In 5 stappen naar een vlekkeloze huid - de beste gezichtsverzorging

In 5 stappen naar een vlekkeloze huid - de beste gezichtsverzorging

Huidverzorging is een probleem dat u moet aanpakken als u een mooie, gezonde huid wilt die vrij is van gebreken. Hoe moet het correct gebeuren? We begrijpen de theorie achter het gebruik van verschillende cosmetica, maar we weten vaak niet welke we moeten kiezen of hoe we ze op ons gezicht moeten aanbrengen. Velen van jullie zien micellair water als het enige huidverzorgingsproduct dat een toner, crème en serum kan vervangen. Ondertussen heeft de huid net iets meer nodig om gezond, mooi en jeugdig te zijn. Ontdek de ideale gezichtsverzorging. Je bent maar vijf stappen verwijderd van een mooie huid.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je gezicht er jong en gezond uitziet? In 5 stappen naar een perfecte huid

Stap 1 Reinigen

De meeste mensen denken dat het meest cruciale aspect van huidverzorging een vochtinbrengende crème is. Dat is echter niet zo. Eigenlijk is het reinigen van je gezicht de belangrijkste stap. Het is de basis van een goede huid en een cruciaal onderdeel van huidverzorging dat ervoor zorgt dat de huid goed kan functioneren. Een slecht gewassen huid absorbeert minder, dus zelfs de crème van de beste kwaliteit zal tekortschieten. Bovendien belemmeren (verstoppen) gifstoffen die zich ophopen en niet effectief worden verwijderd, cosmeticaresidu en stukjes dode cellen de uitgangen van de talgklieren, waardoor de huid niet meer kan ademen. Het gevolg is puistjes, mee-eters en een verminderde huidfunctie. Omdat het hydro-lipide evenwicht verstoord is, is uw huid ofwel vet, ofwel overdreven droog. Verzorg uw huid vanaf het begin op de juiste manier en kies de meest grondige reinigingsprocedure. Hieronder volgen de grootste huidreinigingsmethoden:

  • OCM (oil cleansing method) - de meest effectieve huidreinigingsprocedure, gebaseerd op de regel dat "olie olie oplost." Daarom zijn oliën superieur in het verwijderen van zelfs waterproof make-up, overtollig talg, en verontreinigende stoffen, waardoor de huid zijdezacht, fris en zuiver wordt, en klaar voor meer behandelingen. Castor olie is de beste optie voor OCM. Voel je vrij om het te combineren met andere natuurlijke oliën om je eigen OCM combinatie te maken. Kies argan-, avocado- of jojoba-olie, of combineer ze allemaal, afhankelijk van uw voorkeur en de eisen van uw huid.
  • micellair water + schuimreiniger (of gel) - als je de voorkeur geeft aan meer traditionele reinigingsmethoden en het moeilijk vindt om micellair water op te geven, heb je hulp nodig om de huid op de juiste manier te reinigen. Gezichtsschuimen die zacht maar effectief zijn, komen als beste uit de bus. Natuurlijk moet je het wel afstemmen op je huidtype en gebruiken nadat je je make-up hebt verwijderd met micellair water.

Stap 2 Toner

Het opgeven van een toner is een typische fout in huidverzorging. Doe het niet af als een overblijfsel uit het verleden; het is een cruciaal onderdeel van huidverzorging. Het effect ervan wordt helaas onderschat. In feite is het de toner, die de pH in evenwicht brengt, verzuurt, de epidermis zacht maakt en de huidabsorptie bevordert, die dient als een uitstekende voorloper voor andere producten. Een uitstekende gezichtstoner heeft ook een verzorgende werking door de aanwezigheid van plantenextracten en andere stoffen die nodig zijn om de huid in conditie te houden.

Het waterige en lichte karakter van de toner zorgt ervoor dat de cosmetische deeltjes de diepere epidermale lagen kunnen bereiken, waardoor het een zeer effectief product is.

Welke toner moet ik kiezen?

Kies een natuurlijke toner die vrij is van siliconen, alcoholen met een korte keten, PEG's en aardoliederivaten. Denk aan hydrosols, volledig natuurlijke bloemenwaters verkregen door stoomdistillatie, die onmisbaar zijn in de huidverzorging.

Thermaal water is een andere geweldige toner voor het gezicht; het bevat een hoge concentratie van talrijke essentiële ingrediënten, waardoor het een van de beste natuurlijke toners is. IJzer, natrium, selenium, lithium, silicium, kalium en magnesium worden allemaal in thermaal water gevonden.

Bovendien kalmeert thermaal water de huid, versterkt, geneest en verlicht het alle soorten ontstekingen, remt het de activiteit van vrije radicalen en vertraagt het verouderingsproces.

Stap 3 Gezichtsserum

Een gezichtsserum is een van de meest effectieve huidverzorgende producten die er zijn. Het doel is de huid intensief te vernieuwen.

De waterige, lichte vorm van het serum is een sleutel tot de doeltreffendheid: de actieve bestanddelen dringen door tot in de onderste huidlagen, waar een vochtinbrengende crème dat niet kan. U kunt de huid doeltreffender bewerken nu het serum beschikbaar is. Effect? Intensief herstel, boost van voedingsstoffen, hydratatie, verjonging, en verbeterde therapie van een breed scala van huidaandoeningen.

Serum bevat geen ingrediënten die inwerken op het huidoppervlak. De belangrijkste bestanddelen zijn actieve bestanddelen waarvan wordt beweerd dat ze grondiger werken. Dergelijke producten bevatten dan ook zeer waardevolle ingrediënten. De doeltreffendheid van de bestanddelen van de meest populaire serums is bevestigd en u vindt er onder andere natuurlijke oliën (voornamelijk arganolie en jojobaolie die rijk zijn aan EFA's, fytosterolen en flavonoïden, evenals essentiële stoffen voor de huid - vitamine A, C, E), hyaluronzuur (bindt watermoleculen en houdt de huid jong), co-enzym Q10 - sterke bestrijder van vrije radicalen, stamcellen (meestal afkomstig van een zeldzame appelsoort, maar ook van de Arganboom), collageen - proteïne van de jeugd, noodzakelijk voor het behoud van de elasticiteit van de huid.

Hoe kiest u een goed gezichtsserum?

Een hoogwaardig gezichtsserum staat gelijk aan schitterende resultaten en hoogwaardige ingrediënten die de huid dagelijks onberispelijk houden. Kies geen fancy producten die overladen zijn met stoffen. Kies voor actieve ingrediënten waarvan bewezen is dat ze effectief zijn. Hyaluronzuur, retinol, vitamine C, en mineraalrijke aloë brengen je dichter bij een vlekkeloze huid. Ze zijn allemaal terug te vinden in de Nanoil-serums. Kies uw favoriete gezichtsserum en geniet van de heerlijke effecten van de beste ingrediënten op uw huid. Let bij het winkelen altijd op de actieve ingrediënten, want die zorgen ervoor dat het product werkt zoals de fabrikant belooft.

Stap 4: breng oogcrème aan

Verzorging van de huid onder de ogen is cruciaal omdat deze zone van het gezicht het meest vatbaar is voor rimpels. Na de leeftijd van 20 jaar is het raadzaam om een lichte vochtinbrengende crème voor de huid onder de ogen te gebruiken.

Natuurlijke plantaardige oliën zullen ongetwijfeld de ooghuid helpen, omdat zij microscopische occlusie op het huidoppervlak genereren, waardoor gevoelige, tere gezichtsdelen worden beschermd tegen beschadiging. Als u op jonge leeftijd begint met het gebruik van natuurlijke ooghuidverzorging, zullen er later rimpels op uw gezicht verschijnen. Een goede olie vermengd met hyaluronzuur is een investering die de huid op lange termijn veerkrachtig en jong zal doen lijken.

Stap 5 Crème

Een vochtinbrengende crème is ontegenzeggelijk noodzakelijk. Het is al lang bekend en wordt al lang gebruikt: het eerste product van dit type werd ontdekt in de graftombe van Toetanchamon. Al in de 14e eeuw v. Chr. werden in Egypte gezichtscrèmes bereid door dierlijk vet te combineren met... reptielenbloed. Later ontstonden de eerste anti-verouderingsmengsels op basis van was, cipres en olijfolie (snel vervangen door en nog steeds gewaardeerd amandelolie).

Natuurlijke oliën kunnen in gezichtscrèmes door geen enkel ander materiaal worden vervangen: zij zijn een onschatbare bron van flavonoïden en plantensterolen, EFA's, squalaan, carotenoïden en natuurlijke zonnefilters. Vanwege hun verzorgende eigenschappen worden ze vaak gebruikt in zowel dag- als nachtcrèmes. Wat is het nut van deze tweedeling? Wat is het verschil tussen dag- en nachtcrèmes?

Dag gezichtscrème

Het is een product dat inspeelt op onze behoeften en specifieke huidactiviteiten waar niemand eerder aan gedacht heeft. Een goede gezichtscrème moet de huid niet alleen voeden en hydrateren, maar ook beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf en beschadiging door UV-straling. Een dagcrème is lichter, bevat minder actieve helende bestanddelen en is er vooral op gericht de huid veilig te houden. Daarom bevat hij vaak natuurlijke oliën met beschermende, ontspannende en occlusieve eigenschappen. Deze verbeteren zeker de status van een cosmeticum. Als uw vochtinbrengende crème geen natuurlijke oliën bevat, geen zorgen! Combineer het voor het aanbrengen met een paar druppels van uw favoriete schoonheidsolie.

Moderne gezichtscrèmes pakken de meest voorkomende huidproblemen van vandaag aan. Daarom worden er zoveel "urban" dagcrèmes ontwikkeld: ze bieden niet alleen bescherming tegen zon en vorst, maar zijn ook rijk aan chemische stoffen die een antivervuilingsschild vormen en de huid beschermen tegen milieuverontreinigende stoffen.

Nacht gezichtscrème

Het gaat om een meer gesofisticeerde huidverzorging. Een nachtgelaatscrème is zwaarder, heeft een betere conditionerende werking en werkt intensiever omdat ze krachtige voedingsstoffen bevat die uw huid beschermen tijdens de meest intensieve herstelprocessen, die tijdens de slaap plaatsvinden.

Extra huidverzorging

Naast de vijf basisstappen voor huidverzorging zijn er extra buitengewone rituelen die regelmatig moeten worden uitgevoerd en die actief op de huid inwerken. Gezichtsscrubs en -maskers zullen uw huidverzorgingsregime versterken en prachtige resultaten opleveren. Enzymen spelen een belangrijke rol in dergelijke cosmetica; het zijn onbetaalbare chemicaliën die op doeltreffende wijze een mengsel van talg en dode huidcellen verwijderen.

Vruchtenzymen worden in de cosmetica-industrie gebruikt. Welk effect hebben ze op je huid? Denk eens aan een aparte familie enzymen die verantwoordelijk zijn voor de vertering van voedsel in je maag. Cosmetische enzymen werken op een soortgelijke manier, zoals papaïne, dat dode cellen aan het huidoppervlak 'verteert'. Daardoor ziet uw huid er fris en jeugdig uit, met gloednieuwe gezonde cellen.

AHA-zuren vormen een andere groep huidreinigende en epidermis-revitaliserende ingrediënten in scrubs. Deze werden vroeger alleen gebruikt in professionele salonbehandelingen. U kunt de zuren nu ook thuis op uw huid aanbrengen. Na deze dieptereiniging gebruikt u een gezichtsmasker, een andere rigoureuze vorm van huidverzorging die de conditie en het uiterlijk van uw huid onmiddellijk zal verbeteren.

Alle hierboven genoemde producten en behandelingen zijn essentieel voor het behoud van een gezonde, mooie en jeugdige huid. Maar er is één ding dat je moet onthouden. Ga altijd voor natuurlijke cosmetica van hoge kwaliteit. Onderzoek de kwaliteit van de schoonheidsoliën en ga voor gecertificeerde biologische producten. Doe hetzelfde bij het zoeken naar lotions en bloemenwaters. Lees de INCI van je volgende vochtinbrengende crème. Je huidverzorgingsroutine heeft, net als je huid, de potentie om vlekkeloos te worden.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid