Haar met hoge porositeit. Dingen die u moet weten

Haar met hoge porositeit. Dingen die u moet weten

Het absorbeert water en voedende stoffen als een spons. Toch betekent dit niet dat het een eenvoudige missie is om het te voeden. Dit kan worden vastgesteld door te kijken naar haar met een hoge porositeit, dat is een set van buitengewoon gebroken strengen. Haar met een hoge porositeit is vrij zwak, broos en droog, zelfs stijf. Het heeft de neiging om pluizig te worden en wordt zonder moeite gekweld door statische elektriciteit. Als u merkt dat uw haar in een deprimerende situatie verkeert - ontdek de manier om het te regenereren en onderzoek van welke bezittingen u moet afblijven.

Haar met hoge porositeit: Profiel

Haar met een hoge poreusheid is het ultieme stadium van haar achteruitgang. Dit soort haar is broos, ruw, met afgeknipte punten, mat, uitgedroogd vanaf oorhoogte naar beneden, vaak zeer stijf en zowel verminderd door de zon als door het feit dat de pigmenten snel afschilferen. Bovendien is buitensporig poreus haar vaak zeer gesensibiliseerd. Deze benadering dat het heeft uitgebreid de neiging om te verslechteren. Vaak is slechts een eenmalig gebruik van een stijltang of haardroger voldoende om de zwavelbruggen in het haar te onderbreken. Het resultaat is dat het haar droog wordt (geen capaciteit om vocht vast te houden), ruw, broos en glad om te onderbreken.

Hoe ziet relatief poreus haar eruit? De gebroken situatie moet geanalyseerd worden onder een microscoop om dit beter te begrijpen. Dan zult u merken dat de haarbodem niet glad is. De haarschubben zijn opgetild en wijd open, en bijgevolg is er niets dat het interne haarsysteem kan beschermen tegen toxines, temperatuur en concurrerende materialen die worden toegevoegd met slecht passende haarverzorgingsproducten.

Wat verhoogt de poreusheid van het haar?

Mensen worden natuurlijk niet geboren met relatief poreus haar. In de meeste gevallen duurt het een tijdje vooraleer het haar poreuzer wordt door blootstelling aan schadelijke kappersmethodes zoals bleken of permanenten. Haar wordt ook poreuzer als gevolg van verkeerde verzorging. Niet passende cosmetica, lange uren doorgebracht in kamers met airconditioning, slapen met vochtig haar, te strakke opsteekkapsels en gebrek aan enige vorm van bescherming (occlusie) zijn de directe redenen die verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van het haar.

Het is echt de moeite waard om te weten dat één van de elementen die bijdragen tot een toenemende poreusheid van het haar, hoofdhuidziekten en systemische aandoeningen (bv. voedingstekort) zijn, evenals ziektes en krachtige remedies die de haarbollen verzwakken. Natuurlijk is de neiging tot uitdroging waarschijnlijk erfelijk bepaald. Dit heeft vooral een invloed op krullend en kroeshaar omdat de vorm van het haar het gelijkmatig verspreiden van talg langs de haarschacht belemmert. Als gevolg daarvan wordt het haar beroofd van een beschermende kruidenlaag die waterverlies tegengaat. Een verkeerde haarverzorging vernietigt dus eerst en vooral de oppervlakkige haarvacht van keratine cuticula en heeft daarna een negatieve invloed op de interne haarsystemen, namelijk de cortex.

Haarverzorging met hoge poreusheid: Hoe zorg je voor beschadigd haar?

Het essentiële probleem van overmatig poreus haar is niet zijn deprimerende conditie en absoluut de noodzaak om de lokken te heropbouwen. Wat zonder twijfel de verzorging van overmatig poreus haar moeilijk maakt is zijn overgevoelige reactie op de elementen van buitenaf. Er is dus niet veel voor nodig om de conditie van de strengen te verzwakken, bijvoorbeeld door ze gewoon te föhnen. Dus welke stappen moeten worden ondernomen om de juiste verzorging te bieden aan haar met een overmatige porositeit?

Eerst en vooral moet overmatig poreus haar worden behandeld met milde preparaten, los van ongunstige detergenten en materialen die de haarvorm kunnen verslechteren. Zachtheid' is, bij wijze van spreken, de belangrijkste zin van de volledige bovenmatige porositeit haarverzorging.

Het meest cruciale is om de haarverzorgingsproducten te kiezen die mild kunnen zijn, zonder zware en veeleisende siliconen en andere comedogene materialen. Monohydroxy alcoholen, de zwaarste en gemakkelijk te vinden in verschillende haarverzorgingsproducten, drogen de poreuze en breekbare lokken het snelst uit. Test daarom voor u een haarverzorgingsproduct aanschaft de lijst van elementen op de volgende stoffen: alcohol denat, benzylalcohol, graanalcohol of isopropyl IPA.

Stel de lokken niet bloot aan chemische middelen die de haarconditie verstoren: bleken en verven hebben een negatieve invloed op de natie van het haar. Daarom is het eigenlijk beter om kunstmatige kleurstof of bleker te sparen en te kiezen voor plantaardige natuurlijke kleurstoffen, samen met henna.

In plaats van de hierboven vermelde kappersprocedures, is het zeker beter om een haaroliebehandeling uit te voeren. Veel natuurlijke oliën zijn niet alleen in staat om de inwendige haarstructuren te fixeren en de haarbollen te versterken, maar ook om de haarkleur te intensiveren en de glans te verhogen. Probeer ook dagelijks beschermende haarmists en sprays te gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor haar met een hoge porositeit - licht en tegelijkertijd vol met actieve stoffen die het haar sterker maken en beschermen tegen agressieve externe factoren. Een vette haarmist zou ook moeten werken.

De verzorging van haar met een hoge porositeit is een nooit eindigende strijd, niet alleen tegen droogte en een verre van perfecte look, maar ook om ervoor te zorgen dat het haar geen hydratatie of voeding verliest. Daarom moet je bij elke schoonheidsbehandeling je best doen om een zogenaamde occlusie te creëren - een beschermend laagje (het beste als het gemaakt is van emolliënten) dat verhindert dat voedingsstoffen uit de binnenste haarstructuren ontsnappen.

Haar met een hoge porositeit verdraagt alle soorten keratinebehandelingen, of het nu gaat om professionele behandelingen bij de kapper of om thuisbehandelingen en cosmetica met een hoog keratinegehalte. Deze proteïne is een natuurlijk bestanddeel van het haar en vult doeltreffend alle gaten op die in de haarstructuren zijn ontstaan. Aangezien haarpunten met een hoge poreusheid zwaar beschadigd zijn, moet u eraan denken om deze haarpunten te beschermen met ofwel vette en beschermende lanoline ofwel het juiste serum voor haarpunten.

Indien mogelijk, gebruik geen föhn en laat uw haar aan de lucht drogen. Als föhnen toch nodig is, gebruik dan altijd conditioners of lotions die tegen hitte beschermen. Zorg er bovendien voor dat de luchtstroom die door deze haarstyling tool wordt gegenereerd laag is, het beste is om koele luchtstroom te gebruiken omdat het in staat is om de haarschubben te sluiten, het haar glad te maken en het glanzend te maken.

Bovendien is het een goed idee om nat haar te vlechten of in een losse paardenstaart te doen. Zo voorkom je verdere beschadiging en pluizigheid. Breng rijkelijk voedende haarmaskers aan en één keer per week kunt u haar- en hoofdhuidspoeling met azijn gebruiken - dit herstelt de pH-waarde van de hoofdhuid en helpt de haarschubben op natuurlijke wijze te sluiten. Een andere zeer aan te raden methode om toe te passen is de juiste manier van haar wassen: CSC of SCSC. Kort gezegd komen beide methodes neer op het gebruik van een dubbele portie conditioner tijdens het wassen van het haar of een dubbele shampoobeurt in combinatie met een intensieve voedende behandeling met rijke conditioners die diep regenererende eigenschappen bezitten.

Het blijkt ook nuttig te zijn om het haar "van binnenuit" te ondersteunen, wat zich vertaalt in het voorkomen van voedingstekorten en het zoeken naar voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Haar met een hoge poreusheid heeft een grote behoefte aan proteïnen, vitaminen (vooral A, E en B5), mineralen (zink, koper, silicium) en aminozuren.

Om overmatige achteruitgang van het haar tegen te gaan, moet u uw haar regelmatig laten trimmen (minstens 4-6 keer per jaar).

Shampoo voor haar met hoge porositeit

Wist u dat in termen van hoge porositeit haarverzorging de frequentie van het wassen van cruciaal belang is? Was het daarom alleen wanneer de lokken het nodig hebben, maar doe dit niet te vaak want dit kan verdere uitdroging in de hand werken. Af en toe kunt u een zachte kindershampoo gebruiken. Deze voedt en reinigt het haar niet zo goed als de gewone shampoos, maar biedt wel de delicate verzorging waar haar met een hoge porositeit naar hunkert.

Het is ook aangeraden aandacht te besteden aan de manier waarop je het haar wast. De hoofdhuid moet delicaat worden gemasseerd, waarbij rukken of energiek wrijven van het haar moet worden vermeden. Ook moet u de shampoo niet over het hele haar verdelen. Breng de shampoo alleen op de hoofdhuid aan en fixeer de haarpunten met een conditioner. Gebruik voor het opschuimen alleen lauw water dat de haarschubben van haar met een hoge porositeit sluit. Tenslotte zal dit haartype u dankbaar zijn als u het wast met melkachtige, dikke en emolliëntrijke shampoos vol met herstellende stoffen.

Conditioner voor haar met hoge porositeit

Conditioners voor poreus haar moeten zich concentreren op het heropbouwen en verbeteren van het haar. Omdat dit type haar ernstig beschadigd is, hebben zelfs delicate siliconenpreparaten een nut - in de eerste plaats bij de verzorging van gespleten haarpunten. Proteïneconditioners en bevochtigingsmiddelen moeten spaarzaam worden gebruikt omdat overmatige hoeveelheden de haarstructuur kunnen verzwakken. Het beste in combinatie met vette emolliënten die een beschermend laagje op het haar weten te houden. Ook moet worden opgemerkt dat het gebruik van te veel kruidenwasmiddelen of het te vaak wassen van het haar schade kan toebrengen aan de structuur van het haar, vooral als het product onvoldoende verzachtende middelen of delicate siliconen bevat.

Maak één of twee keer per week (of meer als uw haar erg beschadigd is) tijd voor een intensieve herstelbehandeling. De Nanoil Hair Masks zijn speciaal voor dit doel ontworpen - professionele versterkers voor thuisgebruik. Het Nanoil argan masker en de best-seller voor beschadigd haar: masker op basis van keratine zijn beide geweldig voor poreus haar.

Olie voor haar met hoge porositeit

Haar met een hoge poreusheid vereist dat het met olie behandeld wordt, regelmatiger dan andere haartypes. Gebruik daarom om de 2 à 3 dagen een oliebehandeling totdat het haar er beter uitziet en de omstandigheden beter zijn. De beste combinatie van goed uitgebalanceerde oliën voor gebroken haar is Nanoil for High Porosity Hair.

Haarpunten worden waarschijnlijk behandeld met ongecombineerde verfraaiende oliën. De meest essentiële component is echter om de meest eenvoudige ongeraffineerde en koudgeperste oliën te gebruiken.

Plantaardige oliën met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (omega-drie of omega-6) moeten gebruikt worden om buitengewoon poreus haar te behandelen. Dit soort oliën zijn gemaakt van moleculen die lang genoeg zijn om zich aan te passen aan de wijd open haarschubben van zeer poreus haar.

Het is ook de moeite waard om te weten dat verzadigde vetzuren met kleine moleculen, zoals kokosnootolie of sheaboter, niet geschikt zijn voor zeer poreus haar. De reden hiervoor is dat dergelijke oliën niet in staat zijn om het haar gehydrateerd te houden, maar in plaats daarvan laten ze de lokken pluizig.

Aanbevolen oliën en cosmetische boters voor zeer poreus haar

 • Katoenzaad olie - beschermt haarpunten, presentaties verzachtende en hydraterende eigenschappen, het beste om te gaan met droog haar met buitengewoon gebroken punten.
 • Lijnzaadolie - lijnzaadolie bevat waardevolle voedingsstoffen B en E. Stimuleert haar en bol zelfregeneratie procedures en beschermt het haar tegen dunner worden, broos worden en ophouden met breken met behulp van versnellen van de haargroei.
 • Druivenpitolie - het beste voor de zomer, beschermt haar en hoofdhuid tegen zonnestraling, chemische en mechanische schade en de destructieve resultaten van gebruikelijke kappersprocedures (verven, föhnen, straighten).
 • Tarwekiemolie - presentaties regenererende eigenschappen, herstelt de interne haarstructuren, reconstrueert haar kruiden beschermende vacht, maakt de bodem glad en sluit de cuticula.
 • Maracuja-olie - een verbazingwekkende antioxidant met verjongende eigenschappen. Het maakt het haar gevoed en verhoogt de elasticiteit. De olie maakt de lokken levendig en beschermt tegen stadsvervuiling. Ook temt het weerbarstige lokken en vergemakkelijkt het ontwarren. Maracuja-olie gaat kroezen tegen met behulp van maakt het haar zacht.
 • Teunisbloemolie - verbetert de omstandigheden van de hoofdhuid, beïnvloedt absoluut de poriën en huid en de haarbalcellen. Bovendien voorkomt het waterverlies, ontdoet het zich van gifstoffen, verlicht het irritaties en helpt het bij het genezen van talrijke poriën- en huidaandoeningen.

Wat zijn andere dingen waar hoog poreus haar van houdt?

In de meeste gevallen vereist dergelijk haar dat het blootgesteld wordt aan een reeks regenererende proteïnen en materialen die het haar niet alleen beschermen maar ook heropbouwen en hydratatie vasthouden. De nuttige materialen om overmatig poreus haar mee te behandelen zijn:

 • Keratine - een plantaardig bestanddeel van het haar dat gaten in gebroken haarstructuren kan opvullen. Keratine is rijk aan zwavel en verbetert de elasticiteit en de weerstand van het haar tegen concurrerende elementen van buitenaf. Bovendien maakt keratine de lokken schoon en levendig.
 • Andere proteïnen en aminozuren - reinigen en beschermen het haar tegen verslechtering van de omstandigheden. Ook vullen ze de gaten in alle haarstructuren. De meest populaire proteïnen om het haar mee te behandelen zijn melk, zijde, tarwe, soja en collageen.
 • Appelazijn - het kan worden gebruikt omdat de allerlaatste spoeling zo snel als een week. Dergelijke haarspoeling sluit opgetilde cuticula van overmatig poreus haar, maakt het haar gladder van vorm en brengt de pH van de hoofdhuid in balans. Vergeet niet om van appelazijn een milde haarspoeling te maken, verdund met water, zodat je het veel minder zuur maakt.
 • Bevochtigingsmiddelen (bijv. glycerine, honing, ureum, natriumlactaat, fructose, aloë, hyaluronzuur) - zijn ook gewenst bij het gebruik van overmatig poreus haar, maar ze moeten voorzichtig worden gebruikt. Wat essentieel is aleven hoewel, zodra toegepast, bevochtigingsmiddelen moeten worden vermeden van het verdampen met behulp van het gebruik volgende met verzachtende middelen (oliën en wassen die lanolin omvatten).
 • Lichte siliconen - ook deze behoren tot de verzachtende middelen. Zij worden filmvormende polymeren genoemd, die bij de verzorging van gebroken haar moeten worden gebruikt. Kortom, ze omringen gebroken lokken en versieren uitgedroogd haar.

Haar met hoge poreusheid - Te vermijden dingen

Ongetwijfeld moet u in een bepaalde fase van de behandeling van haar met een hoge porositeit voortdurend aandacht besteden aan het feit dat het haar niet langer blootgesteld mag worden aan elementen die de reeds verzwakte haarstructuur zouden kunnen beschadigen. Daarom, moet je weg leven van:

 • haar verven, bleken, permanenten
 • te hoge temperatuur
 • zout en chloorhoudend water
 • directe en langdurige blootstelling aan de zon, wind en bloedeloos weer
 • harde handdoeken, dunne haarbanden en metalen haarspelden (mechanische schade)
 • uitgebreid kammen (rukken en trekken aan het haar, verzwakte hoofdhuid)
 • layering wordt niet extra geadviseerd, het is beter om het haar in plaats daarvan regelmatig te laten trimmen
 • te zure pH (bijv. azijn haarspoeling met te hoge azijnconcentratie)
 • een te hoge basische pH-waarde (bv. bleken)
 • een overmatige hoeveelheid kruiden, alcoholen en bevochtigingsmiddelen
 • extra van paraffine - dat is een vrij snaky verzachtende stof die kan vertrekken haar levendig, maar op de identieke tijd zeer gedehydrateerd en pluizig

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid