De wonderbaarlijke kracht van de elementen - Water en haarverzorging

De wonderbaarlijke kracht van de elementen - Water en haarverzorging

Meestal denken we niet na over de voordelen van water voor de schoonheid. En u? Weet u hoe water het haar beïnvloedt? Kijk eens wat u te danken hebt aan piepkleine moleculen van waterstof en zuurstof. Uw haar op een verstandige manier hydrateren is een eenvoudige manier om uw haar mooier te maken.

Een dramatische daling van het waterpeil betekent het einde van een mooie look. Het water dat ons omringt heeft een enorme invloed op ons uiterlijk. Hoe komt dat? Weten hoe water het haar beïnvloedt is essentieel om een van de meest voorkomende schoonheidsproblemen te vermijden - overdreven droog, beschadigd, breekbaar haar. Kent u het belang van water in de haarverzorging? Ontdek de verschillende kanten van water en leer hoe je het verstandig kan gebruiken!

WAT DOET WATER MET HET HAAR?

Ongeveer 10% van het haar bestaat uit water - het is de moeite waard om dit niveau te handhaven. Het percentage lijkt misschien klein, maar het is genoeg om het haar in vorm te houden. Het is verantwoordelijk voor de eigenschappen van de intercellulaire verbindingen, die als plamuur zijn voor de gehele haarstructuur. Deze bindingen bestaan meestal uit ceramiden, die lijken op vloeibare kristallen. Zij kunnen grote hoeveelheden water absorberen. Dit maakt het haar elastisch en veerkrachtig terwijl de haarschubben hun werk goed doen.

Vijf belangrijke feiten over haar en water:

  1. Door het haar met koud water te spoelen, sluit je de schubbenlaag en maak je de lokken glad.
  2. Water is een natuurlijke primer die het stylen van het haar makkelijker maakt.
  3. Het is een natuurlijke stof die de opname van voedingsstoffen stimuleert.
  4. Zuiver water is vrij van haarbeschadigende ingrediënten.
  5. Water stimuleert de zenuwuiteinden en verlengt de levensduur van de haarfollikels.

Wat doet zout water met het haar?

Helaas is zeewater niet onze redding, dus hebben zomerbaden vaak een slecht effect op het haar. Het zout van de zee, dat deel uitmaakt van het water, is erg droog en versnelt drastisch het verlies van water. Contact met zeewater vermijden is de beste oplossing, maar je kunt de schade ook beperken door je haar na in de zee te zijn geweest met schoon water te boenen, door beschermende cosmetica te dragen of door haarolie

Wat doet hard water met het haar?

De hardheid van het water is een eigenschap van calcium- en magnesiumionen. Ze maken bellen die zich afzetten, bijvoorbeeld. In de theepot. Helaas heeft hard water ook een slechte invloed op het haar - het heeft een hogere spanning op het oppervlak, zodat het niet eenvoudig is om vuil te verwijderen, terwijl de stoffen die tijdens het wassen ontstaan, het gebruik van sterkere detergenten vereisen. Dit resulteert in uitdroging en irritatie, met uitdroging of haaruitval als gevolg. Als u een milde shampoo en hard water gebruikt, kunt u te maken krijgen met vettig haar omdat het verzwaard raakt en bedekt raakt met productresten.

UITDROGING VAN HET HAAR

Haaruitdroging kan definitief zijn en permanente gevolgen hebben - breuk, ruwheid, gespleten punten, minder elasticiteit en een grauwe tint. Ook de hoofdhuid lijdt eronder - die raakt geïrriteerd en wordt blootgesteld aan droge roos. We moeten ervoor zorgen dat er altijd een hoeveelheid water op het juiste niveau is. Kijk hoe verzorgingsroutine voor droog haar eruit moet zien.

Overmatige verdamping van water is meestal het gevolg van een slechte werking van de talgklieren - ze scheiden te weinig talg af, wat de natuurlijke bescherming is tegen vochtverlies. Er zijn echter vele oorzaken van haaruitdroging:

  • harde weersomstandigheden (zon, wind),
  • het haar te vaak wassen,
  • te sterke shampoos gebruiken,
  • gebleekt of gekleurd haar,
  • een verkeerde föhntechniek.

Hoe het haar hydrateren? 

Wist je dat je je haar niet kunt hydrateren met alleen water? 

Het haar hydrateren, bijvoorbeeld: bij het wassen, geen conditioner, niets. Water zal verdampen met de snelheid van absorptie. Gevolg? Droger haar! Je hebt bevochtigingsmiddelen en emolliënten nodig - watervasthoudende ingrediënten die een niet-poreuze afsluiting op het oppervlak van je haar creëren. De moeite waard om te onthouden in je dagelijkse haarverzorgingsroutine. Daarom wordt bijvoorbeeld een mengsel van water met extra ingrediënten gebruikt: 

  • water met citroen maakt het haar lichter en vermindert haaruitval,
  • water met honing bevordert de hydratatie, voedt en herstelt,
  • water met azijn voor gekleurd haar, sluit de haarschubben en maakt de kleur langer houdbaar,
  • water met zuiveringszout reinigt diep en vermindert vettigheid.

In plaats van gewoon water, kunt u ook andere soorten of hydrosols proberen. Deze zijn veel schoner en beter vochtinbrengend omdat ze een aantal extra conditionerende ingrediënten bevatten. Dit zijn de beste van allemaal:

Berkenwater voor het haar - verfrist de huid van het hoofd en versterkt de haarbollen, dus het is geschikt voor vet of vallend haar. De regelmatige toepassing van berkenwater op het haar minimaliseert het ontstaan van vergisting en draagt bij aan de groei van het haar. Het wordt veroorzaakt door veel vitaminen, mineralen, eiken, fytosterolen, aminozuren, flavonoïden, enz. Berkenwater is het nuttigst wanneer het in de lente wordt verzameld - berken dragen voedingsstoffen van de wortels naar de nieren. Het sap dat in deze tijd van het jaar wordt gebruikt om berkenwater te maken, is het meest voedzaam. Gebruik berkenwater als hoofdhuidlotion voor een betere haargroei en verzorging. Wrijf het gewoon een paar minuten in na het wassen.

Rijstwater voor het haar - verbetert de conditie van het haar, versterkt de haarbollen, maakt het haar gladder, verhoogt de glans en verbetert de elasticiteit. De inositol in dit water herstelt beschadigd haar, beschermt het tegen verdere beschadiging en blijft in het haar, zelfs na het spoelen. Naast inositol is rijstwater rijk aan vitamine E, vitaminen uit de B-groep en aminozuren. Het versnelt de bloedcirculatie in de hoofdhuid en vertraagt verouderingsprocessen, waardoor het haar sterker, dikker en gezonder wordt. Rijstwater is nog beter voor de haarverzorging als je het laat gisten - licht zuur water is rijker aan anti-verouderingsstoffen. Hoe te gebruiken Giet kokend water over de rijst en zet het een tijdje weg, zodat de voedingsstoffen vrijkomen in het water. Als het water is afgekoeld, werkt het het beste als spoelmiddel. Wees voorzichtig! Spoel het haar nooit met water na het koken van rijst, omdat het meestal schadelijk zout bevat.

Rozenwater voor haar - houdt het haar vochtig, maakt het haar elastistischer, voegt helderheid toe, en verbetert het oppervlak en de flexibiliteit. Het geeft het haar ook een heerlijke geur, en behoudt ook de natuurlijke zuurgraad van de huid. Hoe wordt rozenwater gebruikt in de haarverzorging?Er zijn drie manieren. onmiddellijk na het wassen of in de loop van de dag sprayen op droge of vochtige lokken. Een andere manier is het spoelen van het haar met rozenwater om flyaways te temmen - u kunt het ook mengen met appelciderazijn.Een andere manier is het spoelen van het haar met rozenwater om flyaways te temmen - u kunt het ook mengen met appelciderazijn. 

Thermaal water voor het haar - verzacht irritatie van de hoofdhuid, voorkomt roos, geeft de lokken meer glans en veerkracht.  Het bevat veel silicium en zink - essentiële mineralen voor haarversteviging en reconstructie. Interessant is dat thermaal water de schadelijkheid van hard water vermindert en zo irritaties en droogheid van de hoofdhuid verzacht. De twee meest gebruikte vormen van het product zijn een spray thermaal water en een shampoo laten trekken met thermaal water (herstelt de hydratatie in hoofdhuid en haar).

Kokoswater voor het haar - Voedt en herstelt het vochtgehalte in het droogste haar, en heeft ook een heerlijk geur.  Waar is kokoswater van gemaakt? Voornamelijk glucose en fructose (mild verzachtende suikers), antioxidant vitamine C, en versterkende B-vitamines. Er zijn ook mineralen en aminozuren die helpen de hoofdhuid gehydrateerd te houden. Kokoswater verbetert aanmerkelijk de conditie van het haar en is een populaire remedie tegen haaruitval. Waar is kokoswater van gemaakt? Voornamelijk glucose en fructose (mild verzachtende suikers), antioxidant vitamine C, en versterkende B-vitamines. Er zijn ook mineralen en aminozuren die helpen de hoofdhuid gehydrateerd te houden. Kokoswater verbetert aanzienlijk de conditie van het haar en is een populaire remedie tegen haaruitval. Vers water is het beste - rechtstreeks uit de kokosnoot. Je kunt het niet misbruiken: voor een nog beter effect gebruik je het gewoon vaker. Kokoswater is afkomstig van rijpe vruchten en bevat meer proteïnen, dus pas op dat je je haar niet te volpropt met proteïnen.

HAAR LICHTER MAKEN MET WATERSTOFPEROXIDE

Blond haar kan je krijgen door haarconditioner te mengen met waterstofperoxide. Is het veilig om je haar te bleken met waterstofperoxide? Er zijn talloze tips online te vinden, maar overweeg de voor- en nadelen voordat je een keuze maakt.

Waterstofperoxide is een zeer effectief product om het haar lichter te maken; meng het gewoon dagelijks met zuiver water (verhouding 1:1). Breng het aan op vers gewassen haar. Maar zelfs de mooiste kleur blond is de negatieve gevolgen niet waard. Is waterstofperoxide slecht voor je haar? Dat is het zeker. Het zorgt ervoor dat het haar extreem droog wordt, wat resulteert in gespleten haarpunten, haarbreuk en een slechte tint. Bij regelmatig gebruik kan het haar maandenlang een herstelbehandeling nodig hebben.

REGENWATER VOOR HET HAAR

Een andere haarverzorgingsrage die niet over het hoofd mag worden gezien wanneer we het hebben over de noodzaak van water voor de lokken, is de regenwaterconditioner. Deze techniek bestaat al heel lang en maakt nu een comeback.

Je vermijdt normaal je haar bloot te stellen aan de regen na zo'n behandeling omdat schadelijk krullend en verward haar zal achterblijven. Sommige dames verzamelen regenwater omdat het beschouwd wordt als goed voor hun haar. De reden om het in je haarverzorgingsroutine op te nemen. Het wassen, spoelen, of sprayen van je haar, bijvoorbeeld. De plukjes haar zijn daardoor zijdezacht, glad en makkelijk te stylen. Helaas heeft regenval een negatieve invloed op het haar, wat resulteert in tijdrovend borstelen, klitten en een sterke geur die blijft hangen. Regenwater van goede kwaliteit is tegenwoordig moeilijk te verkrijgen. Het verzamelt een hele reeks giftige en vervuilende stoffen, die vervolgens naar onze haarbollen worden geleid.

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid