Hoe krijg je mooie Zero-Heat krullen? Natuurlijk Haar-Krullen Methoden

Hoe krijg je mooie Zero-Heat krullen? Natuurlijk Haar-Krullen Methoden

Heb je ooit gehoord dat het gebruik van babydoekjes of een hoofdband meer resultaat kan opleveren dan het gebruik van de modernste krultang? Er zijn verschillende opties, afhankelijk van de indruk die je wilt bereiken. Bekijk de beste manieren om warmtevrije krullen te krijgen die niet schadelijk zijn!

Overmatig gebruik van hitte-styling veroorzaakt veel schade, volgens kappers. Platte strijkijzers, krultangen en hot rollers zorgen voor snelle, langdurige en mooie resultaten, maar ze veroorzaken ook haarschade... Het haar wordt overgevoelig, ruw, droog en broos wanneer het vochtgehalte daalt.

Betekent dit dat we onze prachtige krullen moeten opgeven? 

Krullen die geen warmte nodig hebben zijn het antwoord. Dit betekent dat je krullend of golvend haar kunt krijgen zonder hitte te gebruiken (krulspelden of stijltangen) en zo beschadiging van het haar te voorkomen. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om de krul te krijgen, en de volgende zijn het populairst.

FLEXIBELE KRULSTANGEN

Krulstangen waren een favoriet van onze grootmoeders. Het is de eenvoudigste en meest gebruikte methode om het haar te krullen zonder een krultang te gebruiken. Krulstangen zijn waarschijnlijk te vinden in de onderste lade van veel huizen. Het is tijd om terug te gaan naar de oude manieren, want de resultaten zouden wel eens gunstig kunnen zijn. Krulstangen: Wat moet u weten?

Krulstangen bestaan uit een lange buis met daarin een dunne, microscopisch kleine draad. Er zijn twee hoofdcategorieën:

 • schuimrubberen krulstangen, zacht en lichtgewicht, verkrijgbaar in verschillende maten
 • neopreen krulstangen, bestand tegen hairstylingproducten, gebruikt voor bv. permanent wave

Het belangrijkste voordeel van krulstangen is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en zacht zijn voor het haar. Een haardeel rond de staaf wikkelen is helemaal niet moeilijk; daarna bindt u gewoon de uiteinden van de staaf vast. Het grote pluspunt is dat de krulstang zacht en comfortabel is om in te slapen.

Hoe gebruik je krulstangen?

 1. Avonds het haar wassen of bevochtigen met een bloemenwater of thermaal water.
 2. Verdeel het haar in secties en wikkel ze rond de krulstang.
 3. Bind de uiteinden van de staafjes vast om ze op hun plaats te houden.
 4. Haal 's ochtends voorzichtig de staafjes eraf.
 5. Haal uw vingers door het haar of gebruik een kam met brede tanden.

Denk eraan! De grootte van de krulstangen (hun diameter) bepaalt de breedte van uw krullen en het haarvolume. Dunne stangen en kleine haarsecties betekenen strakke krullen.

SOORTEN KRULROLLERS

Gewone rollers zijn een andere populaire methode om warmtevrije krullen te maken. Het is niet zo comfortabel als de softy stangen, maar het biedt een grotere keuze aan opties. Maak klassieke regelmatige krullen op lang haar of til de wortels van kort haar ermee op.

U kunt kiezen uit de volgende soorten haarrollers:

 • Zelfgrijpende rollers - groot of klein (3-6 inch breed), gemaakt van kunstmatig materiaal met een klittenbandsluiting om de roller vast te zetten zonder het gebruik van extra accessoires of spelden. Lichtgewicht hulpstukken die een prachtige wortellift geven, maar een paar haren kunnen uittrekken wanneer ze worden verwijderd.
 • Kegelvormige rollers zijn vergelijkbaar met toonbanken; u wikkelt het haar rond de kegel vanaf het dunne uiteinde tot het breedste haak-en-lus uiteinde. Ze worden geleverd met spelden die helpen om het haar vast te binden en op zijn plaats te houden.
 • Plastic haarrollers van verschillende grootte, vergelijkbaar met zelf-grijpende rollers maar met een snap cover in plaats van hook-and-loop om de roller op zijn plaats te houden.
 • De meeste permanentstangen zijn vervaardigd uit hout of kunststof. Speciaal ontworpen voor permanente golven of afro-krullen. Gebruikt op vochtig of nat haar, dicht tegen de hoofdhuid gerold.
 • Spiraalvormige rollers zijn het minst populair, omdat ze moeilijk te gebruiken zijn. Elke spiraalroller bevat een haak en een plastic uiteinde om hem aan de hoofdhuid te laten kleven. Met spiraalrollen kunt u strakke krullen maken die er natuurlijk uitzien.

ANDERE KRUL ACCESSOIRES VOOR HET HAAR

Laten we eens kijken naar enkele nieuwkomers, zoals krulvormers, terwijl we het hebben over zelf-grijpende rollers en andere producten. Magische hefboom en magische rollers zijn twee termen voor hen.

De spiralen zijn gemaakt van een flexibel zacht materiaal. Om de gewenste krul te krijgen, worden haardelen door de roller gezogen. Omdat je ze verschillend gebruikt, is het moeilijk om ze als rollers te definiëren. Krulvormers zijn voorzien van haken om het haar doorheen te trekken, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn.

Uiteraard zijn magische hefboomkrullers er in verschillende lengtes, zodat u de beste voor uw haar kunt kiezen. Ze zijn vrij eenvoudig in gebruik, laten u toe comfortabel te slapen en rukken of klitten uw haar niet aan.

VLECHT GOLVEN (GEKRULD HAAR EFFECT)

Als het gaat om haar thuis krullen, is 's nachts gevlochten golvend haar echt populair. Ik stel me voor dat het vooral populair is bij kleine meisjes wier moeders hun lange haar 's avonds in gezellige vlechtjes vlechten.

Hoe krijg je golvend haar met vlechten?

Niets is eenvoudiger! Was 's avonds je haar en laat het aan de lucht drogen; het moet vochtig zijn, niet nat. Je kunt ook thermaal water of een professionele krulversterkende spray gebruiken om het vochtig te maken. Maak daarna een Engelse vlecht (twee vlechten is nog beter) en ga naar bed. De gekrulde, natuurlijke, mooie golven zullen na het ontvlechten tevoorschijn komen!

NATUURLIJKE KRULLEN MET KNOTJES

Heb je je gerealiseerd dat die mooie haarknot een geweldige techniek kan zijn om natuurlijke golven of krullen te verkrijgen zonder gebruik te maken van warmte? Het effect is uiteraard niet hetzelfde als vlechtkrullen, maar het is zeker het proberen waard.

Wat is de beste soort knot voor krullen? Een mooie Engelse of Franse knot zal niet volstaan. Een rommelige knot of dubbele knotten, daarentegen, zullen er geweldig uitzien. De eenvoudigste manier om prachtige golven te verkrijgen is het draaien van kleine knotjes.

Het gebruik van knotjes om het haar te krullen geeft een verscheidenheid aan effecten:

 • veel kleine mini knotjes geven strakke krullen
 • strakke knotjes staan gelijk aan een betere kruldefinitie

BOBBY PINS WARMTELOZE KRULLEN

Wat doen krulzoekende vrouwen als ze geen toegang hebben tot een krultang? Dan gebruiken ze haarspelden, een andere uitstekende techniek om zonder warmte krullen te maken. In tegenstelling tot de vorige methoden, werkt deze niet 's nachts. De bobby pins kunnen huidirritatie veroorzaken, wat noch comfortabel noch veilig is. Daarom is het een goede keuze om krulspelden te gebruiken als je je klaarmaakt voor een feestje.

Hoe krul je haar met behulp van bobby pins?

 1. Was je haar, bevochtig het met water of breng een mousse aan, kam het goed uit.
 2. Verdeel het haar in 3 secties om gemakkelijk dunnere lokken te plukken.
 3. Begin bij de haaraanzet, neem een dunne lok en wikkel deze om je vinger en creëer een soort lus.
 4. Zet de lus vast met een bobby pin.
 5. Herhaal dit met de andere lokken.
 6. Zodra alle haarstrengen zijn vastgezet met bobby pinnen, laat het haar natuurlijk drogen of gebruik een koele föhn.
 7. Na het losmaken van het haar, haal uw vingers door het haar, vergeet de borstel.

HOOFDBAND KRULLEN

Krullen met een hoofdband? Ze zijn romantisch en zien er prachtig uit. Het mooiste van deze methode is dat je een prachtige zijwaartse knal kunt krijgen.

Om het haar te krullen heb je natuurlijk een zachte hoofdband nodig - hoe breder de band, hoe groter de krullen. Je kunt ook de Aurora Band Night Roller aanschaffen.

Hoe maak je stap voor stap hoofdbandkrullen?

 1. Was of bevochtig je haar; kam het vervolgens nauwkeurig uit.
 2. Span de hoofdband om je hoofd.
 3. Neem een deel van het haar en wikkel het rond de band en herhaal dit tot de hele sectie is gewikkeld.
 4. Herhaal dit met de volgende secties.
 5. Ga slapen of wacht tot het haar is opgedroogd.
 6. Na het uitpakken, kam het haar uit en gebruik een sterk fixerend product om pluizen te voorkomen.

HOOFDSJAAL KRULLEN

Voor het maken van no-heat krullen kun je ook een hoofdsjaal of een gewone sjaal gebruiken. Je kunt krullen of golven creëren vanaf de middenlengtes. Het effect is prachtig en je hebt maar drie sjaals nodig.

Sjaalkrullen stap voor stap:

 1. Zoals altijd, was of bevochtig het haar, kam het uit.
 2. Verdeel het haar in drie gelijke secties (links, rechts, achter).
 3. Knoop de sjaal rond elke sectie - precies waar u wilt dat uw krullen beginnen (oorhoogte of lager).
 4. Neem één sectie en verdeel die in helften; vlecht de strengen rond de sjaal.
 5. Zet de uiteinden vast met een elastiekje.
 6. Doe hetzelfde met de andere haardelen die overblijven.
 7. Ga slapen of wacht tot het haar is opgedroogd.
 8. Na het afdoen van de sjaals, haal de vingers door het haar.

ROMANTISCHE BABYDOEKJES KRULLEN

Een andere spel-veranderende tip voor no-heat krullen is om natte doekjes te gebruiken. Ook al klinkt het vreemd, de strategie is zeker het proberen waard. De grootte van de haarporties bepaalt het effect. Meer volume en strakke krullen resulteren uit kleinere porties.

De procedure is ongelooflijk eenvoudig! Verdeel je haar gewoon in een paar secties en wikkel ze in gevouwen babydoekjes. Bind de uiteinden van de doekjes aan elkaar of gebruik haarspelden om ze op hun plaats te houden. Deze methode om zonder warmte krullen te krijgen is zonder twijfel een van de eenvoudigste.

Wat zijn de voordelen van babydoekjes krullen?

 1. Het is een natuurlijke, schadevrije krultechniek.
 2. Stoffen in doekjes hebben een haar conditionerende werking.
 3. Het is goed om 's nachts te gebruiken (comfy).
 4. Het geeft mogelijkheden om het effect, de grootte en het volume van de krullen aan te passen aan uw verwachtingen.

WAT KUN JE NOG MEER GEBRUIKEN OM NO-HEAT KRULLEN TE KRIJGEN?

Eigenlijk, veel dingen die je dagelijks gebruikt kunnen werken als haarrollers. Krijg je schadevrije krullen wikkel haar op:

 • stukjes van een oud katoenen T-shirt
 • stroken papieren handdoek
 • potloden, krijtjes, pennen (niet comfortabel om te dragen maar geven het effect)
 • sokken of kousen
 • lange stroken geknipt uit kranten

Je creativiteit is eigenlijk de enige beperking!

AFRO-KRULLEN MET RIETJES

De meeste at-home methodes produceren dunne of dikke golven met romantische krullen. Wat als je superstrakke afro-krullen wilt? Hitte-styling of agressieve permanente golven producten zijn niet nodig.

De afro krullen kunnen worden bereikt met... gewone rietjes. Krijg prachtige strakke krullen door het gebruik van milkshake rietjes die je onder in de la vindt.

Hoe krul je je haar met behulp van rietjes?

Het is zo makkelijk als wat! Eerst en vooral, maak je haar vochtig. Zorg ervoor dat je haar lichtjes vochtig is voor je het in rietjes wikkelt want het zal uren duren voor het droog is. De tweede stap bestaat erin uiterst dunne lokken te kiezen en deze voorzichtig over de hele lengte rond de rietjes te wikkelen; buig de uiteinden van de rietjes en bind ze samen. Het is ideaal als je er mee kunt slapen, maar een uur of twee zou voldoende moeten zijn om een mooie krul te krijgen.

De lange techniek resulteert in prachtige Afro-krullen. Het resultaat hangt natuurlijk af van de grootte van de haarstrengen die je rond de rietjes wikkelt en of je krullend haar hebt (of makkelijk te krullen). Als je meer moeite doet, eindig je met een hoofd vol prachtige krullen.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid