Mijn mooie, dunne haar - De beste kapsels & stylingtips

Mijn mooie, dunne haar - De beste kapsels & stylingtips

Het is niet het einde van de wereld als je haar dunner wordt.

Het is waar dat je niet voor elk kapsel kunt kiezen, maar je kunt wel kiezen uit een aantal fantastische kapsels.

Je zou ervan schrikken hoeveel artiesten en filmsterren haar hebben dat te weinig volume en dikte heeft. Toch zien ze er fantastisch uit op evenementen, fotoshoots en filmsets.

Hun geheimen zijn een fatsoenlijk kapsel, een goed kapsel, en een aantal eenvoudige tactieken (voorgesteld door bloggers, vloggers, en hairstylisten).

Als je last hebt van dun, futloos haar, ben je hier aan het juiste adres.

We hebben een lijst gemaakt van de populairste en beste kapsels en trends voor dun haar. U krijgt een aantal handige en stiekeme tips als toetje, zodat u een non-stop aantrekkelijk kapsel kunt hebben. Je prachtige haar zal er uiteindelijk voor zorgen dat je er verliefd op wordt.

DE TIEN BESTE KAPSELS VOOR FIJN EN DUN HAAR

1. Een pony in een klassieke bob

Een klassiek kapsel dat is, was, en altijd zal zijn. De populariteit van Anna Wintour, modekoningin en redactrice van de Britse Vogue, heeft een explosieve groei laten zien. Ze is een uniek individu. Haar smetteloze en stijlvolle kapsel complementeert elke kleding. De kaaklijn moet bereikt worden met een korte bob met een lok. Dit kapsel zorgt voor snel volume en een gelikte uitstraling. Hoewel Anna Wintour's pony recht is, kan een zijwaartse pony worden gedragen om de eenvormigheid te doorbreken en een twist te geven.

2. Een bob die geen pony heeft

Het is duidelijk dat dit kapsel niet hetzelfde is als het vorige. Er zitten geen franjes aan. Het is helemaal aan jou of je een kinlange bob wilt of een langer kapsel met elegant gekrulde uiteinden. Als je wilt dat je haar meer body en dichtheid heeft, breng dan geen laagjes aan de voorkant aan. Deze bobstijl is gemakkelijk te stylen met een grote, ronde borstel. Een gelaagde bob is ideaal voor fijn haar omdat het maximaal volume geeft.

3. Wilde bob

Het is een van de meest opvallende kapsels van het seizoen. Het haar van één lengte kan worden gestyled met een ronde borstel (om het de uitstraling van een lange bob te geven) of worden drooggeblazen met een brede, vierkante borstel (de termix paddle is een van de meest verkochte, hij is zacht en verkort de droogtijd). Dunne lokken lijken sterk, gezond en volume-rijk met dit kapsel. Kim Kardashian houdt van een korte, stompe bob. Het verbetert de verschijning van dun haar, ongeacht kleur, textuur, of leeftijd.

4. Een lange bob wordt een lob genoemd.

De lob - een langere variant van de bob - is ideaal voor dun, breekbaar haar. Als het op je styling aankomt, is het heel satisfying.Aan de achterkant is het haar iets korter. Het lijkt op de letter A. Het haar is kort aan de achterkant en wordt geleidelijk langer aan de voorkant, zodat het schouderlang of langer haar lijkt.

5. Shag

Trakteer jezelf op een kapsel in de jaren '70 en '80-stijl als je haar tot je schouders reikt. Ik heb het over shag haar, dat gelaagd is en (moet zijn!) warrig, met een sterke, gedurfde pony. When Harry Met Sally, Meg Ryan heeft dit kapsel populair gemaakt. Het geeft je een fresh-out-of-bed-uitstraling, dus stylen is simpel. Je spuit gewoon wat stijlcrème op je lokken en... krult ze op.Als je je haar aan de lucht laat drogen, ziet het er het mooist uit. Omdat dun haar snel pluist, breng je natuurlijke oliën aan op de haarpunten (maracuja-olie is een van de beste antikroesoliën, houdt de haarpunten gezond en voorkomt veroudering) voor een vlekkeloos uiterlijk.

6. Highlights en natural baleyage voor fijn haar

Door het spelen met licht en schaduw, doen lichtreflecties het haar groter en dichter lijken. Het volume van het haar wordt verdubbeld. Highlights vestigen de aandacht op specifieke zones van het haar. Subtiele highlights zorgen ervoor dat je haar er niet plat en futloos uitziet als je geen laagjes hebt. Het idee is om de tinten licht en onopvallend te houden, bij voorkeur binnen hetzelfde tintengamma.

7. Een volumeverhogende pony

Het is een geweldige optie voor vrouwen die hun haar lang willen laten groeien maar zich zorgen maken over dunne lokken die te weinig volume hebben. Als jij een van hen bent, 'wijd' dan je voorste haar door het recht of schuin af te knippen. Het creëert de illusie van een voller, meer volume gevend kapsel. De kunst wordt ook benadrukt door licht, wat tegelijkertijd body en inhoud toevoegt.

8. Zachte golven

Voor lange bobs, schouderlang of iets langer haar dat niet in laagjes is, is dit een redder in nood. De lijnen van het gezicht worden slanker door subtiele golven. Ze geven het haar meer volume. De stylingmethode is eenvoudig: breng wat stylingmousse aan (bijvoorbeeld een volumizing product voor fijn haar) of spuit er wat milde stylinglotion op.

9. Maak een rechte snit

Scherpe laagjes moeten worden vermeden omdat ze de schijn van dunner wordend haar benadrukken. Gelaagde lokken verliezen snel volume, wat resulteert in een plat kapsel. Het is belangrijk om te onthouden dat dun haar en laagjes geen perfecte combinatie zijn. Waarom? De lokken vallen zwaar op de schouders bij het stylen, of (omgekeerd) je krijgt flyaways. Als je geen laagjes in je haar aanbrengt, kan zelfs lang en dun haar er mooi en overvloedig uitzien.

10. Een hoge paardenstaart.

Het is een klassieker in de breedste zin van het woord. Een paardenstaart is een klassiek kapsel dat nooit uit de mode raakt. Om volume toe te voegen, maak je het los en rommelig. Een beetje kammen geeft ook meer body.U kunt enorme haarrollers of haarpoeder gebruiken om de wortels omhoog te brengen voordat u een paardenstaart construeert. Je kunt een pony of een rommelige ban maken na dit soort voorbereiding.

11. Trek een vlecht door

Een faux vlecht, ook bekend als een doortrekvlecht, is een eenvoudige aanpak om volume-rijk haar te bereiken. Het zal er geweldig uitzien op je fijne haar. Om een losse, volle vlecht te maken, vlecht je drie gewone paardenstaarten samen. Foto's en tutorials op het internet leren je hoe je met gemak een doortrekvlecht kunt maken. Het effect zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij vrouwen met lang, dun haar. De vlecht zal er beter uitzien met langer haar.

12. pixie met een warrige bos haar

Het is een dramatische coupe voor liefhebbers van pixies, en het is een nieuwe dimensie voor kort haar. Voor extra volume wordt het haar in lagen van verschillende lengtes gelegd. Een andere belangrijke overweging is om het niet te glad te maken. Draai je haar in plaats daarvan lichtjes in elkaar voor een onverzorgde look. Zelfs de kleinste plukjes haar zullen meer body en dikte krijgen.

Hoe kan je dun haar dikker maken en verzorgen?

Bekijk enkele bewezen methodes om volume te geven aan fijn haar, dat veeleisend, gevoelig, pluizig en gevoelig is voor verzwaring.

Dun haar - geheim nr. 1: keratine

Door slechte haarverzorging wordt deze natuurlijke bouwsteen van het haar weggespoeld. U kunt een haarverzachtende keratinebehandeling ondergaan in een kapsalon om de keratine in uw haar te herstellen.Dit voedt de lokken en verbetert de structuur van uw haar. Gebruik dagelijks een shampoo met keratine, die vrij is van parabenen en chemicaliën zoals SLS.

Dun haar - geheim nr. 2: slapen met een hoge vlecht

Maak een vlecht vanaf de bovenkant van je hoofd als je wilt dat je haar vol volume zit en makkelijk te stylen is op zodra je wakker wordt. Vlecht je haar losjes en kantel je hoofd lichtjes terwijl je dit doet. Het resultaat is dat de wortels de hele nacht lang omhoog staan en dat het haar na het ontwarren nog enkele uren zo blijft.

Dun haar - geheim nr. 3: een haarpoeder

Je strooit wat poeder op de wortels en masseert de hoofdhuid en het haar lichtjes. Deze methode tilt de wortels op en geeft je haar ongelooflijk veel body en volume.

Dun haar - geheim nr. 4: een schuimconditioner

Zware maskers en conditioners irriteren fijn haar. Je zou een schuimconditioner moeten gebruiken om volume, voeding en bescherming te behouden. Het voorziet het haar niet alleen van essentiële voedingsstoffen, maar maakt het ook gemakkelijk te stylen zonder het te verzwaren. De beste schuimconditioners geven glans aan je haar terwijl ze het ook beschermen tegen de elementen.

Geheim nr. 5 voor dun haar: haaroliën

Als u de juiste olie voor uw haartype kiest, zal die de structuur van uw haar kunnen aanpassen, waardoor het zacht, stralend en veerkrachtig wordt en tegelijk vocht wordt vastgehouden. Voor dun haar wordt een koudgeperste, ongeraffineerde macadamia-olie gebruikt. Het wordt een verdwijnende olie genoemd omdat het volledig in het haar doordringt zonder het te verzwaren. Macadamia-olie beschermt fijn haar tegen uitdrogen, maakt het handelbaar, elimineert pluis, en geeft het een zachte textuur terwijl het ook tegen hitte beschermt.

Dun haar - geheim nr. 6: een föhn en krultang

Alle vrouwen met fijn haar kennen de truc om hun haar te föhnen met het hoofd naar beneden. Weinig mensen zijn zich ervan bewust dat een krulföhn het meeste volume in het haar brengt. Het is ideaal als deze een ionische functie heeft. Wikkel je haar rond de draaiende borstel van de föhn en pas een koele of koude luchtstroom toe. Je zult merken dat je haarwortels omhoog staan en dat je veel volume hebt. Een stoot koele lucht maakt het haar steil en sluit de schubbenlaag voor meer glans en gladheid.

Dun haar - geheim nr. 7: een hair flip

Leg je niet teveel vast op één kapsel om plat en futloos haar te voorkomen. Experimenteer met verschillende stijlen. Je haar naar de andere kant draaien is een geweldige hack.Je haar wordt zachtjes opgetild en raakt niet gewend aan één kant als gevolg van het verwisselen van de scheiding.

Geheim nr. 8 voor dun haar: een hoofdhuidmassage

Het is een fantastisch idee om de hoofdhuid te masseren terwijl je een haaroliebehandeling doet (om de bloedcirculatie te verbeteren, de haarwortels iets op te tillen en de haarbollen te stimuleren). Een hoofdhuidmassage verhoogt het haarvolume en verbetert de bloeddoorstroming, waardoor talgophoping op de hoofdhuid wordt vermeden (helaas is te veel talg een bane voor vrouwen met fijn haar). Bovendien kunt u tijdens het aanbrengen van een haarpoeder of hoofdhuidconditioners de huid masseren.

Geheim nr. 9 voor dun haar: een haarspoeling met azijn

Balsems, maskers en conditioners werken niet voor dun haar. Om fijn haar te voeden en de schubbenlaag te sluiten, gebruik je een haarspoeling (bv. appelcider- of frambozenazijn) na elke wasbeurt. Het zorgt voor de juiste pH-waarde van de hoofdhuid, verhoogt de glans van het haar en temt de uitvliegende haren zodat uw dunne haar niet pluizig of statisch wordt. Een geschikte hoofdhuidlotion is een goede keuze als je dun haar hebt - het versterkt de lokken en houdt de pH-waarde op de hoofdhuid in balans. 

 

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid