Doe het zelf: De beste zelfgemaakte haar maskers

Doe het zelf: De beste zelfgemaakte haar maskers

Je hebt een haarmasker nodig, maar je hebt geen tijd om te gaan winkelen? Het antwoord ligt in uw eigen keuken. Wist je dat het een echt schoonheidslaboratorium is? Met honing, eigeel of aloë kun je een ongelooflijk krachtige, voedende haarherstellende behandeling maken. Wat zijn haarmaskers die je thuis maakt? Zijn ze effectiever dan in de winkel gekochte producten? Hoe maak je een fatsoenlijk zelfgemaakt haarmasker met voedingsingrediënten?

Wat zijn de beste natuurlijke haarmaskers en wat zijn de fijnste natuurlijke haarmaskers?

Natuurlijke haarmaskers zijn verstoken van synthetische stoffen en zitten vol met natuurlijke actieve ingrediënten die het haar herstellen. Zelfgemaakte maskers zijn volledig natuurlijk, terwijl in de winkel gekochte maskers alcoholen, stabilisatoren en emulgatoren bevatten, die ervoor zorgen dat cosmetica langer meegaat. Na opening zijn kant-en-klare maskers normaal gesproken drie maanden houdbaar. Jammer genoeg zijn ze meestal ongeschikt voor gebruik op de hoofdhuid.

Doe-het-zelf maskers zijn veel korter houdbaar en moeten zo snel mogelijk worden gebruikt. Pak gewoon wat verse ingrediënten uit je keuken en maak de volgende keer een nieuw masker. Zelfgemaakte haarmaskers zijn heilzaam voor zowel het haar als de hoofdhuid. Het effect wordt versterkt omdat ze op de hoofdhuid kunnen worden toegediend.

Zelfgemaakte of professionele (drogisterij) haarmaskers?

Een doe-het-zelf masker is heel anders dan een in de winkel gekocht masker. Het belangrijkste is dat je zelf de regie hebt over het productieproces, dus je weet precies welke ingrediënten en kwaliteit je kunt verwachten.

Ten tweede kan een zelfgemaakt haarmasker aangepast worden aan je specifieke haartype en conditie. U hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van een grote pot masker dat niet werkt voor uw haartype en eindigt met het verzamelen van stof op uw badkamer plank. Het beste is dat je elke keer een vers masker kan klaarmaken door te experimenteren met verschillende bestanddelen en te zien welke het beste werken voor jouw haar. Is het beter om een eiermasker te gebruiken of eentje met bakkersgist? Er zijn geen beperkingen.

Een ander onderscheid is dat handgemaakte maskers volledig veilig en natuurlijk zijn. Parabenen, siliconen en alcoholen met een korte keten, die het haar uitdrogen en hoofdhuidirritaties veroorzaken, zitten vaak in winkelmaskers. Als je niet weet hoe je INCI moet lezen en analyseren, is een zelfgemaakt masker een betere optie omdat je dan weet wat er in je haarbehandeling zit, en ook of de ingrediënten veilig en natuurlijk zijn.

DE BESTE INGREDIËNTEN VOOR ZELFGEMAAKTE HAARMASKERS - WAT TE KIEZEN?

YEAST - de bron van biotine, vitamine B, zink, selenium, koper, kalium, calcium, chromide en fosfor. Het versterkt het haar, versterkt de bollen in de follikels, voorkomt haaruitval, en versnelt de haarontwikkeling.

EIERYOLK - Omdat het lecithine bevat, verbetert eigeel de conditie van het haar door het te versterken en te hydrateren. Eiwit daarentegen voorkomt haarbreuk en verhoogt het volume. Bovendien is de dooier een natuurlijke emulgator die de ingrediënten van het masker bindt, en bevat het veel sulfaat, dat aanwezig is in keratine, de natuurlijke bouwsteen van het haar.

OLIËN - bevatten haarverbeterende vetzuren, fytosterolen en flavonoïden, die helpen de conditie van het haar te verbeteren, de bollen te voeden, haaruitval te voorkomen en de haargroei te versnellen. Kokosolie, castorolie, arganolie en olijfolie zijn de meest waardevolle oliën in haarmaskers, maar er zijn geen harde en snelle regels: u kunt verschillende oliën vrij mengen en zien welke de beste ingrediënten in haarmaskers vormen. Voor veel mensen is haarolie therapie hetzelfde als een masker opdoen. Zij geven de voorkeur aan een goed gebalanceerd oliemengsel dat na langere tijd wordt afgespoeld, vergelijkbaar met een masker.

AVOCADO - bevat meer dan 20 vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, kalium, foliumzuur, magnesium, koper, ijzer, zink, en fosfor. Avocado is een fantastische voedzame haarbehandeling die het haar versterkt, haarverlies voorkomt, haarbreuk heelt en de dichtheid verhoogt. Bovendien behoudt koudgeperste avocado-olie alle voordelen van de vrucht.

ALOE VERA - een bevochtigingsmiddel dat hydrateert, vocht aantrekt en het in het haar vastzet. Aloë maakt het haar glad en sluit de schubbenlaag, waardoor het kammen gemakkelijker wordt. Het herstelt ook beschadigd haar, zorgt voor een mooie glans, en vermindert statisch haar. Het verbetert ook anti-roos behandelingen. Polysachariden, vitamine A, B, C, carotenoïden en mineralen zitten er allemaal in (chroom, magnesium, mangaan, calcium, natrium, ijzer, koper, fosfor, zink).

LIJNZADEN - bevatten veel vitaminen (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), eiwitten, vezels, mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en zink. Lijnzaad zorgt voor maximale haarverbetering, hydratatie, volume en glans dankzij het hoge gehalte aan voedingsstoffen. Het haar groeit sneller en heeft een natuurlijke glans, en de kleur vervaagt niet.

HONEY - een sterke antioxidant die beschadigd haar versterkt en regenereert. Het bevordert de haarontwikkeling, vermindert haarbreuk, voorkomt hoofdhuidinfecties, heeft antiseptische eigenschappen, en herstelt gekleurd, overbehandeld en extreem droog haar.

HYALURONISCH ACID - een belangrijk ingrediënt in huid- en haarverzorging.Het beschermt tegen beschadiging en uitdroging door vocht in te brengen en watermoleculen te binden. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof die in alle menselijke weefsels voorkomt. Het is geweldig voor droog haar omdat het het beschermt tegen beschadiging. Wanneer het zuur aan bewaarmiddelen wordt toegevoegd, remt het de uitdrogende werking van wasmiddelen.

BANANEN - rijk aan vitamine A, B, C en E, die helpen het haar te herstellen, de follikels te stimuleren en een gezonde hoofdhuid te behouden. Bananen bevatten veel mineralen, waaronder zink, ijzer, calcium en kalium, die helpen om droogheid en haaruitval te voorkomen. Het zijn krachtige antioxidanten die beschadigde lokken succesvol herstellen.

VLOEIBAAR PARAFFINE - verbetert onmiddellijk het uiterlijk van het haar door het gladder en glanzender te maken en het haar beter handelbaar te maken.Het laat een microscopisch laagje achter op het haar dat de haarstructuur dikker maakt, meer volume geeft en klitten minimaliseert. Ook statische uitlopers worden door [vloeibare paraffine] tegengegaan. Helaas kan het uw haar verzwaren en uw hoofdhuid irriteren.

GELATINE - een natuurlijk gelatine dat de glans verhoogt, het haar gladder maakt en het er onmiddellijk beter doet uitzien. Gelatine is een bron van het eiwit collageen, dat nodig is voor sterke haarbollen, minder haarbreuk en het voorkomen van haaruitval.

DIY - DE BESTE ZELFGEMAAKTE HAARMASKERS

Zelfgemaakt haarmasker op basis van bakkersgist

  • half pakje bakkersgist
  • 1 lepel yoghurt of warme melk
  • 1 theelepel honing (natuurlijk)

Meng alle ingrediënten tot een romige boterachtige textuur. Verdeel het masker over je haar, met speciale aandacht voor de hoofdhuid. Het is aan jou of je het op droog of vochtig haar aanbrengt. Masseer uw hoofdhuid zachtjes om de doorbloeding te bevorderen en de voedingsstoffen sneller te laten doordringen. Bedek het product ten slotte met een handdoek of een douchemuts en laat het ongeveer een uur intrekken. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, was je haar.

Zelfgemaakt haarmasker op basis van olie

Het is niets meer dan een bekende haarolie behandeling. Wanneer u oliën op uw haar en hoofdhuid aanbrengt, moet u er rekening mee houden dat ze moeten overeenstemmen met de poreusheid van uw haar. U kunt uw eigen natuurlijke oliemengsels maken of een professioneel kant-en-klaar oliemengsel kopen, zoals een van de drie varianten van [Nanoil Hair Oil].

Haarmasker met eieren thuis

Om een gladde pulp te krijgen, combineer je eiwit en eigeel (1 of 2 eieren; langer haar heeft meer product nodig). Breng het aan op het haar en de hoofdhuid en laat het 20-30 minuten intrekken. Spoel het daarna goed uit met koud water en was je haar met shampoo. Als laatste kunt u uw favoriete haarconditioner gebruiken of uw eigen haarspoeling maken.

Voor een sterker resultaat combineert u een eimasker met andere natuurlijke stoffen zoals een natuurlijke olie, lijnzaadgel, yoghurt of aloë. Om te voorkomen dat het te vloeibaar wordt, combineer je ze in de juiste hoeveelheden.

Zelfgemaakt haarmasker op basis van honing

  • 1 lepel honing
  • 50 ml citroensap

Combineer de ingrediënten en breng aan op het haar (als het niet al je haar bedekt, herhaal het proces dan met dezelfde hoeveelheden honing en citroensap). Breng aan op vochtig haar en hoofdhuid; dit DIY-masker verzuurt de hoofdhuid efficiënt en houdt de pH in evenwicht, met als resultaat haar dat niet langer vet is en een huid die schoon en fris is. Was het masker na 15-20 minuten af.

Voeg andere ingrediënten toe aan je honingmasker, zoals fijngestampte bananen of olijfolie (verwarm de olie op ongeveer 40 graden Celsius) en hyaluronzuur om het vochtgehalte te verhogen.

Haarmasker op basis van avocado, thuis gemaakt

Avocado-behandeling is een revolutionaire haarvoedende behandeling die ook de glans verbetert en het haar zijdezacht maakt. Bereiden:

  • een avocado van gemiddelde grootte
  • 2-3 lepels olijfolie
  • een lepel citroensap
  • 1-2 eetlepels ricinusolie (optioneel)

Combineer de ingrediënten in een blender of prak een avocado met een vork tot een gladde pulp. Breng het masker aan op je haar en hoofdhuid en spoel het na 20-30 minuten weg met een matige shampoo.

Haarmasker op basis van aloë, thuis gemaakt

  • 2 lepels aloë sap of gel
  • 2 lepels kokosolie
  • 2 lepels honing (naar keuze)

Combineer alle ingrediënten in een mengkom (kokosolie is vrij vast, dus verwarm het een beetje zodat het vloeibaarder wordt). Laat het masker ongeveer 30 minuten intrekken alvorens het af te spoelen en je haar goed te wassen.

Haarmasker op basis van lijnzaad (lijnzaadgel) thuis maken

Lijnzaadgel is het eenvoudigste DIY haarmasker om te maken. Giet 4 lepels lijnzaad in een kom met warm water. Hoe meer gel en zaden je nodig hebt om haar en hoofdhuid gelijkmatig te bedekken, hoe langer je haar is. Zet het mengsel opzij voor de nacht. Je lijnzaadgel zal klaar zijn om te gebruiken wanneer je wakker wordt. Laat de zaden uitlekken (je kunt ze gebruiken om je huid te scrubben) en breng de gel aan op de lengten en de hoofdhuid van je haar. Het lijnzaadmasker werkt een beetje als een haarlamineerbehandeling. Door de gel te combineren met honing, een koudgeperste olie, hyaluronzuur of citroensap, kun je het effect versterken.

Zelfgemaakte haarmaskers - wat kun je nog meer toevoegen om ze nog meer te verrijken?

Haarmaskers en haarbehandelingen kunnen thuis worden gemaakt met behulp van een verscheidenheid aan recepten. Alles hangt af van de creativiteit en verbeelding van de maker. Essentiële oliën, plantaardige hydrolaten, kruideninfusies, natuurlijke klei en vloeibare vitaminen zijn allemaal populaire toevoegingen aan haarmaskers. Als haarmaskers nieuw voor je zijn, begin dan met slechts een paar bestanddelen om te zien of je haar de behandeling lekker vindt en om mogelijk schadelijke elementen uit te sluiten.

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid