Haarlogie deel 8 - HYDROSOLS voor het haar

Haarlogie deel 8 - HYDROSOLS voor het haar

Hydrosols veroveren de hele cosmetica-industrie. Hoewel ze veel worden gebruikt in huidverzorging, zijn maar weinig mensen zich bewust van hun verbazingwekkende voordelen voor haar en hoofdhuid. Wat zijn ze, hoe worden ze gemaakt, en waarom zou je ze regelmatig gebruiken? Deze pagina geeft de belangrijkste informatie over hydrosols, beschrijft de populairste en geeft advies over hoe je de beste hydrosol voor je haar kiest.

Wat zijn haar-hydrosols, en hoe gebruik je ze?

Iedereen is vast wel bekend met etherische oliën, die veel worden gebruikt in de aromatherapie. Ze worden gemaakt door stoomdestillatie van geselecteerde kruiden en bloemen. Naast de oliën ontstaat het zogenaamde gedistilleerde water - het is het hydrosol van een plant. Hydrosolen zijn bijproducten van de productie van etherische oliën. Ze zijn fijner, wateriger, kleurloos en geurloos, maar - en dit is van cruciaal belang - ze behouden alle essentiële kenmerken van de plant en behouden mineralen en vitaminen. Hydrosols zijn revolutionaire schoonheidsproducten. Waarom? Etherische oliën kunnen niet worden gebruikt op het haar of de hoofdhuid, maar hydrosol is een fantastisch alternatief.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hydrosol voor je haar?

Hydrosols zijn een mild en effectief haarverzorgingsproduct. Hydrosol moleculen worden op het haar gespoten, en ze blijven niet op het oppervlak zitten; ze dringen diep door in het haar en brengen voedingsstoffen met zich mee. Het beste is dat ze volledig natuurlijk zijn en uw huid niet irriteren. Ze passen uitstekend bij haar oliën, shampoos en conditioners. Als je de juiste hydrosol kiest, kan het helpen om vettigheid te verminderen, hydrateren, glans te geven, de talgafscheiding op de hoofdhuid te reguleren, het haar en de hoofdhuid te beschermen en de haarzakjes te versterken door de bloedsomloop te verbeteren. Bovendien hebben hydrosols een antibacteriële werking, terwijl ze ook een hele reeks vitaminen en mineralen leveren. Fytonciden zijn antibiotische verbindingen die in veel hydrosols worden aangetroffen en helpen ziektekiemen te bestrijden, infecties en ontstekingen te behandelen, en de hoofdhuid schoon te houden.

Wat is de beste manier om hydrosols in je haarverzorging te gebruiken?

Omdat hydrosol zo licht en gevoelig is, kunt je het meerdere keren per dag gebruiken. Het zal het haar hydrateren, beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en verzachtend werken op warme dagen. Hydrosols zijn eenvoudig aan te brengen; ze worden snel geabsorbeerd en omdat water het voornaamste ingrediënt is, verzwaren ze je haar nooit. Bovendien bent je niet beperkt tot het gebruik van slechts één hydrosol; je kunt ze afwisselen. De procedure is eenvoudig: je sprayt een hydrosol naar keuze op je haar en (het belangrijkste) je hoofdhuid. Dit is echter niet de enige toepassingsmethode. De effecten kunnen worden versterkt.

Hydrosols kunnen op verschillende manieren in de verzorging van het haar worden gebruikt.

1. Hydrosol voor haar in de vorm van een spoeling

In deze vorm moet u een hydrosol combineren met appel- of frambozenazijn (drie porties hydrosol voor één portie azijn). Deze spoeling zorgt voor een ongelooflijke glans, maakt het haar makkelijker te stylen, ontwart het en maakt de lokken fluweelzacht en glad.

2. Haarhydrosol in de vorm van een lotion voor de hoofdhuid

Het is al lang bekend om verschillende mengsels in de hoofdhuid te wrijven. U kunt uw hoofdhuid masseren door er een bepaalde hydrosol in te wrijven. Daardoor verhoogt u de doorbloeding en maakt u het de ingrediënten in de hydrosol makkelijker om tot de haarzakjes door te dringen.

3. Haarhydrosol als basis voor een oliebehandeling

Het oliën van nat haar kan worden verbeterd met hydrosols. In plaats van het haar te doorweken met water, spray je de lokken met een hydrosol. Uw haar zal meer gehydrateerd en gevoed zijn na zo'n oliebehandeling. Bovendien zullen zowel de hoofdhuid als de haarzakjes beter worden geabsorbeerd.

4. Haarhydrosol als ingrediënt in een masker

Hydrosols zouden gewaardeerd worden door diegenen die natuurlijke cosmetica klei gebruiken voor hun haar. Ze zijn bewerkt om de poedervormige klei gemakkelijker te kunnen combineren. Hydrosols versterken de voordelen van de klei en voegen een verscheidenheid aan voedingsstoffen toe aan het masker. Om je eigen haarelixer te maken, voeg je een paar druppels van je favoriete haarolie toe.

Welke haarhydrosol moet je kiezen?

Elke hydrosol heeft zijn eigen kenmerken. Je moet er één kiezen die het best aan de eisen van je haar voldoet. Hieronder volgen de meest populaire en effectieve haarhydrosol:

Haar Hydrosol (Rozen Hydrosol)

Haar dat zijn elasticiteit, levendigheid en vochtigheid verloren heeft, is ideaal voor deze behandeling. Rozenhydrosol heeft anti-aging eigenschappen, reinigt vervuilende stoffen, verfrist de hoofdhuid en het haar, herstelt de zachtheid en gladheid, versterkt de bloedvaten en geeft glans aan dof haar. Het meest gebruikte gedistilleerde water in haar- en huidverzorging is rozenhydrosol.

Hydrosol van Toverhazelaar voor het haar

Het hydrosol van toverhazelaar is een krachtige antioxidant die bacteriën en ontstekingen bestrijdt. Het is ideaal voor gebruik in de zomer, omdat het alle soorten irritaties en verbranding door de zon verzacht en onmiddellijk comfort aan de hoofdhuid biedt. Hydraterende kwaliteiten van hydrosol van toverhazelaar Het is rijk aan antioxidanten, flavonoïden en tannines, die helpen het haar langer fris te houden, terwijl het ook de hoofdhuid beschermt tegen vrije radicalen. Dit hydrosol beschermt de gehele haarvezel door te voorkomen dat verontreinigende stoffen achter de haarschubben doordringen.

Haar Lavendel Hydrosol

Lavendel hydrosol kan worden gebruikt als een haar- en hoofdhuid compress. Het verzacht verbranding door de zon, kalmeert een ontstoken hoofdhuid, vermindert de talgproductie en herstelt de huid. De voordelen van lavendel hydrosol zullen gewaardeerd worden door mensen met vet haar. Het is een van de zachtste haarwaters die verkrijgbaar zijn. Lavendel hydrosol heeft een zacht parfum waardoor het ideaal is voor 's avonds omdat het je laat ontspannen terwijl het ook haarverzorging en aromatherapie combineert.

Hydrosol van rozemarijn

Een van de meest populaire gedistilleerde waters voor haar- en hoofdhuidverzorging is rozemarijn hydrosol. Het versterkt de haarzakjes, bevordert de haarontwikkeling, en voorkomt dat het haar dunner wordt. Het is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt met natuurlijke oliën, want dat versterkt de voordelen. Rozemarijn hydrosol stimuleert de haarontwikkeling en helpt bij de behandeling van roos. Het is ideaal voor een onrustige hoofdhuid, omdat het de talgproductie vermindert en de juiste mate van uitscheiding in stand houdt. Het rozemarijn hydrosol versterkt de haarzakjes en de haarvezels over de gehele lengte, verhoogt de glans en beschermt tegen giftige stoffen. Het bevat ontstekingsremmende, zuiverende en antibacteriële eigenschappen, waardoor het ideaal is voor een milde detox van de hoofdhuid.

Jeneverbes hydrosol voor het haar

Het jeneverbes hydrosol versterkt de voordelen van oliën, vooral die voor haar met een lage porositeit, door de haarwortels zachtjes op te tillen. Het hydrosol reguleert de talgafscheiding en voorkomt dat de klieren te veel talg produceren. Het jeneverbes hydrosol bevat fytonciden, die micro-organismen doden en de hoofdhuid reinigen. Dit hydrosol bevat vitamine A, C, en E, die helpen om de veroudering van de haarzakjes te vertragen en zorgen voor een rijke, levendige haarkleur. Het reinigt goed, bijvoorbeeld na te veel keratiniseren van het haar.

Haarroos Hydrosol

Alle haartypes zullen profiteren van de zonneroos hydrosol. Het reinigt en verstevigt de hoofdhuid terwijl het ook de microcirculatie verbetert, de haarzakjes versterkt en de haargroei bevordert. zonneroos hydrosol verbetert de kleur van geverfd haar, hydrateert de droge huid, en vertraagt het verouderingsproces. Het is geschikt voor 'haar van alle leeftijden' en geeft kracht en levendigheid aan futloos haar.

Hydrosol van ijzerkruid voor het haar

Hydrosol van ijzerkruid is fantastisch voor haar dat snel last heeft van roos, vet is, en verzwaard is. Het remt zelfs de hevigste talgproductie door de talgafscheiding te verminderen. Het werkt antibacterieel, deblokkeert de huidporiën en neutraliseert de activiteit van vrije radicalen. ijzerkruid hydrosol heeft een heerlijke geur die lang in het haar blijft hangen. Het kalmeert de ontstoken huid en maakt het haar zachter en elastischer.

Kamille Hydrosol voor het haar

Een fijne hydrosol die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid. Na langdurige blootstelling aan de zon kalmeert kamille hydrosol ontstekingen en ontspant de huid. Het beschermt het haar tegen de luchtstroom van de hete föhn en voorkomt dat het haar uitdroogt. Kamille Hydrosol is vooral fantastisch om blond haar weer glanzend en zacht te maken.

Hydrosol van neroli voor het haar

Alle haartypes hebben voordeel baat bij neroli hydrosol. Het heeft een fris en ietwat zoete aroma dat de hoofdhuid hydrateert, verfrist en verstevigd. Co-enzymen en elasticiteit worden beschermd door neroli hydrosol. Het vertraagt het verouderingsproces en beschermt de hydro-lipide barrière van de huid door de talgproductie in toom te houden en de talgklier functie te reguleren.

Hydrosol van Immortelle/Helichrysum voor het haar

Ondanks de hydraterende en verzachtende eigenschappen wordt immortelle hydrosol niet veel gebruikt vanwege het doordringende aroma. Omdat de aroma pas 's morgens vervaagt, gebruiken de meeste dames het alleen 's avonds. Helichrysum hydrosol bevat ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een uitstekende behandeling is voor eczeem, psoriasis, acne en roos. Het helpt ook allergische huiduitslag te verlichten.

Zijn hydrosols geschikt voor haarverzorging?

Ze zijn zonder twijfel een uitstekende aanvulling voor haar en hoofdhuid. Ze reinigen, verfrissen, verstevigen en beschermen tegen haarveroudering en huidproblemen. Sommige bevorderen de haargroei en voorkomen dat het haar dunner wordt. Omdat hydrosols kwetsbaar zijn, zult u langer moeten wachten op de effecten. Gelukkig kan je hun doeltreffendheid verhogen door natuurlijke huidoliën te gebruiken

 

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid