Haarkleuring zonder kleurstof! Hoe maak je het haar natuurlijk donkerder?

Haarkleuring zonder kleurstof! Hoe maak je het haar natuurlijk donkerder?

Vrouwen willen graag hun uiterlijk veranderen. Donkerder haar is de populairste manier voor mensen om hun uiterlijk te veranderen, en het is vaak de eerste stap naar meer levensveranderende beslissingen. Hoe kan ik mijn haar op een natuurlijke manier donkerder maken, zonder haarverf te gebruiken? Overweeg het gebruik van een kleurspoeling. Ontdek de meest effectieve manieren!

Haarkleuring is zonder twijfel de meest populaire haarbehandeling in de salon. We houden niet altijd van onze natuurlijke haarkleur, en de structuur ervan werkt niet altijd voor ons. Als gevolg is haarstyling, zoals keratine straightening en lamineren, een goede naaste voor kleuring. Is het mogelijk om het uiterlijk van je haar te veranderen zonder naar een salon te gaan? Zonder twijfel!

U hoeft niet te experimenteren met kunstmatige chemicaliën als u uw haar donkerder wilt maken. Als u niet van plan bent uw haar een extreme kleur te geven, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden die geen chemische ingrediënten bevatten en de gezondheid van het haar niet schaden.

Wat moet u gebruiken om het haar donkerder te maken?

In plaats van na te denken over hoe u uw haar donkerder kunt maken, begint u met het kiezen van het juiste product. Ook al is het eerste wat in je opkomt als je aan haarkleuring denkt een haarverf, er zijn nog vele andere opties. De meest populaire oplossing is om thee of koffie te gebruiken om de kleur van je haar te veranderen.  Een natuurlijke haarverf, zoals henna, is een goede vervanger voor chemisch vervuilde producten. U moet het echter voorzichtig gebruiken om ervoor te zorgen dat de tint die u krijgt natuurlijk is en niet te gingerachtig (tenzij dat uw gewenste effect is). Ook kruidenspoelingen op basis van salie, brandnetel, walnoot of eikenschors zijn aan te bevelen. Als je dapper bent, kun je je haar zelfs bruin maken met ui of sojasaus, hoewel de stank van deze twee producten je zal afschrikken om het te doen. Alle liefhebbers van natuurlijke haarverzorging daarentegen zullen het alternatief van de haarkleurende oliën, waarvan de twee populairste castorolie en amla zijn, op prijs stellen. Zoals u ziet, kan natuurlijk haar donkerder maken op verschillende manieren worden gedaan.

Niet elk haar kan natuurlijk donkerder gemaakt worden!

Haarkleuring zonder een geschikte kleurstof is een zeer aantrekkelijke optie. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat niet iedereen dit kan doen. Natuurlijk donkermakende behandelingen zullen meer opvallen op licht haar, terwijl bronzen tinten kunnen worden aangepast door een variëteit aan tinten. Natuurlijke methoden om het haar donkerder te maken, zijn daarentegen alleen ideaal voor mensen die geen dramatische verandering verwachten. We kunnen het haar donkerder maken met gemakkelijk verkrijgbare materialen, maar het resultaat zal subtiel en delicaat zijn.

Interessant feitje! Donkerder worden is makkelijker bij natuurlijk haar dat nog niet eerder gekleurd is. Vrouwen met natuurlijke haarkleuren kunnen makkelijk wijzigingen maken zonder een kleurstof te moeten gebruiken.

Bovendien is het van cruciaal belang om de conditie van het haar te bepalen vóór de kleurbehandeling. De effecten zullen sterker zijn wanneer het haar beschadigd is. Kruiden kunnen ook helpen om de lokken uit te drogen. Ook zal gezonder haar de kleur krachtiger ontwikkelen, wat resulteert in een opvallender en egaler effect. Al deze factoren moeten in overweging worden genomen voordat u beslist of u het haar donkerder kunt maken zonder een kleurstof te gebruiken.

Hoe kan men het haar op een natuurlijke manier donkerder maken?

Leer hoe u uw haar op natuurlijke wijze donkerder kunt maken zonder een kleurstof te gebruiken. Het is voldoende om de juiste ingrediënten te kiezen en deze effectief te mengen in uw gewone verzorging, zodat u na een paar haarwasbeurten een donkerdere en mooiere kleur kunt krijgen. De enige voorwaarde is dat het gekozen middel regelmatig wordt gebruikt, want na één keer aanbrengen is het effect nog niet te zien.

Kijk hier hoe je je haar op een natuurlijke en eenvoudige manier donkerder kunt maken.

1. Het haar donkerder maken met koffie

Om het haar met koffie donkerder te maken is natuurlijk een grote hoeveelheid koffie nodig, liefst vers gemalen. Koffiedranken en oploskoffie zullen niet werken. Hoe gebruik je koffie om je haar donkerder te maken? Je kunt het op twee manieren doen, elk met zijn eigen voordelen.

  • Haarverdonkerende koffiespoeling - doe een paar eetlepels versgemalen koffie in een pan met 500-700 ml water; kook een paar minuten en zet het dan opzij om af te koelen; zeef de koffiespoeling voor gebruik (de koffiedrab kan het spoelen belemmeren); laat het haar eerst een paar minuten in de spoeling weken, giet dan de koffievloeistof over het haar, laat het uitlekken en föhn het zoals gewoonlijk of laat het aan de lucht drogen.
  • Om een donkerder koffiemasker - giet u kokend water over een grote hoeveelheid gemalen koffie en zorgt u ervoor dat het water tot ongeveer 1 cm boven het niveau van de koffie komt; goed mengen en 10 minuten opzij zetten.Breng het koffiemasker aan op het haar zodra het is afgekoeld; het koffiemasker moet worden afgesloten met een douchekapje en een handdoek. Wacht daarna ten minste 15 minuten voordat u het goed uitspoelt (niet wassen) en het haar föhnt of aan de lucht laat drogen.

2. Het haar donkerder maken met thee

Ook zwarte thee, die kleurende eigenschappen heeft, kan worden gebruikt. Om het haar met thee te kleuren is het nodig vooraf een goede spoeling te bereiden. 3-4 theelepels zwarte thee in een liter kokend water (met hele bladeren omdat die de sterkste kleur hebben). Er kunnen ook wat verse brandnetelblaadjes worden aangebracht (droge blaadjes hebben geen kleurvermogen), die het haar sterker maken en kleuren. Indien gebruikt in combinatie met zwarte thee, zal brandnetel het haar niet groen kleuren. Bereid het brouwsel, spoel het vervolgens uit en laat het haar aan de lucht drogen of gebruik een föhn nadat u het hebt gewassen.

3. Het haar donkerder maken met eikenschors

Welke andere opties heb je om je haar donkerder te maken? Als je geen fan bent van donkermakende haarspoelingen op basis van koffie of thee, probeer dan eikenschors. Dit bestanddeel heeft als extra voordeel dat het overmatig haarverlies en vettigheid voorkomt. Toch wordt de eikenschors vaak gebruikt om het haar donkerder te maken. Het is voldoende om een spoeling te maken door ongeveer 50 g eikenschors (verkrijgbaar in kruidenwinkels) gedurende 15 minuten te koken. Na het zeven en afkoelen van het mengsel hebben we een donkermakende spoeling die na elke haarwas gebruikt moet worden om de kleur geleidelijk te verbeteren.

4. Het haar donkerder maken met henna

Je kunt henna niet vergeten als het gaat om het donkerder maken van je haar zonder een kleurstof te gebruiken. Dit oosterse middel is verbonden met de keratine in het haar, wat verklaart waarom het een semi-permanente kleuring mogelijk maakt zonder het gebruik van chemicaliën. Natuurlijke henna, of poedervormige lawsonia, gecombineerd met citroensap of een andere zure vloeistof, is het fijnst om te gebruiken. Alvorens het haar met henna te verven, moet men het aangemaakte mengsel enkele uren laten staan om de kleurstof te laten vrijkomen. Daarna brengen we het aan op het haar, laten het ongeveer een uur zitten, en wassen het er dan uit. Het is belangrijk te onthouden dat met henna geverfd haar er in het begin misschien koper uitziet, maar dat de kleur na verloop van tijd dieper zal worden.

Tip: Als u wilt dat de henna het haar donkerder maakt in een iets andere tint dan rood, meng het dan met indigo (het zal het haar warm bruin verven) of amla (het zal het haar iets donkerder maken) (het zal het haar een koele bruine tint geven).

5. Het haar donkerder maken met castorolie

Als u op zoek bent naar een natuurlijke techniek om uw haar donkerder te maken, kan haaroliën ook een goede optie zijn. Er zijn oliën die niet alleen voeden, versterken en de glans verhogen, maar ook de natuurlijke kleur van je haar veranderen als je ze dagelijks gebruikt. Welke essentiële oliën kunnen je helpen om je haar donkerder te maken? Castor olie, amla olie, of walnoot olie kunnen het haar donkerder maken op dezelfde manier als kamille brouwsel het kan verhelderen. Soms wordt ook olijfolie gebruikt, maar dat werkt beter samen met kleurende kruiden.

6. Het haar donkerder maken met salie

Hoe gebruik je kruiden om je haar donkerder te maken? Het is heel eenvoudig. De eerste en meest belangrijke stap is het verzamelen van de juiste kruiden met fijne kleureigenschappen. De beste kruiden om te gebruiken zijn salie, brandnetel, rozemarijn en akkerpaardenstaart. Maak gewoon een sterk brouwsel, laat het afkoelen en gebruik het om je haar na elke wasbeurt mee te spoelen. Kruiden zullen de natuurlijke kleur van je haar versterken en het een donkerder uiterlijk geven.

Waarschuwing! Met kruiden gekleurd haar is gevaarlijk omdat het extreem droog kan worden. Als we deze methode willen gebruiken, moeten we rekening houden met het belang van grondig hydrateren en regenereren.

7. Het haar donkerder maken met sojasaus

Veel mensen zijn verbaasd te horen dat sojasaus kan worden gebruikt om het haar donkerder te maken. Het is de moeite waard om het in een verhouding van 1:1 met azijn te mengen voordat u het in uw haar doet, aangezien de zure pH van de azijn de kleurstof in de sojasaus zal helpen absorberen. Dit mengsel moet worden gebruikt als andere spoelingen, of om het haar te besproeien nadat het is gewassen. Helaas maakt de sterke geur van zo'n zelfgemaakte cosmetica sojasaus tot de minst geprefereerde optie om het haar donkerder te maken.

8. Het haar donkerder maken met walnoten

Walnoten staan ook bekend om hun levendige kleuren. Je kunt in dit geval ook een spoeling maken om je haar donkerder te maken. Er zijn slechts 2-3 handenvol walnoten nodig, die in kleinere stukjes moeten worden gebroken en 20 minuten moeten worden gekookt (alles, inclusief de schalen, de schil en de pulp). Na het afkoelen en zeven, kan dit goedje gebruikt worden als spoeling iedere keer dat je je haar wast. Het is aan te raden te investeren in wegwerphandschoenen om te voorkomen dat je tegelijkertijd je handpalmen verft. Haar dat is gespoeld met walnootinfusie moet je een half uur aan de lucht laten drogen voordat je het uitspoelt met schoon water om de inval te verwijderen en de zachtheid te herstellen.

9. Het haar donkerder maken met uien

Hoe kunt u uw haar op natuurlijke wijze donkerder maken zonder kleurstoffen te gebruiken? Als geen van de acht voorgaande suggesties je aansprak, kun je uien hiervoor in de plaats gebruiken. De schalen ervan zijn ook goed voor de haarverzorging (ze worden bijvoorbeeld gebruikt om eierschalen te kleuren voor paasdecoraties). De uienspoeling kan het haar vele tinten donkerder maken. Twee handenvol uienschillen en drie kopjes water zijn nodig; kook het een half uur op laag vuur, laat het een nacht staan, giet het af en gebruik het om je haar te spoelen. Voor een optimaal effect laat u het haar enkele minuten in een kom met de spoeling liggen, of u spoelt het haar uit en bedekt het met een douchemuts en een handdoek zonder het overtollige water eruit te knijpen (wat makkelijker is). Spoel het haar uit met schoon water en laat het aan de lucht drogen na ten minste een kwartier te hebben gewacht.

10. Haar donkerder maken met gentiaan

Laten we eerst de vraag beantwoorden: wat is gentiaan precies voordat we het haar mee gaan kleuren. De helderviolette oplossing gentiaan (ook bekend als gentiaanviolet) wordt gebruikt om wonden schoon te maken. Het heeft antibacteriële en antiseptische eigenschappen, maar ook de kracht om de lokken op natuurlijke wijze te kleuren. Het haar donkerder maken is eenvoudig en geeft snel, zichtbaar resultaat. Spoel uw haar met een liter water en een paar druppels gentiaanviolet (2-3 druppels voor blondines, max. 10 druppels voor brunettes) om de paar dagen. Het nadeel is dat als het te vaak wordt gebruikt, het haar kan uitdrogen en paars kan worden.

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid