Haar wassen zonder commerciële shampoo. Waar gaat de 'No Poo' methode allemaal over

Haar wassen zonder commerciële shampoo. Waar gaat de 'No Poo' methode allemaal over

Fris uitziend haar zonder shampoo. Is het wel haalbaar? Het lijkt erop dat het opgeven van een industriële shampoo eenvoudig is gezien er verschillende gelegenheid haar wassen technieken beschikbaar zijn. Leer de voordelen van het reinigen van haar door middel van No Poo methode.

Voordat het nog een keer voorkomt dat je onbedachtzaam naar een haarshampoo grijpt of voordat je in paniek raakt terwijl je je ervan bewust bent dat je het gewoon op hebt, bestudeer dit artikel.

Beschadigt shampoo het haar?

Meer en meer mensen spreken en stellen het probleem van shampoogebruik en zijn schadelijkheid in vraag. Immers, in de meeste gevallen bevat dit haarverzorgingsproduct agressieve schoonmaakmiddelen waaronder SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate), wat redelijk geprijsde kunstmatige detergenten kunnen zijn. Zij zijn de stoffen die verantwoordelijk zijn voor een krachtige reiniging. Ook laten ze een industriële shampoo op een aangename manier schuimen.

Helaas is dat waar de voordelen ophouden en waar de nadelen beginnen, vanwege het feit dat de anionische detergenten die kunstmatige shampoos bevatten:

- ontdoen de hoofdhuid van zijn hydro-lipide barrière en drogen het uit

- irritaties, roodheid en jeuk veroorzaken

- verstoren talg- en vetklieren

- verstoren mogelijk de zuur-base stabiliteit van de hoofdhuid

- leiden tot verbetering van tal van poriën- en huidziekten, zoals roos

- kan niet direct haarverdunning en verzwakking veroorzaken

Geen shampoo, dat is de 'No Poo' methode

Niet alle haar shampoos zijn zo verschrikkelijk omdat je haarreinigingsproducten kan tegenkomen met een echte samenstelling die milde wasbeurten aanbieden. Toch kan je nooit voorzichtig genoeg zijn, als gevolg van de No Poo beweging. Waar gaat het over?

No Poo, dat is een afgeleide term van no-shampoo, is, omdat de naam voor zichzelf spreekt, het wassen van het haar zonder gebruik te maken van een kunstmatige shampoo. De fundamentele reden voor deze aanpak is het beperken of vooral verminderen van het gebruik van gevaarlijke detergenten in de dagelijkse haarverzorging. Verrassend genoeg is het niet altijd zo eenvoudig - het moeilijke onderdeel van deze aanpak is het ontdekken van betaalbare opties waardoor het wassen van het haar zonder shampoo haalbaar en krachtig kan zijn.

Veel mensen zijn het ermee eens dat er niets is dat een dagelijkse shampoo zou kunnen bijwerken. Toch is het wassen van haar met behulp van het gebruik van de aanneming van No Poo aanpak wint aan reputatie, omdat het bereik van de menselijke wezens volgen het is mijl groeiende. Wat gebruiken ze in plaats van een shampoo?

Shampoo Alternatieven. Waarmee kan ik mijn haar wassen?

Begrijp je wat je kan gebruiken in plaats van een industriële shampoo om je haar schoon te maken? Deze best befaamde No Poo benadering opent vele benaderingen van haarverzorging gezien er verschillende opties zijn voor het dagelijks wassen van het haar. Hier zijn de maximaal bekende.

HAAR WASSEN MET CONDITIONER

Iedereen die vertrouwd is met tal van methoden van haar wassen is zich ervan bewust dat haar kan worden gewassen met een conditioner beste. Deze aanpak (ook bekend als co-wash) wordt voorgesteld aan degenen van wie het haar is uitgedroogd, gebroken of krullend - een conditioner bevat beste milde detergenten die fundamenteel doel het vertrekken strengen geconditioneerd. Tegelijkertijd reinigt dit product het haar zonder het droog of verward achter te laten. Niettemin kan deze manier van haar wassen zonder shampoo het probleem van een vette hoofdhuid accentueren. Ook moet het niet vaker dan 2 tot 4 keer per week worden gedaan.

HAAR WASSEN MET OLIËN

Een heel interessante methode is het wassen van haar met oliën, wat in werkelijkheid niet altijd zo gebruikelijk is. Toch is het echt de moeite waard om deze aanpak eens te proberen, omdat vette oliën enorm goed zijn in het verzamelen van verschillende vettige onzuiverheden en - via deze eigenschap - het reinigen van hoofdhuid en haar. Er is echter een groeiende vraag, namelijk, een manier om weg te doen met olie van hoofd? Theoretisch, als we een kleine hoeveelheid van een goed absorberende olie gebruiken (b.v. jojoba, inca inchi of amandel), dan hoeven we het niet uit te spoelen omdat het haar niet overbelast raakt. Van tijd tot tijd zou je het echter eventueel willen emulgeren met een conditioner.

HET HAAR ALLEEN MET WATER WASSEN

De meest wenkbrauwverhogende No Poo aanpak is het gebruik van niets meer maar gewoon water (een techniek die bekend staat als 'water only'). Is haar wassen zonder het gebruik van cosmetica of kruiden krachtig? Inderdaad, vroeger reinigde de mens zijn haar in rivierwater en niemand klaagde over roos, vettig haar of de eerste symptomen en verschijnselen van kaalheid. Maar het water van vandaag is harder en gechloreerd, en het haar is bekleed met verschillende soorten onzuiverheden - toxines, uitlaatgassen en extra van seborrhea zijn moeilijk om weg te doen met het gebruik van het beste water. Toch kan het je niet kwalijk genomen worden dat je het probeert. Haar wassen met behulp van het beste water kan zeker geen kwaad, en kan u toelaten om het op te frissen, bijvoorbeeld onder recht haar wassen.


HAAR WASSEN MET ZEEP

Als we het hebben over No Poo haarwassen, mogen we de zeep niet vergeten. Immers, natuurlijke zeep kan niet alleen worden gebruikt om het lichaam te reinigen, maar ook het haar. Naar welke soorten zeep moet een aanhanger van de No Poo methode grijpen?

Kaliumhydroxide bar zeep - dat is een aggregaat van kalium zouten, glycerine, citroenzuur en andere, maar het is benadeeld van kunstmatige kleurstoffen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Het is antiseptisch, versnelt de regeneratie en is zonder problemen oplosbaar in water. Natuurlijk, is eerlijk waar bij het reinigen van haar.

Reinigingszeep op basis van olie - dat is reinigingszeep op basis van olijfolie (inclusief Castilië-reinigingszeep of Marseille-reinigingszeep) of een mix van oliën (inclusief zwarte Afrikaanse reinigingszeep op basis van kokosnoot- en palmolie vermengd met sheaboter en cacaoboomzaden). Het presenteert antibacteriële en smerende huizen dus olie-primair based totaal bar schoonmaakzeep wordt meestal aanbevolen om schoon roos-geïndiceerde haar.

Kruidenzeep - dit is een plantaardige zeep op basis van kruiden zoals kalmoes, paardenstaart, klis, kamille, brandnetel of heksenwater. Deze vorm van reinigingszeep dient goed als reinigingsmiddel voor vet haar en een boze hoofdhuid.

Zwavel schoonmaakzeep - het is verrijkt met drie-vijf% zwavel trots op die het presentaties robuuste antibacteriële en anti-seborrhea huizen. Het kan worden gebruikt om vet haar schoon te maken. Ook is het geïdentificeerd als een plantaardige en meer gezonde mogelijkheid om een roos shampoo.

HAAR WASSEN MET ZUIVERINGSZOUT

Een vrij betwistbare aanpak van geen shampoo haar wassen is het reinigen van de strengen met zuiveringszout. Natuurlijk heeft deze aanpak evenveel voor- als tegenstanders. Maar het is echt de moeite waard om te weten dat deze zelfgemaakte shampoo niet altijd moeilijk in elkaar te zetten is - alles wat je wilt doen is zuiveringszout met water mixen. Nu, je zou kunnen oefenen het aggregaat op haar en houd het masseren in hoofdhuid voor 2-drie minuten. Spoel af met lauw water. Baking soda is ideaal voor het reinigen, ontsmetten en verfrissen. Ook is het antibacterieel.

LET OP!

Baking soda's pH is base, wat niet nuttig kan lijken voor duidelijk zure hoofdhuid - haar pH zou kunnen worden verstoord. Om die reden moet elke haarwasbeurt met zuiveringszout gepaard gaan met het gebruik van een zure haarspoeling.

HAAR WASSEN MET BROUWSELS

Als we het hebben over het wassen van het haar met kruiden, zou er een aparte ruimte moeten zijn voor verschillende vormen van brouwsels die waarschijnlijk efficiënt gebruikt kunnen worden als kunstmatige shampoo alternatieven. Het probleem is echter om bloemen te vinden die saponinen bevatten, dat is een plantaardige wasverbinding die wordt gelanceerd onder invloed van warmte. Dit zijn onder andere alsem, brandnetel, calendula, aloë, zoethout, fenegriek, smeerwortel, klimop, sint-janskruid, yerba mate (hulstgeslacht), ginseng, vlas, zwarte komijn en vele anderen.

Natuurlijk, je zou een beetje kunnen testen of een poging wagen en zeker beschouwd als een van de maximale beroemde gedachten van het wassen van haar met groene brouwsels.

Zeepnoot (zeepbessen) - het bereiden van een zeepnootbrouwsel is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Doe 7-acht noten in 0,vijf liter water en houd dit vijf minuten aan de kook. Zodra het afgekoeld is, giet je het brouwsel in een fles en schudt je het om schuim te maken. Nu kun je verder gaan met het wassen van je haar en hoofdhuid met het zeepnoten brouwsel. Het is echt de moeite waard te weten dat dit zeepnoot brouwsel moet plaatsnemen op haar voor ten minste enkele minuten.

Zeepkruid brouwsel - vergelijkbare huisjes worden gedeeld met behulp van het gebruik van de basis van zeepkruid. Om het samen te stellen wil je 2 lepels zeepkruid dat moet worden opgenomen met 2 glazen water. Laat het vijf minuten koken en laat het afkoelen. Dit brouwsel kan worden gebruikt als een gewone shampoo om haar en hoofdhuid mee schoon te maken.

ANDERE THUIS METHODES

Ondanks de maximale beroemde No Poo technieken, zijn er enkele tientallen gedachten over een manier om bij te werken een kunstmatige shampoo. Hieronder vindt u de lijst van de technieken die lijken de meest meestal op net boards en in haarverzorging gidsen.

Haar wassen met bloem - gewone bloem is een voorraad van saponinen, dat zijn milde wassen marketeers die direct afkomstig zijn uit de natuur. De bloem kan worden gebruikt om een zelfgemaakte droogshampoo te maken, en vermengd met water (drie-vier lepels bloem voor honderdvijfentwintig ml warm water) verkrijg je een douchehaarpasta. Met welk meel is het haar uitstekend schoon te maken? Over het algemeen is het de moeite waard om roggemeel, grammenmeel, maïsmeel, boekweitmeel en havermeel te kiezen.

Haar wassen met klei - klei zijn plantaardige materialen erkend voor zijn of haar reinigende huizen. Niet eenvoudigste kunt u ze gebruiken om samen te stellen een gezicht maskers echter bovendien haar reiniging maskers, zodat men kan effecten genieten van onzuiverheden uit de strengen. U kunt gebruik maken van alle vormen van klei die moeten worden gemengd met water en opgeslagen wordt gemasseerd in de hoofdhuid voor tal van minuten. Het haar kan gemakkelijk zijn na het uitspoelen van de klei uit.

Haar wassen met eigeel - ondanks het feit dat een ei shampoo is gevestigd populair, eenvoudigste weinig mensen begrijpen dat een dergelijk product kan worden georganiseerd thuis. Slechts een ei, 1/2 citroensap en enkele lepels van uw favoriete olie/conditioner is het geheel wat nodig is. De zelfgemaakte eiershampoo wordt bereid na het combineren van alle ingrediënten. Haar wassen met eigeel is niet alleen krachtig, maar het is ook een goed alternatief voor een regenererend masker. Overmatig gebruik van deze techniek kan echter ongewenste gevolgen hebben, omdat eigeel rijk is aan proteïnen die bij overmatig gebruik gevaarlijk kunnen blijken voor het haar.

Haar wassen met loog - als shampoo kan je ook een mengsel van as en water gebruiken, dat is loog, een groen schoonmaakmiddel. Haar wassen met as klinkt misschien als een vreemd concept, maar het is gewoon krachtig. Hoe stel je loog samen? Het korte model roept op tot het mengen van houten as met water tot een crème-achtige consistentie te bereiken; terwijl gemasseerd in de hoofdhuid, het werkt echt als een shampoo. Als je meer tijd hebt, kun je 2/3 van een doos vullen met as, water toevoegen, integreren en opzij zetten. Na drie dagen kan je een zeepachtige vloeistof zien die zich bovenin verzamelt, dat is de normale laag die je wilde bereiken.

Haar wassen met Shikakai - Shikakai is een haarwaspoeder verkregen uit Hindoe noten (Acacia concinna) dit is natuurlijk rijk aan saponinen. Je kunt het online kopen, maar het is echt de moeite waard om te luisteren naar de uitzondering en oorsprong van het product. Om het haar met Shikakai te wassen, moet u het poeder mengen met water of aloë gel. Zodra de consistentie goed is, kunt u het aggregaat op het hoofd doen, het inwrijven en uitspoelen. Deze vorm van shampoo reinigt niet alleen, maar biedt ook bescherming tegen roos en maakt het haar zacht en veerkrachtig.

Haar wassen met een vrouwenwasmiddel - een normaal vrouwenwasmiddel is aangenaam voor de hoofdhuid en mild omdat het geen detergenten bevat. Het kan worden gebruikt als een kans om industriële shampoos, vooral als het schuimt gewoon goed.

No Shampoo Haar Wassen - Problemen

Omschakelen naar plantaardige technieken om haar te wassen is een uitdaging. Hoewel het nu niet meer schoon is om over te geven van deze aangenaam ruikende shampoo die u het effect van hypercleansiness biedt, is het eigenlijk echt de moeite waard om te kijken om het te doen. Welke problemen zouden zich kunnen voordoen terwijl u een beslissing neemt om uw haar schoon te maken met No Poo techniek?

1. De impact van het krijgen van grimy haar - detergenten die een kunstmatige shampoo mogelijkheden schilderijen als een schurend vel dat ontdoet van de hele partij van haar: de residuen van cosmetica, vuil, verontreinigende stoffen of zelfs de plantaardige lipide laag. Geen enkele van de ecologische haarwastechnieken levert zulke drastische resultaten op, zodat we na het kiezen van een opportunistische manier van haarwassen het effect zouden hebben dat ons haar niet altijd gemakkelijk of zelfs zwaarder is dan in het algemeen.

2. Minder handelbaar en nu niet meer zo knap haar - het merendeel van de industriële shampoos bevat extra conditionerende materialen die het haar zacht maken (bv. siliconen). Bij plantaardige shampoos ontbreken dergelijke stoffen. Zodra u dus geen normale shampoo meer gebruikt, wordt uw haar mogelijk ruw, mat, moeilijk te ontwarren en weerbarstig. Maar dat is slechts een overgangsfase die eindigt zodra de hydro-lipide stabiliteit genormaliseerd is.

3. Irritaties en roos - na het vervangen van een kunstmatige shampoo door iets extra ecologisch, kan de huid geïrriteerd raken en last krijgen van roos. Dit is het gevolg van de neiging van de hoofdhuid om grote hoeveelheden talg af te geven, die over het algemeen door de shampoo wordt verwijderd, en nu op het hoofd blijft zitten. Dit is ook een overgangssegment: roos, irritaties en vettig haar zullen snel in de vergetelheid raken nadat de talgklieren hun stabiliteit terugkrijgen en de hydro-lipide barrière zichzelf weer opbouwt.

4. Vervelender manier van haar wassen - het wassen van het haar met een gewone shampoo duurt slechts enkele ogenblikken omdat het goed schuimt, het is schoon over het haar te verdelen en het is snel te verwijderen. Helaas, dit niet waarnemen om kruiden No Poo technieken te wijten aan het feit de procedure langer duurt. Je moet bijvoorbeeld een zelfgemaakte shampoo samenstellen (b.v. bakpoedercombinatie of zeepkruidbrouwsel) die niet lekker schuimt en extra moeilijk is om luchtig over het haar te verdelen. Met het oog hierop kan No Poo haar wassen extra tijd in beslag nemen dan normaal.

Een goede raad!

Laat je niet ontmoedigen! Inderdaad, de tijd tussen het opgeven van het gebruik van een kunstmatige shampoo en het herstellen van de stabiliteit van de hoofdhuid vindt plaats om ontmoedigend te zijn, maar het is zeker echt de moeite waard om door te gaan. Je haar wassen zonder shampoo is goedkoper, kruidiger en geeft je haar langdurige voordelen. Probeer het eens!

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid