Oliën voor gebruik op het gezicht. Hoe past een olie bij uw huidtype?

Oliën voor gebruik op het gezicht. Hoe past een olie bij uw huidtype?

Natuurlijke oliën zijn nuttig voor meer dan alleen haarverzorging. De oliën zijn uiterst heilzaam voor de huid en zijn onze partners in de strijd voor een vlekkeloze teint. Welke oliën moet je gebruiken in je gezichtsverzorgingsroutine? Dat hangt uiteraard af van uw huidtype en de vereisten ervan. Waarom onderzoekt u het niet en profiteert u niet van hun enorme potentieel?

Vochtinbrengende crème, serum, gel, zalf en reiniger kunnen allemaal vervangen worden door één enkele natuurlijke olie van de natuur. Als je het afstemt op je huidtype en behoeften, zul je je uiterlijk volledig veranderen.

Het is tijd voor een door de natuur geïnspireerde huidverzorging!

Gezichtsverzorging met oliën

Oliebehandelingen zijn erg populair, en ze kunnen ook op de huid worden gebruikt. Gezichtsoliebehandelingen zijn een natuurlijke benadering van de verzorging van je huid, en vervangen met gemak moisturizer, dag- en nachtcrèmes. De juiste oliën herstellen de vochtbalans van de huid, passen het zuur-base-evenwicht aan, herstellen de hydro-lipidenlaag en hebben een overvloed aan andere fantastische eigenschappen waarvan we ons niet bewust zijn.

De beste oliën voor gezichtsverzorging moeten natuurlijk koudgeperst, ongeraffineerd en biologisch zijn. Als ze afkomstig zijn van een natuurlijke, betrouwbare bron, zoals die van Nanoil, kunnen we erop vertrouwen dat het resultaat aanzienlijk beter zal zijn en dat de oliën veel veiliger zijn, zelfs als de huid gevoelig is.

Zijn oliën geschikt voor het gezicht?

Zonder twijfel, dat zijn ze! Natuurlijke oliën zijn zeker beter dan kant-en-klare producten omdat ze:

  • het vochtgehalte van de huid op een natuurlijke en duurzame manier verbeteren
  • geen potentieel schadelijke stoffen bevatten
  • geschikt zijn voor alle huidtypes, ook de gevoelige huid
  • rijk zijn aan vetzuren en antioxidanten die essentieel zijn voor de huid
  • zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt

Uiteraard moet je verstandig blijven - oliën zijn heilzaam als je ze afstemt op de behoeften van je huid. Een slechte keuze van olie zal waarschijnlijk verstopping en verzwaring veroorzaken. Gelukkig is dit een uiterst ongewoon verschijnsel.

Hoe kies ik de beste gezichtsolie?

In de cosmeticasector worden meer dan 100 plantaardige oliën gebruikt. Welke natuurlijke olie moet u gebruiken voor uw huidverzorgingsroutine? Bij het maken van de keuze is het gehalte aan meervoudig onverzadigde omega-3 en omega-6 vetzuren de belangrijkste factor om rekening mee te houden. De hoeveelheid EFA's in een olie geeft aan voor welke huidtypes ze geschikt is.

Volgens de basisindeling zijn er

  1. drogende oliën (meer dan 50% meervoudig onverzadigde zuren) - de lichtste, snelst absorberende oliën die geen vettige film op de huid achterlaten. Het werkt als een make-up primer op oliebasis voor de vette en onrustige huid.
  2. halfdrogende oliën (20% -50% meervoudig onverzadigde zuren) - hebben een lichte consistentie en zouden de vette huid niet mogen verstoppen, maar kunnen de droge huid wel verstoppen. Normale en gemengde huidtypes worden aanbevolen.
  3. Niet-drogende oliën (minder dan 20% meervoudig onverzadigde zuren) - hebben een vrij dikke consistentie, het duurt langer voor ze door de huid dringen, ze kunnen de poriën verstoppen en ze laten een vettig laagje achter. Ze zijn goed voor de droge, oudere huid die niet gevoelig is voor comedonen.

Oliën voor de vette en onrustige huid

Droge oliën zijn, zoals eerder gezegd, goed voor de vette en acnegevoelige huid. Deze droge oliën hebben de juiste consistentie en door hun hoge absorptie verstoppen ze de huidporiën niet en verstoren ze het evenwicht van de talgklieren niet. Welke oliën moet u gebruiken als u een vette huid heeft met neiging tot acne?

  • Jojobaolie - ongeraffineerde en koudgeperste jojobaolie heeft een vergelijkbare structuur als menselijke talg en beschermt tegen vochtverlies en andere elementen van buitenaf. Daardoor absorbeert het beter dan sommige vochtinbrengende crèmes. Vanwege zijn antimicrobiële, ontspannende en reinigende eigenschappen is het heel nuttig bij de verzorging van de acnehuid. Het biedt verlichting voor de onrustige huid.
  • Rozenolie - Deze natuurlijke olie uit wilde rozenbloesems wordt over het algemeen geadviseerd voor de verouderde huid, maar het werkt ook om kapotte bloedvaten te genezen. Bij spaarzaam gebruik helpt het ook bij een onrustige huid en een huid die gevoelig is voor irritaties en roodheid. De olie bevat vitamine C en heeft een verhelderende, anti-oxidatieve en ontspannende werking. De olie helpt de natuurlijke beschermlaag van de huid te herstellen en minimaliseert roodheid.
  • Druivenpitolie - rijk aan antioxidanten, druivenpitolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, die 90% van zijn samenstelling uitmaken. Dit is wat de olie onderscheidt van andere oliën, waardoor het een remedie is voor een verscheidenheid aan huidproblemen, zoals vettigheid, mee-eters en acne.Vanwege de verscheidenheid aan vitaminen, wordt het beschouwd als een van de meest voedende oliën (A, E, D en K).
  • Lijnzaadolie - kenmerkend voor deze olie is de schitterende verhouding tussen omega-3- en omega-6-vetzuren, alsmede het gehalte aan het zelden voorkomende omega-9-zuur. Omdat de olie snel wordt geabsorbeerd, is ze ideaal voor de vette of acnegevoelige huid. Ze bevat ontstekingsremmende eigenschappen, versnelt de genezing, geeft verlichting en herstelt het talgevenwicht.

Oliën voor normale en gemengde huid

Halfdrogende oliën zijn ideaal voor de normale huid die niet veel problemen heeft, maar ook voor de gemengde huid die half droog en half vet is. Door hun stabiliteit kunnen ze zowel in de binnenste als buitenste huidstructuren werken (geen verstopping of verzwaring). Welke oliën moet je testen op een normale of gemengde huid?

  • Arganolie - het is de meest populaire en zeker de hoogst gewaardeerde schoonheidsolie, rijk aan sterke antioxidant: vitamine E. Het biedt een breed scala aan toepassingen voor de gemengde huid en de huid die moeilijk te definiëren is. Zij beschermt en hydrateert niet alleen de huid, maar verstevigt ook, strijkt rimpels glad, verwijdert acne, verzacht irritaties, revitaliseert en geeft de huid een nieuw uiterlijk.
  • Amandelolie - ongeraffineerde zoete amandelolie is verleidelijk door haar ongelooflijke aroma en uitstekende werking. Ze is geschikt voor de normale en gemengde huid en trekt snel in zonder een vettig laagje achter te laten. De werking is vergelijkbaar met die van een antirimpelcrème van hoge kwaliteit, met een efficiënte verbetering van de elasticiteit, een gladdere en mooiere huid. Bovendien voedt het de huid en zorgt het voor voldoende hydratatie.
  • Abrikozenolie - dit is een natuurlijk verzachtend middel dat wordt gewonnen uit de zaden van abrikozen; dankzij de lichte consistentie kunt u de olie onbeperkt gebruiken voor normale en gemengde huidtypen. Ze bevat talrijke vitaminen, die helpen voeding te geven, het verouderingsproces te vertragen, het huidherstel te verbeteren en voor een fluweelzachte huid te zorgen.
  • Katoenzaadolie - Een hoogwaardige katoenzaadolie is van vitaal belang voor de gemengde huid die gevoelig is voor droogte en de eerste tekenen van veroudering, zoals fijne rimpeltjes. Het hydrateert, herstelt, heeft een ontstekingsremmend effect en verbetert de soepelheid terwijl de huidporiën niet verstopt raken.

Oliën voor droge en ouder wordende huid

Als uw huid echt droog of verouderd is, kies dan voor niet-drogende oliën, die het dikst zijn en een aanzienlijk zwaardere consistentie hebben, een niet-poreuze beschermende barrière vormen en het vocht effectief vasthouden. Welke oliën zijn goed voor de droge, verouderde huid?

  • Avocado-olie - een van de beste vochtinbrengers onder de oliën en een krachtig element in veel natuurlijke cosmetica ontwikkeld voor de droge huid. Het is een populaire chemische stof vanwege zijn preventieve werking (het beschermt bijvoorbeeld tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering), anti-rimpel effect, en het vermogen om de huid soepel te maken. Regelmatig aanbrengen van avocado-olie op de huid verbetert de aantrekkelijkheid ervan.
  • Macadamia-olie - Natuurlijke macadamianootolie is een uitstekend cosmeticum voor de vermoeide, verouderde huid. Het is een uitstekende huidverzorgingsolie die de huid glad maakt, verzacht, beschermt tegen de zon, voedt, het vochtgehalte opwaardeert, en antibacteriële en verjongende eigenschappen heeft. Deze olie zorgt voor een breed scala aan effecten.
  • Kokosolie - een echt populaire olie met een prachtig aroma, mits ongeraffineerd en koudgeperst. Ze verhoogt het vochtgehalte van de huid, sluit vocht in, verzacht en maakt de huid glad. Helaas, vanwege de van nature dikke boterachtige consistentie, kan het moeilijk zijn om kokosolie op de gezichtshuid aan te brengen.
  • Olijfolie - deze olie lijkt regelmatig populairder te worden als culinair bestanddeel. Olijfolie is ook een uitstekende bron van voedingsstoffen voor de huid. Het helpt bij het herstel van de huid door de epidermis te helpen zichzelf te regenereren. Het voorkomt veroudering en uitdroging, zodat de huid altijd gehydrateerd, gevoed en elastisch is.

Hoe olie op de gezichtshuid aanbrengen?

Weten welke olie je op de gezichtshuid moet gebruiken is van cruciaal belang en kan je helpen een aantal huidverzorgingsblunders te voorkomen. Een geschikte olie hydrateert de huid zonder haar vet te maken. Daarnaast moet je weten hoe je oliën op de huid aanbrengt om het potentieel en de kracht ervan te maximaliseren.

Er zijn verschillende benaderingen. OCM, of oil cleansing method is er een van - gebruik oliën in plaats van make-up removers en micellair water om je te ontdoen van alle onzuiverheden. Natuurlijk en gemakkelijk. Daarnaast moeten oliën worden gebruikt als een huidverzorgende cosmetica na het reinigen - als vervanging voor een crème, voor het aanbrengen van een moisturizer of serum, of als een element in een DIY gezichtsbehandeling. Als je olie licht en drogend is, gebruik het dan als een make-up primer om je huid te voeden en tegelijkertijd make-up te fixeren zodat het lang blijft zitten. Oliën voor een gezichtsmassage zijn een andere fantastische manier om ze te gebruiken: ze bevorderen de doorbloeding, verbeteren de huidverzorging, maken de huid soepeler en geven het gezicht vorm.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid