Haarverzorgingsliefhebbers zijn er dol op! Thuis Haar Spa met Olie Behandelingen & DIY Producten

Haarverzorgingsliefhebbers zijn er dol op! Thuis Haar Spa met Olie Behandelingen & DIY Producten

Waarom zijn thuisbehandelingen zo populair bij liefhebbers van haarverzorging? Omdat ze voordelig en efficiënt zijn. De volledige haarbehandelingsprocedure vindt plaats in het comfort van uw eigen huis. U hebt meer vrijheid, u kunt naar muziek luisteren of lezen, en uw haarverzorgingsroutine is afgestemd op de behoeften van UW haar - u kiest de producten en geeft uw haar precies wat het nodig heeft. Schoonheid verbeteren is het meest comfortabel thuis, niet ergens anders. Uw kapsel krijgt een onmiddellijke schoonheidsboost dankzij een reeks intensieve behandelingen.

Er zijn vele namen voor haar spa's, zoals slow beauty rituelen, natuurlijke haarbehandelingen en DIY haar SPA's, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: maximale voeding en aanzienlijke verbetering van het uiterlijk en de conditie van het haar. Het resultaat is dat uw haar een geavanceerde salonbehandeling lijkt te hebben gekregen. U voelt zich meer vrij, en de behandeling is zowel betaalbaar als ontspannend. U kunt een hele dag, bijvoorbeeld zondag, wijden aan haarverzorging: ongehaast, een beetje lui, en volledig gericht op het haar. Haarliefhebbers combineren haarbehandelingen graag met andere schoonheidsrituelen, zoals gezichtsmaskers en -scrubs, diverse nagelspa's en verzorgende voetbaden, om er maar een paar te noemen. Hoe zit het met uw lokken? In slechts één dag krijgen ze een complete make-over.

Wat heb je nodig voor een goede make-over in één dag voor je haar?

  1. Een vrije dag - als je geen opdrachten of plannen hebt om uit te gaan, is het een ontspannende, plezierige dag die je helemaal aan jezelf of je geliefden kunt wijden (een haarolie of masker weerhoudt je er niet van om met je gezin een heerlijke film te kijken).
  2. Een vriend - Je kunt je haar trakteren op een spa met een vriend als je een paar ideeën hebt voor hoe je je tijd wilt doorbrengen, zoals het kijken naar een favoriete tv-show of het koken van een diner. Deze dag zal ongetwijfeld veel aangenamer worden gemaakt door je vriend. Het is ook leuk om tegelijkertijd verschillende behandelingen en producten uit te proberen. Maak er een geheel uw dag van als u voelt dat u alleen en afzondering nodig heeft.
  3. Comfortabele kleding - alvorens oliën aan het haar toe te voegen, de gekozen producten in de lokken en de hoofdhuid te wrijven en het haar uit te spoelen, moet u comfortabele kleding aantrekken die niet vettig of beschadigd wordt.
  4. Geschikte producten - een SPA-dag voor het haar is echt voordelig omdat je een hele reeks behandelingen en stoffen kunt gebruiken die je haar momenteel niet heeft. Om fatsoenlijke, effectieve haarverzorging te krijgen, heb je de juiste producten nodig.
  5. Actieplan - om het meeste uit alle producten te halen, moet u ze in de juiste volgorde gebruiken. Dat is de enige manier om een doelbewuste en ononderbroken haarbehandeling te garanderen. U staat op het punt om te leren hoe u de beste haartherapie thuis kunt doen, stap voor stap.
  6. Kaarsen en etherische oliën - Gebruik de kracht van aromatherapie om de zintuigen te kalmeren en volledig te ontspannen als u uw spa thuis wilt omtoveren tot een professioneel ritueel. Gebruik je favoriete geurolie in een brander.

Wat heb je aan een spa-dag voor het haar, en wat heb je aan thuisbehandelingen?

  1. Ontspanning en ontspanning voor het hele lichaam - ondanks het feit dat het haar geneest, ontspant het het hele lichaam. Als gevolg hiervan kun je je spa-dag thuis gebruiken als een grondige reset na een lange week. Het is de zuiverste versie van de slow-living beweging.
  2. Een enorme verandering ten goede als het gaat om hoe het haar eruit ziet - de verbeterde glans, textuur, veerkracht zijn zichtbaar met het blote oog. Een van de redenen om een hele dag te investeren in haarverzorgingsbehandelingen is om "onmiddellijk verbluffend haar" te hebben.
  3. Schone hoofdhuid - waarom is dat zo belangrijk? Om een analogie te gebruiken, je hoofdhuid is net zo cruciaal voor je haar als vuil is voor planten. Het wordt nutteloos als het vervuild is. Houd je hoofdhuid schoon, masseer hem, stimuleer de doorbloeding en houd het vochtniveau op je hoofd op peil als je echt geeft om een goede haargroei.
  4. Versterkte bollen - de zogenaamde haarfabriek is een bol.In de haarmatrix vinden celdelingen plaats, en hun geschiktheid beïnvloedt de groei, het uiterlijk, de gezondheid en de 'kwaliteit' van het groeiende haar. Haar met meer kracht en voedingsstoffen ziet er beter uit. U kunt de groei op gang brengen en tegelijkertijd versnellen door de inwendige weefsels te voeden.
  5. Haarherstel en reconstructie - dat wil zeggen de poreusheid van het haar verhogen door gaten op het haaroppervlak op te vullen en disulfidebindingen in het haar te herstellen. Uw haar wordt dikker, krijgt meer volume en veerkrachtiger dankzij actieve bestanddelen die in de haarstructuur kunnen worden ingebouwd. U zult meteen een verschil merken in de conditie van uw haar: het zal langer duren om te drogen (dun, uitgedroogd haar droogt onmiddellijk). Gezond haar houdt meer voedingsstoffen vast en houdt water binnen.

Een dagje naar de spa voor je haar. Hoe maakt u thuis een haarbehandeling?

Bekijk ons precieze plan, dat uw kapsel in één namiddag volledig zal veranderen, het in zijn oude glorie zal herstellen en het bovendien zal conditioneren van de wortels tot de punten. Ontrafel tien stappen die je naar een grondige haar make-over zullen brengen!

1. SCRUB VAN DE HOOFDHUID

Het zuiveren van je hoofdhuid is de katalysator voor de doeltreffendheid en versterking van elke haarbehandeling. Door de hoofdhuid te scrubben verwijdert u gifstoffen, productoverschotten, onzuiverheden, overtollig talg en dode cellen, en nog belangrijker, bereidt u het haar en de hoofdhuid voor op de actieve stoffen. Overtollige dode cellen en productafzetting (vooral stylingprimers of droge shampoos) vormen een laagje over uw hoofdhuid en haarwortels, waardoor actieve stoffen niet bij de bollen en hoofdhuid kunnen komen.

U kunt een kant-en-klare scrub voor uw hoofdhuid kopen of uw eigen scrub maken. Toch biedt een scrub met enzymen de meeste voordelen - het is het meest precies en er komt geen wrijven aan te pas, waardoor het het zachtst is voor de haarwortels - en het is vooral belangrijk voor dunner wordend of kwetsbaar haar.

Breng de scrub aan op vochtig haar en hoofdhuid, masseer het een paar minuten in, of laat het inwerken gedurende de tijd die op het etiket van het product staat als het een enzymscrub is, en spoel het uit met lauw water.U kunt nu gerust uw haar wassen.

2. SCHOONMAKEN (eerste haarwasbeurt)

Deze shampoo verwijdert niet alleen de scrubresten, maar reinigt ook uw hoofdhuid en haar. Dit type shampoo heeft ook een vitale eigenschap: het brengt de haarschubben zachtjes omhoog om de absorptie en de opname van voedingsstoffen te bevorderen. Met andere woorden, een clarifying shampoo verbetert de opname van actieve chemicaliën in het haar dat gemakkelijk wordt geabsorbeerd.

3. HAAROLIJFOLIE (BEHANDELING)

Het gebruik van oliën in de haarverzorging en de oude ayurvedische methode van oliën vormen de basis voor een uitstekende haarverzorging. Waarom? Ze bestaan volledig uit prachtige ingrediënten en verzorgen het haar op verschillende manieren: ze verbeteren niet alleen het oppervlak en de binnenkant van de haarsteel, maar ze stimuleren ook de bollen en herstellen de contouren van uw hoofdhuid. Het is de meest diepgaande haarverzorging die je jezelf kunt geven.

Essentiële vetzuren, fytosterolen, flavonoïden, carotenen, squalaan en een hele reeks vitaminen en micronutriënten zitten allemaal in oliën en zorgen voor een ideale haarverzorging. De poreusheid van het haar, of het soort haar (en de eisen die het stelt), wordt er precies mee in overeenstemming gebracht.

Doe een uitgebreide hot oil hair treatment op een dag die alleen aan haar is gewijd: Om de werking van de olie te intensiveren, voegt u een licht warme olie toe aan vochtig haar en hoofdhuid, masseert u uw hoofdhuid zachtjes en bedekt u het haar met een warm kompres.

DE MOEITE WAARD OM TE ONTHOUDEN!

De haaroliebehandeling is het centrale punt van het plan, met aanvullende secundaire behandelingen die er omheen draaien. Zowel het masker, de hoofdhuidconditioner als de scrub verbeteren de efficiëntie van de oliën door voedingsstoffen te leveren en de actieve bestanddelen in de olie effectiever te laten werken. Hoe heilzamer de volledige spa-dag voor je haar is, hoe beter de oliemix.Neem één van de drie Nanoil hair oils om uw kapsel de best mogelijke behandeling te geven - het is de meest gebalanceerde combinatie van natuurlijke oliën en stimulerende stoffen (UV-filter, keratine, lanoline, zijde, panthenol). Dit alles om het haar te voorzien van de meest essentiële voedingsstoffen voor herstel en (her)groei.

4. VOEDEND-REGENEREREND MASKER OM DE OLIE TE EMULGEREN

Vitaminen, proteïnen en plantenextracten worden toegevoegd (om extra voedingsstoffen te leveren en de olie te emulgeren). Niets kan de olie zo goed afvoeren als een masker dat na de oliebehandeling wordt gebruikt. Het dient twee doelen:

  • Ten eerste - het verwijdert moeiteloos vette olie uit het haar, zodat je zeker weet dat de vettige deeltjes weg zijn en er niets meer van te zien is
  • ten tweede - het is een extra dosis voedingsstoffen voor je haar. Welk haarmasker moet je gebruiken? Idealiter een masker dat rijk is aan bevochtigingsmiddelen (aloë, hyaluronzuur, ureum, sorbitol en fructose) en proteïnen (aloë, hyaluronzuur, ureum, sorbitol en fructose) (melk-, zijde-, tarwe-, haver- of rijsteiwitten, collageen, elastine, keratine). Keratine- en aminozuurmaskers (cysteïne, cystine, taurine, tyrosine, arginine) werken ook doeltreffend.

DE MOEITE WAARD OM TE ONTHOUDEN!

Als je wilt dat je haarspa de hele dag zin heeft en resultaten oplevert, probeer dan de ene dag een proteïnemasker (voor meer herstel) en de andere dag humectanten (die geven droog haar een vochtboost).

5. SHAMPOO VOOR VERZORGING (tweede haarwasbeurt)

Nog een shampoo om de olie en het masker te verwijderen. U kunt voorkomen dat u uw haar verzwaart met voedende behandelingen en conditioners door het twee keer te wassen. Deze keer moet de shampoo anders zijn - vitaminerijk, vochtinbrengend, doordrenkt met proteïnen zoals haver of zijde, natuurlijk, en verzorgend voor uw hoofdhuid met behoud van het hydro-lipide evenwicht.

6. HAARSPOELING MET KRUIDEN OF AZIJN

De complete spa dag voor je haar wordt aangevuld met een haarspoeling combinatie. Het is als de kers op de top: het voegt glans, gladheid toe, verzegelt de haarschubben, houdt de pH van de hoofdhuid in balans, verzacht de lokken en maakt ze heerlijk om aan te raken terwijl het ook het haar depuffed en statische flyaways voorkomt.

Haarspoelingen worden meestal gemaakt met appel- of frambozenazijn. U kunt een azijnspoeling kant-en-klaar kopen of zelf maken - bekijk de beste thuis haarspoelingen en probeer ze eens uit.

7. HOOFDHUID CONDITIONER

De laatste (maar niet de minste) stap in het behoud van de gezondheid van uw hoofdhuid. Een hoofdhuidlotion kan verschillende functies hebben - kies de juiste die aan de eisen van uw haar en hoofdhuid voldoet. Als uw haar vettig is, gebruik dan een natuurlijke conditioner die de talgklierfunctie reguleert. Als je last hebt van plat, verzwaard haar, kies dan voor een lotion die volume geeft en de haarwortels optilt. Er zijn ook conditioners voor de hoofdhuid die hydrateren, ontstekingen verminderen en roos bestrijden. Alles wordt bepaald door de toestand van uw hoofdhuid en de vereisten van uw haar.

Omdat een hoofdhuidlotion alleen op de hoofdhuid en de haarwortels wordt aangebracht, moet hij zacht, natuurlijk en niet-irriterend zijn. Het is niet nodig om het uit te spoelen. Bovendien stimuleert het masseren van de hoofdhuid tijdens het gebruik van het product de bollen en de hoofdhuid.

8. SPRAY LEAVE-IN CONDITIONER, LIJNZAADGEL OF HAARHYDROSOL

Gebruik een lichtgewicht spray-conditioner, plantenhydrosol of ander leave-in product als je haar beschadigd is of als het seizoen een intensieve haarverzorgingsroutine vereist (vorst of hitte). Het zal uw kapsel beschermen tegen de schadelijke effecten van de elementen.

Wie geobsedeerd is door haarverzorging, zingt over verschillende nevels of bloemenwaters die op vochtig haar kunnen worden gespoten vóór het föhnen; ze kunnen ook rijk zijn aan natuurlijke oliën die de lokken beschermen tegen giftige stoffen in de lucht.

Een populaire natuurlijke leave-in conditioner is lijnzaadgel. Het is een fantastische behandeling om je haar te beschermen, glad te strijken en te hydrateren. Lijnzaad heeft een fantastische conditionerende werking, verzorgt de uiteinden van het haar en zorgt voor een prachtige finishing touch. Lauw water over de lijnzaadjes gieten (genoeg om ze te bedekken) en ze 's nachts wegzetten is een gemakkelijke manier om lijnzaadgel te maken. De gel is de volgende dag klaar voor gebruik (na het uitlekken van de zaden).

9. SERUM VOOR HAARPUNTEN

Haarpunten zijn de delen van het haar die het snelst uitdrogen en beschadigd raken. Breng er elke dag een preventief serum of natuurlijke olie op aan om te voorkomen dat ze gaan splijten. Zo blijven de haarpunten gezond en veerkrachtig, en zullen ze niet langer pluizig, uitgedroogd of gespleten zijn. U moet het absoluut gebruiken op uw haar SPA dag. Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke bestanddelen boven haarproducten op basis van siliconen, smeer je haar dan in met een extra portie lijnzaadgel gemengd met een olie naar keuze.

WAARSCHUWING!

Lijnzaadgel beschermt niet alleen de uiteinden van je haar tegen beschadiging, maar maakt het ook gladder, hydrateert het en geeft het meer glans. Het fungeert als een natuurlijke stijl primer en een glans-boost leave-in conditioner.Voeg wat water toe om het haar zo min mogelijk te verzwaren; meer water maakt het meer 'conditioner-achtig' en minder serum-achtig.

10. BESCHERMEN TEGEN HITTE

Op een haarspa dag moet je je concentreren op haarherstel, dus vermijd föhnen en andere vormen van warmtebehandeling.

Als je absoluut naar buiten moet voor een mooi kapsel, gebruik dan een hittebeschermende spray voor je de föhn uitdoet. Het is het beste als het product gemaakt is met natuurlijke bestanddelen, een glansbevorderend effect heeft en je haar zachtjes in model brengt. Arganolie gemengd met water is een natuurlijke hittebeschermende spray; combineer een paar druppels arganolie met de kruideninfusie van je voorkeur en spray op het haar voor het föhnen.

Haarspoeldag - de belangrijkste vragen

Hoe vaak moet u uw haar verwennen met een dag die eraan gewijd is?

Na de eerste behandeling zijn de effecten van een haarkuur die de hele dag duurt duidelijk. Toch worden de voedingsstoffen er in de loop van de week uitgewassen, dus geef uw haar thuis regelmatig een dagje spa. Als je je haar minstens één keer per week zo'n voedzame oppepper geeft, pluk je daar de maximale vruchten van. Zowel de haaraanzet als de haarbollen worden op deze manier regelmatig versterkt, waardoor u beloond wordt met buitengewone vitaliteit en aantrekkingskracht.

Hair spa Day - hoe lang duurt het schoonheidsritueel?

Het is moeilijk aan te geven hoeveel tijd er wordt besteed aan schoonheidsverzorging.U bepaalt zelf hoe lang u een olie in uw haar kunt en wilt houden, wat een extra pluspunt blijkt te zijn. Het kan een korte boost zijn van 30 minuten of een behandeling van meerdere uren. Veel dames beginnen hun spa-dag de avond ervoor met het scrubben van hun hoofdhuid, het wassen van hun haar en het aanbrengen van een oliebehandeling op hun haar voordat ze naar bed gaan. s Morgens gaan ze dan over tot andere fasen, zoals het aanbrengen van een haarmasker, het gebruik van spoelingen en het gebruik van conditioners voor de hoofdhuid. Zo kan de olie het haar herstellen terwijl u slaapt. Zeker, 3 uur is de minimale hoeveelheid tijd die u moet besteden aan de gehele spa-behandeling van het haar (vergeet niet dat hoe meer tijd u uw haar geeft, hoe betere resultaten u krijgt).

Haar spa dag - welke van de behandelingen is het belangrijkst?

De haaroliebehandeling is zonder twijfel het belangrijkste aspect van uw thuis haar SPA. Alle andere behandelingen zijn ontworpen om het ingewikkelde, oude Ayurvedische haarregime te verbeteren en aan te vullen. Daarom is de keuze van de oliën zo belangrijk - kies de juiste oliën voor uw porositeit, of haarconditie.

Kun je je haar in één dag doen en fases overslaan?

Als je één of twee fases overslaat en je SPA dag beëindigt na de tweede wasbeurt, gebeurt er niets. Vrouwen gebruiken vaak afwisselend haarspoelingen en hoofdhuidlotions, of ze laten ze gewoon achterwege (bijvoorbeeld als ze geen last hebben van hun hoofdhuid).

Dat is alles. Tijd dat je wat spa voor je haar voorbereid. Laat het een totale make-over ondergaan en glanzen, verbaas anderen met vitaliteit.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid