Wat is de beste winter haarverzorging? Top Hacks & Remedies

Wat is de beste winter haarverzorging? Top Hacks & Remedies

Haar dat glanzend, sterk en gezond is, is altijd een ding, ongeacht het seizoen. Wanneer het weer buiten in de winter onder nul graden blijft, laat het uiterlijk van onze kapsels veel te wensen over. Het ziet er niet haarvriendelijk uit, met gierende wind, droge lucht binnenshuis, en haar verstopt onder een muts. Statische uitlopers, een vette hoofdhuid, volumeverlies, droogheid, beschadigde haar(punten) en weerbarstige lokken zijn veel voorkomende problemen. Wat moet je doen met je haar in de winter?

Als het buiten vriest, wat bedreigt je haar dan?

De winter is niet (op welke manier dan ook!) een haarvriendelijk seizoen. Haarbollen, evenals de binnenste en buitenste haarcomponenten, worden ernstig verzwakt door een verkeerde haarverzorging. Dat komt omdat het haar wordt blootgesteld aan abrupte en aanzienlijke temperatuurschommelingen: ijzige lucht buiten en droge, warme lucht binnen - geen goede combinatie voor uw kapsel.

Het dragen van een muts en een sjaal of het verbergen van lokken onder een coltrui is niet bevorderlijk voor de haarverzorging. Het haar wordt verzwaard en verliest volume, uw hoofdhuid heeft geen normale doorbloeding, uw haar wordt vet en de sjaal zorgt ervoor dat de haarpunten splijten. Het resultaat is dat uw kapsel niet langer nodig of aantrekkelijk is. Hoe kan ik mijn haar glanzend, veerkrachtig en sterk houden tijdens de strenge wintermaanden?

Haarverzorging voor een perfect kapsel in de winter!

1. Hoe houdt u uw haar fris in de winter, zelfs als u een muts draagt

Koelere dagen leiden tot vetter haar, wat nog verergerd wordt door het dragen van een warme muts. Omdat de talgklieren krachtiger werken, behoudt het haar zijn frisheid niet, terwijl de hoofdhuid geïrriteerd raakt door een teveel aan talg. Was uw haar gerust elke dag om het volumineus te houden: gebruik een zachte, evenwichtige natuurlijke shampoo.

Als u droogshampoo aan de wortels aanbrengt, bijvoorbeeld voor een belangrijke afspraak, kunt u hoedhaar vermijden. Het product lift de wortels, geeft volume en controleert de talgproductie. Wat belangrijk is, is dat je er geen gewoonte van maakt. Het is het beste om je haar de volgende dag te wassen nadat je een droogshampoo hebt gebruikt.

2. Haarverzorging in de winter - de beste vochtinbrengende crèmes

Zorg voor voldoende vocht in je haar om het te beschermen tegen de droge lucht. Deze richtlijn geldt zowel voor de lengten van het haar als voor de hoofdhuid, die gevoelig is voor uitdroging als gevolg van de warme lucht die vrijkomt door verwarmingstoestellen en föhns. Tijdens de winter verliest het haar veel water en komen de haarschubben omhoog te staan. Daardoor is het kwetsbaarder voor beschadiging.

Een vochtinbrengende shampoo is, naast een balancerend product, een essentieel onderdeel van de haarverzorging (veel shampoos voor vet haar bevatten ook ingrediënten die het haar en de hoofdhuid gehydrateerd houden).

Micellaire haarproducten zijn van de nieuwste generatie en ideaal voor de koudere maanden. Veel van deze producten reinigen de hoofdhuid op milde wijze zonder deze uit te drogen. Vochtinbrengende haarmaskers en conditioners, evenals kruidenbehandelingen voor de hoofdhuid, zijn geweldig om de gevoelige hoofdhuid te kalmeren en vocht in te sluiten.

Als je haar dringend vocht nodig heeft, ga dan naar je kapper en vraag om een haarstoombehandeling, dat is een snelle aanpak om het te voeden. Probeer het effect zo lang mogelijk aan te houden - een behandeling met haarolie thuis zal de meest effectieve boost zijn. Doe het op zijn minst één keer per week.

3. Haarverzorging in de winter - geen vette lokken en een schone hoofdhuid

Een haaroliebehandeling houdt, naast het regelmatig gebruik van een evenwichtsshampoo, de hoofdhuid in balans. Natuurlijke oliën (vooral jojobaolie) hebben unieke eigenschappen die de hoofdhuid schoon en vrij van overtollig talg houden.

Extreem vet haar vereist het gebruik van intensief werkende producten. Om een teveel aan talg kwijt te raken, is een evenwichtsshampoo niet voldoende. Als je hier problemen mee hebt, probeer dan scrubben van de hoofdhuid eens per week (koop een kant-en-klare scrub of maak je eigen scrub met natuurlijke oliën). De scrub verwijdert niet alleen overtollig talg, maar ook productophopingen, gifstoffen en vervuilende stoffen. Scrubben stimuleert de haarontwikkeling door de doorbloeding te bevorderen, de huidcellen van zuurstof te voorzien en de bolletjes te stimuleren. Bovendien is een scrub een uitstekende behandeling voor plat, verzwakt haar, aangezien een grondige hoofdhuidmassage de wortels optilt, waardoor het haar een aangename volumeboost krijgt.

4. Beschermde haarpunten - hoe verzorg je je haar in de winter

Haarpunten raken als eerste beschadigd, omdat zij het langste deel van ons haar vormen. Als gevolg daarvan hebben ze meer tijd om gewond te raken als gevolg van slecht weer, slechte haarverzorging, en onregelmatig knippen. Dat is het haarfragment dat het snelst uitdroogt, kleur verliest, en splijt. Haarpunten zijn vaak buitengewoon pluizig en het is op dit punt in het haar dat de schade aan de inwendige componenten begint.

Het beste wat u kunt doen is uw haarpunten regelmatig trimmen en ze met een specifiek serum beschermen tegen droge lucht en extreme temperaturen. Naast cosmetica op basis van siliconen hebben natuurlijke oliën dit doel: zij beschermen het haar niet alleen aan de buitenkant (door een microscopisch omhulsel te creëren), maar zij versterken ook de inwendige haarstructuren en voorkomen gespleten haarpunten.

5. Hoe zorg je voor je haar in de winter - versterk je bollen en de inwendige structuur van je haar

De haarbol is het belangrijkste deel van de follikel; als deze zwak wordt, valt het haar snel uit. Tot overmaat van ramp wordt de haargroei vertraagd. Naarmate het haar ouder wordt, kunnen de strengen zwakker worden en kwetsbaarder voor letsel. Als uw haar schade oploopt door een hoed, vorst of hete lucht, moet de haarverzorging vooral bestaan uit het gebruik van haaroliebehandelingen.Natuurlijke oliën worden in de lengten van het haar en op de hoofdhuid gemasseerd om de haargroei te bevorderen, de haarmatrix te voeden en een scala aan vitaminen, fytosterolen, flavonoïden en omega vetzuren te bieden. De beste en meest doeltreffende thuistherapie die u uw kapsel kunt geven is behandeling met haarolie.

6. Haarverzorging in de winter - hoe statische lokken op afstand te houden

Onhandelbare lokken zijn een winterbedreiging die veel vrouwen proberen te vermijden. Het treft vooral fijn, dun haar, maar dik, zwaar haar kan ook last hebben van droge lucht, hoofddeksels of wasmiddelen, die allemaal statisch haar versterken.

Probeer eens een shampoo met natuurlijke oliën als je lokken de neiging hebben om in verschillende richtingen te gaan en een borstelroutine ze alleen maar erger maakt (koop een kant-en-klaar product of voeg een druppel of twee van een natuurlijke olie toe aan een gewone shampoo).

Een andere optie is het gebruik van een speciaal ontwikkelde antistatische haarspray. Spuit het in je hoed en op je sjaal voor een optimaal effect, en maak vervolgens de borstel zachtjes vochtig voordat je je haar kamt. Haarborstels daarentegen kunnen statische haren veroorzaken. Als dat het geval is, stap dan over op een houten kam met brede tanden om statische elektriciteit tegen te gaan, terwijl je ook je haar verzorgt en je hoofdhuid masseert.

7. Hoe verzorg je je haar in de winter voor meer volume

Het belangrijkste probleem waar je in de winter mee te maken krijgt, is een gebrek aan volume (of, beter gezegd, een gebrek eraan). Gebruik een paar bewezen technieken om je haar overvloedig te houden. Een hoofdhuidmassage is ontegensprekelijk de belangrijkste, zoals de massage die u doet tijdens het aanbrengen van haaroliebehandelingen. Het voedt niet alleen de bollen, maar het tilt ook de haarwortels op en geeft het haar body en volume.

Een andere optie is om je haar ondersteboven te föhnen. Gebruik een bescheiden stylinglotion - natuurlijk en vrij van synthetische stoffen - terwijl de lokken nog enigszins vochtig zijn.

Als je een zelfgemaakte lijnzaadgel op je haar aanbrengt, zal het er ook geweldig uitzien. Gebruik in de winter een milde conditioner en shampoo om te voorkomen dat je haar te zwaar wordt.Dit zorgt ervoor dat uw haar goed wordt verzorgd en dat producten het natuurlijke evenwicht van de hoofdhuid niet verstoren.

8. Hoe je haar te verzorgen in de winter - het beschermen tegen de elementen

Het ligt voor de hand dat als uw haar wordt blootgesteld aan barre omstandigheden, het zwakker en meer beschadigd wordt. Helaas zal uw haar, zelfs als u in de winter naar huis gaat in een warme omgeving, niet kunnen ontspannen door de droge en oververhitte lucht.

Een van de meest cruciale aspecten van haarverzorging in de winter is schadepreventie. Natuurlijke oliën en at-home haarolie behandelingen hebben bewezen het meest effectief te zijn, omdat ze het haar van buitenaf beschermen en tegelijkertijd de inwendige structuur herstellen en de bollen versterken.

Het is geweldig als u de perfecte olie kiest voor uw haar poreusheid en conditie - u kunt dit doen door een online haar poreusheidstest te doen en de juiste oliemix te kiezen. Voor de winter haarverzorging, zal een van de drie Nanoil haaroliën, die zijn ontwikkeld voor verschillende poreusheden, soorten, en voorwaarden van haar, worden gesneden.

Wat is het aan je haar dat je veracht? Wees op je hoede voor...

1. Haarproducten die alcohol bevatten

Absorptie wordt bevorderd door de aanwezigheid van alcohol in producten. Zelfs op lange termijn kunnen alcoholen met lange ketens geen kwaad. Helaas bevatten de meeste producten minstens één zeer uitdrogende alcohol met een korte keten, die bij dagelijks gebruik uitdroging van het haar veroorzaakt en een comedogeen effect heeft op de hoofdhuid. Alcohol denat, benzylalcohol, ethanolalcohol en isopropylalcohol behoren tot de haaronvriendelijke alcoholen (IPA).

2. Siliconen die hard werken en je haar meesleuren

Zware siliconen in cosmetica werken als 'slechte' alcoholen, drogen uit en irriteren de hoofdhuid. Vermijd siliconen zoals simethicone, trimethicone en trimethylsiloxysilicaten als je op zoek bent naar haarverzorgingsproducten voor de winter.

3. Hittestyling met een stijltang

De combinatie van hete stijltangplaten, de luchtstroom van de föhn en de wisselende droge en ijzige lucht kan te veel zijn voor je haar om aan te kunnen. Als je echt je best wil doen om je haar gezond te houden en schade te vermijden, gebruik dan slechts af en toe een stijltang of gebruik er helemaal geen. U zal uw kapsel redden van blijvende structurele veranderingen. Gebruik een koude luchtstroom bij het föhnen van je haar, zodat het geen hydratatie en water verliest. Bovendien worden de haarschubben afgesloten voor prachtig, stralend haar.

4. Een handdoek gebruiken om te drogen

Dit is natuurlijk het hele jaar door verboden gedrag. Bedenk echter dat agressief handdoekdroog in combinatie met een paar maanden van ongunstige omstandigheden (zowel binnen als buiten) het haar dubbel zo snel beschadigt. Haarbreuk en beschadigde uitwendige keratine kunnen het gevolg zijn van hardhandig handdoekdroog maken of slapen met vochtig haar (dat bedoeld is om het haar te beschermen tegen beschadiging en uitdroging).

5. Overdreven hairstyling producten

Natuurlijke haarstylingsproducten op basis van planten zijn ontegensprekelijk superieur. Ze laten je toe je haar te stylen en tegelijkertijd te voeden en te beschermen. Overmatig gebruik van synthetische mousses en haarsprays daarentegen, bedekken en verzwaren je haar met chemicaliën die uitdroging kunnen veroorzaken. De kwaliteit van je hoofdhuid verslechtert wanneer je een haarmousse, spray, gel of pasta gebruikt, waardoor de natuurlijke circulatie wordt verstoord.

6. Een slordige föhnroutine

Het is mogelijk verkouden te worden door met nat of vochtig haar te slapen (of, nog erger, met vochtig haar uit te gaan). Haar wordt ook blootgesteld aan heel wat stress. Nat haar is kwetsbaarder en kwetsbaarder en de structuur wordt snel aangetast. Haarvezels zijn ongelooflijk moeilijk te regenereren.

7. Kammen en borstels gemaakt van plastic

Ze kunnen het statische haar verergeren, plukken en rukken de lokken uit. Kies voor de juiste borstel of kam als u serieus bent over haarverzorging. Een houten kam met brede tanden is een van de beste die je kunt hebben; hij kamt je haar, masseert je hoofdhuid, en bevordert de doorbloeding, waardoor zuurstof je haarbollen kan bereiken.

8. Je was verkeerd doen

Ondanks het feit dat te veel waspoeders en wasverzachters mutsen en sjaals een heerlijk aroma en zachtheid geven, geven ze uw haar geen boost. De elektrische lading van de meeste waspoeders, wasverzachters en waspoeders is dezelfde als die van haar. Dus als je te veel tijd besteedt aan het wassen van je sjaals, mutsen of truien, zal je haar ongetwijfeld statische flyaways krijgen. Kies voor antistatische wasverzachters en gebruik minder wasmiddel als je de was doet om dit tegen te gaan.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid