10 gouden regels om uw teint gezond en jeugdig te houden

10 gouden regels om uw teint gezond en jeugdig te houden

Als u er prat op wilt gaan een gezonde, stralende teint en een jeugdig uiterlijk te hebben, moet u een paar fundamentele richtlijnen in acht nemen. Weet u hoe u uw gezichtshuid goed moet verzorgen?

Er is waarschijnlijk geen vrouw ter wereld die niet graag een mooie, stralende teint heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we zoveel aandacht besteden aan gezichtsverzorging. Helaas is de gezichtshuid erg pietluttig en humeurig, wat ons veel problemen oplevert. Zelfs schijnbaar onbelangrijke factoren kunnen onze huid irriteren en rood maken voor een buitensporige hoeveelheid tijd.

Is er iets wat we kunnen doen om zo'n hoofdpijn te voorkomen?

Gezichtshuidverzorging die werkt

De gezondheid en het uiterlijk van onze gezichtshuid worden grotendeels bepaald door hoe we haar regelmatig onderhouden en verzorgen. De enige manier om een mooie teint te krijgen is door goede huidverzorgingsbehandelingen te gebruiken en de juiste schoonheidsregimes te volgen.

Alleen wanneer de huid regelmatig wordt voorzien van belangrijke voedende bestanddelen, kan zij haar vitaliteit aanzienlijk vergroten. De huid is gezond en vrij van verkleuringen wanneer zij wordt beschermd tegen de zon en andere schadelijke invloeden. De huid is glanzend, soepel en glad wanneer zij voldoende vochtig blijft. Elke handeling die we elke dag stellen, heeft een grote invloed op onze huid.

Huidverzorging voor verschillende huidtypes

Probeer, voordat je een gezichtscrème of micellaire lotion koopt, één simpele vraag te beantwoorden: "Wat heeft mijn huid nodig?" Alleen door de juiste verzorging af te stemmen op het huidtype kunnen we succes boeken, wat gelijk staat aan het genereren van een op maat gemaakte regeneratiestrategie voor de gezichtshuid.

Hier volgen enkele tips over hoe u uw huid kunt verzorgen op basis van haar specifieke soort.

  • NORMALE HUID - vereist natuurlijke en zachte cosmetica die de goede conditie van de huid niet aantast, maar slechts een aanvaardbaar niveau van hydratatie, voeding en bescherming tegen de zon handhaaft.
  • DROGE HUID - heeft sterk hydraterende producten nodig die beide doen: de huid aanvullen met water en het water in de huid insluiten om verdamping te voorkomen. In dit geval zijn cosmetica met hyaluronzuur, ureum, ceramiden en olie geschikt voor het doel.
  • VETTE HUID - In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft dit huidtype niet te worden gedehydrateerd, want agressieve wasmiddelen kunnen paradoxaal genoeg de vette huid stimuleren om nog meer talg af te scheiden. Wat hier van belang is, is een regelmatige en milde reiniging met klei in combinatie met een zorgvuldige hydratatie. Bovendien is het van cruciaal belang de natuurlijke pH-waarde van de huid te herstellen en de talgklieren te helpen hun werk naar behoren te doen.
  • COMBINATIE HUID - is het meest veeleisend op het gebied van verzorging, omdat hier schoonheidspraktijken moeten worden gecombineerd die op twee verschillende huidtypes zijn afgestemd: droge en vette huid. Bij een vette huid moet de werking van de talgklieren worden gereguleerd en de ongewenste glans worden tegengegaan, terwijl een extreem droge huid intensief moet worden bijgevuld met water.

Naast de vier fundamentele huidtypes zijn er ook gevoelige, acne- en rijpere huidtypes. Om een specifiek huidprobleem, zoals atopische dermatitis of fijne rimpels, aan te pakken en weg te werken, vraagt elk bijkomend huidprobleem om aparte aandacht en veranderende verzorgingstechnieken.

10 essentiële regels voor huidverzorging

Ongeacht het onderscheid vereist elk huidtype een specifieke reeks verzorgingsprocedures, zoals hydratatie, bescherming tegen de zon, verwijdering van dode opperhuidcellen, enzovoort. Wat moet u in gedachten houden bij de dagelijkse verzorging van de gezichtshuid?

1. Make-up verwijderen is van fundamenteel belang

Het ergste wat we ons gezicht kunnen aandoen is geen make-up verwijderen voor het slapen gaan. Onze huid regenereert 's nachts en bereidt zich voor op de ontberingen van de volgende dag. Kleurcosmetica en hun resten kunnen de huidporiën verstoppen en het evenwicht van de huid verstoren. Daarom is het belangrijk om de make-up volledig te verwijderen en de gezichtshuid in staat te stellen haar zelfvernieuwende activiteiten uit te voeren.

Oliën voor het verwijderen van make-up

Natuurlijke arganolie is een effectief en goed alternatief voor micellaire lotion, omdat het zelfs waterproof make-up verwijdert en tevens de tere ooghuid voedt. Dezelfde behandeling wordt gebruikt voor wimper- en wenkbrauwhaartjes.

2. Exacte gezichtsreiniging

Make-up verwijderen alleen is echter niet voldoende. Naast kleurcosmetica zijn er nog tientallen andere verontreinigende stoffen die zich op ons gezicht ophopen, zoals stof, giftige stoffen, overtollig talg, uitlaatgassen, enzovoort. Deze moeten ook worden verwijderd voordat we naar bed gaan, want als ze op het huidoppervlak achterblijven, creëren ze een ideale omgeving voor bacteriën om te groeien, met het ontstaan van acne tot gevolg.

Methode van reinigen met olie

U kunt uw gezicht inderdaad wassen met gel, schuim of zeep. U kunt echter ook meer natuurlijke en doeltreffende behandelingen gebruiken, zoals ricinusolie, die kiemdodende eigenschappen heeft. Deze olie is ideaal om de huid te wassen en de functie van de talgklieren te herstellen.

3. Tonifiëren van het gezicht

Een ander belangrijk aspect van gezichtsverzorging is het handhaven van een pH-waarde die niet te zuur of te basisch is. Helaas verstoren de meeste reinigende cosmetica dit natuurlijke pH-evenwicht van de huid, zodat we er alles aan moeten doen om dit te herstellen. Gezichtstoners zijn hiervoor de beste producten. Het enige wat je hoeft te doen is je gezichtshuid af te vegen met een wattenschijfje bevochtigd met een gezichtstoner, en je bent klaar. Je bent klaar om te gaan.

4. Huidverzorging voor de ogen

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de gevoelige huid rond de ogen, die een tedere verzorging nodig heeft, zelfs voordat je begint met de juiste huidverzorging. De huid rond de ogen is extreem dun en gevoelig voor veroudering; rimpels rond de ogen ontstaan als eerste, en alle afwijkingen zoals verslapping en donkere kringen doen ons veel ouder lijken. Daarom is het sterk aan te bevelen regelmatig lotions voor de ooghuid te gebruiken en deze met de vingertoppen in te wrijven, maar krachtig wrijven te vermijden.

Olie voor de ogen

Als u uw huid op natuurlijke wijze wilt verwennen, kunt u afzien van het gebruik van een typische oogcrème en kiezen voor een natuurlijke optie, zoals amandelolie. Een druppel op de huid rond de ogen maakt deze elastisch, stralend en gehydrateerd.

5. Eerst hydrateren

Water is ontegenzeggelijk het belangrijkste ingrediënt in huidverzorging. Bijgevolg moet een aangepaste verzorging voor de gezichtshuid in de eerste plaats gericht zijn op hydratatie. En deze taak kan in twee fasen worden verdeeld. Ten eerste door de huid met water te voeden via crèmes of maskers met een bevochtigingsmiddel, en vervolgens door verdamping tegen te gaan door de huid te behandelen met oliën die krachtig genoeg zijn om de hydro-lipidenbarrière van de huid te herstellen. Bovendien heeft elk type gezichtshuid voortdurende hydratatie nodig - en dit idee geldt zelfs voor de vette en ontstoken huid.

6. Intensieve voeding

Naast hydratatie heeft de gezichtshuid de juiste voedingsstoffen nodig om elastisch, glanzend en mooi te blijven. De huid heeft vitamine A en E nodig, mineralen (zink en silicium), en verbindingen zoals collageen, co-enzym Q10, hyaluronzuur, en ceramiden voor celvernieuwing. Dit alles kan dagelijks aan de gezichtshuid worden toegediend door een degelijke gezichtscrème of -serum te gebruiken.

Gezichtsserum

Gezichtscrèmes en -maskers kunnen worden gebruikt, maar alleen een serum zorgt voor een echt intensief effect. U kunt een natuurlijke versie van een serum gebruiken - verzachtende middelen met anti-aging eigenschappen (schoonheidsoliën zoals jojobaolie, die de huid in evenwicht brengt omdat de structuur vergelijkbaar is met die van menselijke talg) - of een professioneel gezichtsserum van Nanoil, dat de fijnste, sterk geconcentreerde, diep voedende ingrediënten bevat - ze zullen de schoonheid van uw huid verbeteren. Stel het dus niet langer uit en vertrouw uw huid toe aan professionele gezichtsverbeteraars.

D.I.Y. Olie Gezichtsmasker

Olie, zoals macadamia-olie, is uitstekend te gebruiken als gezichtsmasker. Laat deze natuurlijke olie minstens 15 minuten op uw gezicht blijven nadat u het heeft gecombineerd met klei, yoghurt, honing, of citroensap.

7. Bescherming tegen de zon

Ook bescherming tegen de zon mag je niet over het hoofd zien. De gezichtshuid is van nature gevoelig en slecht beschermd tegen schadelijke oorzaken zoals UV-straling. Als we onze huid niet verzorgen (bijvoorbeeld door zonnebrandcrème te dragen), zal ze veel sneller verouderen en kunnen er rimpels en verkleuringen ontstaan. We zien vaak over het hoofd dat de huid geen sterke adequate barrière heeft om zich te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon (vooral in de zomer wanneer de zon echt sterk is).

Oliën: Natuurlijke UV-filters

De meeste oliën kunnen worden gebruikt als natuurlijke UV-filters omdat ze een SPF bieden van ongeveer 4-10. De meest waardevolle zijn frambozenpitolie, die een SPF van 28-50 heeft, en wortelpitolie, die een SPF van 38-40 heeft. (De SPF-waarde hangt af van de oorsprong en het extractieproces).

8. Systematische afschilfering van dode huidcellen

Naast hydrateren, verzorgen en beschermen tegen de zon, wat kunnen we nog meer voor onze huid doen? Afschilfering van dode opperhuidcellen kan worden bereikt door enzymatische peelings of matige mechanische peelings (dit omvat ook zelfgemaakte scrubs zoals die op basis van oliën en havervlokken). Een huid die vrij is van deze resterende dode epidermale laag regenereert sneller, is gladder, heeft een gelijkmatigere teint en absorbeert voedende ingrediënten aanzienlijk beter. En last but not least: gezichtsreiniging verhoogt de doorbloeding van de huid.

9. Gezichtsyoga en massage

Masseer je gezicht en doe regelmatig gezichtsyoga om de doorbloeding van de huid te verhogen en alle cellen van zuurstof te voorzien. De vorige thuisbehandeling bestaat uit het wrijven van verschillende delen van het gezicht met cirkelvormige bewegingen van de vingertoppen. Gezichtsyoga daarentegen richt zich op het verhogen van de doorbloeding, het trainen van de gezichtsspieren en het elastischer maken van de huid door het gebruik van bepaalde gezichtsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Massage en gezichtsyoga kunnen bijvoorbeeld helpen om dubbele kinnen te behandelen en de huid te liften die niet elastisch genoeg is, als we methodisch te werk gaan.

Massage met essentiële oliën

Massage moet worden aangevuld met oliën voor de beste voordelen. Bij massage werkt avocado-olie bijvoorbeeld het hardst, en de voordelen van deze behandeling worden ontegenzeggelijk versterkt door gelijktijdige voeding van de huid.

10. Details die even essentieel zijn

Als laatste element van een correcte gezichtshuidverzorging is het de moeite waard om de resterende, schijnbaar onbelangrijke nuances te vermelden die, verrassend genoeg, een aanzienlijke invloed hebben op de conditie van de gezichtshuid. De factoren die van invloed zijn op de gezichtshuid staan hieronder opgesomd.

  • Het is van cruciaal belang uw handen te wassen voordat u schoonheidsproducten voor het gezicht gebruikt; zo voorkomt u dat ongewenste bacteriën van uw handen op uw gezicht worden overgebracht.
  • Vermijd popping, jeuk, en wrijven huid oneffenheden, omdat deze kunnen irriteren.
  • Om contact met micro-organismen te voorkomen, moeten gezichtshanddoeken en kussenslopen regelmatig worden vervangen.
  • Wat gezichtsdoekjes betreft, kunt u het beste leren hoe u uw gezicht op de juiste manier droogt. Wrijf de handdoek niet tegen uw gezicht, maar dep het voorzichtig droog.
  • Een evenwichtige voeding is van cruciaal belang voor een goede huidverzorging. Zo verzorgen we onze huid immers van binnenuit.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid