelgrote moleculen. Zoek naar oliën waarvan de samenstelling wordt bepaald door omega-7 en omega-negen vetzuren. De beste combinatie van dergelijke oliën is Nanoil for Medium Porosity Hair.

Aanbevolen oliën en cosmetische boters voor medium poreus haar

 • Baobab zaad olie - creëert een microscopische film op het haar die waterverlies tegengaat. Deze olie bestrijdt agressors van buitenaf, maakt het haar glad en laat het glanzen.
 • Arganolie - is de kracht van antioxidanten die het verouderen van het haar vertragen. Het biedt bescherming tegen excessieve temperaturen die in een bepaalde fase van warm styling worden gegenereerd. Het regenereert diep de keratine vorm van verzwakt haar.
 • Jojoba olie - in wezen is het een vloeibare was geperst uit grijs veld bush noten. Het is verbazingwekkend vanwege het relatief hoge squaleengehalte. Het voorkomt vettig haar met behulp van het vertragen van talg productie. Het reinigt de poriën en huid en behandelt roos. Tegelijkertijd is de olie juist voedend, waardoor het een weldaad is voor uitgedroogd haar en hoofdhuid.
 • Macadamia-olie - het dringt in een mum van tijd door in hoofdhuid en haarfollikels. Macadamia olie is onvervangbaar in termen van medium porositeit haar zorg als het zou niet verzwaren haar maar reguleert talgafscheiding, kalmeert irritaties, situaties, hydrateert, verzacht en zal verhogen haar elasticiteit.
 • Avocado-olie - vult het haar aan met water en intensifieert de glans. Omschreven als Oliën van zeven Vitaminen is het de grootste conditioner en multivitamine voor het haar. Het maakt de haarvezel glad, laat de lokken glanzen, voorkomt kroezen en broosheid. Het verhoogt de handelbaarheid van het haar.
 • Zoete amandelolie - beschermt het haar tegen beschadiging, is gevoelig en goed absorberend. Het is erkend voor het toevoegen van glans aan mat haar en het brengen van remedie aan boze hoofdhuid. Zoete amandelolie bestaat voor 55% uit omega-negen vetzuren. Vitamine B die deze olie bevat is aansprakelijk voor het omgaan met de manier van juiste haargroei.
 • Rijstolie - het bevat calcium, magnesium, kalium, fosfor, mangaan, ijzer, vezels en voeding E en K. Het is relatief gewaardeerd vanwege de buitensporige aandacht van fytosterolen, tocoferolen en γ-Oryzanol, die kunnen worden materialen die geleidelijk cellulaire en hoofdhuid veroudering en bespaart u haaruitval.
 • Druivenpitolie - het presenteert verzachtende en regenererende eigenschappen. Deze olie helpt bij roos, psoriasis, overmatige talgproductie en een vette hoofdhuid. Het beschermt haar en hoofdhuid tegen zonnestraling, chemische en mechanische schade naast de gebruikelijke kappersbehandelingen (d.w.z. kleuren, föhnen en straighten).
 • Duindoornolie - het beschikt over een overvloed aan antioxidanten, palmitoleïnezuur (omega-7) en tannines, flavonoïden, boor, mangaan, en voedingsstoffen A, C en K. Deze olie stimuleert de collageensynthese en versterkt de bindingen in het haar dat daardoor elasticiteit wint en soepel wordt om te stylen. Duindoornolie versnelt de haargroei, vult strengen aan met water, zorgt voor situaties en voedt.

Wat zijn andere dingen waar medium poreus haar van houdt?

 • Keratine - dat is een plantaardig bestanddeel van het haar. Het is een geweldig concept om het haar een paar keer per maand met keratine maskers te behandelen. Dit zal alle hiaten in de haarvorm aanvullen en micro-harm bevestigen.
 • Hyaluronzuur - het zou niet het beste hydrateren, reinigen haar en beschermen tegen schade. Hyaluronzuur maakt het haar ook glanzend en compleet van glans. Bovendien kan het alle gaten in het haar herstellen, verzorgt het de hoofdhuid en beschermt het tegen uitdroging en irritatie.
 • Fructose - dit is een eenvoudige suiker die gewoonlijk in de voedingsindustrie wordt gebruikt. Fructose is het beste om medium poreus haar mee te behandelen, omdat het het haar hydrateert en tegelijkertijd de lokken versterkt en beschermt tegen beschadiging. Het is de moeite waard om te onthouden dat deze 'zoete' stof verbonden is met één van de componenten van het haar - keratine - en dus uitstekend is om het haar te regenereren en te versterken. Dankzij fructose wordt haar met een gemiddelde porositeit robuust en wordt zijn oppervlakkige laag uitzonderlijk heropgebouwd.
 • Zijdeproteïnen - zij voeden het haar, hydrateren en verzorgen de haarpunten. Zijdeproteïnen zijn verantwoordelijk voor de glans en het uitstekende uiterlijk van het haar. Bovendien bedekken de proteïnen het haar met een microscopisch laagje dat het haar met name beschermt tegen uitdroging en de lokken regenereert. Ook voorkomt het pluizen en statische elektriciteit.
 • Framboos of appelazijn (in de vorm van haarspoeling) - het maakt het mogelijk om de verhoogde haarschubben te sluiten, maakt het haar glad en kunnen de lokken hun verloren glans terugkrijgen. De hoofdhuid wordt gereinigd en de pH-waarde wordt in balans gebracht.
 • Zonnefilters - UVA en UVB veiligheid is het middelpunt van medium porositeit haarverzorging. Zonnestraling zet de haarschubben aan om omhoog te gaan, wat eindigt in cortex schade (interne haarstructuur). Als gevolg daarvan kan haar met gemiddelde porositeit excessief poreus worden, droog en broos worden en zijn veerkracht, zachtheid en glans verliezen. Bovendien zal het extra vatbaar worden voor breken en zullen de punten zonder problemen worden afgeknipt. Ook worden de haarbollen zwakker wat zich vertaalt in een intensiever probleem van haaruitval. Het haar kan zich niet meer volledig ontwikkelen. Kies daarom vooral in de zomer voor plantaardige oliën met plantaardige UV-filters. Gebruik de hele dag door een milde haarmist met een overvloedig zonnefilter om uw lokken te verzorgen.
 • Vitamine A (retinol) - reguleert de werking van de vetklieren, bestrijdt roos, versterkt het haar en beschermt de hydro-lipide laag van de hoofdhuid.
 • Vitamine E - wordt ook wel het 'dieet van de jeugd' genoemd en is een krachtige antioxidant die verouderingsprocessen vertraagt. Het versnelt de cellulaire afdeling in de haarcortex waardoor het haar zich goed ontwikkelt, zijn uitstekende conditie behoudt, regenereert en immuun wordt voor schade.
 • Provitamine B₅ - verbetert de aankomst en de omstandigheden van het haar, beschermt en stimuleert de haargroei, voorkomt schade en verzorgt de haarpunten.

Medium poreus haar - dingen om te vermijden

Gevoelig haar, dat snel verzwaart, verdraagt geen zware en dikke maskers en crèmige shampoos die zich op de wortels opstapelen en moeilijk uit te spoelen zijn uit medium poreus haar. De samenstelling van cosmetica is eveneens belangrijk. Het moet worden ontdekt dat medium porositeit haar kan krijgen uitgedroogd en dom echt sneller als gevolg van het in contact komen met kunstmatige materialen in shampoos en conditioners.

Shampoo bestanddelen waar medium porositeit haar niet mee overweg kan zijn: monohydroxy alcohol (dehydrateert), siliconen (leven op het haar), robuuste detergenten en conserveringsmiddelen (irriteren).

Probeer ook af te blijven van zware, comedogene en moeilijk te verwijderen siliconen inclusief simethicone, trimethicone, trimethylsiloxysilicaten. Test bovendien voortdurend of een geselecteerde olie, masker of conditioner die je moet gebruiken al dan niet geschikt is voor je haartype. In het geval van medium porositeit haar, des te minder manier extra. Gebruik daarom slechts enkele cosmeticaproducten die een hoge eersteklas kwaliteit hebben en die in harmonie zijn met uw haarstructuur.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid