Couperose Huid: Symptomen, behandelingen, schoonheidsproducten

Couperose Huid: Symptomen, behandelingen, schoonheidsproducten

Natuurlijk kan zelfs een hyperreactieve teint er vlekkeloos uitzien als aan al haar behoeften wordt voldaan. Lees verder om de beste verzorgingstips voor de couperose huid te leren en wat dit meest gevoelige huidtype niet goed verdraagt.

Kenmerken van de couperose huid

Het is vrij eenvoudig om de couperose huid te onderscheiden van andere types. Ze is duidelijk rood, en ze wordt vaak aangetast door couperose en spataders, dat zijn kapotte haarvaatjes die zichtbaar zijn door de dunne huid heen en een nestje smettende adertjes vormen.

Inderdaad, de bloedvaten zijn zichtbaar door de couperose huid heen. Een paar schijnbaar onschuldige factoren dragen ook bij tot vaatvlekken. Het drinken van warme dranken, het eten van gekruid voedsel en slecht weer hebben allemaal een direct effect op de bloedvaten, waardoor ze snel reageren en roodheid in het gezicht veroorzaken. Daarom moet de couperose-huidverzorging gericht zijn op het versterken van verzwakte haarvaatjes en het beschermen en kalmeren van de hyperreactieve huid.

Wist je dat...

...couperose vaak veroorzaakt wordt door erfelijke factoren? Het is ook een van de onderscheidende kenmerken van mensen met een lichte huid en blond haar. Spataders worden ook veroorzaakt door hoge oestrogeenniveaus en een verstoorde collageensynthese, die minder efficiënt wordt naarmate men ouder wordt. Haarvaatjes verliezen hun veerkracht zonder collageen, met breuken tot gevolg.

Couperose huid oorzaken

Zoals eerder vermeld, heeft de couperose huid te kampen met een aantal oorzaken die haar meer irriteren dan andere huidtypes. Roodheid van het gezicht en spataders worden vaak veroorzaakt door:

 • overmatige lichamelijke inspanning
 • ongunstige weersomstandigheden (harde wind, brandende zon, vrieskou)
 • Plotselinge temperatuursveranderingen (sauna, solarium)
 • chronische en zware stress, hevige emoties
 • het nemen van overdreven lange en hete baden
 • alcoholische dranken, sigaretten, warme dranken en pikant eten
 • verkeerde huidbehandelingen (gebruik van cosmetica die niet geschikt zijn voor het huidtype)
 • zwangerschap en hormonale anticonceptie
 • de menopauze

Couperose huidverzorging tips

 1. Het belangrijkste aspect van de verzorging van de couperosehuid is de profylaxe, die gericht is op het tegengaan en voorkomen van huidveranderingen en het aanpakken van bestaande oneffenheden. Het is van cruciaal belang de kwetsbaarheid van de haarvaten aan te pakken en, waar mogelijk, triggers te vermijden die verantwoordelijk zijn voor zowel het verslechteren van de gezondheid van de huid als het veroorzaken van hypergevoeligheid. Om de onvolkomenheden te vermijden die typisch zijn voor een couperosehuid, gebruikt u gespecialiseerde gezichtsserums.
 2. Dit huidtype is gevoelig voor hard of chloorhoudend water. Als het leidingwater niet zacht is, kunt u het beter eerst koken en afkoelen voordat u het gebruikt om uw gezicht te wassen.
 3. Als het op wassen aankomt, mag de couperosehuid alleen worden gereinigd met zachte reinigingsmiddelen. Gebruik alleen producten die bedoeld zijn voor de gevoelige en couperose huid. Wees zacht voor uw gezicht wanneer u het reinigt. Wrijf niet te hard om te voorkomen dat de bloedvaten scheuren.
 4. Gebruik één keer per week kalmerende en verkoelende gezichtsmaskers. Dergelijke producten bevorderen en verlichten dit veeleisende en hyperreactieve huidtype.
 5. Negeer exfolianten op hoog niveau. Verwijder alle mechanische scrubs en kies met voorzichtigheid voor enzymatische peelings - het is raadzaam een schoonheidsspecialist te raadplegen alvorens een exfoliant te kiezen. Gelpreparaten op basis van milde zuren kunnen ook worden gebruikt (bijv. lactobionzuur). Deze producten irriteren de gevoelige huid niet en zijn uiterst doeltreffend bij het oplossen van dode cellen.
 6. Houd uw couperosehuid uit de zon! Zo'n tere teint heeft niet alleen in de zomer bescherming nodig tegen de zonnestralen. UV-licht dringt door de wolken en bereikt en beïnvloedt de huid dus ook in de herfst. Gebruik daarom SPF 15 crèmes in de winter en SPF 30 crèmes in de zomer om uw huid het hele jaar door te beschermen.
 7. Wilt u spataders camoufleren? Gebruik dan een foundation die ontworpen is om oneffenheden te verbergen die vaak voorkomen bij een couperose huid. Dit product bevat een geel pigment dat helpt om de roodheid van het gezicht te verminderen.
 8. Vermijd het nemen van warme baden, sauna's en zonnebaden. Het is ook een goed idee om je blootstelling aan de zon te beperken tijdens de zomer, want zonnebaden is niet goed voor de couperose huid. Vergeet in de winter niet om een vochtinbrengende crème te gebruiken. Je moet je huid ook beschermen tegen koud weer en droge lucht.
 9. Beperk uw inname van alcohol, gekruid voedsel en sterke koffie. Het zou ook goed zijn om te stoppen met roken. Allerlei stimulerende middelen zijn schadelijk voor alle huidtypes.
 10. Vermijd synthetische cosmetica-ingrediënten waarvan bekend is dat ze irritatie veroorzaken, zoals kunstmatige aroma's of parabenen. Alcohol, menthol, pepermunt, essentiële eucalyptusolie en sterke zuren zoals AHA en BAH moeten allemaal worden vermeden.

Schoonheidsproducten voor de couperose huid

De sleutel tot een mooie en rustige huid is het gebruik van de juiste cosmetica. Kies ze met zorg en controleer steeds de bestanddelen. Ondanks het feit dat van vele cosmetica-ingrediënten is aangetoond dat ze goed zijn voor de couperosehuid, is er maar één formule die de beste resultaten oplevert - een gezichtsserum. Omdat het diep doordringt om voedingsstoffen aan alle huidlagen te leveren, geeft dit cosmeticum verbluffende resultaten. Een goed gezichtsserum voor de couperose huid is ontworpen om alle huidproblemen te bestrijden en te behandelen. Dit is precies hoe Nanoil Anti-Redness Face Serum werkt. Het kalmeert de huid en vermindert couperose, maar verheldert ook roodheid in het gezicht en verwijdert spataders. De zorgvuldig geselecteerde verzorgende ingrediënten verminderen verwijde haarvaatjes, kalmeren de geïrriteerde huid en beschermen haar tegen gure weersomstandigheden.

Naast het gezichtsserum, dat essentieel is voor de couperose huidverzorging, zijn er nog een paar andere huidproducten die het waard zijn om in een dagelijkse schoonheidsroutine op te nemen, waaronder milde, plantaardige cosmetica. Gebruik niet-invasieve reinigingsmiddelen en make-up removers, maar vermijd mechanische gezichtsscrubs. Was uw gezicht zachtjes - krachtig wrijven draagt vaak bij tot vaatvlekken. Kruidenwater, zoals toverhazelaarwater, dat de lymfecirculatie stimuleert en een krachtig ontstekingsremmend middel is, kan ook de hyperreactieve en rood aanlopende huid kalmeren.

Veilige behandelingen voor couperose huid

Er zijn een paar veilige behandelingen die perfect zijn voor de couperose huid. De meest voorkomende zijn:

LASERBEHANDELING

Een van de meest populaire couperose huidbehandelingen, waarbij een lichtstraal op de kapotte haarvaatjes wordt gericht om ze te herstellen. Dit zorgt voor een zichtbare verbetering van het huidbeeld en een aanzienlijke vermindering van de vaatvlekjes. Om de omliggende cellen tegen beschadiging te beschermen, worden alle belangrijke laserparameters steeds in acht genomen en zorgvuldig ingesteld.

ION THERAPY 

Deze behandeling versterkt verzwakte haarvaatjes en maakt ze beter bestand tegen externe agressoren. Ion therapy transporteert voedingsstoffen dieper onder de opperhuid om irritatie te verzachten en couperose en spataders te verminderen. Deze behandeling wordt het best toegepast in het voorjaar om de huid voor te bereiden op de ongunstige weersomstandigheden van zomer en winter.

GECALIBRATED PULSED LIGHT, ook bekend als CPL BEHANDELING

Rosacea en hyperpigmentatie zijn twee gebreken die onlosmakelijk verbonden zijn met een couperosehuid, en gecalibreerd gepulseerd licht is een professionele behandeling die erop gericht is deze huidoneffenheden te verhelderen. Eenvoudig gezegd, wordt een lichtstraal op verkleuring gericht om het volledig van het gezicht te verwijderen. Het belangrijkste voordeel van CPL is het onmiddellijke effect in de vorm van een gelijkmatige teint van de huid.

HYDRO MICRODERMABRASIE

Dit is een zachte peeling die wordt gebruikt om het vochtgehalte van de huid aan te vullen. Het zorgt voor een grondige reiniging en de verwijdering van dode huidcellen. Bovendien staat hydro microdermabrasie bekend om de behandeling van couperose en verkleuringen. Deze niet-invasieve procedure is ideaal voor de couperose huid.

HUISMIDDELTJES VOOR COUPEROSE HUID

Houd er rekening mee dat zelfs de meest geavanceerde esthetische geneeskundige behandelingen geen positieve resultaten opleveren als de basisregels van een couperose huidregime niet worden gevolgd. Een gezichtsserum en milde huidverzorgingsproducten zijn vereist. Daarnaast moet het gebruik van thuis gezichtsmaskers om spataders te behandelen worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van couperose huidverzorging. Omdat deze producten zacht zijn voor de huid, kunt u ze tot twee keer per week gebruiken. Het wordt ook aanbevolen om de gevoelige huid af te vegen met komkommersap en kamille-infusie.

Voedingsmiddelen die goed zijn voor een couperose huid

Verrassend genoeg volstaat het om de basisprincipes van gezonde voeding in acht te nemen om de couperosehuid te kalmeren. Om couperose en couperose te voorkomen, hoeft u alleen maar meer groenten en fruit te eten, vooral die met veel vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de huid. Bovendien hebben zowel vitamine C als rutine een positief effect op de teint, dus het is aan te bevelen voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingssupplementen zijn een ander uitstekend idee. In het algemeen zijn vitaminen goed voor de bloedvaten, maar gekruid eten, alcohol, koffie, sterk bewerkte voedingsmiddelen en warme dranken moeten worden vermeden. Energiedrankjes worden ook afgeraden.

Vergeet niet dat een couperosehuid ook gaaf kan zijn; het vereist alleen meer aandacht en de juiste huidverzorgingsproducten. Zorg goed voor je huid en geef haar de behandelingen waar ze naar verlangt.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid