HAREN VAN DE WERELD. DEEL 6: Oceanische & Australische stijl haarverzorging

HAREN VAN DE WERELD. DEEL 6: Oceanische & Australische stijl haarverzorging

Fantaseer je over mooi haar hebben? Bezoek Australië! Daar vind je volledig natuurlijke, krachtige conditioners die je nergens anders op de planeet zult vinden. Australië en de landen van Oceanië zijn aparte "plantenlanden" met 's werelds hoogste aantal endemieën.

Het blijkt dat het kleinste continent ter wereld niet alleen een "hemel" is voor surfers, scubaduikers op 's werelds grootste koraalrif, megalomane mensen (opera in Sydney), en... struisvogels. Australiërs hechten veel waarde aan inheemse producten, die kwalitatief tot de beste ter wereld behoren. Hoe ziet, op basis van deze informatie, de Australische haarverzorging eruit?

HAAR IN VERSCHILLENDE WERELDDELEN DEEL: 6 - OCEANIE & AUSTRALIE

Wat kunnen we leren van vrouwen die in Oceanië en Australië wonen?

Het eigenaardigste en kleinste continent ter wereld verbaast met zijn overvloed aan inheemse planten en unieke oliën die nergens anders te vinden zijn. Vrouwen in Australië kunnen trots zijn op hun inzet voor het onderhoud van hun schoonheid. Zij willen geen willekeurige producten gebruiken omdat zij waarde hechten aan kwaliteit en biologische grondstoffen, bij voorkeur inheems, omdat zij zo'n gevarieerd scala aan geweldige bestanddelen binnen handbereik hebben. Australië staat bekend om de grote keuze aan natuurlijke cosmetische producten, die afkomstig zijn van de inheemse plantengroei. Hun diversiteit is zo groot dat een uitgebreide lijst van alle planten, algen, oliën, klei en zeemineralen een encyclopedie zou vullen.Vandaag bespreken we een aantal van de meest voorkomende specifieke haarverzorgingsproducten in Australië.

De Kakadu plum is een vrucht die in de noordelijke regio's van Australië groeit en meer vitamine C bevat dan sinaasappels uit Florida. Het is een redder in nood voor de huid die door UV-stralen is beschadigd; het is een krachtige antioxidant die de huid en het haar doet oplichten en beschermt tegen vervuilende stoffen en guur weer. Kakadu plum 'geneest' de hoofdhuid en herstelt het haar tot in de puntjes. Het helpt ook om vergrijzing van het haar te voorkomen en vertraagt het verouderingsproces.

Kangaroe poot (anigozanthos) - waar komt de naam vandaan? De buisvormige structuur van de bloem is bedekt met fluweelzacht haar en heeft puntige lobben die lijken op kangoeroe poten, vandaar de naam.Gelukkig ruikt het niet naar een kangoeroe; anigozanthos heeft een heerlijke geur en is een uitstekend conditioner bestanddeel voor het haar. Kangoeroepoot verzacht het haar en verhoogt de soepelheid en vitaliteit ervan.

Australisch zeewier - wordt ook wel "zeegroenten" genoemd omdat het elementen bevat die zowel voedzaam als vernieuwend zijn. Niacine, thiamine, riboflavine, proteïnen, vitamine A, C, E, K, PP, ijzer, calcium, jodium, koper, fluoride, fosfor, zink - dit is de hele reeks van alles wat het haar nodig heeft om stralend en gezond te zijn en dunner worden te voorkomen. Zeewier is een continu bestanddeel van haarverzorging, maar ook van lichaamsverzorging. Ze worden ook graag in het dieet opgenomen en worden beschouwd als een van de superfoods die tekorten aan vitaminen en mineralen aanvullen. Het is de moeite waard om het haar ermee te "voeden", want het is een fantastische behandeling die het haar voedt en het mooie uiterlijk ervan intensiveert.

De schors van de Australische wilde kers - een onvervangbaar ingrediënt van conditioners en shampoos. Het geeft het haar verbazingwekkende flexibiliteit en kracht, maakt het glanzend en gevoed, en voorziet het tegelijkertijd van een scala aan mineralen en vitaminen (ijzer, koper, kobalt, zink, magnesium en mangaan, en vitaminen C en E). De schors van de Australische wilde kers verbetert niet alleen de conditie van het haar, maar heeft ook een heerlijk, zeer bloemrijke geur.

Australische wilde perzik - Aboriginals noemen de wilde perzik "quandong", waarmee ze de uniekheid en oneindigheid ervan willen accentueren met deze aparte naamgeving. Het extract van wilde perziken is een rijk bestanddeel dat het haar voedt en hydrateert, de glans verhoogt en de kleur versterkt. Conditioners en shampoos voor gekleurd en weerbarstig haar bevatten vaak de Australische wilde perzik als een belangrijk ingrediënt.

Parelpoeder - Australische vrouwen worden beschouwd als experts op het gebied van parels, aangezien hun land al tientallen jaren de grootste producent en exporteur van glanzende zeejuwelen ter wereld is. Parelpoeder wordt al meer dan 4.000 jaar gebruikt, en tot nu toe is er niets ontdekt dat zo'n fijne glans kan geven en tegelijkertijd het uiterlijk van het haar en de huid kan verbeteren. Parelpoeder bevat meer dan 20 aminozuren die in onze lichaamscellen voorkomen, en een waardevolle bron van conchiolin, het menselijke alternatief voor keratine (de belangrijkste structuurstof van het haar). Bovendien stimuleert het parelpoeder de productie van melanine (wat het grijs worden vertraagt), reguleert het de talgafscheiding (wat een overmatige vettigheid van de hoofdhuid voorkomt), verlicht het brandwonden, beschermt het tegen de schadelijke effecten van vervuiling en regenereert en hydrateert het het haar en polijst het het haar op een prachtige manier.

Australische jojoba olie - Olie haarbehandelingen zijn populair onder Australiërs. Hun haarverzorgingspraktijken bevatten regelmatig natuurlijke en essentiële oliën. Ze zoeken fanatiek naar kant-en-klare producten op basis van olie, en jojobaolie blijkt de meest gebruikte olie op het continent te zijn. Jojoba is een geweldige olie die wordt verkregen uit natuurlijke struiken die groeien in een schone, onvruchtbare atmosfeer. Het is licht van gewicht, wordt gemakkelijk geabsorbeerd, overbelast het haar niet, bevat squaleen, dat de werking van talgklieren reguleert, en stimuleert de sterkte, elasticiteit en glans van het haar. Eén van de meest ongelooflijke verzorgende ingrediënten is jojobaolie.Het kan niet alleen voor haarverzorging worden gebruikt, maar ook voor het hele lichaam en gezicht, omdat het de huid revitaliseert en acne verlicht.

Pili olie (canarium ovatum) - olie die koud geperst wordt uit pili-noten wordt door de bewoners van het continent gewaardeerd en beschouwd als waardevoller en gezonder dan olijfolie. Australiërs gebruiken deze ongeraffineerde olie vooral voor haarolie-therapie. De olie is rijk aan omega-vetzuren en bevat een aantal belangrijke elementen (ijzer, magnesium, eiwitten, vitamine E en A, en alle acht essentiële aminozuren). Pili olie is een veelzijdige olie die alleen of in combinatie met andere natuurlijke oliën kan worden gebruikt. Bovendien wordt het vaak gebruikt voor het blenden van minerale klei, en het doet wonderen als een haarregenererend masker in deze vorm.

Australische hop - al tientallen jaren niet alleen gewaardeerd bij de productie van bier, maar ook als een uitstekend haarversterkend ingrediënt. Versterking van de haarwortel, haargroei, hydratatie en verbetering van de structuur van de lokken zijn allemaal nuttige eigenschappen van Australische hop. Bovendien vermindert Australische hop roos, heeft antibacteriële eigenschappen, reguleert seborroe, en maakt het haar heerlijk glanzend. Het is geen verrassing dat Australiërs hop waarderen in hun dagelijkse haarverzorging. Je kan een hopbelleninfusie maken of op zoek gaan naar haarverzorgingsproducten die natuurlijk hopextract bevatten.

Australische ginseng - een zeer waardevol ingrediënt voor dun, verzwakt haar met een gebrek aan energie, levendigheid en elasticiteit. Ginseng staat bekend om zijn revitaliserende effecten en wordt daarom vaak gebruikt in oudere haarverzorgingsproducten. Het is ook een geweldig element in een aantal voedende en vernieuwende serums voor de haarpunten. Ginseng wordt ook gebruikt om een unieke natuurlijke olie te maken als maceraat. De wortel van Australische ginseng wordt vaak geweekt in kokosnoot- of jojoba-olie. Haaroliën met ginsengmaceraat verbeteren de bolactiviteit, voorkomen haaruitval en bevorderen de haargroei.

Etherische oliën worden in Australië met veel enthousiasme gebruikt, en niet alleen voor aromatherapie. Ze worden vaak in cosmetica verwerkt om de hydraterende eigenschappen te versterken. Welke essentiële oliën zijn het populairst in haarverzorging in Australië?

Fragonia olie (agonis fragrans) is een veel gebruikte essentiële olie in haarmaskers en conditioners. Het wordt ook gemengd met natuurlijke oliën om de antibacteriële en ontsmettende eigenschappen te versterken. Wanneer verdunde geurolie op de hoofdhuid wordt aangebracht, reguleert het de talgproductie, behandelt het roos en vermindert het huidontsteking. Het is een veelgebruikt ingrediënt in mengsels van haargroeistimulerende oliën die de hoofdhuid helpen kalmeren.

Olie van Australisch sandelhout - één van de oudste oliën ter wereld, dateert uit de tijd van Cleopatra, het komt ook voor in de oude Indiase medische boeken. Sandelhout van een eigenaardige soort, bekend als santalum spicatum, groeit in grote delen van Australië. Het heeft een sterkere antibacteriële werking dan tea tree olie, die op grote schaal wordt gebruikt. Sandelhoutolie wordt vaak gebruikt in reinigende en talgregulerende shampoos. Het verzacht de geïrriteerde huid en helpt bij het reinigen van de hoofdhuid.

Essentiële olie van Niaouli is een natuurlijke olie die wordt gehaald uit de bladeren en takken van de gelijknamige plant. Het heeft antiseptische eigenschappen, is ontstekingsremmend, tonifiërend en antibacterieel, en kan schimmels doden. Shampoos en gezichtsemulsies bevatten het vaak. Niaouli olie is een "dankbare" toevoeging aan gevoelige haarverzorgingsproducten vanwege de potentie om het immuunsysteem te activeren en allergie symptomen te verminderen.

De olie van de eucalyptusboom is een andere antiseptische, therapeutische en ontstekingsverzachtende olie. Eucalyptusolie helpt bij het reinigen van de hoofdhuid, bestrijdt roos en acne, maakt het haar glanzend, en maakt het zijdezacht en veerkrachtig.

Essentiële olie van Ylang Ylang (olie van de Ylang Ylang boom) - dit is een andere essentiële olie die over de hele wereld zeer populair is. De olie bezit krachtige mooimakende, verzorgende en afrodiserende eigenschappen. Ylang Ylang olie voorkomt kaalheid, verhoogt de groei van haarfollikels, vermindert wondgenezing en ontsteking, en controleert hoofdhuid seborrhea. Australiërs gebruiken een paar druppels van deze waardevolle substantie om cosmetica op kleibasis en haarhydrolaten te verrijken of gebruiken het in haarmaskers en conditioners.

Essentiële olie van anijsmirte - is een van de meest populaire oliën in Australië. Het is populair bij vrouwen voor haarverzorging omdat het de haargroei bevordert, de hoofdhuid grondig reinigt en de onderhuidse bloedcirculatie stimuleert. Omdat de olie de bollen stimuleert en vitaliseert, wordt het vaak gebruikt in ampullen om haaruitdunning te voorkomen en de haarfollikels te versterken. Anijsmirte-olie biedt ook een ander voordeel dat dames op prijs stellen: wanneer het op een borstel of kam wordt gebruikt, helpt het bij het ontklitten en in bedwang houden van onhandelbare lokken.

Australië wordt omringd door 13 andere eilandlanden, die allemaal een tropisch klimaat hebben en lucht die volledig vrij is van smog en vervuiling. Zeldzame, exotische plantensoorten die in Oceanië worden gevonden, worden vaak gebruikt in cosmetica en medicijnen.

De kokospalm is de meest geplante plant op tropische eilanden en is ook bekend in vele andere warme streken van de wereld. Kokosolie wordt vaak gebruikt bij het koken, maar ook in de cosmetica (kokosolie is het meest voorkomende ingrediënt van shampoos, conditioners en haarmaskers). Er zijn echter enkele planten die niet op andere continenten voorkomen. De tamarillo, ook bekend als tomatenboom, is een unieke vrucht die in Nieuw-Zeeland (en sommige delen van Australië) voorkomt. Het is geen groente, maar eerder een vrucht. Deze tropische Australische vrucht wordt gewaardeerd om zowel de unieke smaak als de anti-verouderingsvoordelen. Tamarillo vermindert haar- en huidveroudering, is een goede bron van vitamine A, dat beschermt tegen vrije radicalen, en vitamine C, dat de aanmaak van collageen ondersteunt en de bloedvatstructuur in stand houdt. Tamarillo heeft, net als de "lokale" traditionele tomaat, een hoog kaliumgehalte, dat helpt om haaruitval te voorkomen en kwetsbare haarbollen te versterken. De vrucht, in de vorm van een dikke brij, kan worden aangebracht op het haar, het gezicht en de hoofdhuid, en wordt vaak verrijkt met een paar druppels natuurlijke olie.

Boragezaadolie is een populaire olie met kalmerende en anti-verouderende eigenschappen die wordt geadviseerd voor de behandeling van verouderde huid en haar en wordt op grote schaal gekweekt in Nieuw-Zeeland. Het is een krachtige antioxidant die ook goed is voor gekleurd en gebleekt haar.

Zeealgen worden door alle eilandstaten gewaardeerd en gebruikt; in dit deel van de wereld zijn er een tiental verschillende soorten die worden gegeten en gebruikt als cosmetica met krachtige regenererende eigenschappen die nuttig zijn voor de huid en het haar.

Het harakeke-extract, dat meestal wordt gebruikt in shampoos of haarspoelingen en bekend staat om zijn helende en verstevigende eigenschappen, is een ander populair cosmeticum uit de regio Nieuw-Zeeland. De primaire functie ervan is het genezen van een ontstoken of gevoelige huid, het behandelen van brandwonden, en het perfect verzorgen van zwaar, dik en volumeloos haar.

Het maceraat op basis van olijfolie en kawakawa planten wordt vaak gebruikt in shampoos voor de gevoelige hoofdhuid vanwege de kalmerende en verzachtende werking Het bevat pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen, en het beschermt de hoofdhuid tegen de zon en extreme hitte.

Tropische bossen met een grote diversiteit aan eucalyptussoorten bedekken bijna heel Oceanië en een groot deel van Australië, en het zijn zeer gewaardeerde cosmetische en aromatherapeutische middelen. Eucalyptusolie is, zoals eerder gezegd, één van de meest gebruikte stoffen bij de behandeling van zwaar en vet haar.

Het Nieuw-Zeelandse vlas is een andere plant die uniek is voor Nieuw-Zeeland (vaak Nieuw-Zeelandse hennep genoemd). In de haarverzorging is de olie die uit de zaden van deze plant wordt geperst uiterst waardevol. Het staat bekend als harakeke zaadolie en is bekend om zijn hoge gehalte aan omega-6 linolzuur.  Harakeke zaadolie is rijk aan fytosterolen, die helpen de collageensynthese te verhogen, haaruitval te voorkomen en het haar dikker te maken van de wortels tot de punten.

In Nieuw-Caledonië kunnen we ons ook laten verrassen door de ongelooflijke diversiteit van de vegetatie (het eiland is "thuis" voor 2551 endemische planten). Bijzonder opmerkelijk zijn de merkwaardige en unieke naaldbomen, waarvan verschillende soorten beschermd zijn. Etherische oliën worden gemaakt van zaden en worden vaak gemengd met kokosolie of jojobaolie.

Ebbenhout en het eerder genoemde sandelhout zijn twee andere populaire haarverzorgingsmaterialen. Zij worden vooral gekweekt in de regio van de Salomonseilanden. Ebbenhout wordt voor diverse doeleinden gebruikt, waaronder meubelen en beeldhouwwerk.Het ebbe-extract blijkt goede anti-cellulite eigenschappen te hebben en de onderhuidse bloedcirculatie te stimuleren. Bovendien stimuleert het, wanneer het regelmatig in de vorm van een hoofdhuidlotion wordt aangebracht, de haargroei en beschermt het de bollen tegen uitvallen. Het beschermt ook tegen oxidatieve stress en heeft anti-verouderingseigenschappen.

Samoa staat bekend om de grootschalige teelt van colocasia esculenta, ook bekend als taro. De vele bestanddelen ervan worden vaak in de geneeskunde gebruikt: taro is een uitstekende behandeling voor geïrriteerde hoofdhuid, zweren en epidermale ontstekingen. Taro is rijk aan suikers, oligopeptiden en flavonoïden, en heeft uitstekende cosmetische voordelen. De actieve ingrediënten hebben een sterk stimulerend effect op de celstofwisseling, vandaar dat extracten van de plant worden gebruikt om haaruitval en dunner worden te behandelen. Taro is ook een goede toevoeging aan verjongende crèmes en gezichtsbehandelingen.

Exotische vruchten uit Oceanië worden gewaardeerd om hun gehalte aan vitaminen, mineralen en aminozuren, naast hun heerlijke smaak. Ze worden gemengd met natuurlijke oliën om haar en huid te voeden als ingrediënten in natuurlijke maskers. Bananen, jackfruit en meloenen behoren tot de meest geteelde vruchten op Kiribati. Het zijn niet alleen gezonde voedingsmiddelen, maar ook natuurlijke cosmetica die goed zijn voor uw huid en haar.

Ingrediënten uit de tropen en daarbuiten voor haarverzorging? Kies voor inheemse, natuurlijke oliën uit Australië en hun specifieke plantenextracten als u iets nieuws wilt proberen. Hun werking zal je absoluut verbazen. Het insmeren van het haar is een veel voorkomende routine bij vrouwen over de hele wereld, en zo'n groot aantal vrouwen kan zich niet vergissen: natuurlijke oliën zijn het beste wat je je haar kunt bieden!

Voel je vrij om je mening over het artikel met ons te delen.


Opmerkingen: #0


Voeg je opmerking toe. Het zal worden gepubliceerd zodra de moderator het heeft goedgekeurd.
Privacybeleid

Onze website maakt gebruik van cookies, net als cookies van derden om externe tools te kunnen gebruiken. Als de gebruiker hier geen toestemming voor geeft, dan worden alleen de essentiële cookies gebruikt. U kunt de instellingen op elk gewenst moment wijzigen in de browser. Geeft u toestemming om alle cookies te gebruiken?

Privacybeleid