Haren van de Wereld. Deel 5: Haarverzorging volgens Noord-Amerikaanse stijl

Haren van de Wereld. Deel 5: Haarverzorging volgens Noord-Amerikaanse stijl

Een antropologische reis op zoek naar schoonheid en unieke haarverzorgingsmethoden bracht ons naar Noord-Amerika, waar het haar... een echte stem heeft! Een apart continent met een breed scala aan planten die mooi en ongeëvenaard zijn. Kappers worden gekozen op basis van hun haartype en... etnische afkomst, waarbij oude recepten hand in hand gaan met moderne producten.

Veel mensen geloven dat Noord-Amerika de hele planeet omvat. Op het gebied van schoonheidsverzorging weerspiegelt de grenzeloze vindingrijkheid de diversiteit van culturen, oude beschavingen, volken en geloofsovertuigingen. In Noord-Amerika heeft het haar ongelooflijke mogelijkheden om te genieten van zijn schoonheid, van de ingetogen, vol harmonie streken van Canada, via de glorieuze pracht en diversiteit van de Verenigde Staten van Amerika, tot het kleurrijke, vol geheime mengsels Mexico, en de hele nacht dansend en hete Cuba.

HAARVERZORGING IN VERSCHILLENDE WERELDDELEN DEEL 5 - NOORD-AMERIKA

Wat kunnen we leren van Mexicaanse, Canadese en Amerikaanse vrouwen?

Cuba staat bekend om dansen en zingen. Het is een land waar een sterke liefde voor muziek heerst. Het prachtige haar van de Cubaanse dames is het resultaat van een bijzondere verzorging, die onder meer bestaat uit de toepassing van extracten van plaatselijke bomen en struiken (dit betekent dat deze nergens buiten Cuba te vinden zijn). Dit eiland blijkt een schat te zijn van kurkpalmen en jaguaybomen, die tot de laurierfamilie horen en opmerkelijke luchtwortels hebben, naast een scala aan mooimakende en verzorgende eigenschappen. Een andere plant die het noemen waard is, is de ficus, die behoort tot de familie van de Moraceae en melksap voortbrengt dat wordt gebruikt bij de productie van medicinale en cosmetische producten, met name die voor haarverzorging en -styling. Het bevat een hoge concentratie tannines, hars, was, proteïnen en vluchtige oliën, waardoor het ideaal is voor haarbehandeling in een warm, haaronvriendelijk klimaat.

Cubanen houden van haarbehandelingen met olie en gebruiken vaak hun "lokale" olie, die afkomstig is van de Roystonea regia, ook bekend als de Cubaanse koningspalm. De olie wordt beschouwd als een machtig middel tegen slecht weer, omdat het haar en de hoofdhuid beschermt tegen de brandende zonnestralen. Omdat de hoge temperaturen een intensievere verzorging van het haar vereisen, wordt haarolie veel vaker gebruikt dan in Europa.

  • Koraalextract (zeezweemextract) is van onschatbare waarde voor de schoonheidsverzorging - Cuba is een van de weinige gebieden ter wereld waar zoveel koraal voorkomt. De koraalextracten zijn zeer gewild in de cosmetica en worden vaak gebruikt in lotions tegen veroudering, maskers en shampoos voor volwassen haar. Pseudopterosine, dat in koraal wordt aangetroffen, is één van de meest voordelige stoffen voor het hydrateren en vernieuwen van huid en haar. Koraalextract heeft ook krachtige ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het geschikt is voor de hoofdhuidverzorging.
  • pouteria sapota (mamey zapote) - dit is een grote, ovale vrucht die met de hand geplukt wordt van de altijd groene boom, met oranje vruchtvlees en een grote, zwarte pit. Het is net zo voedzaam als een banaan en is populair onder Cubanen bij het ontbijt. De vrucht heeft de smaak van avocado, banaan en pompoen en wordt in heel Midden-Amerika veel gegeten.

Vrouwen in Cuba zijn dol op de fantastische voordelen en smeren het graag op hun haar (in de vorm van een masker, een conditioner of zelfs shampoo).Pouteria is rijk aan antioxidanten, waaronder bètacaroteen, en levert een scala aan vitaminen en mineralen, waaronder koper, kalium, calcium, magnesium en ijzer.

De schoonheid, zuiverheid, perfectie en diversiteit van de natuur in Canada is welbekend. Het esdoornblad op de vlag is niet zonder reden : de esdoornsiroop is de trots van Canada. Het is het op één na grootste land qua landoppervlakte. De beboste gebieden van Canada beslaan 310 miljoen hectare. Kan dit getal iets zeggen over de liefde van Canada voor de natuur en zijn inzet voor milieubescherming? Welke producten gebruiken ze om hun schoonheid, haar en hoofdhuid te onderhouden? Ze hebben iets om over op te scheppen, zo is gebleken.

  • De appelbes (Aronia) - de plant is al over de hele wereld bekend, maar de meest opvallende soorten groeien in de ongerepte streken van Canada - waar hij vandaan komt naar Europa. Het bleek een zeer krachtige plant te zijn. De vruchten van de appelbes en het sap dat ervan wordt gemaakt, worden beschouwd als de rijkste bron van antioxidanten op aarde. Het bezit anti-rimpel, verstevigende en vernieuwende eigenschappen, waardoor het een van de meest verjongende middelen is. De appelbes wordt vaak aangetroffen in gezichtscrèmes en speciale haarverzorgingscosmetica. Het heeft de kracht van vele mineralen en micronutriënten, evenals een hoge concentratie anti-oxidanten die niet alleen in de cosmetologie wordt aanbevolen, maar ook bij de preventie van kanker.Vitamine P (bialflonoïden) in hoge concentraties beschermt de hoofdhuid tegen bacteriën, schimmels, gisten, en het haar tegen milieuverontreinigende stoffen. De appelbes bevat een rijkdom aan nuttige ingrediënten, en dit is nog maar het begin. Het wordt ook gewaardeerd om zijn hoge gehalte aan alle B-vitamines, en aan vitamine K, C en E. Deze vitaminen verbeteren het uiterlijk en de kwaliteit van de lokken door processen in de lichaamscellen in balans te brengen. Aronia is ook rijk aan mineralen zoals ijzer, calcium, koper, borium, mangaan en jodium, maar ook fosfor, kalium en zink. De appelbes is een voedingsrijke krachtpatser voor uw haar en hoofdhuid.
  • canola-olie - is een andere trots van Canada. Canola-olie maakt deel uit van een familie van oliën die zowel geraffineerde oliën voor gebruik in de keuken bevat, maar ook koud geperste, natuurlijke oliën met cosmetische en gezonde eigenschappen. Canola-olie is goed voor haar met een gemiddelde tot hoge poreusheid omdat het het haar hydrateert en herstelt, het elastisch maakt en overmatige uitdroging van de hoofdhuid voorkomt. Het is ook geschikt voor gebruik op het gezicht omdat het goed wordt geabsorbeerd en geen problemen veroorzaakt wanneer het wordt weggespoeld. Het maakt de haarschubben glad en beschermt tegen de schadelijke effecten van omgevingsfactoren zoals warme en lage temperaturen (dit is vooral belangrijk voor Canadezen).
  • Canadees paardenkruid (erigeron canadensis) - het is een éénjarige plant die ook in Europa groeit, maar die niet geoogst of gekweekt wordt, omdat het volgens de meesten onkruid is. Inmiddels is een extract van een kleine struik met uitzonderlijk fijne bloesems een uitstekend ingrediënt voor shampoos en conditioners voor de vette hoofdhuid. Het bevat ontstekingsremmende eigenschappen, onderdrukt seborrhea, geneest wonden en maakt de huid steviger.

De Azteken en Maya's hebben hun kennis van oude kruiden, planten en vruchten, die buitengewoon sterke genezende en mooimakende eigenschappen hebben, doorgegeven aan Mexicaanse vrouwen, die als de geluksvogels worden gezien. Deze eeuwenoude praktijk is nog steeds springlevend in het leven van de Mexicanen van vandaag. Vrouwen hebben veel mogelijkheden: veel krachtige planten en kruiden helpen regelmatig bij de verzorging van hun haar. Hier zijn de belangrijkste:

  • Cactus - in Mexico is er geen gebrek aan, dat is zeker. Ondanks hun onaangename uiterlijk hebben reuzenplanten esthetische, gezonde en herstellende eigenschappen. Cactus stimuleert de haarontwikkeling en voorkomt haaruitval, voedt en revitaliseert de hoofdhuid, regenereert de hoofdhuid, en houdt het haar gehydrateerd, waardoor het soepeler wordt. Cactussap is populair bij Mexicanen omdat het het uiterlijk van het haar verbetert door de hoofdhuid grondig te wassen, het haar vanaf de wortels op te tillen, de structuur te versterken en de glans te verhogen.
  • avocado - het wordt niet voor niets beschouwd als een superfood - avocado bevat een overvloed aan vitaminen en waardevolle vetzuren. Het is één van Mexico's belangrijkste etenswaren. Het wordt uitgebreid gebruikt in de keuken voor culinaire doeleinden, maar Midden-Amerikanen koesteren het voor meer dan alleen guacamole. Essentiële groene avocado-olie is een uitstekende behandeling voor beschadigd haar dat regeneratie en verjonging nodig heeft. Avocado-olie is een lichte, makkelijk absorbeerbare olie die bomvol vitaminen zit voor je haar (het bevat maar liefst zeven vitaminen die nodig zijn voor een goede haar- en huidverzorging). Vanwege de belangrijke haar-regenererende en anti-oxiderende eigenschappen, kan het gebruikt worden op zowel medium als hoog poreus haar.
  • Candelillawas - (euphorbia cerifera) - is één van de dikste oliën die vaak in cosmetica wordt gebruikt. Mexicanen gebruiken het als zalf voor uitgedroogde en beschadigde lichaamsdelen en als middel tegen het uitvallen van het haar, om een optimale bescherming tegen beschadiging te garanderen. Candelillawas is een zeer krachtig verzachtend middel dat een verscheidenheid aan koolwaterstoffen, harsen, vetzuren en esters bevat die het haar heerlijk kunnen voeden. Het maakt het haar onmiddellijk gladder en temt onhandelbare lokken wanneer het op het haar wordt aangebracht. Maar omdat candelillawas bijzonder moeilijk te verwijderen is, moet het met mate worden gebruikt.
  • Pitaya - beter bekend als drakenvrucht, is een vrucht met een vreemd uiterlijk en een vreemde inhoud.Het is een zoete en heerlijke delicatesse met een voedende en versterkende werking voor het Mexicaanse volk. Het wordt ook al lange tijd in cosmetica gebruikt omdat het een belangrijke antioxiderende werking heeft, het verouderingsproces vertraagt en beschermt tegen oxidatieve stress. Pitaya dankt zijn opmerkelijke, krachtig vernieuwende werking aan betalaïne, minuscule moleculen die, naast hun cosmetische eigenschappen, diabetes en kanker kunnen bestrijden. Pitaya, wat vertaald "drakenvrucht" betekent, is rijk aan vitaminen zoals vitamine C, riboflavine, vitamine B (essentieel voor de haargroei), niacine, en thiamine. Het bevat ook een aantal mineralen (calcium, ijzer, fosfor). Het gebruik ervan in haarverzorgingsproducten verhoogt de status ervan en zorgt voor een diepgaandere regeneratie..
  • Papaja - al eeuwenlang bekend in Mexico, namelijk sinds de tijd van de Maya's. Omdat het de huid goed herstelt, werd het vaak gebruikt bij de behandeling van wonden en zweren. Nu wordt het niet alleen als medicijn gebruikt, maar ook als een betrouwbaar cosmetisch middel. Papaja is een geweldige reiniger voor de huid, een ingrediënt met enzymenpeelings (inclusief scalp peels), en een geliefd ingrediënt voor het haar in shampoos en conditioners. Papaja versterkt en hydrateert het haar, bouwt collageen opnieuw op en houdt het vast, en heeft dus een positieve invloed op de haar- en huidstructuur.Mexicanen zijn dol op papajapulp vanwege de krachtige stimulerende en regenererende eigenschappen: het bevat veel vitamine C, A, K, E, en een aantal B-vitamines, die allemaal belangrijk zijn voor de ontwikkeling en het uiterlijk van het haar. Bovendien bevat papaja mineralen zoals ijzer, fosfor, kalium, natrium, zink, calcium en magnesium, die goed zijn voor haar en huid.
  • cactusvijg (Opuntia ficus-indica) - is een ongewone cactussoort, met afgeplatte bladeren en exotische oranje bloemen. Het sap van de cactusvijg bevat veel vitaminen en mineralen, maar ook flavonoïden, organische zuren en betalaïne. Het is een populair bestanddeel van haarmaskers onder Mexicanen.Omdat bewezen is dat cactusvijg helpt bij het afslanken, wordt het ook gebruikt in shampoos en als supplement.
    Uit de pulp en het sap van de cactusvijg wordt het slijm gehaald dat uit de bladeren van de cactusvijg wordt verkregen en dat een krachtig bestanddeel is van haar- en gezichtsmaskers (Mexicanen gebruiken vaak hetzelfde, vers geplukte slijm van de cactusvijg en brengen het aan op het haar en de huid). De olie, die een krachtige, bioactieve vernieuwende en regenererende werking heeft, is een ander fantastisch product dat van deze eigenaardige cactus wordt gemaakt. De olie wordt vaak gebruikt in de vorm van een serum voor het gezicht en als haarolie.
  • De chilipeper - het basisingrediënt van de Mexicaanse keuken heeft eindeloos veel waardevolle cosmetische eigenschappen. De chilipeper, zo blijkt, het was al bekend bij de Azteken en Maya's, die het de "drank van de goden" noemden, die veroudering vertraagde, energie gaf, de bloedsomloop stimuleerde, de stemming en mentale processen verbeterde en in combinatie met cacao als zuiverend middel diende. Chilipeper is een geheim ingrediënt dat door Mexicanen wordt gebruikt om de haargroei te versnellen en de activiteit van de haarbollen te bevorderen. Chili die met oliën in de hoofdhuid wordt gewreven, stimuleert de microcirculatie, geeft de huid zuurstof en stimuleert de celstofwisseling. Het haar wordt sterker, valt niet meer uit en groeit sneller als gevolg van deze eigenschap.
  • guave - zo zuur als een aardbei, zo romig als een banaan, zo sappig als een appel met een lichtzoete nasmaak die lijkt op dadelvrucht - wordt in Mexico beschouwd als een smakelijk en sterk antioxidant met regenererende eigenschappen. Guavesap wordt door tieners gebruikt om acnésymptomen te behandelen; het voedt ook vettig haar en verzacht ongemakken aan de hoofdhuid. Guave reguleert niet alleen de talgproductie, maar houdt ook het vochtgehalte van haar en hoofdhuid op peil, remt veroudering en voorkomt verlies van levenskracht.

De Verenigde Staten van Amerika is een plek waar mensen hun ambities van gelijkheid, vrijheid, rijkdom en roem kunnen verwezenlijken. Betekent dit dat uw wens om mooi haar te hebben wel eens zou kunnen uitkomen? Het blijkt dat een etnisch diverse samenleving haarverzorging zeer ernstig neemt: Afrohaar heeft zijn eigen specialisten en salons, terwijl het dikke, matig poreuze haar van de Aziatische inwoners ook speciale aandacht krijgt. Om precies te zijn, elk haar krijgt hier zijn eigen plekje. Ook Amerikanen hebben een zwakke plek: Europese haarverzorging - er zijn unieke salons die uitsluitend behandelingen aanbieden op basis van de populairste kenmerken van het Oude Continent.

Traditionele recepten, die tot op de dag van vandaag bekend zijn en gebruikt worden door de inheemse Amerikanen, vinden ook gretig aftrek bij de vrouwelijke bewoners in de Verenigde Staten. Hieronder volgt een lijst van de populairste natuurlijke samenstellingen voor haarverzorging met verbluffende resultaten.

  • katoen (katoenzaadolie) - al tientallen jaren bekend en geteeld in de Verenigde Staten, ook gewaardeerd om de cosmetische eigenschappen. Katoenzaadolie, die uit de zaden van de plant wordt gehaald, is het krachtigste haarversterkende middel. Het is perfect voor droog, beschadigd haar met een gebrek aan elasticiteit en energie. Het versterkt breekbaar haar en beschermt ook de punten. Katoenzaadolie staat bekend om zijn verzachtende werking en het reguleren van de hydro-lipide barrière van de hoofdhuid, waardoor uitdroging en irritatie worden voorkomen.
  • maïs - een andere kostbare cosmetische olie is die welke uit maïskiemen wordt gehaald. De Verenigde Staten is een belangrijke leverancier van maïs en producten op basis van maïs. Maze-olie is rijk aan vitaminen (C, A, K, D, E, en B-vitaminen), mineralen (kalium, zout, calcium, ijzer, magnesium, en zink), en essentiële vetzuren (oliezuur en linolzuur). Omdat maïsolie twee keer zoveel vitamine E bevat als olijfolie, is het de beste oplossing voor het verbeteren van het uiterlijk van het haar.
  • Soja - één van de belangrijkste gewassen die in de VS worden gekweekt. Sojabonen worden veel gebruikt in de voedingssector, en de olie die ervan wordt gemaakt, wordt beschouwd als één van de beste. Het is geweldig in de keuken, en de koudgeperste, ongeraffineerde versie wordt gewaardeerd in cosmetica. Sojaolie is een cruciaal ingrediënt in anti-verouderingsprofylaxe, omdat het rijk is aan vitaminen, micro-elementen, en aan proteïnen, die nodig zijn voor de vernieuwing van het haar. Sojaolie voorkomt dat het haar vocht verliest en beschermt het tegen hete temperaturen (felle zon, hitte die door de haardroger wordt afgegeven). Extracten van sojakiemen worden in de Verenigde Staten vaak aangetroffen in verzorgingsproducten voor haar en wimpers; ze versterken de bollen aanzienlijk en stimuleren het haargroeiproces.
  • beemdschuim (Limnanthes alba) heeft nog een mooie naam: prairieparel. De olie wordt gehaald uit een éénjarige plant en is een ongelooflijk krachtige antioxidant. Het is in de Verenigde Staten zeer geliefd als ingrediënt in cosmetica voor haar- en huidverzorging.De bloesems van de prairieparel werden door schoonheidsspecialisten vergeleken met zeeschuim vanwege de kwaliteiten ervan. De prairieparel bevat veel lange-keten vetzuren en veel triglyceriden. Daardoor hydrateert en voedt het de huid en het haar perfect, regenereert en voedt het de huid, verwijdert het rimpels, absorbeert het goed en overbelast het haar niet.
  • Toverhazelaar (hammer virginiana) is een stof die geprezen wordt om zijn adstringerende, antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. De natuurlijke habitat van toverhazelaar is Noord-Amerika. Het extract dat uit de schors van deze plant wordt verkregen, heeft een groot aantal nuttige eigenschappen. Ontsmettend, samentrekkend en anti-oxidant zijn de belangrijkste.Toverhazelaar is een hydrolaat dat in de hoofdhuid en het haar wordt gemasseerd om de talgafscheiding in evenwicht te brengen en seborrhea te onderdrukken. Ontsteking, irritatie en zweren kunnen allemaal worden behandeld met toverhazelaar. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt in antitranspiratiemiddelen omdat het zweten van de huid tegengaat 
  • Zwarte wilgenbast extract (salix nigra) is de beste remedie voor vet haar, roos, of overmatige seborrhea. In de oostelijke delen van Noord-Amerika is de zwarte wilg een veel voorkomend onderdeel van het landschap. Het heeft een antimicrobiële werking en bevordert de celvernieuwing van de huid. Scrubs voor het gezicht, het lichaam en de huid zijn populair.De werking ervan wordt vaak vergeleken met die van salicylzuur, maar de zwarte wilg is effectiever en fijner: de plant irriteert de huid niet, ondanks de aanwezigheid van salicylaten.
  • serenoa repens, algemeen bekend als zaagpalm - dit is een plant die al bekend was bij de inheemse bevolking van Amerika. Het was vooral populair bij vrouwen omdat het het grijs worden van het haar afremde en vroegtijdige haaruitval tegenging. Het is speciaal ontwikkeld voor ouder, beschadigd, vermoeid en gevoelig haar. Zaagpalm bevat een aantal vetzuren (capri-, capron-, en capryl-, laurine-, myristine-, olie- en palmitinezuur) en fytosterolen die de huid en het haar gehydrateerd houd en en tegelijkertijd de collageensynthese stimuleren, waardoor het een uitstekende weefselregenerator is.Carnitine en liponzuur in zaagpalmen helpen om kaalheid te voorkomen door irritatie van de hoofdhuid te verminderen.
  • jojoba olie - jojoba struiken zijn een kenmerkend gezicht van Arizona, Californië en enkele gebieden in Mexico. Jojobaolie is eigenlijk een vloeibare was die squalaan bevat, één van de meest waardevolle stoffen in haar- en huidverzorging. Deze stof wordt ook aangetroffen in menselijk talg en is verantwoordelijk voor het handhaven van een optimale huidvochtigheid, het onderdrukken van seborroe en het verzachten van een te droge huid.
    Jojobaolie is één van de meest gewaardeerde cosmetica-ingrediënten; de toevoeging ervan aan haarverzorgingsproducten verhoogt het imago van een product; jojoba is één van de beste verzachtende middelen, en de esters ervan zijn het meest huidvriendelijk. Jojobaolie wordt makkelijk geabsorbeerd, verhoogt de glans van het haar en verbetert de conditie ervan perfect. Bovendien belast het het haar niet te veel.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid