Professionele Haarbehandelingen. Welke haar- behandelingen zijn de moeite waard om te testen?

Professionele Haarbehandelingen. Welke haar- behandelingen zijn de moeite waard om te testen?

Waarom is een afspraak bij de kapper voor velen een noodzakelijk kwaad? Het is tijd om het idee te ontkrachten dat kappers niet goed zijn in haarverzorging. Ontdek de beste haarbehandelingen om het haar te herstellen, te hydrateren en mooier te maken. Welke zijn de moeite waard om uit te proberen?

Sinds we de kracht van natuurlijke oliën hebben ontdekt, proberen we ons haar thuis te verzorgen. Het wordt steeds eenvoudiger om het haar de nodige voedingsstoffen te geven zonder naar een salon te moeten gaan. Er zijn echter momenten waarop huismiddeltjes niet langer werken. Ons haar heeft andere voorkeuren of heeft meer ondersteuning nodig. Gelukkig zijn er salonmethoden die ons kunnen helpen bij het herstellen en mooier maken van onze kapsels.

U kunt naar een salon gaan voor meer dan alleen uw haar laten knippen of kleuren. Ontdek de meest effectieve haarbehandelingen! Welke bent u van plan te gaan proberen?

1. Botox voor het haar

Botox roept beelden op van cosmetische chirurgie. Het is zelfs begonnen om kapsalons over te nemen. Het is een haar-voedende behandeling die de levenskracht en schoonheid van breekbaar haar herstelt. Het vult de gaten in de haarstructuur op, herstelt de zachtheid en glans, hydrateert grondig en beschermt het haar.

Wat is de oorsprong van de naam van de behandeling? Voor een haarbotoxbehandeling is een injectiespuit nodig. U hoeft zich geen zorgen te maken want het is een pijnloze en niet-invasieve haarbehandeling. De spuit wordt alleen gebruikt voor een comfortabelere toediening van het serum. De conditioner bevat geen zouten, parabenen, sulfaten, kleurstoffen of andere kunstmatige chemicaliën. Haarbotox bevat talloze vitaminen, mineralen en haaropbouwende stoffen, zoals collageen. Het is geen verrassing dat het bekend staat als de vitaminebom voor het haar.

2. Darsonvalisatie

Dit is niet een van de meest populaire behandelingen. Het wordt ook gebruikt in huidverzorging. De naam van de procedure komt van het gebruik van d'Arsonval-stromen met hoge frequentie, laag voltage en hoge stroomsterkte. Het wordt gedaan met een speciaal ontwikkeld apparaat dat is uitgerust met elektroden. Wanneer het in contact komt met de hoofdhuid, ontstaat er een elektrische ontlading (die gepaard gaat met een kenmerkende flits), waarbij het reinigende, antibacteriële en ontstekingsremmende ozon vrijkomt.

Darsonval voor het haar:

 • zuivert en desinfecteert de hoofdhuid,
 • elimineert bacteriën en schimmels, en verhindert hun ontwikkeling,
 • stimuleert de celvernieuwing en de haargroei,
 • pakt mogelijke huidontsteking aan.

Darsonvalization is een pijnloze en niet-invasieve haartherapie die zeer voordelig is voor mensen die te maken hebben met dunner wordend haar, vettigheid, seborroïsch haarverlies, en andere vergelijkbare problemen.

3. Haar Stoom Behandeling

Haar stomen is een fantastische manier om ons haar een Spa behandeling te geven. Het is een haarbehandeling die door een professional wordt gedaan. Het opent de haarschubben door het haar bij een iets hogere temperatuur te behandelen. De techniek zorgt ook voor een goede hydratatie, waardoor voedingsstoffen uit een verzorgend product gemakkelijk kunnen worden opgenomen.

Een stoombehandeling voor het haar zorgt voor optimale hydratatie, versteviging en herstel. Deze eenvoudige behandeling bestaat uit een half uur onder een apparaat dat lijkt op een grote haardroger, terwijl gedestilleerd water wordt gebruikt om de cosmetische voordelen ervan te verhogen.

Er zijn twee soorten haarstomers:

 • een gewone steamer - werkt op een zeer eenvoudige manier, stoom producerend,
 • een micro mist steamer - ultrageluid produceert een lichte waternevel.

U kunt dit soort behandeling makkelijk mee naar huis nemen en zelf uitvoeren. Alles wat u nodig hebt is een goede cosmetica, zoals één van de Nanoils, en wat vrije tijd. [voor meer informatie: thuisbehandeling met haarstoom.

4. Hoofdhuid Zuurstof Infusie

Een haar- en hoofdhuidbehandeling uitgevoerd door een specialist. De methode is ook bekend als zuurstof mesotherapie. Het werkt door gebruik te maken van de eigenschappen van geconcentreerde zuurstof (in plaats van ozon wordt er gebruik gemaakt van zuurstofdeeltjes).

Wat is het doel van zuurstofinfusie?

Een bepaald apparaat levert zuurstof aan de huid, samen met een mengsel van huidvoedende chemicaliën. Dankzij deze combinatie kunnen we het haar met dubbele kracht bewerken, omdat zuurstof zelf prachtige voordelen voor het haar heeft:

 • vermindert haaruitval en stimuleert de groei,
 • voedt, hydrateert en vitaliseert de hoofdhuid,
 • verwijdert dode huidcellen, talg en cosmetische build-up,
 • lift haarwortels, verdikt en verhoogt de elasticiteit.

De meest gebruikelijke manier om zuurstof mesotherapie te gebruiken is in een aantal sessies - de beste optie is om 4-6 sessies om de 10-14 dagen te doen. Eén zuurstofbehandeling van de hoofdhuid kan in de meeste gevallen tot 40 minuten duren. Wanneer we haarontwikkeling willen stimuleren, hebben we problemen met zwak, dunner wordend haar, overbeschermde lokken, roos, of abnormale talgafscheiding, dan is deze therapie heel verstandig.

5. Iontoforese

Galvanische stromen kunnen ook worden gebruikt om uw haar te verzorgen. Deze stimuleren de celregeneratie en veroorzaken een gecontroleerde hyperemie. Omdat iontoforese meer wordt gebruikt bij huidverzorgingsprocedures, is het geen populaire haarbehandeling. Het is op het gebied van hairstyling wel aangewezen als een uitstekende behandeling tegen haaruitval. Iontoforese versterkt het haar, voorkomt het dunner worden van het haar en verlaagt de talgoverproductie en de vettigheid door voldoende ionen van voedingsstoffen in de hoofdhuid te brengen.

6. Carboxytherapie voor haar

Kooldioxide wordt gebruikt in carboxytherapie, zoals de naam al doet suggereren. Het wordt onder de huid geïnjecteerd en veroorzaakt een gecontroleerde uitbreiding van de bloedvaten in bepaalde gebieden. Hoewel het één van de meest intrusieve procedures is, is het niet bijzonder pijnlijk; het injecteren van dioxide onder de huid kan echter wel ongemak met zich meebrengen. Lichte zwellingen en roodheid zijn mogelijk, maar deze verdwijnen snel. Het belangrijkste feit is dat carboxytherapie werkt.

Deze professionele haarbehandeling verhoogt de microcirculatie van de hoofdhuid, wat resulteert in een diepe verzorging van de haarfollikels, sterker haar, een snellere haarontwikkeling en een verminderde kans op vroegtijdige kaalheid. Alopecia areata en kaalheidspatronen zijn de meest voorkomende aandoeningen die met carboxytherapie worden behandeld.

7. Keratine haar-verzachtende behandeling

Keratine behandelingen zijn veruit het populairst in salons. Waarom? Omdat ze het haar zowel herstellen als mooier maken. Hoewel veel mensen denken dat [keratine haarbehandeling] alleen bedoeld zou zijn om ongewenste krullen weg te werken en de lokken glad te strijken (zoals de naam doet vermoeden), is het in feite een professionele behandeling voor beschadigd haar dat:

 • herstelt beschadigde haarstructuren,
 • regenereert het haar diepgaand en versterkt de bollen,
 • levert glans, zachtheid, zijdeachtige gladheid en elasticiteit,
 • maakt het haar bestendig tegen vochtigheid en schadelijke invloeden.

Bij de behandeling van keratine in een salon moeten de juiste materialen worden gebruikt - professionele concentraties van verzorgende stoffen, anti-oxidanten die het essentiële ingrediënt bevatten. Keratine is een proteïne die helpt om het haar te laten groeien. Een kapper gebruikt een stijltang of een ultrasone straightener om het product in het haar te "strijken".

8. Mesotherapie van de hoofdhuid

Vrouwen zijn degenen die dit product het vaakst aanbevelen en kiezen. Haarstylisten garanderen dat het talloze voordelen heeft. Haaruitval wordt vaak behandeld met hoofdhuidmesotherapie. Afhankelijk van de mate van het probleem moeten de frequentie en de intensiteit van de behandeling individueel worden aangepast.

Hoofdhuid mesotherapie wordt geadviseerd voor mensen bij wie een ernstige vorm van haaruitval is vastgesteld. Er wordt een voedend brouwsel op de hoofdhuid aangebracht dat de bollen versterkt en haaruitval voorkomt. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk:

 • hoofdhuid mesotherapie zonder naalden - het product wordt in de huid gebracht via tijdelijke microkanaaltjes die door het elektrische veld worden gemaakt,
 • mesotherapie met micro-naaldjes - een haarbehandeling waarbij een voorbereiding wordt ingebracht met een roller die duizenden microgaatjes in de epidermis maakt,
 • mesotherapie met naalden in de hoofdhuid - waarbij voedingsstoffen aan het haar worden toegediend via micro-injecties.

Wat zijn de voordelen van mesotherapie voor het haar? Het voorkomt haaruitval, stimuleert de groei en teruggroei van het haar, versnelt en versterkt het herstel van de haarwortel en herstelt het biologisch evenwicht van de huid.

9. Platelet-rich Plasma voor het haar

Het gebruik van Platelet-rich Plasma therapie om haaruitval te behandelen wordt steeds populairder. Helaas is het een dure behandeling, waardoor reguliere mesotherapie de voorkeur behoudt. Hierbij wordt de haargroei bevorderd door injectie van Platelet-rich plasma in de hoofdhuid. Deze vorm van behandeling is geschikt voor zowel kalende mensen als mensen die alleen hun haar willen verbeteren.

Stap-voor-stap mesotherapie met Platelet-rich plasma:

 1. Het bloed wordt afgenomen en vervolgens wordt het platelet-rich plasma eruit gehaald.
 2. De hoofdhuid wordt ongevoelig gemaakt om de pijn tijdens de behandeling te verminderen.
 3. Het product wordt in de huid geïnjecteerd.

Het is een professionele behandeling die de haargroei verbetert en haaruitval vermindert. Een procedure duurt 10-15 minuten, wat ruim voldoende is om haaruitval te voorkomen. Helaas kan het teruggroei proces tot drie maanden duren. Het gebruik van platelet-rich plasma voor haarverzorging loont echter de moeite, want de resultaten zijn spectaculair. Een driedelig behandelingsplan:

 • maakt het haar sterker en dikker, strengen vallen niet meer overmatig uit,
 • de bollen worden gestimuleerd zodat er meer haar te zien is.

10. Trichologist Hoofdhuid Exfoliatie

Het reinigen van uw hoofdhuid en haar is cruciaal omdat het roos en andere aandoeningen voorkomt. Af en toe een scrubbeurt door een tricholoog is zeker aan te raden, want zelfs de beste shampoo maakt je haar en hoofdhuid niet zo schoon. [Hoofdhuid scrubben] is een behandeling die u regelmatig en preventief moet uitvoeren, ondanks het feit dat andere behandelingen voor specifieke aandoeningen zijn aangewezen.

Kappers doen twee soorten van deze behandeling:

 • scrubben van de hoofdhuid met een exfoliërend product,
 • cavitatie peeling met ultrageluid.

Een scrub voor de hoofdhuid, ongeacht het type, levert altijd dezelfde resultaten op. Als een scrub correct wordt uitgevoerd, verwijdert de hoofdhuid vuil, cosmetische resten, talgafzettingen en dode huidcellen van de hoofdhuid. Het opent de uitgangen van de haarfollikels, waardoor latere behandelingen doeltreffender kunnen werken omdat de bollen meer voeding krijgen. Een hoofdhuidreiniging door een tricholoog zorgt ook voor een betere doorbloeding, waardoor het haar sterker wordt.

11. Haar Ultrasoon & Infrarood Strijkijzer

Hoe werkt een stijltang met ultrasonische en infrarode technologie? Het is een stijltang die ultrasoon en infrarood licht gebruikt om te slagen. De technologie maakt gelijktijdige haarherstel mogelijk door gebruik te maken van ultrasoon geluid en infrarood licht. Voor zwak haar, zoals dat veroorzaakt wordt door een chemische behandeling, zijn ultrasone en infrarode stijltangbehandelingen doeltreffend. Met deze geavanceerde en vindingrijke technologie wordt een bepaald voedend product in het haar gebracht. Keratinebehandelingen worden vaak uitgevoerd met een ultrasone en infrarood stijltang. Het verbetert ook de effectiviteit van haaroliebehandelingen aangezien ultrageluid en infrarood licht ervoor zorgen dat oliën gemakkelijker de haarschacht binnendringen en ze diep in het haar verdelen. Een veiliger alternatief voor het gebruik van warmte is het gebruik van een ultrasone stijltang om een cosmetisch product in het haar te masseren.Het is exclusief gericht op het herstellen en versterken van het haar, niet op bijvoorbeeld het steil maken van het haar.

12. LED lichttherapie voor het haar

Meer en meer kapsalons werken samen met trichologen om geavanceerde behandelingen aan te bieden die het haar zowel verzorgen als herstellen. Eén van die behandelingen is LED lichttherapie. Het wordt gebruikt voor hoofdhuid herstel, haar ontwikkeling, en haaruitval te voorkomen.

Als u twijfelt over welke haargroei-behandeling u wilt proberen, is lichttherapie het proberen waard. Het is een geavanceerde behandeling voor dunner wordend en zwak haar. Het blijkt dat het 640 nm LED licht de circulatie in de haarfollikels kan verhogen, wat resulteert in zuurstofrijke en diep verzorgde haarbollen. LED licht heeft een stimulerend effect op het haar omdat het de celstofwisseling en de eiwitsynthese stimuleert, wat een onderdeel van het haar is.

LED licht haarbehandeling is pijnloos, niet-invasief, en bijzonder rustgevend. Het kan op elk ogenblik van het jaar worden gedaan en met andere behandelingen zoals mesotherapy worden gecombineerd. Omdat een éénmalig gebruik van de LED-lichtbol geen duidelijke resultaten zal opleveren, wordt een reeks van 10 behandelingen, die elk 20 minuten duren, aanbevolen.

13. Haarherstellende behandelingen

Professionele haarbehandelingen zijn bedoeld om de structuur van beschadigd of overbewerkt haar te herstellen. Wanneer we geen zin hebben om ons beschadigde haar te knippen, komen deze behandelingen ons te hulp. Door de sterk geconcentreerde producten die uit nieuwe componenten bestaan, kunnen we een harde knipbeurt vermijden. Haarherstelbehandelingen zijn populair bij beroemdheden omdat ze dramatische kleurveranderingen mogelijk maken zonder het haar te beschadigen.

Twee meest populaire haarherstellende behandelingen:

 1. Olaplex- is een drietrapsbehandeling tegen haaruitval. Het spoort chemische, thermische en mechanische schade in het haar op en herstelt deze. Olaplex staat bekend om het herstellen van disulfidebrugverbindingen, waardoor de gezondheid en het uiterlijk van het haar worden hersteld.
 2. Joico - een collectie van vier producten die samenwerken om haarherstel, versterking, vocht en glans te bieden. Bio-Advanced Peptide TM (regenereert peptide ketens in het haar) en QuadramineR Complex zijn twee gepatenteerde Joico K-Pak uitvindingen (een set van 19 aminozuren die de natuurlijke keratine vervangen).

 

 

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid