Cupping: Hoe doe je een anti-cellulitis massage thuis?

Cupping: Hoe doe je een anti-cellulitis massage thuis?

Het antwoord is cupping therapie, een procedure die vroeger vooral werd geassocieerd met medische toepassingen, maar die nu duidelijk de overhand neemt in schoonheidssalons en SPA's. Wat zijn zuignappen precies? Hoe werken stofzuigers? Zijn ze echt in staat om ons lichaam vorm te geven? Leer de geheimen van cupping massage en transformeer uw uiterlijk thuis. Iedereen is zich bewust van de gezondheidsvoordelen van een regelmatige massage van het hele lichaam. Massage wordt al lang gebruikt om niet alleen het lichaam te genezen, maar ook om de ziel te kalmeren.Tegenwoordig zoeken we gretig naar verschillende vormen van deze behandeling, zoals de [full body oil massage] of de zeer cupping massage, om ons fysieke uiterlijk te verbeteren. En daar is niets mis mee; per slot van rekening is een van de belangrijkste redenen waarom we massages krijgen, dat we ons in de hemel wanen!

Zuignappen: Wat zijn dat?

Laten we bij het begin beginnen, zullen we? Zuignappen, ook bekend als vacuüm cups. Jaar na jaar neemt hun populariteit toe; er is veel gezegd over hun medische toepassingen, maar weinigen zijn in staat te definiëren wat ze nu eigenlijk zijn. Wat zijn zuignappen precies? Het zijn kleine cups die, zoals de naam al zegt, zuiging op de huid creëren om de bloedtoevoer naar de weefsels te verbeteren.

De cups die voor cupping therapie worden gebruikt, zijn meestal van kunststof gemaakt. Rubber zuignapjes zijn gemakkelijker te gebruiken dan glazen of bamboe zuignapjes. Hoe dan ook, de effecten zijn hetzelfde, ongeacht het type zuignap dat wordt gebruikt. Ze moeten op de gewenste lichaamsdelen worden aangebracht en langzaam over het lichaam glijden terwijl de huid wordt opgezogen.

Cupping Therapie: Meer dan gezondheidsvoordelen!

Wat is het uiterlijk van cupping en welke voordelen biedt het? Dit is een eeuwenoude techniek om de bloed- en lymfestroom te bevorderen. Deze vorm van massage werd al gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde - in eerste instantie werd het gebruikt om een gewone verkoudheid te behandelen en het immuunsysteem te stimuleren, maar na verloop van tijd breidde het gebruik van zuignappen zich uit tot de behandeling van spierpijn en zelfs rugpijn. Dit is wat mensen ertoe aanzette om hun lichaam te beginnen masseren met zuignappen.

Wij gebruiken nu zuignappen om anti-cellulite massage uit te voeren. Het valt niet te ontkennen dat het gebruik van vacuüm cups bij anti-cellulite massage steeds populairder wordt, zowel in professionele schoonheidssalons/SPA's als thuis. Zonder twijfel is dit een natuurlijke manier om het lichaam vorm te geven, de huid te voeden en de celvernieuwing te stimuleren.

Wat zijn de voordelen van cupping? Elk geval is uniek, omdat de effecten die u met vacuümcups kunt bereiken, nauw samenhangen met het probleem dat u wilt oplossen. Eén ding is echter zeker: zuignappen zijn altijd bedoeld om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Dit betekent dat als u cellulitis wilt verminderen, cupping therapie u ongetwijfeld zal helpen, maar dit is niet alles; zuignappen kunnen u ook helpen bij het verminderen van vetweefsel.

Voordelen van cupping

 • Bevordert de bloed- en lymfestroom
 • Verbetert de veerkracht van de huid van buik, dijen en billen
 • Versnelt het proces van verbranding van vetweefsel (lipolyse)
 • Maakt het lichaam slanker en slanker
 • Vermindert [cellulitis] en verheldert [striae]
 • Helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit de organisme
 • Maakt de huid gladder en verbetert de elasticiteit
 • Maakt de huid meer gevoed en laat het herleven

Stapsgewijze cupping massage

Vacuümmassage, waarbij zuignappen worden gebruikt om een ontspannend en helend effect te geven, vindt zijn oorsprong in de volksgeneeskunde en werd later overgenomen door professionele schoonheidssalons, maar het kan ook thuis worden gedaan. Je moet echter eerst begrijpen hoe je vacuüm cups correct gebruikt. Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor vacuüm massage, die vooral nuttig is voor degenen die nieuw zijn met dit type massage en willen leren hoe je zuignappen op de juiste manier gebruikt.

Hoe moet een cupping massage beginnen?

Voordat u naar de zuignappen grijpt en met de massage begint, moet u ervoor zorgen dat uw huid op deze procedure is voorbereid. Het wordt aanbevolen dat u een douche neemt om uw lichaam grondig te reinigen.De lichaamsdelen die met de zuignappen zullen worden behandeld, moeten vervolgens worden bedekt met een olijfolie of massageolie, die een oliemengsel kan zijn dat anticellulite-agentia zoals cafeïne, zeealgen, vlierbes, menthol, [witte thee], of capsaïcine bevat.

Welke zuignappen moet u gebruiken voor massage?

De grootte van de zuignap moet aangepast zijn aan het lichaamsdeel dat wordt gebruikt en aan de behoeften van de huid. Als u bijvoorbeeld gezichtsmassage met zuignappen wilt doen, kies dan de kleinste zuignap. Een soortgelijke situatie doet zich voor wanneer u dit type massage nog nooit hebt gebruikt. In het algemeen geldt: hoe groter de cup, hoe ernstiger het probleem of hoe groter het lichaamsoppervlak dat aan de zuignap wordt blootgesteld. Het is belangrijk te onthouden dat de beste zuignap er een is die comfortabel in uw hand ligt en zich aanpast aan zijn vorm. Zo kunt u er zeker van zijn dat de grootte optimaal is en dat hij niet uit uw hand glijdt tijdens krachtige massages.

Hoe masseren met zuignappen?

STAP 1. Verwarm de zuignap tot ongeveer 40°C door hem een paar minuten in heet water te dompelen. Droog hem voor gebruik af met een handdoek.

STAP 2. Plaats de zuignap tegen de huid. Om dit correct te doen, knijpt u met uw vingers in de bovenkant van de cup, plaatst u hem op het gewenste lichaamsdeel en laat u de grip los door de zuignap voortdurend tegen de huid te drukken. Op deze manier creëert u negatieve druk, waardoor de cup zich aan de huid vastzuigt en vastklampt.

STAP 3. Tijdens de massage beweegt u de zuignap over het gewenste lichaamsdeel zonder hem van de huid te halen. De druk die op de huid wordt uitgeoefend als gevolg van het zuigen en glijden van de cup verbetert de bloedstroom en breekt vetweefsel af. Het glijden moet in verschillende richtingen worden gedaan:

 • beweeg de cup eerst lineair, van de onderkant van het lichaamsdeel naar boven
 • gebruik dan cirkelvormige bewegingen zijwaarts
 • ten slotte, probeer een onzichtbare 8 te tekenen op de gemasseerde huid

 STAP 4. Als u de massage wilt stoppen, moet u de zuignap verwijderen door de rand (mond) met uw vingers op te tillen en lucht binnen te laten. Het beëindigen van de cupping met een gewone massage - zachte cirkelvormige bewegingen met de handen - wordt ook aanbevolen om de huid te helpen ontspannen.

Hoe lang duurt een cupping massage?

Cupping massage thuis moet op regelmatige basis worden uitgevoerd. U kunt de gewenste effecten al na de derde sessie verwachten. Echter, voor de beste resultaten, moet u uw lichaam onderwerpen aan een reeks van tien massages. Masseer elk lichaamsdeel (b.v. buik, panty, billen) met een zuignap gedurende 15 tot 30 minuten. Het wordt aanbevolen om tussen de sessies een pauze van ten minste drie dagen te nemen.

Cupping massageoliën

Het is aan te bevelen om bij een vacuüm cup massage een natuurlijke olie te gebruiken om het gemakkelijker en effectiever te maken. Massage olie, bijvoorbeeld, is vaak verrijkt met extra stoffen die verantwoordelijk zijn voor het versnellen van het proces van vetverbranding en het verbeteren van de veerkracht van de huid. Niettemin worden volledig natuurlijke, koudgeperste plantaardige oliën aanbevolen. Welke natuurlijke oliën zijn geschikt voor vacuümmassage? Zeker de lichte (zoals castorolie) en de oliën die niet snel in de huid dringen (bijv. macadamia-olie). Anders is de olie misschien niet zo doeltreffend. Eigenlijk worden twee natuurlijke oliën aanbevolen voor cupping massage.

 • arganolie - is geschikt voor alle huidtypes, zorgt ervoor dat de zuignap gemakkelijk glijdt, beschermt de huid tegen irritaties, houdt het voedings- en vochtgehalte van de huid op peil, en bovendien verjongt en regenereert het de huidcellen.
 • Zoete amandelolie - Omdat het niet alleen een krachtige antioxidant is, maar ook anti-aging eigenschappen heeft en celvernieuwing bevordert, wordt deze olie speciaal aanbevolen voor vrouwen die last hebben van striae na zwangerschap en hardnekkige cellulitis.

Doet cupping massage pijn?

Een van de meest gestelde vragen over vacuümmassage is over de mogelijke pijn die met deze procedure gepaard gaat. Of cupping pijnlijk is of niet wordt uiteraard bepaald door onze pijngrens. Een licht ongemak kan worden gevoeld tijdens de procedure; het kan verschijnen wanneer de cup begint te zuigen aan de huid. Het is ook vermeldenswaard dat dit gevoel sterker kan zijn bij degenen die nog nooit een cupping massage hebben ondergaan, vooral bij degenen die al een veerkrachtigere en resistentere huid hebben bereikt.

Om ongemak tijdens cupping massage te verminderen, begin met kleinere zuignappen en vervang ze geleidelijk door grotere - zo kunt u uw huid laten wennen aan dit type massage. Het nemen van een warme douche is een andere manier om het ongemak veroorzaakt door vacuümmassage te verlichten. Dit helpt het lichaam te ontspannen en vermindert de kans dat er blauwe plekken ontstaan na de behandeling.

Indicaties voor cupping massage

Cupping massage voor vermindering van cellulitis. Wie komt in aanmerking voor deze behandeling? U moet het gebruiken wanneer u sinaasappelhuid wilt verminderen en de veerkracht van de huid wilt verbeteren, zoals de naam al doet vermoeden. Dit zijn echter niet de enige redenen om vacuüm cups te gebruiken.

Zuignappen worden vaak gebruikt voor de volgende redenen:

 • gespannen spieren en de pijn die daarmee gepaard gaat
 • chronische rugpijn of gewrichtspijn 
 • cellulitis, of ongelijkmatige vetverdeling 
 • chronische rugpijn of gewrichtspijn 
 • een lichaam dat moet worden afgeslankt en gevormd 
 • een lage stofwisseling 
 • de bereidheid om het lichaam te ontgiften

Contra-indicaties voor cupping massage

Cupping massage lijkt misschien de ideale oplossing voor iedereen. Er zijn echter een paar gevallen waarin het blootstellen van het lichaam aan cupping massage geen goed idee is. Er zijn een paar contra-indicaties voor vacuümmassage, zoals er voor alle behandelingen zijn.

De gebruikelijke contra-indicaties voor het gebruik van zuignappen zijn onder andere:

 • menstruatie, zwangerschap en borstvoeding
 • problemen met kwetsbare bloedvaten
 • spataderen en cardiovasculaire problemen
 • alle soorten kanker
 • besmettelijke ziekten
 • niet-geïdentificeerde koorts 
 • ouderdom (ouder zijn dan 80 jaar)

Als u niet zeker weet of cupping massage veilig voor u is, moet u uw arts raadplegen. De arts zal u vertellen of de kwalen en verontrustende symptomen die u ervaart contra-indicaties zijn voor cupping massage.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid