Klassiek is altijd in - Vijf beste dameskapsels

Klassiek is altijd in - Vijf beste dameskapsels

De klassieker heeft één voordeel: hij raakt nooit uit de mode.

Klassieke ontwerpen zijn populair onder stylisten omdat ze één groot pluspunt hebben: ze raken nooit uit de mode.

Alle volgende trends zijn gebouwd op het basisidee van de klassieker. Een eenvoudige knip is altijd een fantastische keuze als je een geweldig kapsel wilt. Er is nog een voordeel aan een klassiek kapsel. Het kan in een paar seconden worden omgetoverd tot een moderne en avant-garde look.

Wil je een modieuze look ontwikkelen die je in een stijlicoon zal veranderen? Kijk dan eens naar deze haarstijlen die nooit uit de mode raken!

1. Knot - de beste vertolking van een klassiek kapsel

Het is al heel lang bekend. Afhankelijk van de historische periode, was het aan het veranderen. Dames in de vroegmoderne periode versierden hun knot liever met leren banden en bloemen; in de 16e eeuw werd een knot versierd met lokken; en in de vroegmoderne periode versierden dames hun knot graag met een lint. Desondanks blijft de zijdezachte, gladde en hoge knot het populairst, mede dankzij Audrey Hepburn. Haar kapsel in Breakfast at Tiffany's, een klassieke, gladde knot met een tiara, is beroemd geworden.

Wat maakt een knot zo populair?

Een knot die de hals en de schouders blootlegt en de nadruk legt op de ogen en het gezicht van de vrouw, is ongetwijfeld aantrekkelijk. Een knot is als een (schijnbaar) getemde vrouwelijkheid, zowel perfect als verleidelijk. Het is aantrekkelijk voor vrouwen omdat het een aanvulling is op een breed scala van kleding en stijlen, zowel casual als formeel. Je kunt er een clip, een bloem, parels of juwelen aan toevoegen.

Een knotje maken is eenvoudig als je eerst een beetje natuurlijke olie gebruikt. Probeer eens een slordige variatie met een beetje backcombing op een dagelijkse basis of voor gedurfder ogende stijlen. Vroeger hadden knotjes hun eigen haarnest, maar die zijn vervangen door haarsjaals die de hele knot bedekken.

2. Een klassieke bob die altijd in stijl is en een wat anders.

Een bob is een kort en ongelooflijk vrouwelijk kapsel waarbij het haar ter hoogte van de kin wordt geknipt. Het wordt vaak gecombineerd met een pony. In de traditionele versie is het haar even lang. Het bobkapsel kreeg een nieuwe vorm in 1960 en maakt sindsdien deel uit van de tijdloze kapsels. Het haar wordt aan de achterkant geschoren (A-lijn) en ter hoogte van de kaak geschoren. De lokken aan de achterkant zijn korter (het kapsel lijkt op de letter A omdat de zijkanten langer zijn dan het middenstuk).

Wat maakt een bob zo populair?

De bob is een baanbrekend kapsel. Het is een symbool van veranderingen, vrouwenkracht en onafhankelijkheid. Het kapsel werd populair in het eerste decennium van de 20e eeuw - vrouwen in de VS en Engeland kregen stemrecht. Een klassieke bob toont de onafhankelijkheid van vrouwen, hun keuzevrijheid en de gelijkheid van mannen en vrouwen. Bovendien zien vrouwen er prachtig uit met een bobkapsel. Het kan worden afgestemd op de gezichtsvorm. Volgens historici droeg Cleopatra al een kapsel dat op de klassieke bob leek.

Een ondeugende versie van de bob is een beetje wild en rock-stijl - rommelig, met een kam, met slordige lokken, vaak golvende lokken.  Het is eenvoudig om deze stijl te maken door het haar te kammen, te plooien en de wortels te liften met een beetje mousse of styling lotion. Bob is ook beschikbaar in een variatie van heldere kleuren, inclusief ombre, somber, baleyage, en andere unieke tinten die er fantastisch uitzien op sluik haar.

3. Romantische golven - een tijdloos en zorgeloos kapsel

Golvend haar voor vrouwen heeft een lange geschiedenis, bijna even lang als de iconische knot. Golvende kapsels waren al in de mode bij vrouwen in de oudheid. Lange (vaak enkellange), losse (en vaak onder een sluier verborgen) golven waren nog populairder in de Middeleeuwen. Golven waren zeer populair in de Romantiek en de Decadentie. Ze waren lange tijd het onderwerp van schilderijen en brachten schilders in extase. Golven zijn het teken van een vrije en rebelse vrouw omdat ze losjes zijn, een beetje warrig, maar ontegenzeggelijk charmant en vrouwelijk. Het toppunt van vrouwelijkheid.

Wat maakt golvend haar zo populair?

De mooie looks van vrouwen worden nog steeds versterkt door romantische golven. Golvend haar is gemakkelijk te stylen en vereist geen speciale behandelingen. Met slechts een paar handgrepen krijg je een vrouwelijk en zorgeloos imago. Als je weinig tijd hebt maar er toch geweldig uit wilt zien, is dit een redder in nood. Golven passen bij praktisch elke haarlengte en bijna elke stijl, of het nu gaat om een slordige look of een romantisch, verfijnd beeld.

Lange, romantische golven zijn eenvoudig te creëren. De meeste vrouwen bereiken deze look door hun haar aan de lucht te laten drogen. Ze voegen gewoon mousse toe en scrunchen het haar lichtjes om de golven daarna te definiëren. Het haar aan beide kanten van het hoofd vlechten is een andere optie.

4. Paardestaart - een snel en gemakkelijk kapsel

Het haar naar achteren trekken en vastzetten met een elastiekje of een clip is wat een paardenstaart precies is. Paardestaarten zijn geen nieuwe trend; vrouwen dragen ze al heel lang. Deze haarstijl was populair in het oude Griekenland, Rome en Egypte. Pony's werden gedragen door Maya mannen, en het is een typisch kapsel in vele culturen. Er zijn talrijke schilderijen van vrouwen met een paar hoge paardenstaarten (vaak met enkele versieringen). Paardestaarten zijn populair bij Afrikaanse stamvrouwen, en ze worden vaak versierd met een dik stuk leer of rawhide.

Wat is het aan een paardenstaart dat hem zo populair maakt?

Het lijkt echt op een paardenstaart, en het is zo charmant dat de charme ervan niet verrassend is. Het is absoluut niet te stoppen. Elke dame en elke gezichtsvorm ziet er geweldig uit met een hoge paardenstaart. Het is geschikt voor beroemdheden, avondjurken, sportschoenen, een uniform, of een pak.

Een paardenstaart kan worden aangepast aan elke omgeving of gelegenheid. Het beste van alles is dat een schijnbaar eenvoudig kapsel kan worden omgetoverd tot honderden verschillende looks. Neem een streng haar, bijvoorbeeld, en wikkel het rond je paardenstaart om te fungeren als een elastiek. Je kunt je haar vastbinden in je nek of ter hoogte van je oorlellen. Probeer verschillende bobby pins en clips om flyaways te temmen.

Een fluwelen of zijden lint ( simpel of gestreept) in de vorm van een strik of nonchalant hangend over de schouders bij de paardenstaart in plaats van een elastiek. Een bloem in het elastiek geeft ook een vleugje eigenzinnigheid.

Een gelaagde paardenstaart is een uitstekende keuze voor vrouwen die zich willen onderscheiden van de massa. Het is een prachtig kapsel dat maar een paar minuten kost. Paardestaarten aan één kant van het hoofd zijn populair bij vrouwen. Het lijkt uit het gewone en een beetje rebels, en het duurt maar een paar minuten om het in elkaar te zetten.

5. Vlecht - van een prehistorisch Vikingschip tot hedendaagse receptiezalen

Vlechten zijn volgens hairstylisten een van de meest aantrekkelijke kapsels. Een vlecht kan worden gebruikt als haarversiering, waardoor je je stijl elke dag kunt veranderen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende accessoires toevoegen.

Vrouwen vlechten hun haar al sinds het begin van tijd. In Griekenland en Rome waren de vlechten overheersend. Egyptenaren waren dol op het vlechten van een overvloed aan fijne vlechten die van hun schouders hingen. Het was heel comfortabel en functioneel omdat het haar niet in de weg zat bij het werken en... vechten. Daarom was het zo aantrekkelijk voor de meest gevreesde krijgers van het Noorden, de Vikingen. Vrouwen die vlechten droegen met linten, bloemen of - in het geval van aristocratische vorsten - waardevolle stenen, kwamen het best tot hun recht. Een vlecht werd vroeger beschouwd als een symbool van maagdelijkheid. De ceremonie van het ontvlechten van het haar van een aanstaande bruid was verplicht. Op die manier liet de familie toe dat hun dochter trouwde.

Gevlochten haar is, net als de klassieke bob, een teken van revolutie geworden. Denk maar aan Yulia Tymoshenko en haar bekende vlecht. Het kenmerk van de Oranje Revolutie was de vlecht in boerenstijl. Vrouwen toonden eens opnieuw aan dat kapsels meer zijn dan alleen maar een uiterlijk; ze zijn ook een soort ideologische boodschap over wat belangrijk is.

Wat maakt vlechten zo populair?

Vlechten zijn bekend onder verschillende namen. Het enige limiet voor het vlechten van je haar is je eigen fantasie. Het staat meestal voor jeugdigheid en onschuld, en het zegt veel over de persoon die het draagt. Vlechten zijn populair bij vrouwen omdat ze hen kunnen redden van vreselijke hairdays. Het is een snelle remedie tegen pluis en voegt ook een vleugje klasse toe aan je look. De kindvriendelijke variant is er al een tijdje. Een drakenvlecht is nu een ding, en het ziet er absoluut uniek en bijzonder uit. Een personage uit Game of Thrones heeft de vraag naar lange en inventieve vlechten op gang gezet. De Moeder der Draken schittert met haar prachtig gevlochten haar, dat lijkt op de staart van een draak.

Je kunt je haar vlechten, zelfs als het kort of schouderlang is, als je bij de wortels begint en geleidelijk meer strengen toevoegt. Maak een vlecht boven op het hoofd en een knot. Laat je haar los en maak een of een paar kleine vlechtjes die losjes vallen als je een brutaal resultaat wilt. Maak een enkele vlecht over je wenkbrauw of twee vlechten aan weerszijden van je hoofd.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid