Voordelen van plantaardige distillaten onthuld. Welk kruidendistillaat moet je kiezen om de huid te verbeteren?

Voordelen van plantaardige distillaten onthuld. Welk kruidendistillaat moet je kiezen om de huid te verbeteren?

Kruiddistillaten werken door irritaties te verzachten, de regeneratie van de huid te ondersteunen en zelfvernieuwende processen te vergemakkelijken. Zijn ze echter krachtig genoeg om gezichtstoners en -lotions te vervangen? Wat maakt plantaardige distillaten doeltreffend voor huidverzorging? Vandaag duiken we in de wereld van de plantaardige distillaten. Ontdek de populairste plantaardige distillaten en hun voordelen.

Nog niet zo lang geleden waren ze bij weinig mensen bekend, maar nu zijn plantaardige distillaten (zoals vochtinbrengende) voor veel mensen een essentieel onderdeel van hun dagelijkse huidverzorgingsroutine. Hoewel kruidendistillaten de cosmetica-industrie stormenderhand hebben veroverd, weten veel mensen niet wat kruidendistillaten zijn en hoe ze op de juiste manier moeten worden gebruikt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en alle voordelen van kruidendistillaten te ontdekken.

Wat is een kruidendistillaat?

Wat zijn kruidentheeën precies? Deze volledig natuurlijke cosmetica is bekend onder verschillende namen, waaronder bloemenwater, kruidenwater, hydrolaten/hydrosolen, en essentiële waters.

De extractiemethode draagt bij tot de natuurlijkheid van kruidendistillaten. De beste manier om uit te leggen wat kruidendistillaat is, is te beginnen met de geschiedenis ervan. Kruidendistillaat is een bijproduct van de productie van etherische oliën, waarbij kruiden worden geëxtraheerd door middel van stoomdestillatie. Ooit werd gedacht dat deze kruiden nutteloos waren, maar nu worden ze wereldwijd zeer gewaardeerd om hun uitstekende huid- en haarverbeterende eigenschappen.

Leuk weetje!

De term hydrolaat komt uit het Frans, waar hydro water betekent en lait melk.

Plantaardig huidverzorgingsdistillaat

Natuurlijke kruidendistillaten die voor huidverzorging worden gebruikt, lijken sterk op de destillaten die worden gebruikt om het haar te verbeteren, die [haarhydrosol] worden genoemd.

Ze zijn waterig en hebben een zeer licht aroma. Het is duidelijk dat de plant waaruit een bepaald kruidendistillaat wordt geëxtraheerd, bepaalt hoe het ruikt. Hoewel ze kleurloos zijn, kunnen sommige hydrosols worden geïdentificeerd aan hun kenmerkende tint, zoals rozemarijnwater, saliewater of kaneelwater.

Toch moet een goed kruidendistillaat - degene die je wilt gebruiken om je huid te behandelen - vrij zijn van toevoegingen: geen kleurstoffen, synthetische aroma's, of conserveringsmiddelen. Hoe ongecompliceerder de formule, hoe beter die is voor onze gezichtshuid.

Kruidendistillaat vs. gezichtsolie

Gezichtsolie of kruidendistillaat? In plaats van je af te vragen welk natuurlijk product beter is voor je huid en welke betere resultaten geeft in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, gebruik ze allebei!

Hydrosols zijn lichter en dringen sneller in de huid, waardoor hydratatie tot in de diepste lagen wordt gebracht. Hun effecten zijn echter minder zichtbaar. Natuurlijke oliën daarentegen zijn rijk aan essentiële vetzuren en kunnen vochtverlies voorkomen. De effecten zijn ongetwijfeld dramatischer. Samen vormen ze een duo dat bijzondere taken aankan!

Natuurlijke, koudgeperste en ongeraffineerde oliën zijn ideaal om te combineren met kruidendistillaten. Arganolie, amandelolie en jojobaolie zijn de beste opties, maar het zijn niet de enige oliën die je kunt gebruiken.

  • arganolie
  • zoete amandelolie
  • jojoba olie

Hoe gebruik je kruidendistillaat & beauty oil duo correct?

Hoewel het combineren van beide stoffen voor sommigen moeilijk lijkt, is het aanbrengen van kruidendistillaten en oliën op de huid haalbaar. Er zijn verschillende opties om te overwegen.

  1. Hydrosol vóór olie - reinig het gezicht, gebruik dan een kruidendistillaat vóór het aanbrengen van een schoonheidsolie om uitdroging van de huid te voorkomen.
  2. Hydrosol met olie - combineer een scheutje olie en een kruidendistillaat in de palm van uw hand, wrijf het mengsel in de huid, en geef uw gezicht een korte massage.
  3. D.I.Y. bi-phase lotion - meng olie met kruidendistillaat (2:1) en giet het mengsel in een fles; schud voor elk gebruik, giet op een wattenschijfje om uw gezicht ermee af te vegen.
  4. D.I.Y gezichtsmasker - gebruik een gekozen olie en kruidendistillaat als basis om een gezichtsmasker te maken (of te scrubben als je wat schurende deeltjes toevoegt) met honing, aloë, yoghurt, avocadovruchtvlees, enzovoort.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van kruidendistillaat op het gezicht?

Kruiddistillaat is ontegenzeggelijk een schoonheidsproduct van Moeder Natuur. We zijn dergelijke geschenken de laatste tijd steeds meer gaan waarderen omdat we ons meer bewust zijn geworden van de voordelen die natuurlijke huidverzorging biedt.

Het grootste voordeel van plantaardige distillaten is hun neutrale pH-waarde, waardoor ze gemakkelijk inwerken op onze huid en het evenwicht herstellen. Ze irriteren niet en lokken geen allergische reacties uit. In plaats daarvan bieden ze gewoon verlichting. Dit zijn echter niet de enige voordelen van het gebruik van plantendistillaten voor huidverzorging. Welke andere eigenschappen hebben hydrosols?

Natuurlijke kruidendistillaten voor het gezicht:

  • tonen aan dat ze in staat zijn om de huid te kalmeren,
  • ontstekingen tegen te gaan,
  • roodheid en puistjes te verminderen,
  • versterken en herstellen de natuurlijke pH van de huid,
  • hebben een antivervuilende en anti-oxidatieve werking,
  • reinigen de huid en bestrijden bacteriën,
  • laten de huid fris achter en verbeteren het vochtgehalte.

Het is duidelijk dat de meeste van de bovengenoemde eigenschappen rechtstreeks verband houden met de voordelen die worden geboden door de plant/het kruid waarvan het hydrosol is afgeleid. Als gevolg hiervan zullen verschillende bloemenwaters en kruidenwaters verschillende resultaten opleveren.

De eigenschappen van veel voorkomende hydrosols

De tien populairste kruidendistillaten worden hieronder opgesomd, samen met hun effecten op de huid.

  1. Rozenwater - hydrateert op milde wijze, maakt de huid gladder en verbetert de soepelheid. Rozenwater bevordert ook de wondgenezing, versterkt de bloedvaten, en vermindert roodheid en ontstekingen (de hoogste kwaliteit rozenwater wordt verkregen uit Damastroos).
  2. Cistuswater - heeft reinigende eigenschappen, laat de huid fris aanvoelen, vernauwt de poriën, maakt post-acne vlekken lichter, normaliseert de huid en verbetert de soepelheid en verjonging.
  3. Lavendelwater - is antiseptisch, verzacht irritaties, vermindert zwellingen (bijv. wallen rond de ogen), voedt de huid en geeft haar een gezonde teint. Bovendien is lavendelwater een antioxidant die kan helpen bij de natuurlijke zelfvernieuwingsprocessen van de epidermis.
  4. Toverhazelaarwater - (ook bekend als hamameliswater) behandelt veel voorkomende huidproblemen zoals acne, mee-eters, en roodheid. Het is ook antibacterieel, vermindert haarvaatjes, helpt bij huidregeneratie en heeft een antiseptische werking.
  5. Groene thee water - bevat tannines die verbindingen zijn met antibacteriële eigenschappen en antioxidatieve polyfenolen. Bovendien staat groen theewater bekend om zijn verzachtende eigenschappen, die helpen bij de behandeling van zonnebrand en de vermindering van kapotte haarvaten.
  6. Aloë water - is een zeer effectieve vochtinbrenger die ook de huid kan verjongen door het stimuleren van de synthese van collageen en elastine, twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de soepelheid en stevigheid van de huid.
  7. Frambozenwater - bekend om zijn huidverjongende eigenschappen. Het maakt de huid gladder, vult haar aan met water en verstevigt haar, zodat ze er jeugdig blijft uitzien. Bovendien bevordert frambozenwater de regeneratie van de huid en het verwijderen van ontstekingen. Het beschermt het gezicht.
  8. Rozemarijnwater - biedt de volgende huidvoordelen: antioxidatie, anti-veroudering (in het algemeen verjongt het), is antibacterieel, antiseptisch, ontstekingsremmend. Bovendien stimuleert rozemarijnwater de doorbloeding van de huid, geeft het voeding aan de huid en verbetert het de teint.
  9. Kamillewater - het ruikt niet alleen naar een zomerweide, maar het behandelt ook irritaties, ontspant, kalmeert, en maakt de huid zacht, gehydrateerd, en schoon.
  10. Opuntia water - is extreem hoog in vitamine C, vitamine E, en pro-vitamine A, dus het helpt de huid regeneratie, verjonging, remt oxidatie, diep voedt, en voorkomt vroegtijdige huidveroudering. Last but not least, kan opuntia water de huid lichter maken.

Welk kruidendistillaat moet ik gebruiken?

Welk kruidendistillaat is het beste voor huidverzorging? Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Kies gewoon een hydrosol dat aan de behoeften van uw huid voldoet. Hieronder vindt u tips voor het kiezen van het beste kruidendistillaat voor uw gezicht.

Het beste kruidendistillaat voor de droge huid

Het moet zacht zijn, wat betekent dat het geen adstringerende eigenschappen mag hebben, maar wel vocht moet afgeven. Rozenwater, citroenwater, jasmijnwater, neroli en lotusbloesemwater zijn de beste kruidendistillaten voor de droge huid.

Het meest effectieve kruidendistillaat voor de gevoelige huid

Het wordt verondersteld irritaties te verzachten en de huid te beschermen. Rozenwater, frambozen- en aloëwater, jasmijnwater, en lavendel- en kamillewater zijn de beste kruidendistillaten voor de gevoelige huid.

Het meest effectieve kruidendistillaat voor de vette/acnegevoelige huid.

Dergelijke huidverzorging moet de vette klieren helpen naar behoren te functioneren (hyperactiviteit vermijden), reinigen, antibacterieel zijn, en de pH van de huid in evenwicht brengen. Toverhazelaarwater, cistuswater, rozemarijnwater, aardbeienwater, en korenbloemwater zijn de beste kruidendistillaten voor de vette en acnegevoelige huid.

Het meest effectieve kruidendistillaat voor de couperose huid

In plaats van de doorbloeding te verhogen, moet het irritaties verzachten, de huid verlichting geven en de haarvaten versterken. Rozenwater, groene theewater, opuntiawater, limoenwater en Helichrysum italicumwater zijn de beste kruidendistillaten voor de couperosehuid.

Het meest doeltreffende kruidendistillaat voor de rijpere huid

Het spreekt voor zich dat het anti-aging eigenschappen moet hebben, alsook het vermogen om te hydrateren, te regenereren, de huid soepeler te maken, en te beschermen. Damastrooswater, oranjebloesemwater, toverhazelaarwater en opuntiawater zijn de beste kruidendistillaten voor de rijpere huid.

Hoe kruidendistillaat op het gezicht aanbrengen?

De eenvoudigste manier om kruidendistillaat voor huidverzorging te gebruiken is als alternatief voor een gezichtstoner (vooral als uw toner zwaar is, alcohol bevat en de huid uitdroogt)!

Hoe moet het worden gedaan? De meest eenvoudige manier om kruidendistillaat op het gezicht aan te brengen is door het in de huid te kloppen na de [avond gezichtsreiniging]. Een zeer kleine hoeveelheid hydrosol hydrateert en verzacht huidirritaties. Als het kruidendistillaat na een paar minuten nog niet volledig in de huid is doorgedrongen - dat wil zeggen als de huid niet alles heeft opgenomen - kunt u het teveel aan hydrosol wegvegen met een watje. De laatste stap in een natuurlijke huidverzorgingsroutine is het aanbrengen van een gezichtscrème zoals gebruikelijk.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid