Hoe kies je een effectief gezichtsserum? Oliën, hyaluronzuur en... Alle Andere Verbeteraars

Hoe kies je een effectief gezichtsserum? Oliën, hyaluronzuur en... Alle Andere Verbeteraars

Serum voor de gezichtshuid is geconcentreerde schoonheid in een aantrekkelijke fles. Het is de krachtigste huidverbeteraar en een echte huidexpert; al na één keer gebruik kunt u resultaat zien. Hoe kies ik een gezichtsserum? Wanneer is het OK om er een te gebruiken? Weet u dat u uw eigen natuurlijke, doeltreffende serum kunt samenstellen?

Wat is een serum precies?

Een serum voor de gezichtshuid wordt beschouwd als een geweldig product omdat het gebruik ervan je dagelijkse huidverzorgingsregime verbetert. Het is een van de krachtigste huidconditioners en is bedoeld om de huid intensief te verzorgen.

Dankzij de gewichtloze textuur en vloeibare consistentie kunnen actieve ingrediënten doordringen tot in de onderste huidlagen, waar traditionele vochtinbrengende crèmes niet kunnen presteren. Wat is het eindresultaat? Sterk herstel, voedingsboost, hydratatie, verjonging en intensievere behandeling van vele huidziekten, zelfs ernstige.

Wat is het verhaal achter de rage van het gezichtsserum? De actieve bestanddelen in het product zijn sterk geconcentreerd en behoorlijk krachtig. Plantenextracten, natuurlijke oliën, vitamines, essentiële oliën en bloemenwaters zijn de belangrijkste bestanddelen van een natuurlijk serum. Het kan de vorm aannemen van een lichtgewicht crème, olie, gel of emulsie.

Wanneer moet u een gezichtsserum gebruiken?

Tot voor kort werd algemeen aangenomen dat een serum alleen bedoeld was voor de ouder wordende huid met rimpels en verlies van elasticiteit. Dit is echter niet het geval. We hebben gelukkig geleerd dat elk huidtype unieke eisen stelt en een betere verzorging verdient. Kortom, of uw huid nu jong, acnegevoelig, vet, droog en vermoeid, dof, oud, vochtarm of probleemloos is, elk type zal baat hebben bij een goed gezichtsserum.

Als u denkt dat de toestand van uw huid verslechtert of verre van optimaal is, overweeg dan het gebruik van een serum. Veel serums bestrijden zelfs de belangrijkste dermatologische aandoeningen (ontstekingen, pigmentvlekken), vooral als ze gemaakt zijn van veilige, natuurlijke ingrediënten.

Onthoud!

Serum zal nooit een vervanger zijn voor vochtinbrengende crème, ondanks het feit dat het krachtiger werkt. Serum versterkt de huid en verbetert de werking van andere cosmetica. Onthoud dat en gebruik het als aanvulling op uw huidverzorgingsregime, niet als vervanging voor een gewone crème.

Natuurlijk gezichtsserum

Het is een puur cosmetisch fenomeen. De inhoud van een natuurlijk gezichtsserum wordt zorgvuldig uitgekozen; het bevat geen irriterende stoffen, synthetische verbindingen, parabenen, siliconen of aardoliederivaten. Het is een onberispelijk product dat gewoonlijk wordt samengesteld met natuurlijke plantaardige oliën omdat deze de huid doeltreffend kunnen herstellen en conserveren. Een enkele plantaardige olie heeft veel voedingsstoffen; een combinatie van een paar is een prachtige symfonie.

Hoe weet je dat je een kwaliteitsgezichtsserum in handen hebt?

Een luxueuze toets mag niet beperkt blijven tot een luxueuze flacon waarin het serum is verzegeld. Ook de inhoud van de flacon moet van de hoogste kwaliteit zijn. Hoe kiest u een goed gezichtsserum?

  1. Vermijd controversiële serumingrediënten zoals comedogene stoffen, paraffine, minerale olie, PEG's, en siliconen. Kleurstoffen, kunstmatige geurstoffen, alcoholen met een korte keten en sterke conserveringsmiddelen zijn ook schadelijk voor uw huid.
  2. Zoek naar actieve ingrediënten, waaronder plantaardige oliën, essentiële oliën, bloemenwater, alle soorten plantenextracten (bloemen- en kruidenextracten), algen, en vochtinbrengende stoffen (aloë en hyaluronzuur). Andere hoogwaardige ingrediënten in serums zijn vitamine C en E, retinol en co-enzym Q10. Houd er echter rekening mee dat serums met een hoge concentratie vitamine C, zuren of retinol lichtgevoelig kunnen zijn, dus gebruik een zonnebrandcrème.
  3. Kies een serum op basis van uw huidtype - een vette of acne huid zal ongetwijfeld de voorkeur geven aan andere oliën en stoffen dan een droge of couperose huid. Controleer het doel van een serum voordat je het gebruikt, en als je het zelf maakt, stem dan zorgvuldig natuurlijke oliën en andere verzorgende ingrediënten op elkaar af.
  4. Onderzoek hoe uw huid op een serum reageert - een goed gezichtsserum moet snel intrekken, geen plakkerig laagje achterlaten, een lekker luchtig gevoel geven, en niet aan uw huid kleven of uw huid overbelasten.

WAAROM NIET HET NANOIL GEZICHTSSERUM GEBRUIKEN? HET BEVAT DE BESTE BESTANDDELEN EN GEEFT DE BESTE EFFECTEN!

BENT U OP ZOEK NAAR EEN ONMOGELIJK GEZICHTSSERUM? PROBEER DAN DE PERFECT SAMENGESTELDE PRODUCTEN VAN NANOIL. GEWELDIGE INGREDIËNTEN, HOGE KWALITEIT, EN HET "WOW" EFFECT LIGGEN ALLEMAAL BINNEN UW DROOM! VOEG NANOIL TOE AAN UW SCHOONHEIDSRITUEEL EN LAAT UW HUID OVER AAN HET SERUM. U ZULT EEN VERBETERING IN UW HUID ZIEN EN VOELEN NA SLECHTS ÉÉN GEBRUIK.

Hoe brengt u een gezichtsserum aan?

Een gezichtsserum verbetert de huidverzorging en versterkt de huid, zodat het de diepe lagen kan bereiken, terwijl het de huid aan de buitenkant niet beschermt. Daarom moet het altijd worden gevolgd door een gezichtscrème. Occlusie is nodig om serum in de diepe huidlagen te houden - een vochtinbrengende crème werkt op deze manier en voorkomt dat de inhoud van het serum ontsnapt.

Daarom moet u, voordat u het serum aanbrengt, uw huid reinigen en een toner op uw huid aanbrengen. Wacht tot deze is geabsorbeerd voordat u een geschikte lotion op de huid aanbrengt. Als u een serum op oliebasis gebruikt, wacht dan niet tot het volledig is opgenomen voordat u crème aanbrengt om de oliën te emulgeren en te voorkomen dat er een vettige film op het huidoppervlak ontstaat.

Onthoud!

Sterk geconcentreerde actieve bestanddelen in een gezichtsserum kunnen snel van de huid verdampen, waardoor de werking zwakker wordt. Om dit te voorkomen, moet u een occlusief 'beschermlaagje' op de huid aanbrengen in de vorm van een gezichtscrème die geschikt is voor uw huidtype.

Zelfgemaakte cosmetica: hoe maak je een natuurlijk gezichtsserum?

Door een paar natuurlijke oliën te combineren (bijvoorbeeld macadamia-olie, jojobaolie en avocado-olie, kunt u het eenvoudigste en nuttigste serum maken. Het is een zeer voedende avondessence die de droge, vermoeide huid, die dagelijks wordt blootgesteld aan toxines en stedelijke vervuiling, revitaliseert. Dit serum op basis van olie kan worden verrijkt met essentiële oliën die een belangrijke verzorgende werking hebben. Lavendelolie, bijvoorbeeld, bevordert het herstel van collageen en elastine, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en egaliseert de teint van de huid. Rozenolie, daarentegen, verlicht irritaties, regenereert en heeft anti-aging eigenschappen. Ylang-ylang olie reguleert de talgproductie en geneest huidirritaties en acne. Een paar druppels zijn voldoende voor 30 ml serum. Je natuurlijke DIY serum kan echt fantastische ingrediënten bevatten! Beperk je niet tot slechts twee oliën. Laat je meeslepen en gebruik een ruime keuze aan hoogwaardige actief verzorgende ingrediënten. Welke bestanddelen staan u ter beschikking?

Doe het zelf - zelfgemaakt natuurlijk gezichtsserum: recepten

Bi-fase rozengezichtsserum; alle huidtypes

  • rozenwater - 15 ml
  • hyaluronzuur 3% gel - 10 ml
  • jojoba-olie - 5 ml
  • arganolie - 5 ml
  • sorbitol of d-panthenol - 5 ml 
  • vitamine E - 1 ml

Meng alle ingrediënten in een mengkom en giet ze in een donkere glazen fles. Goed schudden voor gebruik om de fases te mengen. Als uw huid droog is, voor de nacht en overdag gebruiken. Ideaal voor alle huidtypes. Dit gezichtsserum met olie moet binnen 6-8 weken worden gebruikt.

Herstellend gezichtsserum voor de problematische huid

  • hyaluronische gel 1% 10 ml
  • steenroos water 7 ml
  • d-panthenol 5 ml
  • aloë gel 5 ml
  • niacynamide 1,5 ml
  • allantoïne 0,5 ml
  • jojoba-olie 5 ml

Dit serum bestrijdt onzuiverheden en is zeer geschikt voor de vette, onrustige gezichtshuid. Het kalmeert irritaties, ontspant de huid en houdt haar gehydrateerd dankzij allantoïne en panthenol. Het licht verkleurde huid en acne littekens op. Een serum op basis van olie verzacht irritaties, helpt vocht vast te houden en heeft anti-rimpel eigenschappen (natuurlijke oliën vormen een rijke bron van anti-oxidanten).

Combineer alle ingrediënten en giet het in een donkere fles. Het serum kan ongeveer 8 weken worden gebruikt. Elke ochtend en/of avond aanbrengen vóór uw favoriete gezichtscrème.

Serum op basis van co-enzym Q10 voor het gezicht en onder de ogen  

  • arganolie 5 ml
  • amandelolie 5 ml
  • co-enzym Q10 - ongeveer 3 druppels of 1 g poeder
  • vitamine A - ongeveer 6 druppels

Giet de oliën in een mengkom en voeg het co-enzym Q10 toe (indien u poeder gebruikt, verwarm de oliën dan een beetje om het poeder gemakkelijker te laten smelten). Giet het serum in een donkere fles na toevoeging van vitamine A. Bewaar het ongeveer 2 maanden. Ideaal voor de avondlijke huidverzorgingsroutine. Vanwege het gehalte aan retinol (vitamine A) 's morgens een zonnebrandcrème dragen.

Co-enzym Q10 is een krachtige antioxidant die de conditie van de huid verbetert en rimpels vermindert. Vitamine A geneest, egaliseert, verstevigt en verbetert de structuur van de huid.

Arganolie is een van de beste oliën voor rimpelvermindering en huidverbetering. Het arganolieserum is in de eerste plaats bedoeld voor de verzorging van de verouderde gezichts- en ooghuid.

Het is een natuurlijke botox die ervoor zorgt dat het gezicht weer gaat stralen; de huid is gehydrateerd, er zijn minder rimpels en ze zijn ondieper.

Hoe vaak moet ik een gezichtsserum gebruiken?

Het hangt allemaal af van de voorkeuren van uw huid en specifieke eisen. Serums zijn over het algemeen rijk aan sterk geconcentreerde werkstoffen, dus als uw huid niet geplaagd wordt door rimpels of acne, is het voldoende om een goed serum 2-3 keer per week te gebruiken. Als u echter vindt dat uw gezicht dagelijkse verzorging nodig heeft, gebruik het dan elke dag.

De beste tijd om een serum aan te brengen is voordat u naar bed gaat. De huid herstelt 's nachts intensief omdat dan de belangrijkste herstelprocessen plaatsvinden, die alle huidlagen beïnvloeden. Help uw huid herstellen door haar te voorzien van hoogwaardige voedingsstoffen zoals hyaluronzuur, vitaminen en oliën die rijk zijn aan fytosterolen, flavonoïden en essentiële vetzuren, die een uitstekende revitaliserende therapie bieden.

Morgens een serum aanbrengen is ook een uitstekend idee. Kies serums die rijk zijn aan antioxidanten en natuurlijke oliën om uw huid te beschermen tegen verontreinigende stoffen, UV-straling en stedelijke vervuiling.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid