De beste haarspoelingen om te gebruiken na het oliën van het haar - Recepten, Effecten

De beste haarspoelingen om te gebruiken na het oliën van het haar - Recepten, Effecten

Bent u een fan van haaroliebehandelingen? Neem dan een haarspoeling in uw schoonheidsritueel op. Het kan al snel uw favoriete 'finishing touch' worden van de hele haarverzorgingsoperatie, vergelijkbaar met het laatste hoofdstuk van een fantastisch boek. Haarspoelingen lijken misschien niet verfijnd, maar het effect ervan is verbluffend. De resultaten zijn bijna onmiddellijk zichtbaar: de lokken krijgen een gezonde glans, soepelheid en gladheid. Het is belangrijk te onthouden dat haar niet het enige is dat baat heeft bij een haarspoeling. Wanneer haarspoelingen op regelmatige basis worden gebruikt, ziet het ernaar uit dat ook de hoofdhuid wordt gekalmeerd en genezen.Het leuke van haarspoelingen is dat ze snel te bereiden zijn met slechts een paar eenvoudige ingrediënten die meestal al in onze kasten liggen.

Wat zijn haarspoelingen en hoe gebruik je ze?

Haarspoelingen zijn infusies of brouwsels op waterbasis die worden gebruikt om het haar te spoelen nadat het is gewassen (toegepast als laatste fase na het verwijderen van shampooruim). In een notendop, haarspoeling moet over schoon haar worden gegoten en blijven zitten tot de volgende keer dat het wordt gewassen. Het is een waterachtige, lichte oplossing die op dezelfde manier werkt als een haarconditioner en het haar niet overbelast maakt. Haarspoelingen, ten slotte, kunnen uit één of meerdere stoffen bestaan.

Waarom zou u haarspoelingen gebruiken?

Haarspoelingen geven de lokken glans, soepelheid en lichtheid bij regelmatig gebruik. Het haar wordt ook steiler, getemd en de kleur wordt aanzienlijk intenser. Haarspoelingen helpen ook de haarontwikkeling te bevorderen, roos te bestrijden en hoofdhuidirritaties te genezen. Ze staan ook bekend als een fantastische aanvulling op het inoliën van het haar. Waarom is dat zo? In de meeste gevallen zijn de ingrediënten die worden gebruikt om haarspoelingen te maken niet dezelfde als die welke van nature in natuurlijke oliën zitten. Haarspoelingen hebben dan ook een heel andere samenstelling dan oliemengsels door de verscheidenheid aan ingrediënten. Met andere woorden, door haarspoelingen te gebruiken, voorzien we de haren van alle vitale voedingsstoffen die oliën doorgaans niet bevatten.

Wanneer moet je een haarspoeling gebruiken?

Haarspoelingen kunnen worden gebruikt na het grondig wassen van het haar, maar het beste moment om er gebruik van te maken is kort na haaroliebehandeling, omdat ze de kwaliteiten van natuurlijke oliën aanvullen en de efficiëntie van dit schoonheidsritueel verhogen. Het gebruik van haarspoelingen is in feite de laatste stap in het haarverzorgingsproces. Het helpt het haar om zijn verloren luchtigheid terug te krijgen. Het resultaat is dat het haar bij de wortels wordt opgetild, waardoor het haar wordt beschermd tegen overbelasting als gevolg van normale haarverzorgingsmethoden. Een ander voordeel dat moet worden benadrukt is dat haarspoelingen bekend staan als een goede remedie tegen statisch en pluizig haar. Daarom moeten ze worden opgenomen in en beschouwd als een essentieel aspect van de dagelijkse haarverzorging, vooral tijdens de wintermaanden.

Hoe gebruik je haarspoelingen?

Haarspoelingen kunnen op twee verschillende manieren worden gebruikt:

 1. De haarspoeling moet onmiddellijk na het wassen over het vochtige haar en de hoofdhuid worden gegoten, gevolgd door een zachte hoofdmassage. Deze procedure is ongetwijfeld snel, maar is minder nauwkeurig. Simpel gezegd zal het grootste deel van de haarspoeling langs het haar naar beneden stromen, waardoor de behandeling minder effectief is.
 2. Giet de haarspoeling in een wasbak of een kom en dompel het haar onder gedurende 2-3 minuten, waarbij u het hoofd masseert om ervoor te zorgen dat de geneeskrachtige vloeistof ook de hoofdhuid bereikt.

De lokken moeten vochtig maar niet drijfnat zijn voordat ze aan een haarspoelbehandeling worden blootgesteld. Denk er dus aan het haar zachtjes te drogen alvorens met de behandeling te beginnen. Droog haar daarentegen absorbeert minder snel water. Met andere woorden, tenzij het haar lichtjes vochtig is, zal het minder van de voedende stoffen in de haarspoeling 'verbruiken'.

Recepten voor de beste haarspoelingen te gebruiken na een haarolie behandeling

KOFFIE HAARSPOELING VOOR DONKER EN BRUIN HAAR

Het is een haarspoeling die de microcirculatoire doorbloeding verbetert, wat zowel het haar als de hoofdhuid verbetert. Haargroei wordt verhoogd als gevolg van de kwaliteit van deze haarspoeling. Bovendien geeft de koffie haarspoeling het haar een glanzende glans, voedt het en maakt het de lokken zichtbaar gladder.Koffie heeft een sterk aroma dat lang in het haar blijft hangen. Last but not least, deze zelfgemaakte haarspoeling is ideaal voor bruin en zwart haar omdat het de natuurlijke kleur van de lokken intensiveert, waardoor ze nog dieper worden.

 1. Laat 3 eetlepels gemalen koffie een paar minuten intrekken. Bedek met een deksel.
 2. Giet het mengsel in een kom of in een wasbak nadat u het koffiedik hebt gezeefd. Voeg 500 mL voorgekookt water toe aan het mengsel.
 3. Laat het haar een paar minuten in de koffie-haarspoeling weken. Niet uitwassen.

APPELAZIJN HAARSPOELING VOOR ALLE HAARTYPES

In plaats van een stijltang of een siliconenrijk serum te gebruiken, is deze zelfgemaakte haarspoeling een uitstekende manier om het haar glad te maken. Azijn is zuur, waardoor de haarschubben zich sluiten. Het eindresultaat is glanzend, verzacht haar dat heel fijn aanvoelt.

Het is de moeite waard om op te merken dat azijn haarspoelingen ideaal zijn voor mensen die hun haar vaak kleuren. De kleur blijft aanzienlijk langer behouden en de poreusheid van het haar wordt verminderd doordat de haarschubben vaak worden verzegeld, waardoor de haarstructuur gladder wordt.

 1. Meng 2 kopjes lauw water met een lepel appelazijn of druivenazijn.
 2. Giet de haarspoeling in een kom of wasbak, of giet het gewoon over je haar als laatste stap in je gewone haarwasprocedure.

Hoewel azijn haarspoeling erom bekend staat dat het het haar enigszins dof maakt, is het belangrijk om de spoeling niet te zuur te maken. Met andere woorden, gebruik niet meer azijn dan nodig is.

BIER HAARSPOELING VOOR HAAR DAT GEEN VOLUME EN ZACHTHEID HEEFT

Hop wordt al heel lang gebruikt als een natuurlijke conditioner. Het verzacht het haar, houdt het gezond, en helpt het veerkrachtig en vol volume te blijven. Bovendien bevat bier alcohol, dat de bloedcirculatie in de hoofdhuid verhoogt, waardoor de haarbollen efficiënter werken. Bier kan dan weer helpen om de hoofdhuid te zuiveren van gifstoffen en seborroe. Het wordt een fijn, maar doeltreffend haarverzorgingsmiddel wanneer het met water wordt verdund.

 1. Open een fles bier en wacht tot het meeste gas ontsnapt is. In principe kun je het bier opwarmen om de CO2 sneller te laten verdwijnen.
 2. Combineer een glas bier met een glas water. Giet de haarspoeling over vochtig haar of laat het verdrinken in een kom gevuld met bierige haarspoeling

Bier haarspoeling heeft een geweldig effect op vermoeid, uitgeput volumineus haar dat snel vet wordt. Bier heeft immers een hoge concentratie aan B-vitamines.

LIJNZAAD EN CITROEN HAARSPOELING VOOR WEERBARSTIG EN GLANSARM HAAR

Lijnzaad is een populair ingrediënt in haar-, huid-, nagel- en lichaamsverzorgingsproducten. De voordelen op het gebied van regeneratie, voeding en hydratatie zijn niet te overzien. Het blijkt dat lijnzaadgel met succes kan worden gebruikt om een haarspoeling te maken met als doel het haar te voeden en het glanzend mat te maken. Het helpt ook om pluizig en onhandelbaar haar te temmen.

 1. Doe 2-3 eetlepels lijnzaad in een ketel kokend water. Roer voor een minuut, of totdat het mengsel een enigszins dichte textuur heeft bereikt.
 2. Laat de gel afkoelen voordat u hem van de zaadjes scheidt. Doe er een theelepel citroensap en een glas heet water bij.
 3. Giet het mengsel in een wasbak en spoel je haar er ongeveer 2-3 minuten mee.

KAMILLE HAARSPOELING VOOR BLOND HAAR

Dit is een verzachtende haarspoeling die huidirritaties kalmeert en tegelijkertijd de glans van blond haar en blonde reacties verbetert. Bovendien heeft kamille verhelderende effecten, waardoor het een effectief middel is om te voorkomen dat blond haar geel wordt.

 1. Doe 3 lepels gedroogde kamille in kokend water en dek af tot de infusie vanzelf is afgekoeld.
 2. Zeef de infusie en breng het aan op je pas gereinigde haar.

MUNT HAARSPOELING VOOR VET EN ZWAAR HAAR

Munt staat bekend om zijn vermogen de hoofdhuid te reinigen. In een notendop, het verwijdert verontreinigende stoffen en overtollig talg. Munt kan ook helpen om het haar vanaf de wortels op te tillen en volume te geven aan de lokken. Als uw hoofdhuid snel geïrriteerd raakt, kunt u het beste een krachtig irritatie- en jeukstillend middel als munt gebruiken.

 1. Doe 3 lepels gedroogde muntblaadjes of 3 zakjes muntthee in een theepot.
 2. Laat afkoelen voordat je het mengt met een liter water. Maak een DIY muntspoeling en breng het aan op je haar. Je kunt je haar ook in een kom met munt haarspoeling dompelen.

ROOIBOS THEE HAARSPOELING VOOR GEMBER HAAR

Het is vrij moeilijk om rood haar vol te houden. Simpel gezegd, het vervaagt snel. Het resultaat is dat het in plaats van een diepe koperkleur, een vlekkerige oranje kleur wordt. Hoe kan ik de kleur van mijn rood haar meer laten opvallen?

 1. Laat 3-4 Rooibos theezakjes trekken in een liter water.
 2. Na elke wasbeurt, de infusie afkoelen en over het haar gieten.

ZWARTE THEE HAARSPOELING VOOR DONKER HAAR

Deze haarspoeling, net als koffie haarspoeling, versterkt de kleur van zwart haar. Het brengt niet alleen de kleur naar voren maar verzorgt ook gekleurd haar bij regelmatig gebruik. Om duidelijk te zijn, het beschermt tegen snelle kleurvervaging.

 1. Zet 3-4 zakjes zwarte thee in een liter water. U kunt ook 3 lepels losse bladthee gebruiken en die in een liter water zetten.
 2. Wacht even tot het aftreksel is afgekoeld, zeef de thee uit en giet het over het haar en de hoofdhuid.

BERKENSAP HAARSPOELING VOOR PROBLEMATISCH HAAR

Dit is een twee-ingrediënten haarspoeling die zeer eenvoudig te maken is; er hoeven geen kruiden te worden gebruikt. In plaats daarvan moet je berkensap (dat je in de winkel kunt kopen) combineren met gedestilleerd water. Berkensap is rijk aan vitaminen, aminozuren en minerale zouten, die helpen om de haarbollen te versterken, de hoofdhuid fris te houden, roos te bestrijden, en het haar te verjongen en te laten glanzen. Als een remedie tegen haaruitval, berkensap haarspoeling is effectief. Gebruik de berkensap haarspoeling nadat u uw haar heeft gewassen en laat de lokken aan de lucht drogen.

Haarspoeling - Welk type water te gebruiken?

Gebruik altijd voorgekookt water om de effectiviteit van DIY haarspoelingen te maximaliseren. Het is niet zo hard als leidingwater, daarom wordt haar dat aan gedestilleerd water is blootgesteld veel zachter en elastischer. Ook zal het gemakkelijker zijn om zulk haar te stylen omdat het getemd wordt en aangenaam aanvoelt.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid