Was Je Haar op De Juiste Manier! Hoe Vaak Wassen & Welke Methode Kiezen?

Was Je Haar op De Juiste Manier! Hoe Vaak Wassen & Welke Methode Kiezen?

Je haar wassen is makkelijk. De manier waarop we het doen is echter wel even belangrijk als de cosmetica die we ervoor gebruiken. Als we bepaalde regels niet meer volgen of ze niet eens kennen, zal ons haar droog, dof en broos zijn. Dus de vraag is- hoe was je het haar op de juiste manier?

We kunnen tijdens het wassen van onze haren goed zorgen voor de gezondheid en schoonheid van ons haar. Slechts enkele vrouwen weten dat het reinigen de basis vorm van haarverzorging is. Verassend genoeg maken we toch genoeg fouten tijdens zo'n makkelijke behandeling. Het is hoog tijd dat we verschillende meningen gaan controleren en een stap-voor-stap uitleg geven van de juiste routine van het wassen van je haar.

FREQUENTIE VAN HET HAREN WASSEN

Buiten het kiezen van de juiste producten moeten we ook de frequentie van het wassen van onze kapsels bepalen. Het ligt aan de conditie van zowel het haar als de hoofdhuid.

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Er zijn twee manieren om het aan te pakken. Volgens de eerste moet je het haar zo vaak wassen als je nodig hebt om je fris te voelen. De ander adviseert je om het wassen te verminderen. Wat is de overeenstemming?

Als je haar heel vettig is, moet je het elke dag wassen, maar gebruik wel altijd een milde shampoo- bijvoorbeeld voor kinderen- zonder sterke wasmiddelen erin. Vrouwen wassen hun haar elke 2-3 dagen, wat optimaal lijkt. De regel voor het wassen van je haar is simpel: was je haar als je merkt dat het niet fris is. Het is echter niet slim om je haar meer dan een keer per dag te wassen. Je moet ook onthouden hoe vaak je het wassen moet herhalen tijdens een keer douchen of in bad. Kappers doen het twee keer voor minimaal 5 minuten voor een betere reiniging en zodat het langer fris blijft.

Vaak je haar wassen en vettigheid- wat is de waarheid?

Er wordt gezegd dat hoe vaker we het wassen, hoe vettiger het haar wordt. Een grote hoeveelheid SLS, SLES en andere wasmiddelen kunnen de beschermende lipide laag verwijderen en de hoofdhuid uitdrogen, waardoor de talgafscheiding verhoogt. Daarom moet een shampoo voor vettig haar delicaat zijn en moet je een geschikte conditioner gebruiken na het wassen. In zo'n geval is het dagelijks wassen van je haar niet slecht. Aan de andere kant kan het ook een geweldige keuze blijken te zijn: als je vettig haar hebt met bezonken talg kan dit leiden tot het verzwakken van de bollen en irritatie. Daardoor kan je uiteindelijk verdunnend haar krijgen.

Wat is beter- in de ochtend of avond wassen?

De keuze ligt aan de individuele voorkeur. Je kan je haar in de ochtend of in de avond wassen. Er zijn echter een aantal cruciale regels die je moet volgen. 

Als je het haar in de avond wast, moet je het föhnen voordat je gaat slapen. Waarom? Nat en los haar is veel fijner en wordt blootgesteld aan mechanische schade, bijvoorbeeld als het tegen het kussen aan wrijft. Liggend aan de huidige temperaturen en hoe snel ons haar vettig wordt, hoeft het kapsel de volgende dag niet fris te lijken (zelfs als het is gewassen voor het slapen gaan). Het wassen in de avond is echter wel onschadelijk. Als het voor jou werkt, moet je het vooral doen!

Je haar in de ochtend wassen is een betere keuze. De voornaamste reden is een haarolie die je in je haar en je hoofdhuid kan masseren voordat je gaat slapen. Zo'n haarolie behandeling door de nacht is ontzettend effectief- de voedingsstoffen van de olie hebben meerdere uren om de haarbollen binnen te dringen. Daarna hoef je alleen maar je haar met shampoo te wassen en het te stylen als gewoonlijk. Niet alleen zal je zo een veel frisser kapsel hebben, maaar zal je haar ook gezonder en mooier zijn dankzij de effecten van het oliën.

REGELS VAN HET HAREN WASSEN

Hoe ziet een stap-voor-stap haar was routine uit? Wat moet je onthouden over voor, tijdens en na het wassen? Het is het waard om een aantal basis regels te kennen. Deze zorgen voor een beter effect en maken de routine makkelijker.

  • Water. Kan je koud water gebruiken voor het wassen van je haar? Je zal merken dat je haar sneller zal groeien hierdoor. Andere bronnen zeggen dat het schadelijk is. De waarheid zit er ergens tussenin: lauw water is het beste voor het wassen van je haren. Noch koud noch heet water zou gebruikt moeten worden. Heet water maakt de hoofdhuid droog en vettig.
  • Borstelen. Moet je je haar borstelen voor of na het wassen? Zonder twijfel. Goed geborstelde strengen zullen ook niet in de knoop zitten tijdens het wassen. Daarom kan je het best een borstel pakken voordat je gaat wassen. Op deze manier vermijd je dat je natte strengen moet kammen, wat niet goed is voor je kapsel.
  • Shampoo. Naast de keuze van een goede shampoo is het belangrijk om het ook op de juiste manier aan te brengen. De shampoo moet passen bij je haartpe. Het moet natuurlijke ingrediënten hebben en vrij zijn van sterke, zuiverende stoffen. Breng de shampoo niet direct op je hoofdhuid aan; wrijf het eerst tussen je natte handen. Het is belangrijk om alleen op de hoofdhuid de shampoo aan te brengen; de shampoo die naar beneden valt is genoeg om je haar te reinigen. Als je de shampoo in je strengen haar wrijft, kan je het haar beschadigen.
  • Positie. Welke positie moet je kiezen? Iedere vrouw kan een andere positie comfortabel vinden. Je kan je haar boven de wasbak wassen, in de badkuip of in de douche. Er is een regel: was je haar met je hoofd omlaag.
  • Methode. Tijdens het wassen kun je het beste tedere bewegingen gebruiken en de hoofdhuid masseren met je vingertoppen. Je kan je haar lichtelijk kammen ermee. Eraan trekken, scheuren of wrijven absoluut niet. Deze regel is hetzelfde als we het overtollige water weghalen- tedere bewegingen zonder met de handdoek te wrijven. Gebruik een papieren handdoek en laat het haar door de lucht drogen om schade te voorkomen.

HAAR WAS METHODES

Helaas weten slechts een paar mensen dat er veel methodes zijn om het haar te wassen. We doen het op dezelfde manier als toen we kinderen waren: wrijf een shampoo erin en spoel het uit. Verassend genoeg zijn er ook alternatieven voor deze methode. Ze kunnen helpen bij de strijd voor gezond en mooi haar, omdat veel ervan kroeshaar, statisch haar, dofheid en ruwheid verminderen. Wat zijn de methodes voor het wassen van haar? Er zijn wel 8 hiervan. 3-4 ervan zijn het meest bekend.

[S] Wassen met een shampoo

Haar wassen met een shampoo is een traditionele methode. Het omvat het masseren van de shampoo in het haar en dit na een tijdje eruit spoelen. Het is het meest bekend onder mensen die niet geïnteresseerd zijn in een bewuste haarverzorging en niet weten hoe belangrijk conditioner is. Als we deze methode moeten gebruiken- bijvoorbeeld vanwege een tekort aan tijd- moeten we een milde shampoo kiezen die ons haar en hoofdhuid niet van een beschermende lipide laag zal ontnemen.

[C] Haar wassen met een conditioner- 'Geen shampoo methode'

In plaats van shampoo kan je ook een conditioner gebruiken. Het haar wassen met een conditioner werkt goed voor droog, krullend en beschadigd haar wat geraakt zou worden door een reinigende shampoo. Het is niet geschikt voor vettig haar, omdat de conditioner niet goed is in het verwijderen van overtollig talg en reinigen. De conditioner is milder en maakt je haar niet in de knoop of uitgedroogd. Het beste product voor deze methode is een conditioner met simpele ingrediënten, vrij van silliconen en paraffine; het zou een lichte formule moeten hebben. Je moet meer conditioner dan shampoo gebruiken; er blijft niet evenveel van over dus het wassen is dan minder effectief.

[SC] Shampoo + Conditioner

Je haar wassen met shampoo en conditioner is de meest bekende methode onder vrouwen. Het is simpel: je wast je haar, gebruikt de shmapoo en brengt een conditioner aan die je haar zal beschermen en het glad zal maken. Dit kan een leave-in product zijn of een die je uitspoelt voordat je gaat föhnen.

[SCC] Shampoo+ Conditioner+ Conditioner

Je kan je shampoo en conditioner routine verrijken met twee voedende producten. Eerst wassen we ons haar met een shampoo en spoelen we het uit. Daarna brengen we een conditioner aan om uit te spoelen. Als laatste gebruiken we een andere conditioner- een leave-in product die ons kapsel beschermt en stylen makkelijk maakt.

[CS] Conditioner+ Shampoo

Je kan producten gebruiken van elke methode, maar in een andere volgorde. Gebruik eerst de conditioner- breng het aan op droog of vochtig haar. Was hierna de conditioner eruit met een shampoo om de strengen goed te reinigen en de conditioner makkelijk eruit te halen. Gebruik deze methode bijvoorbeeld als je een olie met een conditioner eruit wilt wassen voordat je shampoo gebruikt.

[CSC] Conditioner+ Shampoo+ Conditioner

Deze methode wordt het meest gebruikt en aanbevolen door experts. Het combineert het gebruiken van een shampoo met twee keer het gebruik van conditioner. Eerst brengen we een intensief haarmasker of conditioner aan. Hierna wassen we dit eruit met een shampoo. Zodra het haar schoon is, brengen we nog een conditioner aan- een lichte beschermende en styling cosmetica.

[SCSC] Shampoo+ Conditioner+ Shampoo+ Conditioner

Je kan om en om shampoo en conditioner gebruiken. Deze methode bestaat uit vier stappen. Reinig het haar goed met shampoo. Breng dan een rijke conditioner aan en was het er weer uit met de shampoo. Als laatste kan je dan het haar beschermen met een lichte leave-in conditioner.

[MS] Mok Shampoo

Dit is een van de meest populaire methodes. Op een bepaalde manier is het een techniek om shampoo aan te brengen- je kan het gebruiken in elke methode voor het wassen van je haar waar shampoo bij wordt gebruikt. Pak een klein bakje (mok, kom, pot), doe er een beetje shampoo in en voeg water toe, waardoor je schuim creëert. Breng het mengsel aan op je haar- het geeft een fijner reinigend effect. Tegelijkertijd ben je zo ook zuinig met het product.

* Haarolie in plaats van een conditioner? In elk van bovenstaande methodes kan je een conditioner vervangen door een haarolie of allebei de producten om en om gebruiken. Het is het belangrijkste dat de haarolie bij je haarporositeit past (doe bijvoorbeeld een online porositeit test) en koppel het type olie, de consistentie en de eigenschappen aan jouw behoeften.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid