TOP 10: De beste multi-purpose gezichtsmaskers die je thuis kunt maken

TOP 10: De beste multi-purpose gezichtsmaskers die je thuis kunt maken

Zie op je eigen huid hoe prachtig en krachtig effecten die ze kunnen produceren als ze volledig natuurlijk, effectief, en in staat om de zorg voor alle huidtypen.

Zelfgemaakte gezichtsmaskers zijn nog steeds een van de beste vormen van huidbehandeling die je kunt gebruiken. Hun onmiskenbare voordeel is dat je ze allemaal zelf maken. Als gevolg daarvan, bent u de baas over deze 'productie' thuis. Hierdoor kunt u een hoogwaardig cosmeticum verkrijgen dat in alle opzichten ideaal is en precies de effecten geeft die u wenst. Hier zijn de beste gezichtsmasker recepten, geschikt voor alle huidtypes, tijd-getest en betrouwbaar - ontdek hun kracht en ontdek wat het echt betekent om een vlekkeloze teint te hebben.

Het loont: Waarom is het de moeite om gezichtsmaskers te gebruiken?

Gezichtsmaskers hebben zonder twijfel een zeer groot effect op de conditie van de huid. Er is geen ander cosmetisch product dat kan tippen aan de heilzame werking die natuurlijke oliën kunnen bieden. Ze kunnen de huid verfrissen, het uiterlijk verbeteren, de huid gladder maken en de uitputting van het gezicht wegnemen in een handomdraai, die slechts enkele tientallen minuten duurt. Afgezien van dat, natuurlijke oliën bieden tal van vitale voedende stoffen aan het gezicht huid. Zoals eerder gezegd, zelfgemaakte gezichtsmaskers zijn 100% natuurlijk en bevatten geen synthetische ingrediënten. Je bereidt ze zelf, dus je hebt laatste zeggenschap over de ingrediënten die gaan in het schoonheidsproduct.

Voordat je een masker opdoet - bereid je gezicht voor op de behandeling

Om het maximale uit een gezichtsmasker te halen en het te helpen de beoogde resultaten te bereiken, moet u uw huid altijd voorbereiden op deze schoonheidsbehandeling.

Om dit goed te doen, reinigt u uw gezicht zorgvuldig door alle make-up en andere onzuiverheden te verwijderen. Een goede tip is om de [oil washing method] te gebruiken, die populair is onder bloggers OCM, gevolgd door een gezichtsscrub om dode opperhuidcellen van het gezicht te verwijderen.

Op deze manier ontstopt u de huidporiën en de massage die u tijdens het wassen van uw gezicht geeft, stimuleert de microcirculatie en verhoogt de absorptiesnelheid van de huid.

Daardoor dringen de ingrediënten in het gezichtsmasker gemakkelijker door in de huid en bereiken ze de onderste lagen. Het is belangrijk op te merken dat de meeste gezichtsmaskers bedoeld zijn om te worden toegepast op verschillende huidgebieden buiten het gezicht. Probeer de volgende keer eens een gezichtsmasker op je hals en decolleté aan te brengen. 

Gouden regels voor het aanbrengen van gezichtsmaskers

  • Het is het beste om een gezichtsmasker 's avonds aan te brengen, rond 18.00 uur.
  • Breng het aan op een nauwkeurig gereinigde gezichtshuid.
  • Nadat het gezichtsmasker is verwijderd, brengt u de pH-waarde van de huid in balans door de huid af te vegen met een toner en te vervolgen met een vochtinbrengende crème.

Top 10 beste zelfgemaakte gezichtsmaskers

1. Komkommer Gezichts Masker

  • 1 gemiddelde komkommer
  • 1/2 theelepel avocado-olie

Dit is 's werelds meest eenvoudige gezichtsmasker, met een ongeëvenaarde expertise op het gebied van gezichtsconditionering. Komkommer verwijdert vermoeidheid van de huid, vermindert oedeem, equalisert de teint van de huid, hydrateert en maakt haar gladder. In combinatie met natuurlijke olie, worden de voedende, beschermende en anti-aging eigenschappen aanzienlijk versterkt. Avocado-olie bevat zeven essentiële vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Rasp een middelgrote komkommer, reduceer het sap, en combineer de groene pulp met 1/2 theelepel avocado-olie. Brengen op het gezicht en afspoelen na 15 minuten.

2. Gist gezichtsmasker

  • 20 g gist
  • 2-3 eetlepels natuurlijke yoghurt
  • 1 theelepel jojoba olie

Gist bevat een hoge concentratie vitamine B, eiwitten, en mineralen zoals fosfor, zink, magnesium, ijzer, kalium, selenium, en chroom. Door zijn rijke inhoud is gist een ideale voeding voor de vermoeide, doffe huid met oneffenheden. Jojobaolie brengt talg in balans, wat betekent dat het de droge huid hydrateert en tegelijkertijd de vette huid behandelt. Yoghurt op zijn beurt hydrateert, verzacht en verheldert de teint terwijl het ook de pH-waarde van de huid in evenwicht brengt.

3. Melk & Honing Gezichtsmasker

  • 3 el. honing
  • 3 theelepels melk
  • 1/2 eetlepel amandelolie

Om op het gezicht en de hals aan te brengen, alle ingrediënten goed mengen. Na 15 minuten zachtjes afspoelen met warm water. Honing heeft therapeutische en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een krachtige remedie is tegen alle huidoneffenheden. Het beschermt tegen agressieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen irritaties zoals zonnebrand. Amandelolie voedt de huid, bevordert de soepelheid en voorziet de lederhuid van essentiële vetzuren. Melk hydrateert ook de huid en biedt anti-aging eigenschappen.

4. Aardappel & Jojoba Olie Gezichtsmasker

  • 1 rauwe aardappel
  • 1/2 theelepel jojobaolie

Rasp de aardappel, knijp het overtollige sap eruit, en meng met de jojoba olie. Laat het gezichtsmasker 15 minuten intrekken voordat je het verwijdert met warm water. Bij regelmatig gebruik kunt u verwachten dat de aardappel vermoeidheid en wallen van uw gezicht verwijdert, uw teint verheldert en pigmentvlekken lichter maakt. De huid wordt gehydrateerd en de teint verbetert. Jojobaolie beschermt de huid tegen stedelijke vervuiling en alle bekende soorten irritaties, waaronder die door de zon. De waarheid is dat jojobaolie squaleen bevat, dat een natuurlijk bestanddeel van menselijke talg is. Daarom is jojobaolie zo effectief in het bestrijden van seborrhea en het gehydrateerd houden van de huid.

Het goede nieuws is dat je aardappelmasker ook op de ooghuid kunt aanbrengen. Dit zal u helpen wallen en donkere kringen te verminderen. Ook zou de ooghuid gladder moeten worden.

5. Eiwit, Arganolie & Vitamine E Gezichtsmasker

  • 2 eiwitten
  • 5 druppels vitamine E
  • 1/2 theelepel arganolie

Klop de eiwitten tot ze licht en luchtig worden. Combineer het met vitamine E en arganolie.

Spoel uw gezicht na 15 minuten af. Dit gezichtsmasker maakt de huid soepeler en frisser. Eiwit hydrateert en voedt de huid terwijl het rimpels gladstrijkt. Vitamine E doet de huid er jonger uitzien en beschermt haar tegen verkleuring en schadelijke UV-straling. Arganolie wordt vaak beschouwd als de meest krachtige olie in termen van verjongende eigenschappen.

6. Jojoba Olie & Gelatine Gezichtsmasker met Melk

  • gelatine
  • melk
  • 1/2 theelepel jojoba-olie

Gelatine gezichtsmaskers zijn uitstekend voor het ontstoppen van poriën, verhelderen en verjongen van de huid. Jojobaolie is rijk aan antioxidanten, essentiële vetzuren en het zeldzame squalaan. Meng melk en gelatine in gelijke delen (1:1) in een kom voor de magnetron. Verwarm ze nog 15 seconden. Haal het mengsel eruit en roer de jojobaolie erdoor. Zodra het gezichtsmasker is afgekoeld en ingedikt tot een gelatineachtige vorm, breng je het aan op je huid en laat je het op je gezicht koeken. Een gelatine masker is een peel-off masker. Dit betekent dat het moet worden verwijderd door het er vanaf de kin naar boven uit te rukken.

7. Sinaasappel & Arganolie Gezichtsmasker

  • sinaasappelsap
  • 1 theelepel olijfolie of arganolie

Dit is een vitamine C en omega vetzuur-rijk anti-oxiderend en verjongend gezichtsmasker. Het doel van sinaasappelsap is om de huid te verfrissen, glad te maken en te verstevigen. Het verzuurt ook de huid en voorziet haar van vitamine C, ook wel bekend als de "jeugd vitamine". De olie beschermt en voorkomt uitdroging en huidirritatie. Het maakt de huid ook elastisch.

8. Aloë, honing & avocado-olie gezichtsmasker

  • 2 el. honing
  • 1 el. aloë sap
  • 1 theelepel avocado-olie

Meng het aloë sap en de avocado olie goed door elkaar. Laat het masker 20 minuten op de huid rusten en spoel het af met lauw water. Aloë staat bekend om zijn vermogen de huid te kalmeren en te verfrissen, en om de huid gehydrateerd te houden. Avocado-olie verlicht, versoepelt en voedt ook de gezichtshuid. Honing heeft antibacteriële en zuiverende eigenschappen, maar dat is niet alles wat het te bieden heeft. Honing kan ook worden gebruikt om huidimperfecties te behandelen, de huid te voeden en glad te strijken. Het is een uitstekend gezichtsmasker voor de droge, doffe, en oudere huid; het is ook gunstig voor de huid met onvolkomenheden.

9. Wortel gezichtsmasker

  • 1 wortel
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel natuurlijke yoghurt

Combineer een eetlepel fijngeraspte wortel, een eidooier, een theelepel honing en yoghurt in een mengkom. Laat het masker 20 minuten op je gezicht rusten voordat je het verwijdert met warm water. Dit wortelmasker is ideaal voor de normale tot vermoeide huid met een doffe teint. Het verbetert de teint van de huid, vermindert uitdroging, verzacht de opperhuid, bestrijdt acne en andere huidimperfecties, voedt en revitaliseert de huid. Honing heeft antibacteriële eigenschappen en is een natuurlijke antioxidant.

10. Appel Gezichts Masker

  • 1 appel
  • 1 eetlepel bloem
  • een paar druppels citroensap
  • 1/2 theelepel jojobaolie

Rasp een appel en combineer die met een eetlepel aardappel-, maïs- of rijstmeel, een paar druppels citroensap en een halve theelepel jojoba-olie. Breng het masker aan op uw huid en spoel het na 15 minuten af met lauw water.

Verbetert het uiterlijk van de huid, herstelt de pH-waarde, tonifieert de huid, accentueert verkleuringen en heeft in een mum van tijd een anti-aging effect. Appel beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering, is antibacterieel en geeft een gezonde glans aan de huid. Citroen maakt de teint lichter en egaler. Citroensap doet de huid er fris en fris uitzien. Jojobaolie verjongt en egaliseert de gezichtshuid aanzienlijk. Het herstelt ook de hydro-lipide barrière van de huid.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid